Tilbake til hovedside

Digg snickerskonfekt laget på 1-2-3!

Først vil jeg starte med å få beklage for at det ikke ble noe innlegg i går. Jeg lovet dere et innlegg hver dag fra 1.-24 desember og sviktet dere i går og det bleklager jeg. Jeg lå rett og slett og sov og var nærmest i koma. Som trøst skal dere få to innlegg i dag i stede, så da håper jeg at jeg er tilgitt? Hehe. Vel. Her er det en fantastisk start på uka med nærmere enn halvmeter nysnø utenfor. Jeg bare elsker snø om vinteren og spesielt i jula. Hjerte ♥

        Over til dagens godbit, nemlig snickerskonfekt! Utrolig digg konfekt som er laget på 1-2-3!

        
Oppskriften er STOR! 
♦ 3 dl fettredusert peanøttmel
♦ 2 dl peanøtter*
♦ 2 dl yaconsirup / annen sirup, men yaconsirupen jeg linket til gir best smak!
♦ 5 ss smelta kokosolje
♦ 2 ss palmesukker / annen søtning
♦ 10 dråper stevia english toffee
♦ 1 ts vaniljepulver 
♦ 1/2 ts salt
*
Jeg brukte naturelle, rå peanøtter som jeg ristet med litt salt i stekepanna i noen minutter. Bruk gjerne salte peanøtter, men da dropper du salt i oppskriften og tørker av litt av saltet på peanøttene. 

TO DO:
- Grovhakk peanøttene. Jeg brukte foodprosessor.
- Legg bort ca halvparten av de hakka peanøttene til pynt hvis du skal dyppe snickerskonfekten i sjokolade. 
- Bland det tørre godt sammen. 
- Tilsett stevia, yaconsirup og kokosolje. Bland godt, helst med hendene. Deigen vil bli veldig seig. La den stå å "sette" seg litt, gjerne kjølig, før du triller/former til konfekt. 
- Frys ned snickersen før du dypper den i sjokolade. Oppskrift på perfekt overtrekkssjokolade finner du HER! 
- Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet, men frys gjerne ned det du ikke skal spise på en ukestid. 

    
Nydelig snickers med og uten sjokolade, men hva er vel snickers uten sjokolade!!!? Hehe. Snickersen kan dessuten fint lages som "pops" og da vil dyppingen i sjokolden bli en enkel sak, og moro for barna! Dette er ingen mektig konfekt, så den passer fint sammen med annen søt konfekt.
     

Stikkord:
Follow on Bloglovin

44 smil :)

Guro Eriksen

10.12.2012 kl.09:58

Mmmmm! Og fordi dette var så lekre godbiter, så er du tilgitt for manglende blogging i går ;) Nei da, jeg bare tuller. Det er selvfølgelig helt iorden at du ikke blogger hver eneste dag, selv om det er det du har "lovet" :)

Mjuuugly

10.12.2012 kl.10:00

Guro Eriksen: Fint du sier det, men det er ikke greit for meg :))

Marte

10.12.2012 kl.10:11

Det så farlig godt ut!! :):)

Håvard Frimann Hedning

10.12.2012 kl.10:35

Funker det å lage peanøtt mel (det blir vel snarere smør) selv?

Mjuuugly

10.12.2012 kl.10:42

Marte: Ja, men kan nytes med goood samvittighet! :D

Laila

10.12.2012 kl.10:43

Nam nam!! Dette skal lages i dag!! Herlig! Ta det med ro i desember, viktig du slapper av når du kan :-)

Mjuuugly

10.12.2012 kl.10:44

Håvard Frimann Hedning: Det skal gå fint det, men jeg ville brukt et mandelkvern og kvernet peanøttene til mel i stede for å bruke foodprosessoren. Foodprossesor gir mye grovere kverning enn mandelkvern. Hvis du velger å kverne peanøtter til mel vil du trenge mindre sirup enn det jeg har brukt her vil jeg tro siden peanøttmelet er fettredusert og suger til seg mer væske, prøv deg frem!

Mjuuugly

10.12.2012 kl.10:45

Laila: Kos deg!!! Hehe, ja, jeg prøver å slappe av, men burde bli flinkere!

tine katrine

10.12.2012 kl.12:26

*sikle sikle*

Mjuuugly

10.12.2012 kl.12:26

tine katrine: :D

Melissa Spania

10.12.2012 kl.14:34

Så artig at du poster dette nå, jeg skulle til å poste snickers selv enten i dag eller i morgen. Så da venter jeg heller litt. Vil prøve meg på din oppskrift også, men jeg har ikke peanøttmel.. noen idéer om hva jeg kan erstatte det med?

Linda Marie

10.12.2012 kl.14:44

Tenkte på deg i går da det ikke dukket opp noe innlegg.. Fint å se at du er kvikkere i dag :-)

Disse så veldig gode ut og skal prøves :-)

Ha en super dag...

Mjuuugly

10.12.2012 kl.14:59

Melissa Spania: Hehehe, typisk! ;) Ja, du kan bruke et godt gammeldags mandelkvern og kverne peanøtter til mel. Du vil nok ikke trenge like mye sirup da det fettreduserte peanøttmelet suger til seg mer væske enn jeg vil tro at kverna peanøtter gjør. :)

Mjuuugly

10.12.2012 kl.15:00

Linda Marie: De er KNALLGODE og perfekt for alle som liker og tåler peanøtter. Koselig at du tenkte på meg, jeg tenkte masse på dere også, men kommer man seg ikke opp av senga så kommer man seg ikke opp. Jeg må lære meg å ta det mer med ro på de gode dagene, uff. Man lærer aldri ;)

Marit

10.12.2012 kl.15:05

Naaaammm<3 du lager alt for mye godt!! hehe

Mjuuugly

10.12.2012 kl.15:08

Marit: Jeg vet, hehe, namnam! :D

Thuy-Dung Doan

10.12.2012 kl.16:02

Å, dette var midt i blinken! Hadde håpet på en oppskrift fra deg med peanøtter (skal hente en pakke med peanøttmel fra iherb senere i dag), er så glad i peanøttsmaken! Du er for øvrig selvsagt tilgitt! Viktigere at du får en friskere kropp enn å få et innlegg fra adventskalenderen din! Nyt snøen og førjulskosen.

Mjuuugly

10.12.2012 kl.16:07

Thuy: Det var moro å høre! MASSE godt man kan lage med peanøttmelet, gull verdt for oss som liker peanøtter!

Silje Silje

10.12.2012 kl.16:19

Ser kjempelekkert ut, og smaker garantert fantastisk!

Mjuuugly

10.12.2012 kl.16:35

Silje Silje: MMMhm, ja!

Magne D. Antonsen

10.12.2012 kl.16:45

Hei!

Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

Hilsen Magne i VG

Josefine

10.12.2012 kl.17:06

Åhh, disse så sinnsykt gode ut! Jeg har ikke sånne stevia-dråper, tror du jeg kan bytte det ut med noe? Eller kanskje det går greit å bare sløyfe? :)

Mjuuugly

10.12.2012 kl.17:07

Magne D. Antonsen: Åh tusen takk!!

Mjuuugly

10.12.2012 kl.17:09

Josefine: Bare dropp de, men bruk gjerne litt ekstra palmesukker i stede :)

Elin

10.12.2012 kl.17:59

Så utrolig digg. Jeg lagde raw snickers til matkursene jeg arrangerte, men tenker å lage en litt annen twist. Litt lik din oppskrift, men noe annerledes. Tenker disse smaker supergodt :) Flinke du, og så hyggelig at du har energi til å blogge i førjulstiden. Klem og takk for fine bilder og inspirasjon

Mjuuugly

10.12.2012 kl.18:03

Elin: Denne oppskriften er nesten for enkel og god til å være sann, skal ikke alltid være så komplisert nei! Jeg har aldri skjønt "greia" med å stresse så fryktelig hver eneste jul. Jeg tar livet med ro og lar jula komme når den kommer, jeg! :)

Naviana

10.12.2012 kl.18:58

De så fantastisk gode ut! Den gang i tiden jeg spiste sukkerprodukter, tror jeg snickers var favoritt ;)

Jeg lurer forresten på om de selger vanliljepulver på iherb, eller om det må kjøpes fra gojiking?

Mjuuugly

10.12.2012 kl.19:28

Naviana: Åh, ja, "ekte" snickers er så godt, men jeg holder meg langt unna da jeg er ustoppelig hvis jeg først begynner, sukkerholik jepp!

Jeg har ikke funnet noe vaniljepulver som er verdt å prøve fra iHerb enda, men de skal selge. Vaniljepulveret fra gojiking er verdens beste!

AKP Photography

10.12.2012 kl.21:19

Naaaaamm eg elske peanøtter, sko virkelig ønska eg ikkje va allergiske mod de :(

Ingvild

10.12.2012 kl.21:27

Syyyykt fristende! Du er så flink. Ønsker meg sånne til jul.

Mjuuugly

10.12.2012 kl.22:38

AKP Photography: Uff, føler med deg, det må være utrolig kjedelig å ha en slik allergi! :/

Mjuuugly

10.12.2012 kl.22:40

Ingvild: Hehehe :)

Jeanette

11.12.2012 kl.11:54

Åååå så glad jeg ble da jeg så linken på vg til din side. For en oppmuntrende og ærlig blogg :) Jeg har selv fybromialgi og må være ekstremt nøye med kostholdet. Takk for herlige oppskrifter til julesnacks :) Stå på :)

Mina

11.12.2012 kl.14:57

Hei jeg er en jente på 16 år som vil lage dette, men kan ikke bestille fra nett. hvilke alternativer er det til:

fettredusert peanøttmel, kokosolje, palmesukker,stevia english toffee, vaniljepulver som man kan kjøpe i dagligvarebutikken?

Mjuuugly

11.12.2012 kl.15:14

Jeanette: Tusen takk for det og det gleder meg at du har nytte av bloggen. :)

Mjuuugly

11.12.2012 kl.15:18

Mina: Det blir nok vanskelig å lage dette uten noen av ingrediensene, feks yaconsirup. Det du kan gjøre er å kverne peanøtter i et mandelkvern, men tørk av mye av saltet først, tilsett mørk sirup til passelig konsistens. Bruk helst rårørsukker. Bruk frøene fra ei vaniljestang. Det er det nærmeste du kan komme uten ingrediensene, men det vil definitivt ikke bli det samme, dessverre.

Ann Ellen

11.12.2012 kl.16:15

Skal definitivt prøve denne oppskriften til jul :) har alt unntatt vaniljepulver, men finner sikkert en løsning på det ;)

lilly

11.12.2012 kl.16:17

Dere unge bloggere bruker så mange spesialingredienser som man ikke får kjøpt i vanlig dagigvarebutikk! Mener dere at det ikke er mulig å leve et sunt liv på de ingrediensene som man finner i vanlige dagligvarebutikker, i såfall er det ikke rart at folk i dette landet blir feite og syke!!!! Hva tenker dagligvarebransjen å gjøre med dette problemet?

Mjuuugly

11.12.2012 kl.16:49

Ann Ellen: Du er ikke nødt til å ha vaniljepulver, men det er en naturlig smaksforsterker som gir en nydelig smak.

Mjuuugly

11.12.2012 kl.16:49

lilly: Du har allerede besvart spørsmålet ditt.

lilly

11.12.2012 kl.18:18

Myndighetene vil jo at vi skal spise sunt, så da er det på tide at vi som vil spise sunt får en egen hylle i dagligvarebutikken med spesialingredienser til den sunne baksten !!!

Mjuuugly

11.12.2012 kl.18:22

lilly: Myndighetene gir blaffen om vi spiser sunt. hadde myndighetene brydd seg hadde 2/3 av alle varene i butikken ikke blitt solgt som menneskeføde!

Vi som er oppatt av sunn mat vet hvor vi skal se etter det, der vi finner rene råvarer, gjerne kortreist, minst mulig bearbeidet og uten unødvendige tilsetningsstoffer.

Rosa roseblogg

11.12.2012 kl.19:20

Disse så skikkelig nam ut!! pinner de på pinterest ;) klem Lisbeth

Mjuuugly

12.12.2012 kl.20:53

Rosa roseblogg: Takk for det :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits