Tilbake til hovedside

Min favorittsjokolade for tiden!

Denne sjokoladen laget jeg for første gang til jul i fjor og den har vært en sikker vinner siden. Jeg har faktisk gumlet på denne sjokoladen i hele år og det er helt klart en av mine favorittsjokolader. Grunnen er ganske grei den deilige smaken av appelsin og kanel, men også fordi dette er en utrolig enkel sjokolade og det eneste jeg trenger er økologisk appelsinskall. Alle de andre ingrediensene har jeg alltid tilgjengelig. Dette er ikke en spesielt søt sjokolade, men den passer utrolig godt sammen med kaffe eller rødvin og alle som har smakt den syns den er veldig god. Verdt å prøve :)

  
Appelsin, kanel -og "jule"sjokolade:
♦ 50 gram kakaofett
♦ 1/2 ss yaconsirup
♦ 1 ss kokosfett
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 3 ss kakaopulver
♦ 1 ss yaconpulver
♦ 1/2 ss carob (valgfritt)
♦ 1/2 ts kanel
♦ 1/5 ts nellik
♦ 1/5 ts kardemomme
♦ 4 dråper english toffee
♦ Skallet av 1/2 økologisk appelsin

- Smelt kakaofett, kokosolje og yaconsirup. Jeg tilsetter i tillegg vaniljepulveret for at det skal bli helt oppløst.
- Rør inn alt det andre og hell sjokoladen over i søte former.

       

Stikkord:
Follow on Bloglovin

22 smil :)

lykkejeger

17.12.2012 kl.19:10

Den oppskriften virket veldig enkel og grei i forhold til mange andre jeg har sett.. og det så jo faktisk ut som ordentlig sjokolade ( I motsetning til endel andre jeg har sett ;) Denne må jeg teste !

Mjuuugly

17.12.2012 kl.19:16

lykkejeger: Dette ER ordentlig sjokolade, hehe :)

Lovelyliller.com

17.12.2012 kl.21:31

så godt ut :D

Ragnhild Give Away

17.12.2012 kl.22:42

Yummi, nydelig ser de ut!!

Og ja, som du sier. DETTE er ekte sjokololade! ;)

Linda Marie

17.12.2012 kl.22:57

Kan jeg erstatte yaconpulver med noe annet?

Ingvild

17.12.2012 kl.23:15

Den høres og ser veldig god ut. Skikkelig fine former! :)

Mjuuugly

18.12.2012 kl.05:00

Lovelyliller.com: Ja! :)

Mjuuugly

18.12.2012 kl.05:00

Ragnhild Give Away: Oh Yes! :)

Mjuuugly

18.12.2012 kl.05:01

Linda Marie: Ja, med det du liker best! :)

Mjuuugly

18.12.2012 kl.05:01

Ingvild: Ja, de er søte! :D

Guro Eriksen

18.12.2012 kl.09:50

Hm, så spennende med den appelsinen oppi..

Marie*

18.12.2012 kl.11:36

ååå nam....får helt vann i munnen!!! :)

Når jeg lukker øynene, kjenner jeg nesten at den smelter i munnen :)

God Jul! <3

Mjuuugly

18.12.2012 kl.13:17

Guro Eriksen: Det er så godt i sjokolade!!! :D

Mjuuugly

18.12.2012 kl.13:18

Marie*: Hehe, ja! God jul til deg også! :))

Erica

18.12.2012 kl.18:05

Den så bra ut! Den må jeg teste! MEN har ikke english toffee tilgjengelig :/ Forslag til ersatning, eller er det framleis smakfult og godt uten?;)

Mjuuugly

19.12.2012 kl.08:23

Erica: Blir god uten, men tilsett gjerne litt mer av annen søtt du har :) Smak deg frem :)

Ragnhild

23.12.2012 kl.07:58

Denne så veldig god ut. Jeg har ikke yaconpulver da, noe annet jeg kan bruke istede?

Sliter også veldig med å få bort den bitre ettersmaken når jeg lager sjokolade selv. Noen tips til hva man kan bruk av søtning?

Mjuuugly

23.12.2012 kl.13:22

Ragnhild: Du kan bruke akkurat det du liker i stede for yaconpulver :)
Litt vanskelig å svare på siden jeg ikke vet hva du bruker i sjokoladen, men kanskje en idé å bruke mindre kakaopulver og mer forskjellig søtning? Ved å bruke forskjellige typer søtning føler jeg at sjokoladen blir fyldigere :)

Anna Belle

25.12.2012 kl.21:28

Elsker bloggen din :)

Fun Gags

26.12.2012 kl.17:50

Elsker bloggen din :)

Veronica

28.12.2012 kl.15:12

Tenkte jeg skulle lage denne fristende sjokoladen, men ser plutselig at det jeg har i skapet er cacao paste, og ikke cacao butter. Hva er forskjellen? Skal jeg kutte ut kakaopulveret hvis jeg bruker paste da kanskje? Har en ordentlig hjernetåkedag, så jeg sitter bare her og surrer og får ikke gjort en dritt av det jeg hadde planer om å gjøre.

Bloggen din er kjempefin. Dessverre så er det så mye fristende her at jeg ikke får bestemt meg for hva jeg skal lage. Jeg blir bare sittende og sikle ;)

Mjuuugly

28.12.2012 kl.16:20

Veronica: Det var koselig å høre, takk! Ja, hvis du skal bruke paste trenger du ikke kakaopulver i sjokoladen. Problemet med å bruke kun paste er at den blir altfor tykk og du vil trenge noe flytende, som kakaofett(butter), kokosolje eller sirup. Du vil raskt se dette når du smelter kakaomassen.

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits