Tilbake til hovedside

Proteinsmoothie med peanøtt, kakao og karamell!

Husker dere snickers isen med iskrem, peanøtter, karamell og sjokoladetrekk? Årh, det var en av mine favoritter i lang tid, og det hjalp ikke stort da vi fikk esker(!) til 10 kr da min mor jobbet på Hennig Olsen en periode. Skrekk og gru så mye jeg spiste av den isen. Per dags dato har jeg ikke spist den isen siden vi hadde fryseboksen full, og det er maaange år iden, men jeg husker fortsatt smaken og denne smoothien smaker helt likt, etter min mening. Det er ikke ofte jeg lager så mektige smoothier som denne, men jeg er veldig glad i å drikke maten min og denne er et bevis på at man fint kan bytte ut et måltid med en smoothie (se næringsinnhold lengre nede på siden) en gang om dagen eller i blant.

Denne smoothien smaker tydelig peanøtt, kakao og karamell og jeg garantere at hvis du liker snickers vil du like denne, og hvis du elsker snickers kommer du til å bli frelst! Er du i tvil? PRØV!


Oppskrift til to:
♦ 3 toppa ss fettredusert peanøttmel = 1 dl
♦ 2 dl økologisk fullfett kokosmelk (eller annen melk)
♦ 2 dl vann (eller annen væske
♦ 3 toppa ss rått kakaopulver
♦ 1 ss carob
♦ 1 ss lecitin
♦ 1 ts maca (hvis du har, jeg bestiller min lovlig HERFRA)
♦ 1/3 ts salt
♦ 15 dråper stevia english toffee
♦ Isbiter**
♦ Evt. yaconsirup og søte kakaonibs.
**Bruk gjerne frossen banan, men da må du smake deg frem med steviadråpene.

For moro skyld tenkte jeg å regne ut næringsinnholdet i smoothien, inkludert 1 spiseskje yaconsirup og 1 ts kakaonibs per smoothie.
Næringsinnholdet PER smoothie ca:
450 kcal;
35 gram karbohydraater
35 gram fett <-- stort sett fra kokosmelken. Les mer om kokosfett HER!
22 gram protein
10 gram fiber


I dag skal jeg ligge rett ut å slikke sol, og jeg skal lage meg denne smootien til lunsj, men først må jeg drikke opp min dose grønne drikk! Kroppen er elendig for tiden så her må jeg bygge opp med greens! Jeg håper sola (og klorofyllet i den grønne drikken) gir meg energi til å være litt aktiv på bloggen igjen. Ha en NYDELIG dag alle skjønninger.

  

Stikkord:
Follow on Bloglovin

27 smil :)

Ingvild

22.05.2012 kl.15:29

DIGG!
OH yeah. Hadde (nesten) alle ingrediensene HELDIGVIS for jeg måtte jo bare prøve denne når jeg så den fristende oppskriften! Brukte tykk rismelk i stedet for kokosmelk. Ble kjempegodt :D

Silje

22.05.2012 kl.16:45

Nå døde jeg litt inni meg...den ser helt utrooolig god ut! Må skaffe meg peanøttmel også blir det saker som smaker;)

Håper du blir bedre, sender mine tanker til deg:)<3

tinekatrine

22.05.2012 kl.17:19

wow. hvem fikk ikke vann i munnen nå? jeg elsket også den snickers isen, spiste den hver dag i en periode - den og nudler. skal absolutt prøve denne, må bare skaffe meg peanøttmel!!

Mjuuugly

22.05.2012 kl.18:05

Lovelyliller.com: Takk for tilbakemelding, rismelk var nok godt i ja :))

Mjuuugly

22.05.2012 kl.18:06

Silje: Den ER utrolig god, hehe, men mektig!! Peanøttmel er en super investering, etter min smak. En stor favoritt her ja :)

Mjuuugly

22.05.2012 kl.18:07

tinekatrine: Peanøttmel er en veldig god investering, kan brukes til så mye, og den gpode smaken da!!

Apropo nudler, huff, jeg får vondt i magen bare jeg hører ordet..

Hege

22.05.2012 kl.20:29

Den så bare lekker ut! :D

Hilde

22.05.2012 kl.22:44

Takk for ein kjempefin og inspirerande blogg! Brukte to dagar førre veke på å lese meg gjennom heile, og har funne fleire oppskrifter eg gjerne vil teste ut i neste korsveg. Har du vore på "Tilstede mat og mer" i Markens i Kristiansand? Utruleg god mat, både vegetar, vegan, fisk og rawfood står på menyen deira, sjølvsagt økologisk.

Ynskjer deg verkeleg god betring, og håpar på fleire innlegg her snart! Til slutt berre lurer eg på om du fann ut av det med pupillane dine (for sånn... 2 år sidan, eller noko)? Har ikkje ME, men har opptil fleire gonger vorte spurd om eg "går på noko" grunna store pupillar. Har vore til to optikarar som óg har kommentert dette, utan at eg har undersøkt akkurat det noko meir.

Anita - Helsefranaturen.no

23.05.2012 kl.12:36

Dette så nydelig godt ut, til tross for at jeg ikke er særlig glad i peanøtter!

Jeg er veldig interessert i det Hilde spør om, med pupillene. Jeg har også store pupiller, og har vært plaget med det så lenge jeg kan huske. Jeg har selv binyretretthet som kan ligne på ME i stor grad. For å få "diagnosen" binyretretthet måtte jeg teste pupillene mine, for å se om de reagerte på lyset. Jeg er også veldig lyssensitiv.

Eldeen

23.05.2012 kl.12:44

M-m-m! Vi tenker visst likt for tida, hehe. :) Jeg brukte peanøttsmør og erteprotein med sjokoladesmak i smoothien min her om dagen, og det var knallgodt. Nå skal jeg jammen meg prøve ut med peanøttmel en dag også. :D

God bedring, håper været gjør underverker for kropp og sjel! <3

Mjuuugly

23.05.2012 kl.16:27

Hilde: Ja, jeg har vært på "Tilstede mat og mer", men har ikke fått spist der, dessverre. FOR en herlig restaurant, kommer garantert til å gå der etter hvert, men jeg er sjelden i byen på grunn av ME-en.

Hilde og Anita: Svarer dere sammen angående dette med pupillene. Jeg kan dessverre ikke komme med så mye informasjon om dette annet enn at jeg har prøvd så godt jeg kan å finne ut av grunnen. Optikeren min visste ikke hva det kunne være, han hadde aldri sett liknende, men han mente det jeg burde gjøre for å få det best mulig er å bruke solbriller hele tiden eller kjøpe fargelinser. Sistnevnte koster en del så det har ikke vært aktuelt for meg enda. Fargelinser blir som å gå med solbriller uten å gjøre det, uten at det går utover synet.

Da jeg var på Eiken var vi 11 stykker med ME. Mange av disse hadde store pupiller, slik som jeg. Jeg spurte om de hadde hørt noe om det eller visste noe, men ingen gjorde det. Vi hadde også besøk av legen som stiller ME-diagnosen på Sørlandets Sykehus og jeg brukte muligheten til å spørre henne. Hu hadde ingen svar, det hadde ikke legen der oppe heller.

Min teori er at (som optikeren sa) at store pupiller er en forsinkelse i nervesystemet (det er derfor man kan få store pupiller av å være ruset eller gå på beroliggende midler), og at det rett og slett er nevrologisk. Det er jo mye man fortsatt ikke vet om ME enda, men om det er ubalanser i blant annet nervesystemet ville aldri sjokkert meg. ANITA; det du sier med binyretretthet er også ganske interessant, dette kan jo også være en årsak. Mange sliter med binyretretthet uten å være klar over det selv, dette kan jo være en grunn til at du har store pupiller, Hilde. Men det blir jo bare spekulasjoner fra min side så jeg skal gi meg.

En ting er i hvert fall 100% sikkert og det er at jo trettere jeg er og jo mer sliten jeg er, desto større blir pupillene. Kanskje jeg skulle sendt en mail til ME-klinikken i Oslo og høre med de, for det er jo virkelig en plage, spesielt med tanke på lysømfientligheten.

Mjuuugly

23.05.2012 kl.16:28

Eldeen: Peanøttmelet er så utrolig godt, men jeg tror ikke det er bra i veldig store mengder. Av og til :))))

Ragnhild

23.05.2012 kl.19:13

ÅH hjelpes meg! Fikk vann i munn bare av overskriften jeg!! De er helt sykt gode ut!! :)

Anette

23.05.2012 kl.19:54

NAM :O Mangla et par ingredienser så de er bestilt nå! Gleder meg til de kommer så jeg får prøvd!

Frøken BitterSøt

23.05.2012 kl.21:31

Må prøves, må bare skaffe meg peanøtt mel asap! :) På vei fra iHerb as we speak!

Eldeen

23.05.2012 kl.22:28

Det er vel med som med det meste annet: Alt med måte. :) Foreløbig har jeg kun brukt peanøttmelet mitt til panering av fisk, så det er vel på tide at det får utvide horisonten litt. ;)

Mjuuugly

25.05.2012 kl.06:13

Ragnhild: Hihi :)

Mjuuugly

25.05.2012 kl.06:14

Anette: :D :D

Anette

25.05.2012 kl.15:17

Da var den prøvd :D greide ikke vente til caroben og macaen kom..heeh... så brukte yaconpulver istedefor, og mandelmelk siden jeg ikke hadde kokosmelk. Funka det og, eller, jeg veit jo ikke åssen det er med caroben og kokosmelka da! Men det får jeg i posten snart. Var jo kjempegodt :D NAM!! Første slurk var litt sånn "hmm" men nå er jeg frelst! Drikknde snickers indeed!!

Mjuuugly

25.05.2012 kl.16:55

Anette: Wiii, så moro å høre! Mandelmelk funker nok bra, om ikke bedre enn kokosmelk siden kokosmelken gjorde smoothien veeeldig mektig! Carob gir en litt søtere sjokoladesmak, men siden du brukte yaconpulver så gir jo den også sødme. Ønsker deg ei riktig god helg! :)

Sara

28.05.2012 kl.13:27

Hei Anette!

Jeg vil bare dele en SUPERGOD smootie/milkshake med deg! Du MÅ prøve den:

1/2 banan

3-4 isbiter

1 ss peanøttsmør

1-2 ss carobpulver

ca 2 scoop med soy protein shake vanilla flavor (Gensoy er merket, seff kjøpt på IHERB;) )

3-4 dl sojamelk

Jeg er vegetarianer også, så da er jo sojapulver en glimrende kilde til vitaminer og næringsstoffer. Keep up the good work med å dele erfaringer og ikke mimst fantastisk inspirasjon!

Klem:D

Mjuuugly

30.05.2012 kl.09:58

Sara: Mmmmm, nydelig :)

Marit

01.06.2012 kl.20:54

Det så veldig godt ut ;-)

Helene

09.07.2012 kl.10:51

Nam!! Denne må jeg bare teste :)

Amanda

25.09.2013 kl.19:55

Hei!

35 karber per smoothie? Hvor er disse fra? Du bruker ikke banan heller, så er det peanøttmelet? Syns det var mye for en på lavkarbo, men ser ikke hvor disse kommer fra. Hvor mye karb er det i 1 ss raw Cocoa? Fin blogg!

Mjuuugly

25.09.2013 kl.21:35

Amanda: Jeg går ikke på lavkarbo. :) Karbohydratene kommer hovedsaklig fra kakaonibsene, carobpulveret, og kakaopulveret, Kakaopulveret er linket, du kan se næringsinnholdet på siden :)

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits