Tilbake til hovedside

Fløyelsmyk sjokoladekake - raw, vegan og sukkerfri! :)

WOW sier jeg bare! Denne kaka laget jeg forrige helg og den ble bare helt fantastisk god. Bildene viser dere en fløyelsmyk og kremet kake og det er akkurat det denne kaken er; f-l-ø-y-e-l-s-m-y-k, k-r-e-m-e-t og den s-m-e-l-t-e-r i munnen. Jeg tilsatte litt "julekrydder" i bunnen, men disse kan fint droppes hvis dere vil lage kaken utenom jul eller er lei jula allerede, hehe. Denne kaka skal jeg lage igjen til 1.juledag da vi feirer mammas bursdag og jeg gleder meg til å la familien få smake! 

       Dette er en helt fantastisk deilig kake som bare må oppleves!
     
Til en sjokoladekake trenger dere: 
Bunnen:
♦ 4,5 dl mandelpulp *
♦ 4 ss yaconsirup
♦ 2 ss kokossukker
♦ 2 ss kakaopulver
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 1/2 ts kanel
♦ 1/4 ts nellikpulver
♦ 1/4 ts kardemommepulver
♦ 1/4 ts salt
* Mandelpulp er restene man sitter igjen med etter man har laget mandelmelk. Denne kakebunnen er en fin måte å få brukt opp denne mandelpulpen som veldig mange sliter med å få brukt. Det vil gå an å bruke mandelmel, men jeg anbefaler alle å lage mandelmelk og bruke restene til denne kaken, så har dere mandelmelk til sjokoladekremen og pulpen til kakebunnen.

Sjokoladekrem:
♦ 3 dl cashewnøtter - bløtlagt i en time
♦ 2 dl hampfrø uten skall - bløtlagt i en time
♦ 3 dl mandelmelk
♦ 1 dl yaconsirup / annen sirup
♦ 0,5 dl appelsinsaft
♦ 0,5 dl smeltet kokosolje
♦ 5 ss kakaopulver
♦ 2 ss kokossukker
♦ 1 ss lecitin - anbefales, men kan droppes.
♦ 1 ss carob - anbefales, men kan droppes.
♦ 1 ts vaniljepulver 

VIKTIG: Følg instruksene!
Bunnen: 
- Start med å lage mandelmelk. Klem ut så mye væske som overhode mulig av mandelpulpen. 
- Bruk en foodprosessor og blend alle ingrediensene utenom 1 ss yaconsirup til bunnen. Når alt er blandet tilsetter du den siste spiseskjeen med yaconsirup. 
- Trykk kakebunnen ned i ei kakeform. jeg brukte ei kakeform med diameter 18cm, det gir en høyere kake enn om du bruker en vanlig kakeform, men det funker med en vanlig kakeform til denne oppskriften. 
Sjokoladekremen: 
- Start med å bløtlegge cashewnøtter og hampfrø i en time. Du kan bruke kun cashewnøtter i stede for hampfrø.
- Bruk en blender og blend alle ingrediensene UTENOM kokosolje og 1 dl mandelmelk. Blend til en jevn og kremet masse. Det beste er å bruke en god blender til dette da det vil bli vanskelig for blenderen å blende denne massen, men jeg har ingen god blender og min blender klarte denne jobben. Eventuelt tilsetter du den siste desiliteren med mandelmelk for å hjelpe blenderen. Det viktigste her er at alle nøttene blir ordentlig kvernet! 
- Når du har en jevn, tykk og fin krem, smak på den og tilsett eventuelt mer søtning eller kakaopulver etter eget ønske. 
- Tilsett kokosoljen (og den siste desiliteren med mandelmelk hvis du ikke brukte den tidligere) mens blenderen går. 
- Hell sjokoladekremen over kakebunnen. Sjokoladekremen vil være veldig flytende, men det gjør ikke noe. 
VIKTIG: Nå skal kaken fryses ned i 24 timer. Deretter skal den tine i minst 12 timer i kjøleskap. På denne måten vil den få satt seg og bli fast. 
- Ta av kakeringen og pynt kaken som du selv ønsker. 

 

                                        Jeg trenger ikke si mer enn NAMNAMNAM!
           

35 smil :)

Guro Eriksen

21.12.2012 kl.17:43

O-M-G! Den så jo bare dødslekker ut!!

Nesten som den gode, gamle sjokolademoussen! (Som jeg forøvrig savner å spise) Så dette må jo være den ultimate erstatningen til det ;D

tine katrine

21.12.2012 kl.17:54

Du slutter aldri å imponere :)

Laila

21.12.2012 kl.21:38

Ser helt fantastisk ut! Og for noen flotte bilder!!

Mjuuugly

21.12.2012 kl.23:18

Guro Eriksen: Riktig, "mousse"-konsistens!

Mjuuugly

21.12.2012 kl.23:18

tine katrine: Hehe, takk, kjære Tine Katrine! :)

Mjuuugly

21.12.2012 kl.23:18

Laila: Tusen takk :)

Hong

22.12.2012 kl.00:19

Denne frista utrooooooolig :OOO synd jeg ikke har alle ingrediensene og får ikke til å¨lage raw kake

Ingvild

22.12.2012 kl.11:00

åh, fantastisk!

Mjuuugly

22.12.2012 kl.13:23

Hong: Ja, det var dumt :(

Mjuuugly

22.12.2012 kl.13:24

Ingvild: JAA! :D

Anette

22.12.2012 kl.20:59

Laga den i dag. Blir familiens julaftenkake så er skikkelig spent.

Linda Marie

22.12.2012 kl.22:11

Denne så utrolig fristende ut... Er det noe annet en hampfør jeg kan bruke? Har så lyst å lage denne til julaften men mangler hampfrø :-(

Linda Marie

22.12.2012 kl.22:15

Meg igjen... Der så jeg at jeg kunne bruke bare cashewnøtter. Jeg leser først ingrediensene for å se om jeg har alt. Men nå har jeg lært... Les alt før du spør :-)

Sunniva

23.12.2012 kl.00:55

Å, den skal jeg lage! Ser helt FANTASTISK ut, må bare få meg lecitin og raw kokossukker (har bare vanlig) :-)

Naviana

23.12.2012 kl.12:12

Jeg hadde tilfeldigvis akkurat laget mandelmelk og lurte på hva jeg skulle lage av pulpen denne gang, så la du ut oppskriften her, og nå står kaken i fryseren ;)

Mjuuugly

23.12.2012 kl.13:18

Anette: Så spennende, kos dere! :)

Mjuuugly

23.12.2012 kl.13:19

Linda Marie: Hehe, er en idé å lese alt ja ;);)

Mjuuugly

23.12.2012 kl.13:21

Sunniva: Det vil gå fint uten lecitin, bare bruk litt ekstra kokosolje :)

Mjuuugly

23.12.2012 kl.13:23

Naviana: Så bra!!! :)

Linda Marie

23.12.2012 kl.16:55

Nå er kaken klar i frysen :-) Gleder meg..

Ha en flott jul og tusen takk for alle de flotte oppskriftene du deler :-)

Mjuuugly

23.12.2012 kl.17:17

Linda Marie: Spennende! God jul! :)

Fun Gags

25.12.2012 kl.23:42

Elsker bloggen din :)

Tina Helen Bergem

30.12.2012 kl.13:27

Den så utrolig god ut! :)

Lise

01.01.2013 kl.17:12

Så ut som ei veldig god kake!!! Virkelig en oppskrift jeg gleder meg til å prøve!!!

Mjuuugly

02.01.2013 kl.21:29

Lise: Gled deg ja ;)

Naviana

23.01.2013 kl.08:24

Kaken var forresten kjempegod! Jeg glemte visst av den helt der den sto i fryseren, for planen var å bringe den med der jeg var på julaften... men de hadde allerede en kake. Senere var jeg bortreist i noen uker, og nå plutselig fant jeg tilfeldigvis en hel mystisk kake i fryseren. Kunne bare ikke skjønne hvor den kom fra, men tenkte at det ble nå spennende å smake. Etter første bit slo det meg at det måtte være denne her ;)

Mjuuugly

23.01.2013 kl.10:32

Naviana: Så bra! :)

Bitte

28.01.2013 kl.20:05

Hei. Jeg tåler ikke cashewnøtter, har du et forslag til nøtter som kan erstatte dette? Har forsøkt macadamianøtter tidligere (til is), men synes ikke det ble noe særlig godt....

Mjuuugly

28.01.2013 kl.20:24

Bitte: Makadamianøtter som er SÅ godt, bare altfor dyrt! Okei, men hva med å prøve 50/50 hampfrø/kokos? Det vil selvsagt gi mer kokossmak, men da kan du tilsette mer kakaopulver for mer sjokoladesmak. Eventuelt vet jeg mange bruker solsikkekjerner i stede for cashewnøtter, men det har jeg prøvd og det syns jeg ikke er noe godt. :)

Bitte

29.01.2013 kl.21:35

Hei! Tusen takk for tilbakemelding, har ikke tenkt på disse alternativene, men jeg skal jammen prøve! Kaken ser skikkelig god ut! NB! Jeg liker å spise makadamianøtter "bar", altså, men det blir fort nok..... :o)

Mjuuugly

30.01.2013 kl.17:16

Bitte: Ja, de er veldig mektige, men for meg; FARLIG gode :P

Marte

04.05.2013 kl.16:43

Hei:) lagde kaken din i går, skal servere til en gjeng der de fleste allergier er tilstede med unntak av nøtteallergi. Kaken ser helt himmelsk ut! Men, jeg er ikke så god til å planlegge, så hadde ikke bløtlagt mandler og brukte mandelmel til bunnen. Jeg fikk bare pulver jeg- er jo ingen veske i bunnen med unntak av litt sirup. Jeg brukte en blanding av mandelmelk og eplejuice for å få den til å bli sticky, men aner jo enda ikke resultatet. Er det fordi jeg ikke hadde pulp, men mel eller har jeg gjort noe galt? Etter å ha prøvesmakt er jeg litt usikker på hvor godt mottat denne blir i barnebursdag, men jeg er spent på å smake i morgen! Forøvrig masse spennende oppskrifter du har:)

Terje

04.05.2013 kl.22:34

Kanskje et dumt spørsmål...

Når det står appelsinsaft. Er det da saften fra appelsin du tenker på? Altså appelsinjuice? :)

Eller faktisk appelsinsaft som i Fun Light Appelsin?

Mjuuugly

06.05.2013 kl.18:29

Terje: Har aldri tenkt at dette kunne forvirre slik, beklager, men jeg mener appelsinjuice :)

Mjuuugly

06.05.2013 kl.18:31

Marte: Her er det mye som kan bli feil hvis du ikke bruker bløtlagte nøtter. Bløtlagte nøtter inneholder natturligvis mer væske og derfor vil man ikke trenge mer enn sirup for å få en kakebunn. Hvis du skal bruke mandelmel må du som du allerede har gjort, tilsatt litt ekstra væske, men hvor mye må du nesten se an når du lager den. Håper det gikk fint slik du laget den :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits