Tilbake til hovedside

Knallgode glutenfrie havreknekkebrød med havsalt!

Disse havreknekkebrødene er enkle å lage, de smaker nydelig og de metter veldig. Mannen og jeg spiste opp alle knekkebrødene på to dager så da var jeg nødt til å lage en ny porsjon. Havre er jo så godt, og sammen med solsikkekjerner og havsalt er dette snadder for ganen. Det aller beste med disse knekkebrødene er at de blir tykke og hvis dere ikke tørker de helt vil de bli myke inni og sprø i kantene, skikkelig godt etter min smak! Havsaltet jeg har brukt er en sann fryd for ganen og det fortjener et eget innlegg en annen gang, men bare stol på meg at det er verdt hver eneste krone og at det anbefales på det varmeste!

   
Oppskriften gir 20 tykke havreknekkebrød:
Lim = gelé:
♦ 1 dl brune linfrø
♦ 3 ss psyllium husk / fiber husk / knuste loppefrø
♦ 4 dl vann
Deigen:
♦ 3 dl glutenfritt havremel
♦ 3 dl glutenfri havregryn
♦ 2 dl solsikkekjerner
♦ 1 dl vann
♦ 2-3 ts havsalt

- Start med å legge linfrø og psyllium husk i de 4 desiliterene med vann. La dette stå i minst en time, da vil frøene svumle opp og bli gelé. Denne geléen fungerer som lim og derfor trenger man ikke egg.
- Havremel lages enkelt ved å blende/kverne havregrynene til mel. Bruk en stavmikser, blender eller foodprosessor.
- Bland alt uten den ene teskjen med havsalt. Bruk gjerne hendene. 
- Smør deigen utover et stekebrett kledd med bakepapir. Det er viktig at deigen fordeles så jevnt som overhode mulig, ellers vil knekkebrødene kreve forskjellig steketid. Strø over 1-2 ts med havsalt.
- Stek knekkebrøddeigen på 180 grader i 20 minutter. Ta ut stekebrettet og rut opp deigen til passelige knekkebrødbiter. Bytt stekebrettet med ei stekerist. Stek videre i 20 minutter.
- Etter disse 40 minuttene skal ovnen skrus ned til 100 grader og knekkebrødene TØRKE, ikke steke. Ta knekkebrødene ut etter hvert snu de og ta av bakepapiret. Tørketiden avhenger etter hvor tykke knekkebrødene er, mine var tykke og måtte tørke i 75 minutter, men det er uansett ikke krise å la de tørke for lenge.
- Jeg anbefaler å oppbevare knekkebrødene i en kakeboks i inntil 2 uker, ellers bør de fryses ned. Knekkebrødene egner seg bra til å fryses. 
 
TIPS 1: Denne oppskriften gir 20 tykke knekkebrød. Hvis dere har lyst på tynnere knekkebrød tilsetter dere mer væske slik at det er lettere å smøre deigen tynt utover et bakepapir.
TIPS 2: Tørk til de er helt tørre eller ta de ut av ovnen mens de enda er myke inni da blir de sprø og gode i kantene, men seige med tyggemotstand inni.

     
                                       Oppskrift på pålegget finner dere HER!

Stikkord:
Follow on Bloglovin

4 smil :)

tine katrine

10.05.2013 kl.15:40

Minner veldig om noen jeg har lagd flere ganger. Farlig gode! :)

Mjuuugly

10.05.2013 kl.15:54

tine katrine: Ja, jeg gomler de uten pålegg... :O

Lars

15.01.2014 kl.16:23

Hei. Toler ikke linfrø, men ønsker fortsatt å prøve ut denne oppskriften. Tenkte å bytte ut solsikke frø med samme mengde spiret quinoa og eller spiret bokhvete (hele korn). Men hvilke erstatninger for linfrø tror du vil funke for å binde det sammen? Banan, potetmel, No egg replacement kanskje?

Mvh Lars

Mjuuugly

16.01.2014 kl.18:26

Lars: Tåler du chiafrø? Anbefaler absolutt chiafrø :)

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits