Tilbake til hovedside

Julegavetips: Hjemmelagde knekkebrød!

Hjemmelagde knekkebrød er en perfekt gave til de som har "alt" eller ikke ønsker seg noe...i år heller! Disse knekkebrødene holder seg knasende sprø og så lenge de oppbevares kjølig har de også lang holdbarhet. Jeg har blitt totalt hekta på disse knekkebrødene og noen dager har jeg spist nesten bare knekkebrød med mengder av pålegg. Det blir mye knekkebrød dét og jeg har måtte lage ny porsjon flere ganger allerede. Oppskriften gir to brett, men kan fint dobles. Prøv gjerne å stek to brett av gangen, men jeg har ingen erfaring med det i min ovn så dette vet dere best selv.

               Uten gluten, soya, egg og meieriprodukter, men stappet med sunne næringsstoffer!
     Hjemmelagde, glutenfrie knekkebrød,

- oppskriften gir 2 brett:
♦ 3 dl solsikkekjerner
♦ 3 dl glutenfrie havregryn
♦ 2 dl linfrø
♦ 1 dl sesamfrø
♦ 1 dl bokhveteflak / evt. mer havregryn
♦ 1 dl gresskarkjerner
♦ 1 ss psyllium husk - kan droppes om du ikke har!
♦ 1 ts salt
♦ 7 dl vann

TO DO:
- Legg alle ingrediensene i en foodprosessor og kvern noen sekunder slik at alt såvidt blir kvernet. Det skal ikke bli finmalt, kun grovmalt og litt "melete". 
- Tilsett vann og la trekke i 20-30 minutter slik at psyllium husk og linfrøene får sugd til seg væske. 
- Deretter smøres halve knekkebrødddeigen ut over et bakepapir. Jobb godt med deigen og få den så jevn som overhode mulig. Husk at det er vanlig at knekkebrødene blir tykkest på midten så ha dette i bakhodet når du smører deigen ut godt ut i kantene. 
- Stek knekkebrødene i 20 minutter på 170 grader. Ta de deretter ut av ovnen og rut opp i passelige biter med f.eks et pizzahjul. 
- Stek videre på 170 grader i 30 minutter. Pass på at de ikke blir brent. Etter dette skrur dere ned temperaturen til 100 grader og steker knekkebrødene i nærmere en time. Det vil gå raskere hvis du steker knekkebrøene med onvsdøra på gløtt. 
- Avkjøl på rist og oppbevar i en kakeboks eller et norgesglass UTEN gummiringen som gjør glasset lufttett. Oppbevarer du knekkebrødene lufttett vil de bli myke. Viktig: Siden knekkebrødene IKKE skal oppbevares i en lufttett boks, og siden de inneholder masse frø er det fare for at fettet harskner. For å unngå dette skal knekkebrødene oppbevares kjølig og mørkt, og helst spises innen noen få uker. Det er enda litt tidlig å lage disse hvis dere har lyst å gi de bort i julegave, da vil f.eks lille julaften være perfekt slik at mottakeren får helt ferske knekkebrød. Det er lurt å skrive på gaven hvordan knekkebrødene bør oppbevares.

     
Jeg vet hva min helsebevisste mormor skal få til jul og det vet dere også nå! Bra hun ikke bruker internett! :)

6 smil :)

Marie*

11.12.2012 kl.19:33

Så bra tips! :)

Ragnhild

12.12.2012 kl.15:09

Hjemmelagde knekkebrød er så godt, og hjemmelagde gaver er det fineste både å gi og å få!

Jeg skal pakke inn hjemmelaget sunn godis i fint papir og celofan (skrives det slik?), det synes jeg er så koselig å gi bort.

Mjuuugly

12.12.2012 kl.20:56

Marie*: :D

Mjuuugly

12.12.2012 kl.21:00

Ragnhild: Ja, det er nok de beste gavene jeg kan få i hvert fall. :)

Laila

29.10.2013 kl.18:47

Har prøvd mange knekkebrødoppskrifter men denne er den beste!!

Takk for alle dine oppskrifter, er ofte innom :-):-)

Mjuuugly

29.10.2013 kl.23:18

Laila: Så moro å høre :) Velkommen tilbake :)

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits