Tilbake til hovedside

Mager, kjernesunn og VEGANSK sjokoladekake!

Sukkerfri, glutenfri, laktosefri, eggfri, lavkarbo, mager og vegansk. En saftig, ganske flat og kompakt sjokoladekake som minner om brownies i konsistens og med en kraftig sjokoladesmak og god ettersmak av peanøtter. ME LIKE! Rett og slett en nydelig kake! Til alle med nøtteallergi: jeg beklager!




Til en kake trenger du:

♦ 3 dl fettredusert peanøttmel
♦ 1,5 dl fettredusert mandelmel
♦ 5 dl valgfri melk (jeg brukte kokosmelk og økologisk soyamelk)
♦ 1 dl sukrin
♦ 2 toppa teskjeer NO EGG / evt. 2 egg
♦ 25 dråper stevia (jeg brukte hasselnøtt)
♦ 6 ss kakaopulver
♦ 2 ss carob
♦ 1,5 ss psyllium husk 
♦ 2 ts vaniljepulver
♦ 1,5 ts natron **
♦ Saft av en halv sitron **
** Evt. bakepulver.

Slik lager du min veganske sjokoladekake:
- Rør sammen alt det tørre, pass på at det er godt blanda. 
(Bruker du egg blander du egg og sukrin til luftig eggedosis i foodprosessor, blander de tørre ingrediensene godt sammen og tilsetter litt og litt).
- Rør inn steviadråper, sitronsaft og litt av melken.
- Du vil merke at røra tykner raskt. Tilsett mer væske.
- La røra svelle i 5-10 minutter.
- Jeg brukte nøayktig 5 dl væske, men det vil variere ettersom jeg ikke har oppgitt mel i gram. Du må se an konsistensen, røra skal være tykk, men flytende og det er viktig at du lar den svelle litt før den stekes siden psyllium husken suger til seg mye væske. 
- Smør en rund form med litt kokosolje og stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 30-40 min.
- Jeg åpnet døren noen ganger for å slippe ut fuktighet. 
- Ta stikkprøve med en gaffel: er det deig på gaffelen må den stekes lengre. 
- Steketiden vil variere etter hvilken form du bruker. Blir kaken mørk uten at den er ferdig så legger du bare et bakepapir over kaken og steker den videre.

   
NB: Siden denne kaken er både glutenfri og uten egg så hever den ikke mye. Jeg brukte en stor rund form, tror den er 28cm i diameter og dere kan se at kaken blir ganske flat, men jeg syns ikke det gjorde noe at den ble så flat for den ble saftig og god som brownie. Vil du ha en høyere kake må du bruke en mindre form eller større røre.

              Kutt kaken opp i porsjonsbiter og topp hver bit med din favorittglasur, mmmmm.....
     

38 smil :)

Une

23.02.2012 kl.17:00

Lekkert!

Silje Silje

23.02.2012 kl.17:09

Nam nam nam :-)

AM Skofterud

23.02.2012 kl.17:35

Åh, det så kjempegodt ut!!

Kjernesunn

23.02.2012 kl.17:52

Det så kjempe godt ut! :)Inspirerende!

Eirin

23.02.2012 kl.18:09

Åååhr, den så bare heeeelt nydelig ut!! Tror nok dette blir fredagskosen i morgen ja ;D Takk for oppskrift!

Hvilken glasur brukte du her`? Den såg så kremete og god ut :)

Mjuuugly

23.02.2012 kl.18:24

Eirin: Glasuren ble nydelig, men jeg er ikke fornøyd med konsistensen (ville hatt den tykkere) så det kommer ikke noe oppskrift. Jeg satser på å komme tilbake med en forbedret utgave :)

Helsekosten

23.02.2012 kl.18:56

Å fyttikatta, det så yummy ut!

Mia

23.02.2012 kl.19:00

kan man bruke fiberhusk istedenfor psyllium?=) nam!!

Mjuuugly

23.02.2012 kl.19:07

Mia: Psyllium er fiberhusk = knuste loppefrø :) :)

Elin

23.02.2012 kl.20:12

Ser kjempe lekker ut :-)

aboxof-chocolate

23.02.2012 kl.20:30

Det så snadder ut :-)

Vilde Sofie

23.02.2012 kl.21:03

Mmmm :) Så godt! Du er så flink, altså! Heldigvis har jeg bakt sjokoladekake selv - og jeg skal spise opp heeeele saken alene, bare middagen får sunket litt ;)

Sigrid

23.02.2012 kl.21:12

Og Mjuugly slår til igjen! Geez, denne så god ut! Men jeg har ikke psyllium husks... Kan jeg bruke f.eks linfrø eller chiafrø istedenfor?

Marit

23.02.2012 kl.21:38

Det så utrolig godt ut! *sikle*

Hege

23.02.2012 kl.22:27

Å, nam nam nam!!!

Mjuuugly

23.02.2012 kl.22:58

Sigrid: Jeg ville brukt 1,5 ss chiafrø bløtlagt i vann til gelé, det burde gjøre kaken saftig som psyllium husk. :)

Hege

23.02.2012 kl.23:15

Veldig fristende ja! :)

fitnessista

23.02.2012 kl.23:53

Åh, fyttigrisen! NAAAAM :D

littlebig

23.02.2012 kl.23:59

så utrolig godt ut<3 tommelen opp for sunn sjokolaDEkake!

hvordan er det med deg?

sender over en klem jeg<3
NooooooooM :D Så nydelige ut! :D

Linn

24.02.2012 kl.16:25

Ååå NAM!!! Ser helt himmelsk ut, Anette!

Ragnhild GIVE AWAY

25.02.2012 kl.09:53

Åh, den så helt fantastisk ut!! Får vann i munnen her jeg sitter jeg :)

Kine - Get juicing

25.02.2012 kl.10:43

yum! prøvde meg på en lignende igår,fulgte oppskriften din delvis:) men manglet ekte kakao så den ble litt "tam" ...bedre lykke neste gang;)

Line

26.02.2012 kl.13:22

Woooow! Da har jeg bestilt meg fettredusert peanøttmel å gleder meg til å bake denne kaken! Så utrolig god ut, takk for oppskriften! ;D
Nam, nam, nam. Du er utrolig flink til å diske opp fristende, flotte kaker. Nå skal jeg rett inn på iHerb og bestille peanøttmel. Prøvde forresten tomatsuppen din og den ble kjempe god ;)

Lene

27.02.2012 kl.11:48

Åh, så deilig med en kake som ikke bare består av nøtter! Tusen takk :)

Mjuuugly

27.02.2012 kl.18:49

Madeleine (Sunnhet, Velvære og: Tusen takk :)) Peanøttmelet er helt topp, smaker nydelig og kan brukes til det meste! :)

Mjuuugly

27.02.2012 kl.18:50

Lene: Ja, nøtter er veldig energirikt og hardt å fordøye så det er godt å ha noen lettere valg av og til. :)

Frøken BitterSøt

28.02.2012 kl.11:58

Å hjelpe meg så godt det så ut! :D

Denne må prøves i helgen! :D

Carita

03.03.2012 kl.15:31

Ser ganske yummy ut! :)

Inger

05.03.2012 kl.22:05

Tror du man kan bruke mer mandelmel og mindre peanøttmel? Er veldig glad i alle andre nøtter enn peanøtter så en veldig ettersmak av peanøtter frister ikke så mye. Synd fordi kaken ser fantastisk ut!

Takk for alle oppskriftene du legger ut!

Mjuuugly

06.03.2012 kl.09:54

Inger: Det bør gå bra det, men ikke kun kun fettredusert mandelmel. Bytt heller peanøttmelet ut med mandelmel (kverna mandler) og bruk samme mengden fettredusert mandelmel, så bør det gå bra. :)

Inger

08.03.2012 kl.11:59

Tusen takk for svar! Da skal jeg prøve det ut så fort jeg får energi nok.

Oskar D R

09.03.2012 kl.13:59

Holy makaroni det så godt ut ;D

Elin

10.03.2012 kl.15:58

Lurer på om du vet eksakt hva methylcellulose er? Ser at NO EGG inneholder dette syntetiske stoffet, noe som gjør meg litt urolig - Spesielt etter å ha lest dette: http://translate.google.no/translate?hl=no&langpair=en|no&u=http://www.cancer.org/Treatment/TreatmentsandSideEffects/GuidetoCancerDrugs/Methylcellulose

Har googlet litt om stoffet, men finner lissom ikke noen skikkelig pålitelige kilder. Vet du noe om dette? Er av naturen skeptisk til all mat som er synteisk ;- p Ønsker deg en riktig fin helg, og takk for all inspirasjon.

Mjuuugly

12.03.2012 kl.14:44

Elin: Det er naturlig at man skal bli skeptisk til et kjemisk fremstilt stoff, men angående det du linker til så gjelder det REN methylcellulose.

Jeg vet ikke noe mer om dette stoffet enn deg, for det er som du sier veldig dårlige, pålitelige kilder, men jeg er stor fan av Mats-Eric Nilsson som er forfatteren av "Den hemmelige kokken". Han har i boken tatt for seg alle E-stoffene og har ganske sikre kilder til alle som kan eller er helsefarlige. I boken har han ikke skrevet at det er noen kjente helsefarer med methylcellulose, så jeg velger å tro at det ikke er lagt frem noen sikre bevis på at dette stoffet er eller kan være helsefarlig, siden han er så kritisk som han er til E-stoffer.

Likevel vil jeg gjerne si at grunnen til at jeg velger å bruke NO EGG i stede for egg er rett og slett fordi jeg heller vil bruke det enn egg så lenge det lar seg gjøre. :)

Julie

10.02.2013 kl.21:34

laget denne i dag, den var nyyyydelig! takk for oppskrift :D

Mjuuugly

11.02.2013 kl.05:23

Julie: Så bra! :)

Therese

01.04.2014 kl.21:33

Går det an å få tilsendt oppskrift på det som er på bildet øverst her? Så fantastisk godt ut og skulle hatt noe sånt til en bursdag snart! :-D Myyye godt innpå her!

Mjuuugly

11.04.2014 kl.18:22

Therese: Oppskriften er her: http://mjuuugly.blogg.no/1377261097_hjemmelaget_bringebrp.html

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits