Tilbake til hovedside

Raw myntekonfekt med mørk sjokolade!


                                       FREEEEEDAG og dere er vel klare for litt søtt? 
  
Denne myntekonfekten laget jeg for første gang i vår og etter det har jeg laget de to ganger til. Jeg serverte myntekonfekten til mamma og hennes kjære, og de likte den veeeldig godt. Jeg liker spesielt godt valnøtter i denne oppskriften, jeg vet ikke helt hvorfor, men valnøtter passer utrolig godt sammen med mynte, kokos og sødme. Jeg vil virkelig anbefale dere å bløtlegge valnøttene før dere spiser de, for det første er de svært syredannede, for det andre reduseres enzymhemmerene ved bløtlegging slik at dere vil dra bedre nytte av næringsstoffene og for det tredje mister valnøttene den bitre smaken når de har vært bløtlagt, og det gir en MYE BEDRE smak på valnøttene. Prøv og dere vil bli overbevist! Personlig foretrekker jeg å tørke nøttene igjen etter de har vært bløtlagt, det er ikke nødvendig, men da må dere redusere mengden sirup i oppskriften. 

Disse er sukkerfrie, lavkarbovennlige, veganske og RAW (minus mynteessensen som jeg tilsatte for å forsterke myntesmaken)!
Til 20-30 myntekuler:
♦ 2 dl valnøtter (bløtlagt og tørket)
♦ 1 dl kokos
♦ 5 ss kokossirup / annen sirup
♦ En stor neve fersk mynte = 1/2 plante ca
♦ 1/3 ts peppermynte essens
♦ 1/4 ts salt

Sjokoladen er laget av: Kakaomasse, kakaofett, yaconpulver, kokossirup, carob og vaniljepulver.

Enklere tror jeg neppe det blir:
- Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor til alt samler seg til en ball. 
- Form til kuler og sett gjerne konfekten i fryseboksen mens du lager sjokolade. 
- Oppbevar i kjøleskap, men skal de stå lengre enn en ukestid vil jeg anbefale å fryse de ned for de vil garantert bli spist opp hvis de står tilgjengelig i kjøleskapet!
    
Og dere, jeg blir veeeldig glad om dere legger igjen kommentarer. Jeg ser jo at dere er innom i forhold til statistikken, men det er veldig hyggelig å få tilbakemeldinger i form av noen ord i kommentarfeltet. Blogging tar mye tid og den aller største motivasjonen dere kan gi en blogger er å kommentere! Jeg vil ønske dere en herlig fredagskveld alle sammen! Hva skal dere kose dere med i helga? Her blir det i hvert fall raw konfekt og pizza, mer vet jeg ikke enda! :)

Stikkord:
Follow on Bloglovin

52 smil :)

Guro Eriksen

05.10.2012 kl.17:55

Digg digg!! :D

Mjuuugly

05.10.2012 kl.18:01

Guro Eriksen: :D :D

gulrot

05.10.2012 kl.18:26

Raw godsaker :)

Ser foresten deilig ut!

May

05.10.2012 kl.18:40

Disse er kjempegode,mynte/sjökolade er godt(desser mynte/sjokolade og pärer også godt!Takk :)

Mjuuugly

05.10.2012 kl.18:48

May: Takk selv :)

Mjuuugly

05.10.2012 kl.18:48

gulrot: Mmmm :D

Louise

05.10.2012 kl.20:06

Mums, de er kjempegode!

Ainjali

05.10.2012 kl.20:39

Åh, disse så kjempegode ut. Skal jeg jammen meg prøve å lage :)

Hanne

05.10.2012 kl.23:07

Du er helt raw. Så avslappet, levende og godt du skriver, så lekre bilder og for en utrolig matkreativitet! Jeg heier på deg.

Er ME-syk selv, så har hittil lest uten å kommentere. Lage mat orker jeg ikke :) Men har nettopp bestilt mange av iHerb-anbefalingene dine!

(Dette er kanskje too much information, men uansett, i tilfelle det er stikkord som kan være til hjelp for andre: Har akkurat begynt på diett mot lekk tarm-syndrom (naturlig, ingen antibiotika), tror på at det vil hjelpe.)

God helg!

Bartenina

05.10.2012 kl.23:16

Ok da, her kommer en kommentar :-) Aldri prøvd uten noen av oppskriftene dine, men de er veldig spennende og inspirerende! Keep it up, bli rså imponert over folk som kommer på så mange forskjellige oppskrifter helt av seg selv. Ære være dere :-D

Helene

05.10.2012 kl.23:22

NAM NAM NAM!!! Ser supergodt ut!! Bokmerker denne oppskriften :) God helg!!

Ellen

05.10.2012 kl.23:49

Så utrolig lekre bilder! Er også veldig glad i mint, går d å bruke vanlig peppermynteolje isteden tror du? Har ikke sett at kokossirup er blitt brukt, følger m på noen blogger, så d var et godt tips til å veksle på. Smaker d mye kokos?

-Ellen

Carita

05.10.2012 kl.23:57

Nam! Ser kjempegodt ut :)

Alex

06.10.2012 kl.00:11

Åh, nam! Disse vil moren min også elske!

Laila

06.10.2012 kl.08:34

Herlig! Mitt mål i helgen blir å prøve ut flere av dine sjokoladeoppskrifter samt falafel. Gleder meg. I går ble det Raw food fra Helt Rå i Sanvika. Det er bare så deilig noen ganger å kunne kjøpe helt ferdig sunn mat som smaker nydelig. Dit må du en gang om du ikke har vært der enda! Ønsker er fin helg:-)

Anette

06.10.2012 kl.09:51

Nok en gang, som jeg føler jeg stadig vekk tenker/sier når du legger ut oppskrifter: Detta MÅ jeg prøve!!

Mjuuugly

06.10.2012 kl.13:39

Hanne: Tusen hjertelig takk kjære deg! Jeg gjør så godt jeg kan :)
Ønsker deg en god og varm høst med bedring i ME-en, slapp av, ta vare på deg selv og bruk energien på ting som GIR deg noe og ikke det som tapper deg!

Mjuuugly

06.10.2012 kl.13:41

Bartenina: Tusen takk for det, det er det jeg ønsker at bloggen er- inspirerende. Jeg er heldig som har slik kreativ sans Ha en nydelig dag, Bartenina! :)

Mjuuugly

06.10.2012 kl.13:41

Helene: God helg til deg også! :)

Mjuuugly

06.10.2012 kl.13:44

Ellen: Ja, det skal nok gå fint det, bare smak deg frem. Kokossirup er helt genialt, den smaker ikke kokos i det hele tatt, men den er laget på sevjen i palmen som er veldig søt og gir en veeeeeldig god, søt og sunn sirup. Dessuten er den forholdvis billig i forhold til min andre favoritt, yaconsirup! Du kan lese mer her hvis du vil: http://mjuuugly.blogg.no/1327493287_min_nye_favoritt_raw_.html

Mjuuugly

06.10.2012 kl.13:44

Carita: Det er de :D

Mjuuugly

06.10.2012 kl.13:44

Alex: Fyr løs! :D

Mjuuugly

06.10.2012 kl.13:46

Laila: "Helt Rå" er virkelig et mål å besøke en dag, men dessverre har jeg ikke fått vært der enda. Vi har heldigvis en restaurant i Kristiansand som serverer masse raw food og jeg er helt enig med deg, det er så utrolig godt å få slik mat SERVERT en gang i blant. Ha en herlig helg selv! :)

Mjuuugly

06.10.2012 kl.13:47

Anette: Hihi, just do it! :)

Ragnhild

06.10.2012 kl.17:14

NAM!! Disse ser såå gode ut! Jeg elsker mynte+sjokolade og har sett etter en raw oppskrift på nettopp det, og her er den jo :D Skal prøves!

Mjuuugly

06.10.2012 kl.17:22

Ragnhild: Så koselig å høre, kos deg masse, Ragnhild! :)

Mima

06.10.2012 kl.20:59

Ser kjempegode ut, og må prøves! : )

Karine

07.10.2012 kl.17:00

Mmmm... De skal prøves! Jeg lagde snickerskonfekten din for en tid tilbake, og de ble nesten FOR gode! ;-)

Mjuuugly

07.10.2012 kl.19:25

Karine: Hehe, ja, de er farlige ;)

Hege

07.10.2012 kl.23:48

Nam! Det ser kjempedigg ut. Så fine bilder du tar også :-)

Mjuuugly

07.10.2012 kl.23:52

Hege: Tusen takk for det :)

Nooria

08.10.2012 kl.11:45

For en oase denne bloggen din er for en livsstilsinteressert og godhelsesøker som meg! Tusen takk for all informasjon, inspirasjon og oppskrifter du legger ut!

Denne bloggen viser at du har gode evner mht å skaffe deg kunnskap. I tillegg er du flink til å skrive. Dette kan du gjøre jobb ut av når du etter hvert får overskudd til å tenke i de baner. Jeg tenker da at du kan skape din egen arbeidsplass hjemmefra.

Mjuuugly

08.10.2012 kl.14:29

Nooria: Tusen hjertelig takk for varme ord. Ja, jeg håper at kunnskapen og oppskriftene jeg sitter med kan være en fordel i framtiden når jeg skal (ja, for jeg skal jo bli frisk!!!) ut i jobb!

Benedikte

08.10.2012 kl.20:16

OoooOOO nomnom! Ser helt vidunderlige ut! MÅ lage disse til helgen (eller kanskje før helgen, tror ikke jeg klarer å vente! ;)

Cornelia

08.10.2012 kl.21:18

Mmmm! Ser deilig ut! Jeg blir så inspirert av å lese bloggen din! (:

Mjuuugly

08.10.2012 kl.21:39

Benedikte: Fyr løs! :D

Mjuuugly

08.10.2012 kl.21:39

Cornelia: Takk, fine deg!

Christine

08.10.2012 kl.22:27

Tusen takk for god oppskrift :D

Utrolig lekre bilder, så da MÅ jeg forsøke meg på disse, fristende.. :-)

Mjuuugly

09.10.2012 kl.12:09

Christine: Tusen takk selv! :)))

Eldeen

09.10.2012 kl.19:50

Disse tror jeg samboeren min hadde likt godt! Og jeg er hjertelig enig med deg: Valnøtter er sååå mye bedre når de har blitt bløtlagt og tørka! :)

Og det er helt sant, mye morsommere å blogge når en får kommentarer på det en skriver. ;) Jeg kommenterer litt i puljer selv, de dagene jeg har energi til det. Så da blir det gjerne til at jeg er innom mange ganger uten å kommentere, og så kommenterer jeg heller på flere innlegg når jeg har overskudd til det. :)

Eldeen

09.10.2012 kl.19:51

Åååh, forresten! Hva har du brukt for å få kokosen grønn?

Mjuuugly

10.10.2012 kl.13:28

Eldeen: Samme her, vanskelig å være flink til å kommentere når formen går i berg-og dalbaner. :)

Mjuuugly

10.10.2012 kl.13:29

Eldeen: Moro du la merke til det, hehe. Rett og slett spinatekstrakt (juicet spinat) og myntedråper (for smak) som er blandet sammen med kokosen :)

MaritBE

11.10.2012 kl.18:58

De så innmari gode ut!!

silje

12.10.2012 kl.06:56

Disse så utrolig lekre ut! Jeg har ikke lagt igjen kommentar før, men følger med. Jeg synes du er flink til å legge ut lekre retter med tilhørende fine bilder. Den gryta under her så også fristende ut, og tenkte faktisk å lage den på venninnelunsj til uka:)

Mjuuugly

12.10.2012 kl.23:48

silje: Tusen takk for det, gryta er en sikker vinner! Server med godt brød :)

louise

02.11.2012 kl.20:24

Jeg lagde de i dag!! Jeg elsker forresten bloggen din, blir veldig inspirert. har lagd flere av dine oppskrifter, og mikset til min stil, blir alltid godt :) Vil bli flinkere til å kommentere, har bare ikke fått svar på andres blogger, da føler jeg at det er forjeves.. Men jeg ser at du svarer på alles spørsmål og det er koselig :) Tusen takk for at du deler din kreativitet!

Mjuuugly

03.11.2012 kl.01:04

louise: Tusen takk, det var moro å høre! Viktig å variere oppskriftene etter eget behov! Jeg har ikke vært så flink til å svare på kommentarer, men skal bli flinkere! Takk som la igjen et spor, det setter jeg stor pris på! :)

Trine

07.11.2012 kl.19:42

Jeg sitter og gomler det i meg nå :) nam nam! du burde gi ut kokebok, du gjør det å være sukkerfri en fryd! :)

Mjuuugly

08.11.2012 kl.21:24

Trine: Tusen takk for det, det var hyggelige ord! :)

Trine

25.11.2012 kl.20:57

Lagde meg disse, og de var kjempegode :) ps. vil bare informere om at når man trykker på "superfood"-kategorien, så kommer man til "blogg"-kategorien :)

Mjuuugly

25.11.2012 kl.20:58

Trine: Takk for at du ga beskjed, visste ikke dette :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits