Tilbake til hovedside

Eggfri majones!

Jeg søker stadig etter veganske alternativer og det var slik denne majonesen ble til. Smaksmessig topper denne majonesen faktisk ALLE majonesene jeg noen gang har smakt! Jeg vet ikke med dere, men jeg er veldig glad i majones på diverse pålegg, og spesielt aioli er jeg svak for, men jeg syns de fleste majonesene blir fryktelig fettete og eggsmaken er bare kvalmende, syns jeg. Dette er et fullverdig alternativ til vanlig majones og siden jeg har tilsatt hvitløk blir det også en god erstaning for aioli. Denne majonesen er dessuten mye magrere enn tradisjonell majones, ikke at fett er farlig for fett er bra, men spiser man raw food får man i seg mye fett i andre kilder. Syns du likevel at en magrere variant er helt uhørt, men gjerne vil prøve denne veganske majonesen så er det ikke verre enn at du bruker kaldpresset, god olje i stede for vann!






Vegansk, hjemmelaget majones:

2 dl cashewnøtter (ikke bløtlagt, men godt vasket)
♦ Ca 1 dl vann
1 ss lecithin (ikke nødvendig)
♦ Saften av 1/2 sitron
♦ 1-2 ts dijon sennep
♦ 1-2 hvitløksfedd
♦ Salt, pepper




Slik gjør du:

- Kvern alle ingrediensene. Det er mulig du vil trenge mer vann, men det viktigste er at du bruker minst mulig vann, men nok til at maskinen klarer å kverne alle ingrediensene godt.
- La majonesen stå i en lufttett beholder i kjøleskapet i noen timer/over natten slik at den tykner.
Husk å smak deg frem underveis!

 
  

Stikkord:
Follow on Bloglovin

5 smil :)

My Rakel

16.01.2012 kl.21:24

Å, så spennende! Dette må jeg prøve en gang ^^ Takk for tips og oppskrift ;)
Mmmm du må prøve tousand island dressingen min :3 denne så veldig god ut!

Hanne

16.01.2012 kl.23:47

Oi, dette så både enkelt og godt ut. Tusen takk!

Frøken BitterSøt

17.01.2012 kl.14:30

Hmmmm, så veldig god ut! :D

Silje

17.01.2012 kl.18:53

Jeg bruker ikke majones noe ofte, men denne skal jeg alikevell prøve ut!;)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits