Tilbake til hovedside

Hvit mandelsjokolade!

Hvit jokolade har vært en større utfordring enn jeg trodde da jeg prøvde for første gang. Faktisk har jeg prøvd å lage sukkerfri, vegansk, hvit sjokolade mange ganger uten å bli fornøyd. Det er vanlig å lage hvit sjokolade, gjerne rå, med cashewnøtter, men jeg syns det smaker helt forderdelig, og dere vet hvor glad jeg er i cashewnøtter! Jeg føler fortsatt at denne sjokoladen har et forbedringspotensiale, men jeg vil gjerne dele oppskriften med dere! 


 

Jeg vil tro denne oppskriften gir ca 20 biter hvit sjokolader:
♦ Hvitt mandelsmør av 3 dl mandler uten skall, se eget innlegg med oppskrift og fremgangsmåte HER.
♦ 0,25 dl sukrin
♦ 10 ss smelta kakaofett
♦ 2 ss smelta kokosolje
♦ 15 dråper stevia med smak, jeg brukte vanilla creme.

Slik gjør du: 
- Kvern sukrin til melis ved bruk av et kaffekvern, stavmikser, blender eller foodprosessor. 
- Pass på at alle ingrediensene er romtempererte hvis ikke vil sjokoladen stivne før du får den over i former. 
- Bland alle ingrediensene godt sammen. 
- Fyll hvit sjokolade i noen former og sett kjølig. 
Tips! Hva med å dyppe de i rå sjokolade? Da bør du fryse den hvite sjokoladen før du dypper den i sjokolade.

Jeg brukte minst mulig sukrin i denne oppskriften, men likevel merker man at det er sukrin i sjokoladen ved at den er litt "kald" og knasende. Hvis du er en av de som overhode ikke liker sukrin så vil jeg anbefale å bruke en annen form for søtning. På et eller annet vis forsvinner kakaosmørsmaken i mandelsmøret og sjokoladen smaker marsipan, noe hvit sjokolade med cashewnøtter IKKE gjør. 


  

                                              Lekker som dekor er den og. Fristet?

Stikkord:
Follow on Bloglovin

37 smil :)

Linn

08.03.2012 kl.16:58

Åy! Så deilig! De så himmelske ut da, Annette!

Elin

08.03.2012 kl.17:47

Takk for at du deler :-)

MaritBE

08.03.2012 kl.18:01

Det så helt fantastisk godt ut! NAAAM

Marianne

08.03.2012 kl.19:20

det ser fantastisk ut! Du er en tryllekunstner med konfekt... Jeg er heller ikke så begeistret for cashew i hvit sjokkis, så skal også pøve med mandler. Takk for oppskrift :)
Jaaa den fristet! må være den fineste sjokoladen jeg har sett på lenge :D skal lages!

Yngvild

08.03.2012 kl.20:42

De så veldig gode ut! Du lager mange lekre godsaker på denne bloggen! Ser veldig fristende ut!

Helsekosten

08.03.2012 kl.21:07

Jeg elsker hvit sjokolade! Lenge siden jeg har laget det, nå ble jeg inspirert! Takk!

Elisabeth

08.03.2012 kl.23:04

Men selv om du føler de kan bli enda bedre var de jo helt utrolig flotte å se til. Jeg skal prøve denne oppskriften selv, passer fint med helg nå hi hi. Klem :)

Mjuuugly

08.03.2012 kl.23:13

Elisabeth: Tusen takk, det varmer å høre deg si det! :)

Kjernesunn

08.03.2012 kl.23:23

Det så hvertfall kjempegodt ut! :)

Svanemor

09.03.2012 kl.08:01

Så søte sjokolader:) Har ikke prøvd hvit sjokolade med mandler, så det må prøves:)

Hege

09.03.2012 kl.09:58

Det så helt nydelig ut ja! jeg har også måttet eksprimentere litt med hvit sjokolade. Det alene, er ikke min favoritt, men blandet med litt mørk eller karamell - YUM! :D
Nam, nam, nam - vann i munn :) Utrolig flotte å se på. Du inspirerer meg virkelig...
Ååhh, hva skulle jeg ikke gjort for slike nå.. =)

Klem fra Lizbethosnes.com - Behind the scenes.. Her skriver jeg flere innlegg daglig om min glade hverdag med mote, skjønnhet, shopping, vennskap, tanker, meninger, bloggtips - og den psykiske lidelsen Anorexia Nervosa. Min blogg er min terapi, min hobby og min lidenskap. Lizbethosnes.com!

Divamamma

09.03.2012 kl.18:14

Du er så dyktig! Tar gjerne et kurs hos deg ;-)

Helen - Kjernesunn Nordkvinne

10.03.2012 kl.10:14

En sjokolade som smaker marsipan må jo være god! :) Takk for oppskrift! (jeg er i motsetning til deg ikke så glad i cashewnøtter - de smaker for søtt. MANDLER derimot.. nammmm!)

Kine - Get juicing

10.03.2012 kl.10:38

Jeg liker egentlig ikke marsipan men her en dag falt jeg pladask for hvitt mandelsmør,smakte jo himmelsk! Så å bruke det som hvit sjoko-ingrediens må jo bli bra! Takk for tips,skal definitivt lages!!:D

Vilde Sofie

10.03.2012 kl.18:06

Jeg synes også det er vanskelig å lage hvit sjokolade som smaker godt, og jeg har ikke fått det til enda. Dette var til inspirasjon! ^^ Det eneste jeg mangler er en food processor, så jeg kan lage nøttesmør...*ønske seg*... ;)

Lene

12.03.2012 kl.13:51

Det så utrolig godt ut :)

Mjuuugly

12.03.2012 kl.14:13

Vilde Sofie: Ja, en foodprosessor må du få deg :) :)

lilja

12.03.2012 kl.23:21

jaaaa<3

helena

13.03.2012 kl.18:39

lenge siden vi har hørt noe fra deg nå. håper alt er bra. :)

Mjuuugly

13.03.2012 kl.19:11

helena: Jeg er her, men er i reisemodus, hehe. Har oppskriftene klare, men innleggene må skrives. Ha en fin uke så lenge!! :):)

EC

14.03.2012 kl.19:11

Lurte på en ting, har du en god salsa oppskrift? jeg får ikke helt salsaen som jeg vil, og du er så fantastisk flink! :) Så håper du har en du vil dele ;)

Mjuuugly

14.03.2012 kl.19:32

EC: Hei! Ja, jeg har en god oppskrift, denne du ser på bildet her: http://mjuuugly.blogg.no/1330589470_raw_pringles_chips.html

Men jeg lurer på, har du noe formening om hva som går galt med salsaen din? Kan godt lage et innlegg om min hvis du er interessert :)

EC

16.03.2012 kl.16:28

Det hadde vært supert om du kunne laget et innlegg om din, for den ser nydelig ut :)

Min blir ofte veldig vannete (har prøvd flere ulike fremgangsmåter som å hakke litt i foodprossessor, mose for hånd eller bare blande godt), og den blir som regel veldig mild, og ikke fullt så spennende på smak. Bruker som regel fersk tomat, løk, presset sitron og chilli. Hadde en god oppskrift for noen år siden, men den er blitt borte vekk, og nå når jeg prøver meg frem vet jeg ikke helt hva jeg gjør galt. :p

Mjuuugly

17.03.2012 kl.03:55

EC: Oppskrift på min kommer så håper jeg den faller i smak hos deg også! :))

Lise

19.03.2012 kl.23:03

Hei! Har akkurat finne bloggen din, men har vel ikke brukt så mye tid på en blogg før, trur jeg ;) Så masse gode oppskrifter, har allerede bestilt litt fra nettet for å komme igang! Håper på mer energi, mer positiv holdning +++

Er i overkant interessert i baking, og har lest om de ulike søtningsmidlene. Tenkte på bjørkesøt, veit du noe om dette i forhold til andre ting, feks sukrin. Liker ikke smaken, og vil prøve andre ting, feks bjørkesøt.

Kjempeblogg!!!

Mjuuugly

20.03.2012 kl.10:48

Lise: TUSEN TAKK for det Lise! Hvis du ikke liker smaken av sukrin så er bjørkesøt (heter xylitol på Engelsk) et godt alternativ. Det er også kommet et nytt søtningsmiddel som kalles "tagatose"/"tagatesse", søk på google hvis du er interessert i mer informasjon. Problemet er at dette søtningsmiddelet inneholder kunstig søtning og derfor har jeg ikke prøvd det.

Ellers er jeg VELDIG glad i palmesukker, men hvis du er opptatt av GI så har palmesukker GI på 35. Jeg pleier å blande sukrin, palmesukker og litt stevia og syns det er en veldig fin kombinasjon, men du kunne brukt bjørkesøt i stede for sukrin. :)

Lise

20.03.2012 kl.16:55

Hei!

Er ikke så opptatt av GI, (enda) og har prøvd tagatesse. Dette er mer lik smak som hvitt sukker, og en skal bare bruke halvparten ca av det en bruker med "vanlig" sukker :)

Veit ikke helt om jeg tenker på om det er kunstig søtning eller naturlig, ikke enda ihvertfall... Har jo akkurat begynt å snuse på alt dette nye! :)

Kanskje jeg skal bestille palmesukker! Takk for tipset, skal prøve det!

Skal sette meg ned og kikke mer på bloggen din idag også :) Tekoppen står klar :) Takk for svar !!

Lise

24.03.2012 kl.22:15

Hei igjen ;) Imorra skal jeg bake en av sjokoladekakene dine, gleder meg!

Bare lurer på om du veit hvor nøye tollerene er på denne 200 kroners grensa? Er på iherb sine sider, og kommer i 202 kr... Går det, eller blir det toll?

Bloggen din blir bare bedre og bedre, og har anbefalt den til andre ;)

Mjuuugly

25.03.2012 kl.13:38

Lise: Det kommer an på dagens kurs. Noen ganger stiger kursen, noen ganger synker den og tollerne ser etter dagens kurs. Hvis de legger merke til pakken din på 202,- vil du måtte tolle, dessverre, og det blir fort ei dyr pakke. jeg vil anbefale deg å dele opp pakken din hvis det er mulig. :)

Ragnhild

28.03.2012 kl.10:57

Skal innrømme at jeg ELSKER bloggen din!

Men jeg lurer på ang melis, er det letteste å knuse sukrin, eller finnes det en type som er grei å bruke som du vil anbefale? :)

Mjuuugly

02.04.2012 kl.13:12

Ragnhild: Tusen takk! :)

Sukrin er lett å kverne ja, kan kvernes med stavmikser, foosprossesor, kaffekvern og i selv en blender. :)

Anette

04.04.2012 kl.16:36

Hei!

Dette så veldig godt og fristende ut :)) men må spørre, ser at du bruker kokosolje som en ingrediens, er ikke det veldig mye mettet fett i denne oljen som gjør den mindre sunn? Regner med det har sine grunner at du bruker den likevel:) Ha en super påske!!

Cecilie Lykke

15.04.2012 kl.08:11

Aah, nå fikk jeg lyst på sjokolade.. For en herlig oppskrift :-)

Mjuuugly

15.04.2012 kl.19:03

Anette: Uraffinert, økologisk, kaldpresset kokosolje er supermat av høyeste kvalitet. Den er gull verdt både til innvendig og utvendig pleie av kroppen. Jeg foreslår at du leser et par linker da de vil gi deg mye bedre svar enn jeg kan gjøre nå:

http://soma.no/produkter/cocosa/
http://www.iform.no/pub/art.php?id=1221
http://www.naturdoktor.no/index.php/kokosolje-knekker-virus
http://lilalife.no/wips/754299265/b/2011__02__17__er-kokosfett-sunt/

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits