Tilbake til hovedside

Hjemmelaget, hvitt, raw mandelsmør!

Jeg er stor fan av å lage nøttesmøret mitt hjemme og grunnene er ganske enkle: det er billig og man kan lage passelige porsjoner slik at nøttesmøret ikke harskner. Jeg er også stor fan av DISSE porsjonsposene med nøttesmør fra Artisana, rett og slett fordi da har nøttesmøret stort sett uendelig holdbarhet (jeg fryser de ned). Uansett, hvis dere lager deres eget nøttesmør eller kjøper ferdiglaget så er det veldig viktig at dere oppbevarer det i kjøleskapet, helt uten tilgang på luft og lys for da vil det holde seg lengre og ikke harskne så raskt. 

Hvitt mandelsmør er litt mer jobb enn vanlig mandelmør, men det smaker også bedre! Jeg bløtlegger mandlene over natten, skolder de for hånd og tørker de i dehydrator. Dette gjør jeg for å unngå varmebehandling og for å beholde næringsstoffene mest mulig, men det tar også mye lengre tid å skolde mandlene på denne måten så dere må gjerne skolde mandlene på vanlig vis. Ved å bløtlegge mandlene vil de smake bedre og bli lettere fordøyelig, men uten skall smaker de enda bedre og har en mildere smak. Perfekt til mandelsmør!


Hvitt, raw mandelsmør:
♦ 3 dl skolda mandler
♦ 1 ts lecitin (valgfritt, ikke nødvendig)
♦ 1/2 ts vaniljepulver (valgfritt, ikke nødvendig)
 
                                       Når du skal lage mandelsmør må du smøre deg med tålmodighet:
 

Det vil med andre ord ta litt tid, jeg vil tro rundt 15 minutter, men det viktigste er at du passer på at mandlene ikke blir oppvarmet og ikke gir opp fordi det tar litt tid, for mandelsmør dét blir det hvis du bare gir mandlene god nok tid! Mandelsmøret smaker utrolig godt og kan brukes til alt etter min smak. Faktisk så er mulighetene uendelige, bruk mandelsmøret til fyll i sjokolade eller kaker, som topping på kaker eller cupcakes, bland det med rått kakaopulver og/eller yaconsirup/kokosnektar og bruk som dip, til fyll i dadler eller tilsett litt salt og/eller krydder og bruk det som pålegg, nom nom.

                                Oppskrift på hvit sjokolade laget av mandelsmør finner du HER! 

Stikkord:
Follow on Bloglovin

13 smil :)

Rebecca

07.03.2012 kl.08:43

Jeg er helt hekta på mandelsmør for tiden! Mmm, godt! Hvor lenge hadde du de i dehydratoren? Jeg prøvde å bløtlegge og tørke mine, men de var sannsynligvis ikke heeelt tørre for det ville ikke bli smør.. Jeg trodde ikke det gikk så jeg har bare brukt vanlige, men liker best å bruke bløtlagte:D

Kjernesunn

07.03.2012 kl.09:40

Man må bruke dehydrator for at det skal funke? Hver gang jeg lager det blir det alltid for klumpete syns jeg :S nå har ikke jeg dehydrator da om det er en viktig ting

Mjuuugly

07.03.2012 kl.13:46

Rebecca: Jeg tørker de lenge, i ett døgnstid kanskje for jeg tørker store mengder av gangen for å oppbevare til senere bruk og da må jeg være helt sikker på at de er HELT tørre, ellers vil de mugne. Du kan tørke de i ovn på høyere varme om du vil og likevel ha bløtlagt de, da vil de tørke raskere :)

Mjuuugly

07.03.2012 kl.13:48

Kjernesunn: Nei, dehydrator er IKKE viktig, det som er viktig er at du tørker de hvis de er bløtlagte.

Hvordan klumper? Brukte du bløtlagte mandler som ikke har blitt tørket? Det har jeg en følelse av at ikke vil funke.

Jeg har aldri opplevd klumpete mandelsmør så dette må vi finne ut av hva kan være :)

Tove

07.03.2012 kl.14:07

Spennende!

Dette må prøves :)

Tove

http://sjelemat.blogspot.com/
Mmmmmmmm så deilig. hjemmelaget er absolutt best og billigst. *fikk lyst på*

Hege

07.03.2012 kl.16:57

Jeg lager både mandelsmør og cashewsmør selv, smaker helt nydelig! spesielt cashew med litt urter og hvitløk..mmmm<3

Ragnhild

07.03.2012 kl.20:22

Herlig!! Elsker nøttesmør, og får vann i munnen bare jeg leser/hører/sier/tenker på ordet! NAM!!

Nøtti

08.03.2012 kl.12:47

Hei hei!:) jeg har min daglige smoothie som jeg er helt avhengig av og koser meg glugg med!!:) og i den har jeg Havremelk,jordbær,bringebær,litt banan,ricebrand,activated barley,lecithin,phyto carrot,knuste linfrø,chia frø,Inulin også strør jeg på rå kokos,shelled hemp frø og kakao nibs!:) litt av en blanding!hehe.. Men er snart tom for rice bran,phyto carrot og chia frø og må bestille litt på iherb,så lurte på om det er noe annet jeg burde ha oppi som er bra,eller om jeg skal kjøpe igjen det samme!??:) blir litt til at jeg bruker det samme hver gang så vanedyr som jeg er!:)

Mjuuugly

08.03.2012 kl.15:14

Nøtti: Oida, det er litt av en kraftbombe du får i deg! Hvilken supermat man bør spise avhenger av hva man vil oppnå så det blir litt vanskelig for meg å si. Har du prøvd alovera 40X fra pure planet? Den er virkelig super i smoothies og øker opptaket av den andre supermaten.

Men generelt må jeg si at du har fått med deg alt du trenger og litt ekstra i smoothien din for å gjøre den til et fullverdig måltid.

Nøtti

08.03.2012 kl.18:31

Oki!:) Men hva er forskjellen på Rice Bran fra Now foods (i posen) og Rice bran solubles fra Pure planet på iherb,var ho så himla stor prisforskjell og hvor mye du fikk,jeg har hatt den fra Pure planet,men skjønner ikke hva som er forskjellen på de,og om det er den dyreste jeg må kjøpe igjen!?:) også lurte jeg på hva med hemp protein i smoothien,eller er ikke smaken veldig god i smoothie (hvis du har testet det da) ?:)

Mjuuugly

08.03.2012 kl.18:47

Nøtti: Jeg har ikke satt meg inn i rice bran, men jeg vil tro at grunnen til at det er så stor prisforskjell er fordi den fra pure planet er raw og spiret, mens de andre er behandlet på høy varme, men jeg er ikke sikker. Det eneste som er sikkert er at alle Pure Planet produktene har HØY kvalitet og du får alltid det beste av det beste fra de! Jeg syns du skal lese tilbakemeldingene og sammenlikne disse forskjellige rice bran typene.

Jeg er veldig glad i hampprotein og har brukt det lenge. Det setter litt smak på smoothiene, men den er ikke ubehagelig, bare litt nøtte/frø-aktig. Kan virkelig anbefale deg hampprotein i smoothien for økt metthetsfølelse og så kan du bare tilpasse mengden etter smak og behag.

Nøtti

08.03.2012 kl.19:12

Oki,da skal jeg prøve det!!:) tusen takk for gode svar!:)

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits