Tilbake til hovedside

Fredagskonfekt - sukkerfri bounty!

Først; tusen takk for alle fine ord i forrige innlegg. Det betyr mye for meg, takk!

Har dere lyst på noe søtt og godt i helgen? Hva med å lage denne bountykonfekten i kveld og dyppe den i sjokolade i morgen? En lettvint oppskrift som smaker nydelig, men merk dere at dette er en stor porsjon så det går fint an å bruke kun halve mengden, eller husk at det går fint å fryse ned så har dere bonuty neste helg også! 
     
Til en stor porsjon bounty:
♦ 1 boks kokosmelk - kun krem *
♦ 4 dl kokos
♦ 1 dl sukrin - males til melis. Evt. 0,75 dl sukrinmelis
♦ 2 ss smelta kokosolje
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 10 dråper stevia vanilla creme eller stevia etter smak

* VIKTIG: Bruk den rosa kokosmelken fra Santa Maria. Det er kun kremen som skal brukes. Kokosmelken skiller seg ved lav temperatur slik at kremen blir liggende på toppen av vannet. Sett gjerne kokosmelken i kjøleskapet for å være sikker på at kokosmelken skiller seg. Det er ikke mulig å bruke light-varianten og noen av de andre typene kokosmelk skiller seg ikke like bra som denne fra Santa Maria. 

- Start med å blande den smelta kokosoljen med kokosen. 
- Tilsett de andre ingrediensene og bland godt! 
- Press bountymassen ned i ei form kledd med bakepapir og frys ned. Ta bountyen opp og kutt den opp i passelige biter. Som dere ser kuttet jeg i små biter, men her kan dere gjerne lage større barer. Frys ned igjen. Bountyen bør være helt frossen når den skal dyppes i sjokolade slik at den får et tykt sjokoladetrekk.
- Dypp i sjokolade. 
- Pynt med kokoschips / flak og raspa kokos. 
- Oppbevar i kjøleskap, men bountyen er best når den er romtemperert og myk. 
- Frys gjerne ned hvis dere ikke skal spise alt på en gang (som er veeeeeeldig mye!).
- Oppskriften på sjokoladen finner dere HER!  
           

                            Lyst på oppskrift på raw bounty? Oppskrift finner dere HER!

Stikkord:
Follow on Bloglovin

24 smil :)

Iris Margareta

19.04.2013 kl.15:57

Du er utrolig flink til å lage konfekt! :) Skulle gjerne hatt deg som kokk på mitt kjøkken!

Mia

19.04.2013 kl.17:11

Gleder meg til å komme hjem og ha tilgang på kjøkken og "rare" ingredienser igjen!

Lurte på en ting: kunne du lagt ut en typisk matdag for deg, hva du spiser til frokost, lunsj og middag? Jeg prøver å leve vegansk og raw, men er liksom så vanskelig å finne variasjoner til hverdsgakost synes jeg!

Mjuuugly

19.04.2013 kl.17:45

Iris Margareta: Takk :)) Skulle gjerne vært "kokk" på kjøkkenet ditt :)

Mjuuugly

19.04.2013 kl.17:46

Mia: Skjønner godt det er vanskelig! Dessverre er det sånn at jeg ikke eier døgnrytme og rutiner. Pga. ME-en sover jeg til alle døgnets tider og en typisk frokost for meg er mer middag for andre, og slik.

Veronica

19.04.2013 kl.18:34

Nam! Lenge siden jeg har lagd disse. De er kjempegode! Jeg pleier å bruke kokosmelken fra Rema (blå boks). Den er kjempetykk og mye billigere enn de andre merkene. Tror den koster 10,99 eller noe sånt. Er vel mer kokoskrem enn kokosmelk :)

Mjuuugly

19.04.2013 kl.18:55

Veronica: Tror ikke jeg har prøvd den fra Rema siden rema ligger langt unna der jeg bor, men skal absolutt prøves. :)
MMmmmm.. det deeeer skal prøves :D

Mjuuugly

22.04.2013 kl.12:28

Kristina: Gjør det :):)

Marit

23.04.2013 kl.21:18

Det så helt nydelig ut.

Mjuuugly

23.04.2013 kl.21:24

Marit: Ja, herlig :)

Magne D. Antonsen

26.04.2013 kl.16:36

Knall!

Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

:-)

Mjuuugly

26.04.2013 kl.17:55

Magne D. Antonsen: OI, stilig, takk for det! :)

Nina Bakke

27.04.2013 kl.08:42

Hjemmelaget bounty er så godt :)

Mjuuugly

27.04.2013 kl.20:25

Nina Bakke: JA! :)

Bondekjerringa

27.04.2013 kl.21:17

Gratulerer med innlegg på vg, og velkommen i klubben ;)

Mjuuugly

27.04.2013 kl.21:32

Bondekjerringa: Takk for det, ja, hyggelig med litt PR ;)

Hanne

29.04.2013 kl.10:12

Hei, Kan jeg lage disse med vanlig melis? Istede for sukrin?

Thomas Nilsen

29.04.2013 kl.10:28

Så berre lekkert ut. Må prøve den oppskriften. Ha ei fin uke da :)

Liana

29.04.2013 kl.13:42

Hvordan fikk du innlegget ditt på vg? :-)

Og hvorfor begrense seg til kun helg - når man kan ta bitte-litt hver dag og fortsatt få i seg den samme mengden totalt sett - men med lavere risiko for vektoppgang og diverse helseproblemer. Det er nemlig slik at om man spiser sunt i uka men fråtser i helger så går vinninga opp i spinninga. Det gjør den ikke når man koser seg bitte-litt hver dag. Da slipper man også å sprekke helt når man først unner seg noe godt. Når man får lyst på noe skal man ikke nekte seg det helt fordi det er "feil ukedag". Men man skal ta bitte-litt for å kose seg :-) Jeg står 100 % for det jeg sier - jeg har slanket meg 20 kg, fått fettprosent og BMI ned på 20 og kommet i knallgod form. Jeg har hele tiden unnet meg dessert, hver dag, mens jeg har kuttet ned på porsjoner og fettinnhold i maten.

Den hjemmelagde sjokoladen så jo veldig god ut da :-D

Mjuuugly

29.04.2013 kl.14:40

Hanne: Det skal gå helt fint ja :)

Mjuuugly

29.04.2013 kl.14:40

Thomas Nilsen: Samme til deg :)

Mjuuugly

29.04.2013 kl.14:42

Liana: Jeg vet ikke hvordan det kom på vg denne gangen, men jeg la inn en link på "lesernes VG" på facebook. Ellers kan du sende mail og tips til han Magne :)

Jeg er forresten, HELT ENIG med deg angående å kose seg litt hver dag i stede for å frotse hele helgen. :)

Nina

11.05.2013 kl.15:49

Nå har eg laga denne sjokoladen fleire gonger, og har fått såååå mykje skryt for den!! Takk for inspirasjon:) Du er god!

Mjuuugly

11.05.2013 kl.17:45

Nina: Gøy å høre, takk :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits