Tilbake til hovedside

Fantastisk god pistasjipan!

Denne konfekten laget jeg for en god stund siden, til 17.mai faktisk, og den ble tatt i mot med stor begeistring og fatet ble raskt tomt Tilbakemeldingene var klare og de som smakte synes dette var veldig godt. Alltid hyggelig med tilbakemeldinger! Mitt første møte med kombinasjonen mørk sjokolade og pistasjnøtter var på min første ferie i Tyrkia for maaange år siden. Der solgte de noen helt nydelig sjokoladeplater med mørk sjokolade, pistasjnøtter og havsalt. I ettertrid har jeg funnet noen sukkerfrie sjokoladepistasjnøtter, som smaker helt ok, men som er dyre og laget av mye maltitol = mageknip. Det ligger en liknende oppskrift på pistasjipan ute på bloggen, den er rå og du finner den HER, men personlig syns jeg disse ble enda bedre. Veldig enkle å lage og helt nydelige på smak! 

  
Til ca 20 kuler pistasjipan:
♦ 1 dl pistasjnøtter uten salt = en pose á 70 gram (spar noen til pynt)
♦ 2,5 ss sukrin (kvernet til sukrinmelis)
♦ 5 ss rå agavenektar
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ Evt. 1 ss vann

Slik gjør du: 
- Kvern pistasjnøttene i et mandelkvern. Du kan kverne nøttene i foodprosessor, men det beste er å bruke et mandelkvern da det gir et mykere og finere mel enn i foodprosessor. 
- Kvern sukrin til melis i blender/foodprosessor/med stavmikser/i kaffekvern eller liknende.
- Bland alle ingrediensene. Jeg trengte ikke vann, men se an konsistensen. 
- Trill til kuler og sett kjølig. Frys gjerne ned pistasjkulene hvis du skal dyppe de i sjokolade, det vil gi et tykt og fint sjokoladelag utenpå pistasjipanen. 
Sjokoladen er laget av to deler kakaomasse, en del kakaofett, en dæsj kokosolje, en dæsj carobpulver, en dæsj yaconpulver og litt vaniljepulver.


 

   Ser det ikke godt ut?? :))

Stikkord:
Follow on Bloglovin

11 smil :)

Elin

22.06.2012 kl.11:53

Nam! Ønsker deg en knall fin St Hans helg :)

Silje

22.06.2012 kl.12:10

Disse så nydelig ut, må prøves!:) Pistasj har en spesiell smak, men ser for meg at det er godt med skikkelig mørk sjokolade.

Catharina Adele Nordli

22.06.2012 kl.15:11

Må lages snarest!! Spesielt nå etter mandelintoleranse :) Takk for oppskrift!
elsker marsipan av pistasjenøtter. tror jeg kan spise meg helt i hjel av det! :D nam nam. så kjempedigg ut. god helg :)

Koda og Lula

22.06.2012 kl.20:12

Det så kjempe godt ut! =)

AKP Photography

22.06.2012 kl.23:02

Naaam eg elske pistasjipan :D♥

MaritBE

23.06.2012 kl.11:50

Nam nam nam! Det så og hørtes supergodt ut ;-)

Adele

25.06.2012 kl.02:09

De var kjempefine! Skikkelig proff konfekt. Skal lett lage disse til en aller annen intim sammenkomst :)

Koda og Lula

25.06.2012 kl.17:36

Tusen takk for kommentaren din! : )

Håper du får en fin dag!

Ragnhild

25.06.2012 kl.22:06

Åh godt godt GODT!! Elsker pistasjnøtter, og sammen med sjokolade er det jo uslåelig!

Tonje

26.06.2012 kl.11:49

ååå disse må prøves :) tusen takk for at du deler oppskrift!

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits