Tilbake til hovedside

Raw brownietrøfler med sjokolade!!

Disse brownietrøflene er enkle å smelle sammen og de kan spises umiddelbart, men er aller best når de er avkjølt. Jeg foretrekker likevel å gjøre trøflene hakket mer "eksklusivt", nemlig ved å dyppe de i hjemmelaget, rå sjokolade. Det tar litt ekstra tid, men jeg garanterer at det er verdt det!

 


Til ca 40 raw brownietrøfler trenger du:

♦ 2 dl mandler (bløtlagt og tørka) **
♦ 2 dl valnøtter (bløtlagt og tørka) ** 
♦ 0,7 dl rå kokossirup (eller yaconsirup / agavenektar)
♦ 3 ss rått kakaopulver
♦ 0,5 ss rått carobpulver (valgfritt)
♦ 0,5 ts maca (valgfritt)
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ En dæsj salt


** Når man lager raw food med nøtter og frø bør de være bløtlagt, og derfor bløtlegger jeg MASSE nøtter og frø, deretter tørker jeg de til de er helt tørre og oppbevarer de i en lufttett boks. Hvis du ikke har bløtlagte og tørka nøtter til denne oppskriften kan du bruke bløtlagte, men da vil du trenge mindre sirup. Start med litt sirup, se an konsistensen og prøv deg frem.

Slik gjør du:
- Kvern alle ingrediensene i en foodprosessor.
- Skrap ned fra veggene et par ganger. det tar litt tid før det blir en deig av ingrediensene for nøttene må slippe fettet først.
- Form til kuler.
- Rull trøflene i kokos og sett de i kjøleskapet ELLER sett trøflene i fryseboksen.
- Etter en timestid eller mer kan du dyppe brownietrøflene i rå sjokolade. Det er best at trøflene er frosne for da vil det raskere bli et tykt og fint sjokoladetrekk. Jeg dyppet mine to ganger hver. 
- Oppbevar i kjøleskapet eller frys ned om du er redd de skal forsvinne på underlig vis... ;) 
- Sjokoladen er laget med kakaomasse, kakaofett, yaconsirup, carobpulver, yaconpulver og vaniljepulver. Mer om hvordan du lager hjemmelaget, rå sjokolade finner du HER.

 
                                  Mer er det ikke å si for bildene taler mer enn nok for seg selv :)

  
 



  Disse ble servert til journalist og fotograf da jeg hadde besøk fra Fædrelandsvennen, Sørlandets største avis! Tekst og bilder fra intervjuet kan leses HER hvis dere vil! :)

Stikkord:
Follow on Bloglovin

31 smil :)

Frøken BitterSøt

25.01.2012 kl.12:59

Hmmmm namnam! Så vanvittig godt ut! og så fine bilder :)

kjedsomheternoedritt

25.01.2012 kl.15:23

OMG. så mildt sagt gode ut :)

- Stian

Karoline

25.01.2012 kl.15:27

Så godt ut :-D

Silje

25.01.2012 kl.15:38

Slike godiskuler er kjempegodt!=) Skal prøve disse konfektlingnende variantene!=)

Tove

25.01.2012 kl.16:08

Oi oi oi!!! Dette så virkelig godt ut. Venter på agavenektar fra iHerb, og nå vet jeg i alle fall hva jeg skal bruke den til :-) Hvor lenge bløtlegger du nøttene?

Takk for nok en super oppskrift!

Tove

http://sjelemat.blogspot.com/

Mjuuugly

25.01.2012 kl.16:18

Tove: Det var gøy å høre. Gled deg! :)

Bløtlegger de i 8-12 timer, valnøtter noe mindre. En fin "regel" er å legge de i bløt når du legger deg og helle av vannet og skylle de når du står opp igjen. :)

evelinestulen

25.01.2012 kl.17:06

åh! NAM :D

MaritBE

25.01.2012 kl.17:56

Det så utrooolig godt ut! NAM

Kristine

25.01.2012 kl.18:24

Oj, oj, oj.

Det der så fantastisk godt ut! :D

tinekatrine

25.01.2012 kl.19:39

oi, så veldig godt ut. men har alltid stusset over hvorfor folk bløtlegger nøtter, og så tørker dem igjen? forstår jo bløtlegge-delen for å "vekke" næringene, men når man tørker dem igjen...blir det ikke det samme som de var før man bløtla dem da?

Hege

25.01.2012 kl.20:42

Så innlegget med deg, kjempebra! det er så fint at du kaster lys over hvor viktig kostholdet er, og ikke minst deler hva som har hjulpet deg på veien :)

Lovin

25.01.2012 kl.21:33

Nam nam

Bli med på blogg vs.blogg på bloggen min, da kan du vinne er søtt lite sett fra CLARINS Paris!
så helt nydelige ut :D NAM

Nøtti

25.01.2012 kl.23:42

Kjempe fin reportasje,så morro å se!!:)) Du skal vite at jeg heier på deg,og ønsker deg alt godt for fremtiden og syntes du virker som ei herlig jente!:) Kjempe fin blogg,og ikke minst inspirerende og lærerik,er innom ihvertfall en gang hver dag,og jeg har lært mye av deg!:) Takknemlig for at du alltid tar deg tid til å svare på spørsmål!:) Har selv hatt det tøft med sykdom og utmattelse i mange år,som har resultert i tung depresjon og angst..Så har full forståelse og håper du blir frisk og får drømmen din oppfylt en dag!!!:)) sender deg mange gode og positive tanker!! Hilsen Nøtti

justnu

26.01.2012 kl.08:17

Yam yam<3 gleder meg plutselig ekstra mye til lørdag ;)

Jeg gikk selv på et sjokoladekurs i vinter der jeg lærte å lage mange gode ting av raw food, og det smaker bare kjempegodt!

Yngvild S

26.01.2012 kl.09:39

De så veldig innbydende ut!

Bondekjerringa

26.01.2012 kl.12:42

Jeg tror rett og slett jeg bare snur i døra, for her var det altfor mye fristende ;)

Håper du har det bra <3

blåber

26.01.2012 kl.13:32

såg utrolig godt ut, men det er lenge siden jeg har smakt noe sånt! : -)

Tina - Mote og skjonnhet

26.01.2012 kl.15:59

SÅ UTROLIG GODT UT :D

Elin

26.01.2012 kl.16:40

*sikle sikle* ;-D

Kristine

26.01.2012 kl.22:58

Hvis ikke dette gir vann i munnen, er det ingenting som gjør det! Ser heeelt fantastisk ut :)

Christine

27.01.2012 kl.11:32

NAM ! Jeg bløtla i forgårs når jeg så denne oppskriften. Og NÅ er de laget.

De er steike god ! Det må være noe av det beste mumset jeg har laget i løpet av de årene jeg har eksperimentert med sunn god mat. De smaker virkelig Brownie, LYKKE!

Takk for en fantastisk oppskrift, gleder meg til å ta dem med i familiebursdag i morgen. Flere kjernesunne der i gården. Tusen takk :D

Mjuuugly

27.01.2012 kl.15:26

Christine: Tusen takk for herlig tilbakemelding :) :))

ElseVictoria

28.01.2012 kl.09:42

De skal jeg prøve å lage:):) Så virkelig gode ut:):) Helgeklem:)

littlebig

28.01.2012 kl.10:45

jeg må bare si det.naaaam.vann imunnen...jeg å vil ha..sender du over litt gjennom nettet?mohaha..gleder meg til å lage sjokolade over helgen:D naaaammi<3

Lisa <3

30.01.2012 kl.22:28

Nammis!! Ser utrolig gode ut!!!!

Mjuuugly

31.01.2012 kl.07:20

tinekatrine: Jo, det blir det samme som at de er bløtlagte, altså man har fjernet enzymbeskytterene i skallet og de er lettere å fordøye. Grunnen til at man gjerne tørker de etter de har vært bløtlagt er fordi de holder seg mye lengre når de er tørket og at man da har bløtlagte nøtter tilgjengelig hele tiden.

Jeg tørker store mengder av gangen så slipper jeg bløtlegge nøtter hver eneste kveld, for det blir fort til at man må det i perioder hvis man ikke tørker nøttene. :)

Mjuuugly

31.01.2012 kl.07:21

Nøtti: Tusen takk, kjære deg!

Mjuuugly

31.01.2012 kl.07:28

littlebig: Hehehe ;) ;)

Zessa

09.01.2013 kl.00:02

Lagde disse i dag, og de ble supergode!! Tusen takk for oppskriften.

Jeg ble ikke 100% heldig med sjokoladetrekket, jeg lagde det litt for tjukt og så hadde jeg ikke fått ut alle bittesmå klumper av Yaconpulveret. Men det var første gang jeg lagde det, så da blir det sikkert bedre neste gang, øvelse gjør mester :). Det smakte uansett kjempegodt, fikk dyppet noen ferske jordbær også.

Så tusen takk for en veldig inspirerende blogg, du er kjempeflink :)

Mjuuugly

10.01.2013 kl.20:56

Zessa: Viktig å få ut alle klumpene, ellers er det en treningssak å få konsistensen på sjokoladen riktig :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits