Tilbake til hovedside

Raw sjokoladecookies!

Disse sjokoladecookiesene er veldig enkle å lage, men det kreves litt tålmodighet hvis du vil lage de raw og dehydrere de, men det er ikke noe krav, -disse cookiesene kan fint stekes på lav temperatur i ovnen. Her er enda en oppskrift hvor jeg bruker mandelpulpen = mandelmassen som blir igjen etter du har laget mandelmelk og jeg vet mange av dere ønsker oppskrifter med mandelpulp. Bruk den nøttemassen du har til overs etter du har laget nøttemelk. Husk at nøttepulpen fint kan oppbevares i fryseboksen! Disse sjokoladecookiesene blir skikkelig seige og gode!

                                      Sukkerfrie, glutenfrie, lavkarbovennlige og raw veganske!    
Til 16 stk. raw sjokoladecookies:
♦ 3 dl våt mandelpulp (mandelmassen som er til overs etter man har laget hjemmelaget mandelmelk)
♦ 1,5 dl mandler
♦ 5 ss raw yaconsirup / eller annen sirup
♦ 3 ss rått kakaopulver
♦ 1 ss rått carobpulver (valgfritt)
♦ 1 ss rått palmesukker
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ 1 ts psyllium husk ( valgfritt, men vil gi seigere cookies)
♦ 1/3 ts salt

To do: 
- Grovhakk mandler. Bland alle ingrediensene godt sammen. Det er viktig at mandelpulpen er våt hvis ikke vil du trenge ekstra væske. 
- Form til cookies. 
- Tørkes i dehydrator i 10-15 timer, sjekk etter noen timer og ta de ut når du er fornøyd med konsistensen. Cookiesene skal ikke bli helt tørre. 
- Eventuelt: stek cookiesene på svak varme (120-150 grader) til cookiesene er tørre, men fortsatt seige.
- Oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet i en ukestid, men kan fint fryses.


Som dere vet mener jeg at alt blir bedre med sjokolade, derfor dyppet jeg som vanlig cookiesene i smelta sjokolade (laget av kakaomasse, kakaosmør, kokosolje, yaconpulver, carobpulver og vanilje). For å få et tykt og delikat sjokoladetrekk utenpå cookiesene fryser jeg kjeksen ned i et par timer før jeg dypper de i sjokolade, slik får man et tykt og fint sjokoladetrekk.      

29 smil :)

silje g.h

01.12.2012 kl.04:59

Disse så gode ut!!! Og så flink du er som skal lage julekalender til oss! Kan tenke meg d er endel arbeid.. Veldig fin blogg du har, med bra oppskrifter, fyldige innlegg og flotte bilder.

Istedetfor mandler, som jeg ikke tåler, kan man bruke valnøtt tro?

One Step At The Time

01.12.2012 kl.09:09

Ååååååååååååååå må bare prøve dette!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Ragnhild

01.12.2012 kl.10:07

Du tar så fantastiske og fristende bilder!! Jeg skla lage disse neste ang jeg lager nøttemelk (som dessverre ikke skjer så ofte, jeg synes det er litt styr..). Lagde sjokoladekjeks for et par dager siden selv, og de ble så gode at det snart er tomt og jeg må lage en ny porsjon ;)

God Advendt :)

Mjuuugly

01.12.2012 kl.10:15

silje g.h: Tusen takk for det! :)

Du kan helt klart bruke valnøtter, men hvis du tåler hasselnøtter ville jeg deffinitivt laget hasselnøttmelk og brukt restene til cookies.

Mjuuugly

01.12.2012 kl.10:16

One Step At The Time: Nomnom :)

Mjuuugly

01.12.2012 kl.10:19

Ragnhild: Åh, tusen takk for det, kjære Ragnhild!

Ang. nøttemelk så blir det litt periodevis for meg også og hver gang jeg lager det så tenker jeg at det ikke skal bli så lenge til neste gang, hehe. Det er i hvert fall lurt å fryse ned restene eller bruke de med en gang. Nøtter blir jo ikke spesielt lønnsomt om man kun lager melk av de, -noe jeg har gjort altfor mange ganger fordi jeg ikke har visst hva jeg skulle bruke pulpen til.

Madeleine

01.12.2012 kl.12:21

Så kjekt, nå vet jeg hva jeg skal bruke pulpen til neste gang. Disse så virkelig NYDELIG ut :)

Mjuuugly

01.12.2012 kl.12:33

Madeleine: Bra å få brukt pulpen til noe fornuftig ja! Mannen og kompisen gomlet i seg alle sammen så gode, det var de i hvert fall!

Mona BL

01.12.2012 kl.12:51

De så kjempegode ut! Mulig det blir kveldskosen i kveld..

eli haaland

01.12.2012 kl.14:23

Nam, nam, utrolig fristende. Det er så bra at du lager "steg for steg" bilder til, blir så mye enklere å få et bra resultat synes jeg. Absolutt et påskudd til å sette i gang dehydratoren igjen : )

Mjuuugly

01.12.2012 kl.15:04

Mona BL: God idé! :)

Mjuuugly

01.12.2012 kl.15:05

eli haaland: Takk, det er det jeg håper folk tenker om "steg for steg"-bildene. :)

Josefine

01.12.2012 kl.15:30

Disse så superyummy ut! Veldig lenge siden jeg har laget nøttemelk, men nå har jeg jo ingen unnskyldning :)

Mjuuugly

01.12.2012 kl.15:42

Josefine: Helt sant, ingen unnskyldninger. ; Mandelmelk er jo dessuten NYDELIG!

Linda Marie

01.12.2012 kl.16:52

Disse skal jeg prøve :-) Så kanon gode ut...

Ha en flott kveld...

Adele

01.12.2012 kl.18:41

Å herrigud, så gode de så ut! Elsker at du har drukna de i sjokolade, bedre blir det ikke. Skikkelig koselig bloggen din så ut nå, kom i skikkelig julestemning selv om jeg er den som gjerne ikke gjør det før på julaften :P

Mjuuugly

01.12.2012 kl.19:36

Linda Marie: Ha en fin kveld du også, Linda! :)

Mjuuugly

01.12.2012 kl.19:38

Adele: Åh, tusen hjertelig takk! Den kommentaren varmet godt <3

Hong

01.12.2012 kl.19:47

Å naam, jeg sikleeer alltid av bildene dine :-O Får ikke til å lage sånt :(( du har ikke tilfeldigvis åpnet en kafee et sted i Norge eller? :)

Mjuuugly

01.12.2012 kl.20:51

Hong: Aw, det var hyggelig sagt av deg, men det er klart du får det til du også!!! :) Har dessverre ikke åpnet noe café nei :(

Cathrine

02.12.2012 kl.19:41

Jeg måtte selvfølgelig lage nøttemelk da jeg så denne oppskriften i går :) Syns ikke jeg fikk massen klissete nok til å lage coockies så jeg bredte den bare utover en stekeplate og tørket den i ovnen. Mmmm, kjempegodt både som den er og over tyrkisk yoghurt :)

Eldeen

02.12.2012 kl.23:11

Åååh, jeg tror jeg elsker deg! Disse mååå jeg prøve! Jeg har fysa på kjeks i flere dager enda, og disse ser dødsgode ut. Nå skal jeg kose meg på ferie, men gleder meg også til å komme hjem til ingrediensene mine så jeg kan lage litt digg til jul. :)

Mjuuugly

03.12.2012 kl.06:55

Cathrine: Det var veldig rart for de skal være enkle å forme. Hvis de var vanskelige å forme vil jeg tro det har med at de var for fuktige, brukte du en veldig våt mandelpulp? Jeg passer alltid på å presse ut så mye melk som overhode mulig, kan det være derfor?
Et tips til en annen gang hvis du opplever for vår deig er å tilsette mer psyllium husk og la den stå å trekke inn litt.

Mjuuugly

03.12.2012 kl.06:57

Eldeen: Ah, så fantastisk å høre! Les gjerne kommentaren til Cathrine og svaret mitt til henne før du setter i gang. :)

MaritBE

03.12.2012 kl.20:24

De så veldig veldig gode ut!

Cathrine

03.12.2012 kl.20:33

Jeg presset ut alt jeg klarte av nøttemelken. For min del spiller det ingen rolle at det ble store smuler istedenfor cookies, kjempegodt uansett, og nå er de spist opp :D

Mjuuugly

03.12.2012 kl.22:59

Cathrine: Merkelig :/ Men bra du ble fornøyd med resultatet uansett! :)

Inger

12.12.2012 kl.19:09

Disse ble supergode, tusen takk! :D

Mjuuugly

12.12.2012 kl.21:00

Inger: SÅ BRA! :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits