Tilbake til hovedside

NYDELIGE, veganske peanøttcookies!

Den eneste gode unnskyldingen for å ikke lage disse peanøttcookiene er hvis du er allergisk mot peanøtter, for disse er rett og slett himmelsk gode! Ernæringsmessig er det heller ikke mye å sette fingeren på, cookiene er sukkerfrie, glutenfrie, laktosefrie, soyafrie, veganske og de inneholder masse fiber, proteiner og sunt fett. Smaken er av peanøtter og karamell"ish". Sjokoladen setter prikken over i'en, men er absolutt ikke nødvendig. Min kjære elsket disse og det samme gjorde jeg, og vi spiste opp alle sammen på null komma niks!

 
 Til 15 peanøttcookies trenger du: 
♦ 3 dl peanøttmel ***
♦ 3-4 dl kokosmelk, ikke fettredusert!
♦ 0,5 dl sukrin
♦ 0,5 dl yaconsirup
♦ 1 ss psyllium husk
♦ 15 dråper english toffee (kan droppes til fordel for annen søtning).
♦ 0,5 ts salt
♦ 1 dl salte peanøtter til topping

*** Eventuelt kan du bruke kverna peanøtter. Siden peanøttmelet jeg brukte er fettredusert må du se an væskemengden om du bruker kverna peanøtter, men trolig trenger du mindre væske enn oppgitt. Bruker du salte peanøtter skal du ikke tilsette salt i oppskriften!

SLIK GJØR DU:
- Blad de tørre ingrediensene godt sammen. 
- Tilsett væske. Start med litt kokosmelk. La svelle i ti minutter, se an konsistensen om du trenger mer væske. Jeg brukte nøyaktig 3,6 dl til denne oppskriften, men det vil variere.
- Lag passe store cookies og stek de midt i ovnen på 180 grader i 25 minutter.
- Cookiene er myke når de tas ut av ovnen, ikke flytt på de før de er avkjølte.

Sjokoladen
er laget av litt smelta kakaofett, kakaopulver, carobpulver, yaconsirup, yaconpulver og vanilje. Alternativt kan man hakke litt sjokolade å ha i røra!

 
       Nom, nom, nom, nom... Mer er det ikke å si!
 
 

38 smil :)

Elin

09.01.2012 kl.15:43

Ser super digge ut! :-D

Rikke

09.01.2012 kl.15:58

Åh, det så godt ut! :) Men tror du man kan bytte ut peanøttmelet mot mandelmel? :)

Mia

09.01.2012 kl.15:59

Namnam=)

Lone

09.01.2012 kl.16:10

Vann i munnen :D

Silje

09.01.2012 kl.17:14

Jeg elsker cookies og har smakt forskjellige mange typer. Disse så og hørtes(!) himmelsk gode ut, må prøves!!=D

Karoline

09.01.2012 kl.17:22

De så gode ut :D

gladerebarn

09.01.2012 kl.18:51

Ja synd på oss med peanøttallergi! Kanskje jeg må prøve med cashewnøtter. Burde vel være ganske likt! Oppskriften ser veldig god ut!

Kine - Get juicing

09.01.2012 kl.19:07

Oi!Har du kjøpt peanøttmelet på iherb? Dette må jeg lage altså :))

Mjuuugly

09.01.2012 kl.19:19

Kine: Yes, veldig fornøyd med det :)

Ragnhild

09.01.2012 kl.19:37

Oi oi, disse ser fantastiske ut!!

Tusen takk for barene :) Ble så glad da de kom!!

Kristine

09.01.2012 kl.20:08

Dette så helt fantastisk ut :)

Skal desidert prøves!

Mjuuugly

09.01.2012 kl.20:30

Kristine: Og det var de også. Må handle inn kokosmelk i morgen så jeg får laget en ny porsjon! :D

Nina Elisabeth Bakke

09.01.2012 kl.20:36

Så fine, og sikkert kjempe gode :)

Siljesreise

09.01.2012 kl.23:05

Åh, de der fikk jeg ikke LITE lyst på da! :-D
SÅ bra! Har kjøpt peanøttmel, men ikke funnet noe bruksområde til det enda, men det var jo bare å se her, så fant jeg det ;-)

Fysisk og psykisk helse

10.01.2012 kl.11:08

De ser helt fantastiske ut!

Uheldigvis er peanøtter en av nøttetypene jeg reagerer mest på :/

Mira

10.01.2012 kl.14:35

MÅ få meg yaconsirup, for disse ser DIGG ut! Takk for at du deler :)

Mjuuugly

10.01.2012 kl.15:15

Mira: Yaconsirup er et must på kjøkkenet, men du kan altids bruke agavenektar hvis du har det eller annen sirup :)

Ingvild

10.01.2012 kl.15:46

Oh, de fikk jeg lyst på! :D

MaritBE

10.01.2012 kl.21:32

Det så ekstremt godt ut ;-) yum!
De så himmelske ut! skal lages asap :D

MaRIT

12.01.2012 kl.17:46

Prøvde meg på disse idag, og de ble kjempegode :) Mine ble ikke harde, men forble myke etter å ha tatt dem ut av ovnen. Bytta ut yaconsirupen med kokossirup, men det burde ikke ha noe med det å gjøre, eller?

Gode ble de! :)

Mjuuugly

12.01.2012 kl.17:58

MaRIT: Burde kanskje skrevet det, de skal ikke bli harde, de skal bli myke. De blir hardere når de er kalde :)

Noramartine

12.01.2012 kl.18:12

peanutter er det MUGG sopp i ....men de så veldig gode ut for det om!

Mjuuugly

12.01.2012 kl.18:46

Noramartine: Peanøtter KAN det være muggsopp i ja, akkurat som i alle andre nøtter. :)

JDIY - En kreativ blogg!

28.02.2012 kl.12:55

Laget disse i dag og må bare si at de var fantastisk gode :D Takk for oppskriften!

Mjuuugly

28.02.2012 kl.16:10

JDIY: Og takk selv for tilbakemelding :)

Anine

16.03.2012 kl.09:16

Åå nam, disse ser gode ut! Vil lage! Men hva kan jeg bruke istedenfor sukrin? Av søtning har jeg agavenektar, yaconsirup og flytende stevia. Men sukrinen bidrar kanskje med konsistens også..? Kan jeg bruke kruskakli istedenfor psylliumhusk? Ooooog, hvorfor kan ikke kokosmelken være fettredusert?? Huff, ble mange spørsmål der.. :-/

ELSKER forresten bloggen din, gir meg så utrolig mye inspirasjon! Så tusen takk for det! :-)

Mjuuugly

17.03.2012 kl.03:52

Anine: Tusen takk for det! :))

Sukrin bidrar med konsistens ja, det er helt riktig, men jeg tror det vil gå fint å bruke yaconsirup + stevia i stede for sukrin, men da må du redusere væskemengden. Du kan ikke bruke kruskakli i stede for psyllium husk da hensikten med å bruk psyllium er at de sveller i vann og gjør baksten saftig. Psyllium husk er gull verdt i alle kaker og bakst som man ønsker skal bli saftig.

Du kan nok bruke fettredusert kokosmelk, men disse cookiene er allerede veldig magre og jeg vil tro det blir en annen konsistens hvis man bytter ut kokosmelken til fettredusert, alternativet er å tilsette en spiseskje eller to med kokosolje. :)

Anine

19.03.2012 kl.08:16

Tusen tusen takk for alle tips! :)

Jeg kjøpte psyllium i går, så i dag fikk jeg laget cookiesene! De ble utrolig gode, veldig avhengighetsskapende ;) NAM!

Mjuuugly

20.03.2012 kl.10:41

Anine: Tusen takk for herlig tilbakemlding! :)))

Siv

16.05.2012 kl.14:41

Namm, så veldig gode ut og må derfor prøves. Men kan psylliumhusk erstattes av Johannesbrødkjernemel eller event fiberhusk? Ellers takk for en inspirerende blogg, har reddet meg mang en gang :-)

Mjuuugly

16.05.2012 kl.14:59

Siv: Takk for det! Psyllium husk ER fiberhusk så det går fint, men ikke bruk JBK :)

Heidi

12.08.2012 kl.18:46

Tenkte jeg skulle prøve meg på disse, men har ikke peanøttmel.

Hvis jeg skal kverne peanøtter til mel, bør jeg bløtlegge dem først? Eventuelt bløtlegge først, så tørke i dehydrator og så kverne til mel?

Vennlig hilsen Heidi

Mjuuugly

12.08.2012 kl.20:26

Heidi: Tror ikke det vil ha noe hensikt å bløtlegge de siden peanøttene allerede er behandla. Jeg ville nok bare kverna de uten å bløtlegge :)

Adele

11.09.2012 kl.15:16

Endelig har jeg fått meg peanøttmel, så nå kan jeg ENDELIG prøve meg på disse! :D Det ser bare HELT fantastisk ut.

Kari Ann

25.01.2013 kl.17:39

Hei! :-D Har nettopp laget disse, og de smaker heeelt nydelig :-D Mine ble myke, også etter at de var kalde. Har dere andre noen erfaringer? Myke, sprø eller harde? Anette, hva sier du? :-)

Mjuuugly

28.01.2013 kl.14:49

Kari Ann: Beklager at jeg ikke har fått svart deg før, jeg har sett de andre kommentarene du la inn altså :) Det stemmer at cookiesene blir myke og ikke "kjeks"-harde/sprø. Jeg vet ikke hvorfor de ikke blir det, kanskje det er fordi cookies generelt er laget med sukker, som du sier. Likevel, hvis du lar cookiesene steke litt lenger på svak varme vil de bli tørrere.

Anne-Mette

02.07.2014 kl.06:12

Denne var syk god;) brukte kokossirup for var tom for Yacon sirup. Glemte å putte inn stevia dråpene også. Men allikevel kjempe kjempe gode. Neste gang skal jeg huske stevia også, he he. Takk for super oppskrift ;)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits