Tilbake til hovedside

Raw konfektkake med sjokolade-og bringebærkrem!

Jeg har utsatt å dele denne oppskriften med dere lenge, pga. bildene. Jeg ble ikke fornøyd og derfor har det ikke vært motiverende å dele den med dere. Det får gå denne gangen siden så mange av dere ønsket oppskriften! Denne konfektkaken er et bevis på at raw kaker er enkle å smelle sammen også når man ikke har planlagt kaken i forveien i form av å bløtlegge nøtter. Jeg slang sammen denne kaken på under 30 minutter, bare en timestid før jeg skulle være på besøk der kaken skulle serveres. Jeg hadde bløtlagte og tørka nøtter tilgjengelig, og da går det enda raskere. Denne kaken fikk ikke tid til å "sette seg" og bli "fast i fisken" og derfor har jeg brukt mye kokosolje i kaken. Jeg vil anbefale alle som skal lage denne kaken at dere fryser den ned i ca 12 timer og lar den tine i kjøleskapet i ca 12 timer. Denne kaken krever ikke å bli fryst, men den bør stå kjølig i en del timer før den serveres nettopp for å bli "fast i fisken"! Jeg hadde altså ikke tid til å la kaken få satt seg denne gangen, men reslutatet taler for seg selv: den smakte like godt som den ser ut! Dette er en FEST AV EN KAKE!!!!!!

     Nydelig kombinasjon av sjokolade, nøtter, bringebær og kokos.
     
Bunn:
♦ 2 dl tørre mandler (bløtlagt og tørka) 
♦ 2 dl tørra valnøtter (bløtlagt og tørka)
♦ 4 ss palmesirup
♦ 4 ss kakaopulver
♦ 1 ts ekte vaniljepulver
♦ 1/2 ts salt

Bringebærkrem: 
♦ 2 dl tørre cashewnøtter (bløtlagt og tørka)
♦ 400g bringebær
♦ 7 ss raw agavenektar / annen sirup
♦ 1/2 dl kokosolje
♦ 1 ss lecitin

Sjokolade- og kokoskrem: 
♦ 3 dl kokos
♦ 1,5 dl palmesirup
♦ 1 dl kokosolje
♦ 4 ss kakaopulver
♦ 1 ss carobpulver (hvis du har)
♦ 1 ts ekte vaniljepulver
♦ 2 dl vann 

Sjokoladesaus:
♦ 1 dl yaconsirup
♦ 4 ss kokosolje
♦ 4 ss kakaopulver
♦ 1 ss carobpulver (hvis du har)

Slik gjør du:  
- Blend ingrediensene til bunnen i en foodprosessor. Trykk nøttebunnen forsiktig ned i en kakeform. Jeg brukte en liten kakeform med diameter på rundt 18 cm, men en vanlig form går fint. Pass på at du fordeler like mye nøttemasse over hele bunnen. 
- Tin bringebærene om du bruker frosne. Blend alle ingrediensene til bringebærkremen i en blender. Det blir en tykk krem. Smak deg frem, syns du det trengs med søtning så tilsetter du nettopp det.  Hell over kakebunnen. FRYS!
- Til sjokoladekremen brukte jeg foodprosessor igjen, men det bør gå fint i blender. Blend til en tykk krem og hell over bringebærkremen som bør være såvidt fryst på toppen slik at sjokoladekrem og bringebærkrem ikke blandes. FRYS!
- Til slutt lager du sjokoladesausen. Pass på å få rørt ut alle klumper og hell den over sjokoladekremen. 
- Frys kaken ned i minst 12 timer og la den deretter tine i kjøleskapet i 12 timer. 
- Før servering toppet jeg kaken med revet, raw sjokolade og jordbær.
- Kan oppbevares i kjøleskap et par dager, men bør fryses i porsjonsstykker etter opptining.

VIKTIG 1: Alle ingrediensene må være romtempererte og kokosoljen må være flytende. 
VIKTIG 2: Alle nøttene/sirupene kan byttes ut til fordel for andre nøtter/sirup. 
VIKTIG 3: Her er oppskriften lagt til rette for tørre nøtter så hvis du ikke har bløtlagte og tørka nøtter tilgjengelig bør du bruke bløtlagte, men da må du redusere væskemengden noe.


Dette er en konfektkake, altså en skikkelig mektig kake. Problemet med "tradisjonelle" konfektkaker er at de er laget på store mengder sukker, smør, fete meieriprodukter og/eller hvetemel. Konfektkaker er til for å spises med god samvittighet, en gang i blant. Det samme gjeder denne kaken. Dette er en fet konfektkake med mye fett og kalorier, men denne er, i forskjell fra "tradisjonelle konfektkaker", - i hvertfall sunn! Denne kaken inneholder masse vitaminer, mineraler og nyttige næringssstoffer, og man vil føle seg mett på behagelig vis etter et lite stykke. Jeg mener ikke at man ikke kan ta seg et stykke "vanlig" kake av og til, selvfølgelig kan man det, men hvorfor ikke lage en slik SUNN og HIMMELSK GOD konfektkake i stede? Jeg tror alle vi som spiste denne kaken på lørdags kvelden kan skrive under på at ett stykke med denne kaken er ti ganger bedre enn hundrevis av gram med smågodt. Velbekomme!

  

Stikkord:
Follow on Bloglovin

22 smil :)

ingerslilleverden.blogg.no

04.12.2012 kl.13:26

ååå... Den så himmelsk ut! :D

Ingvild

04.12.2012 kl.15:05

OMG, nam. Bildene var ihvertfall veldig fristende, så du trenger ikke være misførnøyd.

AKP Photography

04.12.2012 kl.15:36

Nam nam :D Denne må eg få lagt te jul :D Har ikkje hatt kaga på år å dag pga allergiar!

Helsebloggen Lovelyliller.com

04.12.2012 kl.16:28

vakker!! :D

Ann Ellen

04.12.2012 kl.16:47

Får så lyst til å prøve å lage en rawkake engang :) De ser jo så gode ut!

Ragnhild

04.12.2012 kl.16:58

Ååå, denne kom rett inn på MÅ-lage-listen min! Skal prøve å få laget denne i løpet av advent eller julen!

Mjuuugly

04.12.2012 kl.17:10

Ingvild: Taakk, ble langt i fra fornøyd :(

Mjuuugly

04.12.2012 kl.17:10

AKP Photography: Maaaange kaker man kan lage tross allergier. Ikke la allergier stoppe kakespising! :)

Mjuuugly

04.12.2012 kl.17:11

Ann Ellen: Det er de også :)

Mjuuugly

04.12.2012 kl.17:11

Ragnhild: *Liker*

Guro Eriksen

04.12.2012 kl.17:22

MMm! Den så skikkelig herlig ut! :D

Vilde

04.12.2012 kl.17:48

Den så helt nydelig ut! Skikkelig fristende :D

Benedikte - Frøken BitterSøt

04.12.2012 kl.22:30

Å herrejemini, den kaken så syyyykt god ut! :) ELSKER raw kaker! <3

Marit

04.12.2012 kl.22:55

wow, den så fantastisk god ut!

Mjuuugly

04.12.2012 kl.23:09

Benedikte: Ja, raw kaker er helt nydelig!

Mjuuugly

04.12.2012 kl.23:09

Marit: :D

I'm Rawesome!

05.12.2012 kl.16:09

Sikle sikle! Fikk skikkelig vann i munnen

Silje Silje

05.12.2012 kl.18:05

Den ser skikkelig lekker ut! Hva som er galt med disse bildene da? Ingenting! :-))

Mjuuugly

06.12.2012 kl.12:46

I'm Rawesome!: :D

Mjuuugly

06.12.2012 kl.12:49

Silje Silje: Takk, søta, men jo, mye! ;))

Duyen

06.12.2012 kl.21:14

Naamm! :OOO

Mjuuugly

06.12.2012 kl.23:40

Duyen: :D:D

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits