Tilbake til hovedside

Marsipan for latsabber!

Til denne marsipanen trenger dere verken å skolde mandler eller kverne de, en super oppskrift for latsabber med andre ord. Ikke at jeg skal klage, jeg maser alltid på mannen når jeg trenger hjelp med kverninga, det er tungt arbeid altså, men å skolde mandlene tar jeg meg aldri tid til. ENKEL marspian som er laget på null komma niks, men som er hundre ganger bedre enn marsipanen man kjøper på butikk som inneholder lite mandler og mengder sukker. Hurra for lettvinte løsninger!

 
En stor porsjon marsipan:
♦ 3 dl skoldede, kverna mandler *
♦ 3 ss sukrinmelis 
♦ 4 ss agavenektar / annen sirup. Jeg brukte agave for å få en lys farge på marsipanen.
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 1 ss vann eller 1 ss hjemmelaget knallrosa konditorfarge!

* Funksjonell mat selger også skoldede, kverna mandler og posen fåes kjøpt på stort sett alle helsekostbutikker. Det heter "finmalte mandler" og er ikke det samme som mandelmelet. :)

To do:
- Bland alt det tørre godt sammen. 
- Start med å tilsette agavenektaren og jobb den godt sammen med det tørre. Tilsett først ei spiseskje vann og se om marsipanen får en passelig konsistens. Jeg brukte kun 1 ss vann og det holdt, men tilsett eventuelt mer om nødvendig. 
- Trill til kuler, stikk ut marsipanen med fine utstikkere eller kutt opp i firkanter. Valgene er mange. 
- Frys ned om dere skal dyppe marsipanen i sjokolade, -som selvsagt er det beste! Oppskrift på hjemmelaget overtrekkssjokolade finner dere HER!

   

                       Enklere blir det neppe, eller hva? Marsipan i store mengder + jul = sant ♥
   

Stikkord:
Follow on Bloglovin

37 smil :)

tine katrine

10.12.2012 kl.17:44

Genialt, perfekt for meg! Men skal nok skaffe meg mandelkvern en dag og lage det på den tradisjonelle måten også, har bare blitt med tanken veeeeldig lenge, haha.

Leve enkelt

10.12.2012 kl.17:45

Blir det en kald smak på denne av sukrinmelisen? Jeg prøvde å lage marsipan i fjor med sukrinmelis som søtning, og den ble alt for kald!

Mjuuugly

10.12.2012 kl.17:50

tine katrine: Et godt, gammeldags mandelkvern er gull verdt, man får ikke i nærheten så finmalte mander/andre nøtter ved å bruke foodprosessor. Koster dessuten bare rundt hundrelappen og varer i årevis! :)

Mjuuugly

10.12.2012 kl.17:52

Leve enkelt: Brukte du mye sukrimelis? Det blir bittelitt "kaldt", men jeg syns ikke det er mye. Det hjelper godt på når man har den mørke sjokoladen rundt. Jeg bruker minst mulig sukrin når jeg lager marsipan, pga. den "kalde" følelsen, men du kan evt. bytte ut all sukrin med palmesukker om du har det(mal til melis)? Det vil gi en mørkere farge på marsipanen, men det gjør jo ikke noe :)

Stine-Margrethe Berg

10.12.2012 kl.18:04

Elsker marsipan, så denne oppskriften må jeg prøve :)

Stine-Margrethe Berg

10.12.2012 kl.18:06

Jeg elsker marsipan, så denne oppskriften skal jeg prøve :)

Mjuuugly

10.12.2012 kl.18:08

Stine: Ja, gjør det! :)

Guro Eriksen

10.12.2012 kl.18:19

Wow! Disse så jo helt ut som "ekte"marsipan! ;)

Lone

10.12.2012 kl.19:06

Jeg liker godt å lage marsipan til Erik, men jeg liker ikke å spise det selv :P

Lovelyliller.com

10.12.2012 kl.19:18

NAM! Det så helt himmelsk ut. Jeg har desverre spist min marsipan opp for lenge siden,så jeg må nok slå sammen en ny (dobbel) deig :))

Mjuuugly

10.12.2012 kl.19:26

Guro Eriksen: Og de ER ekte marsipan, hehe :D

Mjuuugly

10.12.2012 kl.19:29

Lone: Åh? Marsipan er jo såååååå godt! :D

Mjuuugly

10.12.2012 kl.19:29

Lovelyliller.com: Hehe, den ryker fort her også når jeg først lager :D

Benedikte - Frøken BitterSøt

10.12.2012 kl.20:24

MUMS!

AvMeg

10.12.2012 kl.21:15

Den vil jeg prøve sammen med de små. Har ei gammel kvern, men for et slit. Nå har jeg bestilt mandelmel fra Iherb. Håper pakken kommer snart :)

Liv

10.12.2012 kl.21:25

I dag har jeg laget Pistasjipan og Himmelsk karamellkonfekt etter dine oppskrifter. Tusen, tusen takk for alt du deler. Vanskelig å velge hva det nest blir, det er så mye som frister!! Håper du aldri slutter å blogge;)

Lone

10.12.2012 kl.21:29

Hehehe, ja veit ikke hvorfor jeg ikke liker jeg, går ned på høykant hos Erik iallefall :-p

MaritBE

10.12.2012 kl.21:43

NAM (igjen, igjen og igjen), hehe. Disse skal jeg også lage!!<3

Mjuuugly

10.12.2012 kl.22:34

Benedikte: :D

Mjuuugly

10.12.2012 kl.22:35

AvMeg: Ja, det er tungt å kverne mandler og i hvert fall om kvernet er sløvt. Satse på at posten er raske ;)

Mjuuugly

10.12.2012 kl.22:40

Liv: Tusen hjertelig, det er slike kommentarer som gjør det moro å blogge! Takk :)

Mjuuugly

10.12.2012 kl.22:41

Lone: Alle kan ikke like alt! :)

Mjuuugly

10.12.2012 kl.22:41

MaritBE: Så bra! :))

Ragnhild GIVE AWAY

11.12.2012 kl.09:08

Yummi, ser veldig lekkert ut!!

Mjuuugly

11.12.2012 kl.09:18

Ragnhild GIVE AWAY: :D

June Sundet

11.12.2012 kl.11:56

Det så veldig fristende ut! Jeg må prøve meg på å lage samme :) Tusen takk for oppskriften.

Mjuuugly

11.12.2012 kl.15:16

June Sundet: Takk selv :)

Inese

11.12.2012 kl.16:26

Er veldi glad i marsipan, oppdaget akkurat bloggen din og skal prøve å lage nå :)

Mjuuugly

11.12.2012 kl.16:49

Inese: Velkommen skal du være! :)

Ingrid

11.12.2012 kl.18:39

Jeg laget marsipan etter en liknende oppskrift på søndag, men jeg brukte xylitol kvernet i foodprocessor til melis istedenfor sukrin som det stod i oppskriften (samt kokossirup). Da fikk jeg ingen kald sukrin ettersmak. Jeg skoldet heller ikke mandlene og fikk litt grovere marsipan som ble fantastisk ( i halve deigen brukte jeg kjøpte kvernede skoldede mandler)! Jeg hadde kakaosmør i istedenfor vann ( og halve oppskriften hadde jeg eggehvite i for å se forskjellen). det var lettere å bearbeide deigen som jeg hadde brukt eggehviter i. Jeg liker å eksperimentere litt med forskjellige søtstoffer og bruker flere bakeboller slik at jeg har fire forskjellige versjoner i år med samme grunnoppskrift men forskjellig søtning i hver oppskrift. Alle ble like gode, men har litt forskjellig smak! Elsker marsipan!

Mjuuugly

12.12.2012 kl.20:53

Ingrid: Så flink du er som lager så mange forskjellige! :)

sjokoloadepølse

13.12.2012 kl.17:19

skal gå å kjøpe nidar marsipan sjokoloadepølser med en gang...

Mjuuugly

13.12.2012 kl.18:59

sjokoloadepølse: Deg om det! God tur :)

Marie

15.07.2013 kl.16:52

HVa er det du har pyntet dem med?:)

Mjuuugly

08.08.2013 kl.14:28

Marie: http://mjuuugly.blogg.no/1366909023_hjemmelaget_sukkerfri.html ;);)

Solveig

04.10.2013 kl.22:08

Jeg trengte marsipan NÅ, og hadde ingen fancy ingredienser i skapet, så jeg kjørte hele mandler, melis og honning i matmølla omtrent etter blandingsforholdene i oppskriften over. Ble inspirert (godtesjuk) og heiv oppi noen ruter kokesjokolade. Kjørte det i noen minutter og justerte med litt vann og rullet det hele i mer melis. Myk, deilig sjokomarsipan med litt grov konsistens på under ti minutter.... til og med tiåringen som ikke liker marsipan kastet seg over den. Nam nam

Mjuuugly

05.10.2013 kl.22:02

Solveig: Nam!

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits