Tilbake til hovedside

Raw sjokoladepudding til frokost? Ja takk!

Denne sjokoladepuddingen er smelt sammen på to minutter og etter det overlater du resten av arbeidet til chiafrøene. La den stå i kjøleskapet over natten slik at frøene sveller ordentlig ut, og morgenen etter har du en herlig frokost. Jeg er fan av å spise av fine glass og skåler, og heller du sjokoladepussingen over i coctailglass blir det som å spise dessert til frokost. Dette er en dessert, men ernæringsmessig vil jeg foretrekke og heller kalle det for en frokost. Topp puddingen med noen bløtlagte nøtter og du er ready to go.




Til tre porsjoner:
♦ 6 ss rå chiafrø
♦ 4 ss rå kokosnektar / evt. yaconsirup eller agavenektar
♦ 3 dl vann
♦ 3 ss rått kakaopulver
♦ 1 ss rått carobpulver
♦ 1 ts ekte vaniljepulver
♦ 1/4 ts salt
Valgfritt: 5 dråper stevia med smak. 




Slik gjør du: 
- Rør alle ingrediensene godt sammen. 
- Sett blandingen i kjøleskapet og rør gjerne i den av og til. La puddingen stå å svelle i rundt 10 timer.
- Oppskriften gir tre ganske små porsjoner, men bløtlagte chiafrø metter veldig så jeg tror de færreste ville orket mer enn halve porsjonen ovenfor. Greit å merke seg! 
- Sjokoladepuddingen kan fint stå i kjøleskapet et døgn eller to, noe mer ville jeg ikke latt den stå.


TIPS! Bytt gjerne ut vann med nøttemelk som mandelmelk eller hasselnøttmelk, kokosmelk eller ferskpresset appelsinjuice for en fyldigere og mer smaksrik sjokoladepudding!!!

Jeg har skrevet et innlegg om chiafrø for en evighet siden. Dette innlegget kan dere lese HER. Jeg spiste meg lei på chiafrø, men nå er de tilbake i kostholdet mitt for fult! Merk deg at bløtlagte chiafrø er en vanesak, men etter hvert som du blir vandt med konsistensen så blir de bare bedre og bedre.

                             Kunne du tenkt deg å prøve denne sjokoladepuddingen til frokost?  
          

Stikkord:
Follow on Bloglovin

19 smil :)

Tonje

02.05.2012 kl.07:35

Ser deilig ut! Denne skal jeg slenge sammen nå og overraske kjæresten med dessert senere:))

karina hafnor

02.05.2012 kl.08:39

Namnam!

Er den egna til å introdusere folk for blautlagte chiafrø?

Mjuuugly

02.05.2012 kl.08:57

karina hafnor: Jeg syns denne er egna til det ja, for den smaker veldig godt. Det eneste som kan være et problem for noen er konsistensen, chiafrøene blir helt gelè og noen syns det er ekkelt.

Thorbjørg

02.05.2012 kl.09:42

Dette så spennende ut! Nå har jeg ennå ikke lest det du har skrevet om disse frøene, men det vil jeg gjøre. Utover chiafrøene, kan du si litt om næringsverdien i ingrediensene med tanke på at retten skal kunne utgjøre et måltid? Og hva er carobpulver, det har jeg aldri hørt om? Hjertelig hilsen fra meg

Mjuuugly

02.05.2012 kl.11:01

Thorbjørg: Altså, hvis du bytter ut vannet med en litt mer energirik melk, som f.eks kokosmelk eller nøttemelk, eller strør over hakka nøtter, så vil jeg si den kan erstatte et måltid. Grunnen er ganske enkel fordi frøene er stappet med kalsium, omega 3, protein og fiber, nøttmelk og/eller nøtter tilfører vitaminer og mineraler samt. aminosyrer. Ellers inneholder puddingen litt karbohydrater (av den langsomme varianten) fra yaconsirup, kakao og carob. Carob er frukten fra carobtreet, også kalt johannesbrød kjernetre, caroben er altså johannesbrødene. Du kjenner kanskje igjen "johannesbrødkjernemel" som brukes veldig mye i lavkarbooppskrifter? Dette er malte carobfrø. Mens carobpulver er frukten utenpå som har en mild og god smak. Mange bruker carob i stede for kakao, men jeg er glad i å bruke det sammen med kakao da det mildner råkakaosmaken og da jeg reagerer på kakaoen med å ikke få sove om kvelden. Carob stimulerer ikke sentralnervesystemet slik kakao gjør.

Limik

02.05.2012 kl.12:15

nam, så virkelig godt ut :)

janne

02.05.2012 kl.13:13

så kjempe deilig ut..

kommentar tilbake på min blogg ?? ;)
sier ALDRI nei til sjokoladepudding til frokost! :D NAMMI!

Ragnhild

02.05.2012 kl.14:52

En slik frokost kan en sjokoladeelsker som meg like ;) Det ser kjempegodt ut! Er veldig glad i chiapudding selv, men har faktisk ikke laget en sjokoladevariant ennå- det må prøves snart!

Frøken BitterSøt

02.05.2012 kl.21:17

Jeg har skikkelig dilla på chiapudding for tiden - i alle mulige varianter! Også sjokolade! Sjokolade til frokost - yes please! :D

Jenny Vågane - Fri Yoga

03.05.2012 kl.07:36

Så deilig, skal prøve det til frokost nå :)

lykkemisjonen

03.05.2012 kl.17:01

Å, så herlig!:) Dette var helt perfekt, for jeg har sett etter et alternativ til "avocado-sjokoladepuddingen" jeg pleier å lage. Den er god, men av og til blir jeg litt lei "bismaken" av avocado + at det er litt stress å måtte ha avocado i hus til enhver tid- den blir jo så fort ødelagt. Chiafrø er jo et supert alternativ, takk for tips!:)

Janne, kommenterer tilbake

03.05.2012 kl.18:11

nice :)

karoline

03.05.2012 kl.19:15

namm, genialt! Skal prøve dette!

Silje

05.05.2012 kl.10:02

Fint servise er ekstra koselig når man skal spise! ;)

Inger-Synnøve

10.05.2012 kl.11:32

Fantastisk! Denne skal jeg prøve. Glad jeg fant din fine blogg:-)

Mjuuugly

10.05.2012 kl.15:20

Inger: Tusen takk :))

Kasiopeiia

08.11.2012 kl.21:27

Har noe som ligner stående i kjøleskapet nå - spent! Takk for mange inspirerende innlegg!

Mjuuugly

08.11.2012 kl.22:49

Kasiopeiia: Spennende! :D

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits