Tilbake til hovedside

Påleggsfavoritt: hjemmelaget bønnepostei!

Det er mange år siden jeg sluttet å spise leverpostei og på den tiden letet jeg stadig etter alternativer. Erstatningen ble bønnepostei, som jeg er veldig glad i, men dette er dyrt i lengden, pluss at de fleste inneholder soya som jeg unngår. Nå har jeg kommet frem til en oppskrift jeg er veldig fornøyd med, og sammen med agurk og vegansk majones er dette påleggsfavoritten over alle for tiden. Oppskriften er STOR, men dere må gjerne havlvere oppskriften.

Jeg må være dønn ærlig med dere, denne posteien ser skremmende likt ut på  leverpostei, men synet bedrar, denne bønneposteien smaker nydelig og den er lett å smøre ut. Me like! :)

   
Oppskrift til et stort glass bønnepostei:
♦ 2 bokser kidneybønner = 450 gram ferdigkokte
♦ 2 dl glutenfri havre
♦ 1/2 gul løk
♦ 2 fedd hvitløk
♦ Kokosolje
♦ 2 ss usøtet, usaltet tomatpuré
♦ Ca 1 dl vann
♦ 0,5 dl ferskpresset sitronsaft
♦ Nymalt sort pepper, salt, en liten klype cumin (tacokrydder) og et knivodd kajennepepper. Smak dere frem. 


- Start med å blende havregrynene lett, ikke til mel, bare lett kvernet. 
- Hakk løk og hvitløk og surr dette gyllen i litt kokosolje. Det er viktig at dere steker løken for å fjerne råsmaken. 
- Alt, utenom havre og kidneybønner, blendes til en saus. Bruk en stavmikser, en blender eller en foodproesor. 
- Plasser kidneybønner, havre og saus i en foodprosesor. Blend raskt og effektivt til alt er blandet.  
- Tilsett eventuelt bittelitt ekstra vann hvis dere føler det er nødvendig. Bønneposteien vil bli fastere etter noen timer i kjøleskap. 
- Oppbevar bønnepoteien i en lufttett beholder i kjøleskapet. Min holdt i 1,5 uke uten å bli dårlig så denne er relativt holdbar hvis den oppbevares tett. 
- Bønneposteien er god som dip til grønnsaker eller sammen med knekkebrød/brød, agurk, vegansk majones og fersk persille. 

      Oppskrift på havreknekkebrødene finner dere HER! 
      Oppskrift på vegansk majones, naaaaaaam, finner dere HER!
   

Stikkord:
Follow on Bloglovin

14 smil :)

°Vinterperle°

13.05.2013 kl.16:05

Dette så og hørtes deilig ut! :D Må prøves! Kjøpe vegansk aioli på vegetarfestivalen i Oslo forrige helg, så det er vel noe av det samme som den majonesen :)

Maria U

13.05.2013 kl.17:24

Åå dette skal prøves :) Har hatt lyst til å lage bønnepostei lenge, men har liksom ikke fått meg til det ennå. Typen er på jakt etter nye pålegg, så da blir det vel snart tid for postei!

Lise

13.05.2013 kl.17:43

For en fantastisk oppskrift!!! Gleder meg til å prøve!!! Sliter litt med å bruke nok bønner i hverdagen, dette er jo både sunt og supert!!! Tusen takk for at du deler :)

Michaela

13.05.2013 kl.19:14

Åh, genialt! Noen ganger så får jeg så syyykt craving på leverpostei, gleder meg til å prøve denne!

Mjuuugly

13.05.2013 kl.19:23

°Vinterperle°: Aioli er bedre enn majones siden det er hvitløk i aioli, hoho, jeg eeeelsker hvitløk! :)

Mjuuugly

13.05.2013 kl.19:24

Maria U: Laget meg nettopp en ny porsjon med denne og det tok meg vel nøyaktig 10 minutter inkludert steking av løk, slik liker vi :)

Mjuuugly

13.05.2013 kl.19:24

Lise: Ja, prøv den så fort du har mulighet. Dette er en fin måte å få i seg både bønner og havre :)

Mjuuugly

13.05.2013 kl.19:25

Michaela: Gi gjerne tilbakemelding når du har prøvd den. Jeg savner overhode ikke leverpostei, men jeg savner ofte pålegg jeg kan ha majones og agurk/sylteagurk på, hehe, *bardomsminner*

°Vinterperle°

13.05.2013 kl.19:26

Var det jeg også tenkte! Så bra vi deler den tanken :D

Mjuuugly

13.05.2013 kl.19:32

°Vinterperle°: Mmmm :D

Jeanett

05.06.2013 kl.21:05

Genialt :) Men hvor lenge holder den seg?

Jeanett

06.06.2013 kl.06:19

Har en haug med bønner jeg kan lage med *Hurra!* Kjapt spørsmål; hvor lenge holder den seg i kjøleskapet?

Mjuuugly

08.06.2013 kl.09:26

Jeanett: I hvert fall en uke hvis den står tett :)

Mjuuugly

08.06.2013 kl.09:26

Jeanett: Minst en uke hvis den står tett :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits