Tilbake til hovedside

Vegansk snickerskake!

Denne veganske, sukkerfrie og glutenfrie snickerskaken laget jeg for en god stund siden og serverte den til min kjære, min mor og hennes kjære, og den ble tatt svært godt imot. En nydelig kake etter min smak, som ikke er altfor søt og mektig. Kaken er mager, det er dog. IKKE sjokoladefrostingen, men den er himmelsk god og smelter på tunga. 



Snickerskake:
♦ 3 dl fettredusert peanøttmel
♦ 3 dl mandler (males til mandelmel, evt. mandelmel, men ikke fettredusert)
♦ 1 dl sukrin
♦ 3,5 dl melk (jeg brukte kokosmelk og den ga ikke kokossmak på kaka)
♦ 20 dråper english toffee
♦ 2 toppa ts no egg /evt. to egg
♦ 1,5 ss psyllium husk
♦ 1,5 ts natron + syre /evt. 2 ts bakepulver
♦ 1/2 ts salt

♦ + 2 dl peanøtter ristes i stekepanne sammen med litt kokosolje og godt med salt.

Slik lager du snickerskaka: 
- Bland alt det tørr godt sammen. 
- Tilsett resten av ingrediensene og litt og litt kokosmelk. 
- La røra stå en halvtimes tid. Den vil tykne og det skal holde med nøyaktig 3,5 dl væske. 
- Hell kakerøra over i en smurt form, jeg brukte en kakeform som er 24cm i diameter og det gir en ganske flat kake. Strø over ristet peanøtter eller bland de inn i røra, men spar noen til servering. 
- Stek kaka midt i ovnen på 180grader i ca 40 minutter. Hvis kaken blir mørk ovenpå legger du et bakepapir over. Ta stikkprøve med en gaffel: henger det deig igjen må den stekes lenger. 
- Avkjøl helt før du kutter i den.

Sjokoladefrosting:
♦ Kokoskremen fra en boks kokosmelk. *
♦ 100g smelta kakaomasse **
♦ 4 ss smelta kokosolje
♦ 3 ss yacponsirup
♦ 3 ss kakaopulver
♦ 1 dl palmesukker, kvernet til melis eller sukrin om du vil
♦ 25 dråper english toffee

* Hvis kokosmelken ikke har skilt seg setter du den kaldt en stund og den vil skille seg. Det går ikke an å bruke light når du skal bruke kokoskremen. 
** Du kan bruke kakaofett men da bruker du halve mengden og ekstra kakaopulver. Smak deg frem. 

Slik lager du sjokoladefrosting:
- Smelt kakaomasse + kokosolje. 
- Bland resten av ingrediensene. Rør inn smeltet kakaomasse og kokosolje. 
- Skal du smøre frostingen over kaken uten å bruke sprøytepose lar du frostingen stå kjølig en stund til den former seg. Jeg brukte sprøytepose og lot frostingen stå i kjøleskapet et par timers tid for deretter å dandere lekre små topper på hvert enkelt kakestykke.
MERK at alle ingrediensene bør være varme når de skal blandes sammen, over 32 grader, siden det er denne temperaturen kakaomassen trenger for å smelte.  

     ♥ Sjokoladefrostingen vil ikke smelte i romtemperatur, men den bør heller ikke stå for varmt.


26 smil :)

Elin

15.04.2012 kl.21:34

Nam! Ser veldig godt ut :-)

Hege

15.04.2012 kl.21:34

Den så nydelig ut! :D
Yummy, den så kjempegod ut! Og rett inn på listen over ting jeg skal lage så fort jeg kommer meg hjem til Spania (reiser i morgen, weeee!).

Takk som deler, håper du har det fint.

klem

melissa
å ja takk du ! denne må jeg få lagd asap :DMmmm så himmelsk ut! flinka!

Ingvild

15.04.2012 kl.22:29

Ble sykt fristet nå! :)

Lila

15.04.2012 kl.23:06

Himmel og hav sier jeg bare:)

Helene

15.04.2012 kl.23:35

Ser himmelsk ut!! Bokmerker denne :)

svanhildsier

16.04.2012 kl.07:42

Denne skal lages til helgen! :D Yummi!

Kjernesunn

16.04.2012 kl.08:43

Så kjempe godt ut! :)

Silje Silje

16.04.2012 kl.12:15

Nydelig!! :-)
Åh himmel, den ser knallgod ut!! <3

Naturlig glutenfri

16.04.2012 kl.16:02

Denne så helt nydelig ut. Jeg har gjort noen forsøk med Sukrin tidligere og ikke likt smaken, men denne fristet altså... ;)

Lise

16.04.2012 kl.17:23

Ååå, så god den ser ut!!! Må testes ut, fort ;) Men har ikke peanøttmel, kan jeg bruke noe annet, eller male peanøtter?

Eldeen

16.04.2012 kl.17:35

M-m-m! Deilig! :D Den vil jeg prøve! :D

Mjuuugly

16.04.2012 kl.20:05

Naturlig glutenfri: Bruker du små mengder sukrin i bakevarer som skal varmes opp så vil du ikke merke sukrinen i det hele tatt! :)

Mjuuugly

16.04.2012 kl.20:06

Lise: Det bør gå greit å male peanøtter ja, men da må du se an væskemengden. Start med litt og la røra svelle en halvtimes tid før du tilsetter mer væske om nødvendig. :)

Elisabeth

16.04.2012 kl.21:30

Denne så virkelig lekker ut. Skal prøves :)

louise

16.04.2012 kl.21:49

du er bare så sinnsykt flink!!!!

Adele

17.04.2012 kl.01:00

Wow, så fine kaker! De så kjempegode ut! Og hurra for kokosmelk og no egg. Takk for at du bryr deg om dyrs lidelse og velger snille produkter :D Tommel opp!

Mariell

17.04.2012 kl.22:45

Lagde denne ikveld og brukte mandelpulp (etter å ha laget mandelmelk) istedet for malte mandler, hadde over rå peanøtter fra Suma og strødde maldonsalt over. Ble utrolig myk og saftig kake! Utrolig god, synes jeg. Kanskje jeg prøver meg på frostingen neste gang.. Takk for at du deler! :)

Mjuuugly

18.04.2012 kl.12:39

Mariell: Tusen takk for herlig tilbakemelding. Det gleder meg at kaka falt i smak hos deg også :)

Marit

20.04.2012 kl.22:44

Den så helt fantastisk god ut ;-)

Silje

12.05.2012 kl.19:07

Hei :) Skjønte ikke det med kokosmelken jeg? Blir det en krem på toppen eller ?

Mjuuugly

12.05.2012 kl.20:18

Silje: Stemmer det, det blir krem :)

Ane

08.06.2012 kl.17:44

Hei!

hvor kan man kjøpe english toffee i norge, hvis ikke, hva kan jeg bruke istedet? og det samme gjelder psyllium husk, hvis det er nødvendig å ha med..

gjerne fort svar, skal bake i morgen=)=)

super blogg!!

Mjuuugly

09.06.2012 kl.00:59

Ane: Tusen takk for det! :)

Psyllium huk selges som fiber husk her i Norge, eller knuste loppefrø. Det du kan gjøre er å kjøpe loppefrø og kverne de til mel = psyllium husk. Jeg ville ikke droppet dette da hensikten er å gjøre kaken saftig. :)

English toffee selges ikke i Norge så vidt jeg vet, men bare dropp dråpene og tilsett litt mer annen søtning :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits