Tilbake til hovedside

Mjuuugly's uimotståelige nøttekuber (sukkerfrie!)

Åh, disse nøttekubene er bare helt fantastisk gode! Husker dere "Nøttegodt" fra "Polly"? De som er laget med blant annet mandler, cashewnøtter og sirup/sukker? For meg var det kjærlighet ved første bit da jeg smakte de og de har ofte vært mitt i-nøden-godteri. Mine nøttekuber er mye bedre enn Polly's, og påvirker knapt blodsukkeret. Jeg har valgt å bruke en blanding av sukrin og palmesukker/kokossukker (les mer HER) for å få et ekstra godt resultat, og sannelig, -disse nøttekubene er bare helt uimotståelige. Jeg vet at mange ikke liker den kalde følelsen i munnen som sukrin gir, men disse nøttekubene er bare nødt å prøves, helt klart en av mine beste oppskrifter noen sinne!

   
Mjuuugly's uimotståelige nøttekuber:
♦ 2 dl mandler
♦ 1,5 dl valnøtter
♦ 1 dl pistasjnøtter
♦ 0,5 dl hasselnøtter
♦ 1 dl sukrin
♦ 1 dl palmesukker
♦ 2 ss kokosolje
♦ 3/4 ts vaniljepulver
♦ Salt

Jeg vil definitivt anbefale nøttemiksen over, men om dere ikke har alle nøttene, eller ikke tåler alle, så kommer en alternativ variant under. Begge er nydelige, men den ovenfor med pistasjnøtter er bare helt, som navnet sier, -uimotståelig!
Nøttekuber oppskrift to:
♦ 2 dl mandler
♦ 1 dl valnøtter
♦ 1 dl hasselnøtter
♦ 1 dl kokos
+ samme mengde sukrin, palmesukker, kokosolje og vaniljepulver som over.

FELLES FOR BEGGE OPPSKRIFTENE:
- Grovhakk nøtter. Jeg er lat og brukte foodprosessoren med pulsfunksjon. 
- Smelt sukrin, palmesukker, kokosolje og vaniljepulver på middels varme. Dette vil ta litt tid, men pass på å røre inni mellom. SE PÅ BILDENE NEDENFOR! Jeg brukte ei god gammeldags jern-stekepanne, men en tykkbunnet kjele bør gå fint.
- Når sukrinen og palmesukkeret er helt smeltet tilsettes nøttene. Nå vil karamellen stivne litt så da er det på'an igjen og smelte. Nøttene vil nå karamelliseres. 
- Nøttene er ferdig karamellisert når sukrinen og palmesukkeret er helt smeltet sammen med nøttene og det ikke er antydning til sukkerkrystaller. 
- Hell nøtteblandingen over i ei form med bakepapir. Strø over ønsket mengde salt og sett formen kjølig. 
- Når nøttemassen er avkjølt nok til at du kan ta på den uten å brenne deg kutter du den opp i passelige kuber. Avkjøl helt. 
- Oppbevares i kjøleskap. Kan fint fryses. 
VIKTIG: Når man skal lage nøttekubene etter min oppskrift er det veldig viktig med en klype tålmodighet foran komfyren for det må røres og passes på hele tiden slik at karamellen ikke blir brent. Beregn 45 minutter fra du setter på stekeplaten og du er 100% sikker på et perfekt resultat! Og dere, husk at det blir svært hett og at små barnefingre må holdes langt unna!

       
Dette er sunt snop som knapt påvirker blodsukkeret og som kan spises med god samvittighet, men nøtter er kaloririkt og disse er avhengighetsskapene, så da har jeg gjort min plikt og advart dere! Hva tenker dere om nøttekubene, har dere lyst å prøve oppskriften? :)

Stikkord:
Follow on Bloglovin

38 smil :)

Josefine

02.12.2012 kl.07:29

Ååååh herregud, har tenkt i evigheter nå at jeg måtte se og finne på en egen oppskrift på de nøttekubbene, men nå har jo du gjort det for meg! ;) Syns ikke det er så farlig med litt sukker av og til, men problemet er jo at det er umulig å ikke spise opp hele posen på én gang... Dessuten er de ganske dyre!

Mjuuugly

02.12.2012 kl.07:58

Josefine: Helt enig med deg, er man redd sukker må man nesten unngå alt av karbohydrater. Jeg ønsker ikke å støtte sukkerindustrien, så det ligger mest i det for min del, + at tar jeg en bit så må jeg tømme skåla. En gang sukkerjunkie, alltid sukkerjunkie! ;)

One Step At The Time

02.12.2012 kl.08:35

:)

Mia

02.12.2012 kl.08:49

De så fantastiske ut! Elsker nøttekubene fra Polly og regner med disse er enda bedre! Gleder meg til å lage=)

Ingvild

02.12.2012 kl.09:43

De ser helt fantastisk god ut! :)

AK

02.12.2012 kl.11:09

For en lur ide! Nøttekuber er jo kjempegodt:)

Madeleine

02.12.2012 kl.11:43

Mmmmm, herlig. Begynner å få et arsenal å velge av når jeg skal begynne å lage litt julesnop! Flott ;)

Mjuuugly

02.12.2012 kl.11:55

Mia: Jeg syns disse var bedre av tre grunner; vaniljen, pistasjnøttene og palmesukkeret som gir en nyyydelig smak! :)

Mjuuugly

02.12.2012 kl.11:55

Ingvild: Gjett om de er! :)

Mjuuugly

02.12.2012 kl.11:55

AK: Helt enig! :D

Mjuuugly

02.12.2012 kl.11:56

Madeleine: Hehe, jula er til for å nytes! :D

Alex

02.12.2012 kl.12:18

Du må være verdens mest fantastiske. Julen = made. Men jeg tåler ikke hasselnøtter! Hva ville du erstattet dem med?? :)

Mjuuugly

02.12.2012 kl.12:29

Alex: Takk, fine du! Da vil jeg anbefale at du bruker de nøttene du liker aller best, eventuelt mer av de i oppskriften. :)

Cathrine

02.12.2012 kl.12:52

Ååå, fantastisk :) Nå skal jeg lage julepresanger til alle jeg kjenner. Takk for flotte oppskrifter!

Mjuuugly

02.12.2012 kl.12:58

Cathrine: Så fantastisk å høre! Bare husk å la nøttene karamelliseres lenge nok (til alt er HELT smeltet) for da kan nøttekubene pakkes inn i gaver uten å bli noe kliss. Det er likevel smart å skrive på pakken at den bør oppbevares kjølig, for sikkerhetsskyld!

PP

02.12.2012 kl.14:00

Tusen takk for oppskrift!

Jeg må bare si at jeg syns bloggen din er fantastisk. Jeg har selv ME og det mye jeg ikke tåler å spise, spesielt sukker, som jeg i tillegg syns var det vanskeligste å fjerne fra kostholdet. Dine oppskrifter har inspirert meg til 1000, og jeg er allerede godt i gang med årets julegodt:-)

Nå skal jeg prøve meg på nøttekubene dine! Veldig glad du har adventskalender:-)

Olena

02.12.2012 kl.14:56

Hei hei :) dette skal lages her i huset absolutt! men hva om jeg bytter sukrin og palmesukker med coconut nektar? også lurer jeg på hvilken kokosolje bruker du? er det greit å varme kokosoljen som er Extra virgin type?

Helsebloggen Lovelyliller.com

02.12.2012 kl.15:49

for en hærlig jule-header!! :D nøttekubene så snadder ut :*

Lise

02.12.2012 kl.16:50

Å disse så gode ut! Må lage! Trur du det går greit å bytte sukrinen ut med bjørkesøt? Ikke fullt så kald smak på den, så jeg foretrekker den egentlig ;) Blir fine presanger, helt genialt ;) ;)

Mjuuugly

02.12.2012 kl.17:06

PP: Tusen takk selv! <3

Mjuuugly

02.12.2012 kl.17:08

Olena: Kokosnektar er jo det samme som kokosukker bare kokossukkeret er uten væske så i bunn og grunn burde det gå an å bruke kun kokosnektar hvis den får stå lenge nok til å fjerne all væske. Jeg har dog. prøvd å lage nøttekuber med kun kokossukker og det funket IKKE, det ble bare noe graps. Det var derfor jeg brukte 50/50 sukrin/kokossukker.

Mjuuugly

02.12.2012 kl.17:09

Olena: Glemte det andre spørsmålet ditt. Hehe. Jeg bruker kokosoljen uten smak, men du kan fint bruke den med smak, den tåler veldig bra varme og jeg vil tro den setter minimalt med smak, -om den i det hele tatt setter noe smak. :)

Mjuuugly

02.12.2012 kl.17:10

Helsebloggen Lovelyliller.com: Takk for det, Liller! :)

Mjuuugly

02.12.2012 kl.17:11

Lise: Jeg vet ikke hvordan det er med bjørkesøt og karamellisering så det tørr jeg ikke svare på.

Laila

02.12.2012 kl.20:27

Helt herlig! Dette blir en hektisk desember :-). Du er superflink!

Eldeen

02.12.2012 kl.23:14

Åååh, disse ser helt herlige ut! Jeg elsker nøtter, og dette ser (som navnet tilsier) helt uimotståelig ut. Tror jeg får problemer med å bestemme meg for hvilke ting jeg skal lage til jul og ikke, hehe. :) Er spent på å se hva annet du legger ut fremover. Håper formen min holder seg fin fremover sånn at jeg kan lage masse godt når jeg kommer hjem igjen! :D

Linda Marie

02.12.2012 kl.23:23

Snadder :-)

Mjuuugly

03.12.2012 kl.06:56

Laila: Takk for det. Ja, desember er hektisk, men så er det så deilig å sette seg ned å nyte godsakene! :)

Mjuuugly

03.12.2012 kl.06:58

Eldeen: Ja, helt nyydelige!

Jeg håper også at formen din holder seg, men vil gjerne gi deg et tips: når du først lager noe så lag MASSE og frys ned. Det gjør alltid jeg så jeg har noe liggende til dårlige dager.

Mjuuugly

03.12.2012 kl.06:58

Linda Marie: Oh Yes! :)

Marit

03.12.2012 kl.19:53

Naaaam ;-))))

Cathrine

03.12.2012 kl.22:47

Mmm, da var de laget :) hadde ikke pistasj så jeg brukte peanøtter. Brukte en blanding av sukrin, tagatesse og kokossukker og det funket fint. Tenkte å prøve å dyppe noen av kubene i sjokolade, tror det blir digg :) Takk for en fantastisk oppskrift!

Mjuuugly

03.12.2012 kl.23:00

Cathrine: Å, ja, dypp de i sjokolade!! :D

Olena

07.12.2012 kl.01:20

takk for svar Mjuuugly :)

Christina Isabella

11.12.2012 kl.19:21

Heisann!

Du aner ikke hvor glad jeg ble da jeg skrållet nedove rpå bloggen din og så at du sammenlignet oppskriften din med "Nøttegodt" fra Polly, jeg virkelig eeelsker de nøttene over alt!(eller ingenting slår sjokolade, men innen nøtte-kategorien, haha). Så jeg lurte på en ting..som du sier så er det mange som ikke liker den kalde smaken av sukrin, og jeg er intet unntak..så spørsmålet mitt er: Er det er mulig å bruke stevia istedenfor, eller vil det ikke karamellisere seg da?

Hadde blitt suuperhappy for svar! Og om du kunne ha respondert på mail så hadde det vært tipp topp!

Klem fra nøtte-elskeren :-)

Mjuuugly

12.12.2012 kl.20:56

Christina Isabella: Jeg har svart deg på mail. Dessverre tror jeg ikke det går med stevia da jeg bruker sukrinen for å karamellisere. Mulig det vil funke med bjørkesøt/xylitol, men jeg har ingen erfaring med det da jeg ikke liker det.

Bitte

15.01.2013 kl.19:54

Disse var kjempegode, tusen takk for at du legger ut alle de gode oppskriftene dine!

Mjuuugly

16.01.2013 kl.06:56

Bitte: Ja, de er knallgode!!

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits