Tilbake til hovedside

Himmelsk appelsin-og kanelsjokolade!

Denne oppskriften har jeg gledet meg veldig til å dele med dere og det er rett og slett fordi denne oppskriften er superenkel, men kanskje en av de aller beste sjokoladene jeg noen gang har laget. Kombinasjonen av ingrediensene er bare helt himmelsk gode, og dette er en sjokolade som har smak av jul. Min kjære fikk også litt hakeslepp over hvor god denne sjokoladen ble, men det enkle er ofte det beste. Denne sjokoladen MÅ dere prøve i dagene før jul og nyt den med en god kopp kaffe eller et glass rødvin!
 
Til 18 biter himmelsk appelsin-og kanelsjokolade trenger du:
Rå sjokolade. Lag hjemmelaget rå sjokolade slik du liker den eller du kan følge DENNE oppskriften, men jeg brukte i tillegg til oppskriften 2 ss yaconsirup.
♦ 1 økologisk appelsin *
♦ ca 1,5 ts kanel
♦ 0,5 ts nellikpulver
♦ Ei klype salt

* Her er det kjempeviktig at dere kun bruker økologisk appelsin da skallet på de ikke-økologiske appelsinene smaker helt forferdelig sprøytet. Rasp av det ytterste skallet av appelsinen. Du skal kun bruke det oransjefargede skallet, ikke det hvite!

Ang. kryddermålene så smak dere frem. Det er stor forskjell på rå sjokolade og selvom jeg syns disse målene var helt perfekte så betyr det ikke at dere syns det. Smak dere frem! :)


Jeg har aldri likt appelsinsjokolader jeg, så da jeg prøvde denne sjokoladen og jeg fant ut at den var så god så fikk jeg nærmest sjokk. Jeg håper virkelig dere prøver denne sjokoladen. Ellers ønsker jeg dere en god helg! :)

 


Stikkord:
Follow on Bloglovin

46 smil :)

Anita

25.11.2011 kl.10:47

Nam, så herlig! Og så lekre bilder du har tatt:) Jeg lagde appelsinsjokolader til jul i fjor, men hadde bare appelsinskall i. De var gode, men sikkert enda bedre med krydder i og. Håper du får en kjempefin helg, Anette!

bente

25.11.2011 kl.11:05

Namnam! :D Hvor mye appelsinskall brukte du?

fitandfearless

25.11.2011 kl.11:10

Så kjempegod ut! Enda mer jeg er nødt til å prøve meg på :)

Mjuuugly

25.11.2011 kl.11:16

bente: Nesten hele appelsinen :)

AKP Photography

25.11.2011 kl.11:21

Den ska iallefall eg prøva ud om eg finne økologisk appelsin då :P Eeeeelske appelsinsjokolade♥

Mjuuugly

25.11.2011 kl.11:30

AKP Photography: Da vil du elske den! Økologiske appelsiner selges i de aller fleste store dagligvarebutikker :)

Daniela Winter

25.11.2011 kl.12:20

Hei! Kan det stemme at vi gikk i samme påbyggklasse? Syntes det er noe kjent..:-)

Lene

25.11.2011 kl.12:46

Å, takk for tips, den så nyyydelig ut! Skader jo heller ikke at jeg er en stor fan av kombinasjonen sjokolade og appelsin:) Denne skal prøves...men så er det å finne økologisk appelsin da, vet ikke om jeg har sett det noen av stedene jeg handler, men det får bli helgas prosjekt;) Igjen takk for oppskriften;)

Catharina Adele Nordli

25.11.2011 kl.14:19

Åh! Blir helt overveldet av oppskriftene dine, denne SKAL prøves! :-)

Mari

25.11.2011 kl.15:35

Åh, så godt det ser ut!

Hvordan holder denne seg i romtemperatur? Rå sjokolade smelter ofte så fort

Magne D. Antonsen

25.11.2011 kl.15:35

Bra blogg!

Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som helgens anbefaling på Lesernes VG matspesial, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

°Vinterperle°

25.11.2011 kl.15:47

Åå, så deilig! :D
kan "smake den for meg" :D nam!

Mjuuugly

25.11.2011 kl.19:21

Mari: Den holder seg veldig bra. Hvis den rå sjokoladen smelter raskt har du brukt for mye kokosolje i forhold til kakaofett/smør, da vil sjokoladen smelte veldig raskt. Kokosolje smelter ved 23 grader, mens kakaofett smelter ved ca 32 grader, derfor er jeg alltid forsiktig med kokosolje i den rå sjokoladen slik at den ikke smelter i romtemperatur :)

Mjuuugly

25.11.2011 kl.19:22

Magne D. Antonsen: Tusen takk for det Magne, det var veldig moro! :D

Glenn

25.11.2011 kl.20:15

Ser veldig godt ut! Og fine bilder!

Hvis man ikke kan få tak i ingrediensene til rå sjokolade, kan man bruke noe annet? Vanlig bakekakao, og hva blir da oppskriften på det, sånn cirka?

Og hva er egentlig fremgangsmåten her, bare blande alt?

Mjuuugly

25.11.2011 kl.20:37

Glenn: Ja, her skal alt bare blandes, så enkelt er det!

Når det gjelder Å LAGE sjokoladen uten disse rå ingrediensene som jeg bruker så må jeg dessverre skuffe deg for det blir veldig vanskelig. Du kan lage sjokolade med bakekakao, men du må likevel skaffe kakaofettet/kakaosmøret, da det er dette som holder sjokoladen sammen.

Et alternativ er å lage sjokoladen på kakao, søtning etter eget ønske og kokosolje (uraffinert!), men siden kokosoljen smelter ved 23 grader vil resultatet bli en sjokolade som smelter i romtemperatur. Derfor blir det enkleste å kjøpe en kvalitetssjokolade, smelte den og følge oppskriftene som ellers.

Likevel vil jeg gjerne si at det ikke er vanskelig å lage hjemmelaget sjokolade i det hele tatt, det eneste er noen ingredienser og en oppskrift. Alle ingrediensene selges i nærmeste helsekostbutikk, og oppskriftene finne du her. :)

Marianne

25.11.2011 kl.21:01

Herlighet, ser så gode ut, du er bare knallgod på smakfulle idéer :-)

Lila

25.11.2011 kl.22:06

Åh så gode de ser ut:)

MissTingeling

25.11.2011 kl.23:05

ser god ut :)

Silje

26.11.2011 kl.00:00

Yum, dette så bare helt utrolig nam ut! Jeg elsker sjokolade, men har aldri likt appelsinsjokolade, men siden du sier det samme og elsker denne, så skal jeg definitivt prøve! Jeg elsker smaker og lukter av jul, det er ingenting som får meg fortere i julestemning enn det!=)

Helen - Kjernesunn Nordkvinne

26.11.2011 kl.08:02

De så gode ut! :)

Janne

26.11.2011 kl.10:18

Hei disse så helt fantastiske ut:)

Tenkte jeg skulle lage litt hjemmelaget konfekt å gi bort til jul og da ma jeg jo ta med disse også:)

Men jeg har ikke Yaconsirup. Tror ikke jeg får tak i det raskt nok heller. Hva kan jeg evt bruke istede??

Super blogg

Mjuuugly

26.11.2011 kl.10:42

Silje: Da vil jeg nesten garantere at disse faller i smak hos deg også. Jeg tror det er kombinasjonen appelsin og julekrydder som fikk meg frelst. Hvem blir forresten ikke det av duften av jul? ;)

Mjuuugly

26.11.2011 kl.10:45

Janne: Tusen takk for det! :)

Tenker du på yaconsirup til hjemmelaget sjokolade? Da er det bare å droppe hele yaconsirupen og heller bruke annen, valgfri søtning. Det er ingen nødvendighet med yaconsirup, men det er en type "sirup" som jeg er veldig glad i og som gjør sjokoladen mildere på smak :)

MariMor

26.11.2011 kl.19:58

Hvor lenge tror du denne sjokoladen holder seg? kan jeg lagre den i syltetøysglass? tenkte å gi bort i julegave :-) På forhand takk for svar. mvh Marimor

Katrine

26.11.2011 kl.23:40

Hei! Jeg leste oppskriften din og lurer på hvor du får tak i kakaofett, carob pulver og yacon pulver? Kan jeg finne det i en butikk istedenfor på nettet? Har alle de andre ingrediensene :)
Mmmm! Ut og kjøpe økologisk appelsin :-) Dette blir nok enda et julegodteinnslag her i huset. :-)

Rikke

27.11.2011 kl.15:51

Innlegget ditt ligger nederst på vg nett ! :D

Mjuuugly

27.11.2011 kl.18:52

MariMor: Den holder leeeenge. Oppbevar den i et syltetøyglass ja, men gjerne i kjøleskapet. Gi beskjed til mottaker at gaven bør stå kjølig :)

Mjuuugly

27.11.2011 kl.18:56

Katrine: Jeg bestiller disse ingrediensene billig på iherb.com, men kakaofett og carob kan fint kjøpes i helsekostbutikker. Yaconpulver må bestilles over nett, men man kan fint bruke annen søtning i stedet for yaconpulveret :)

Mjuuugly

27.11.2011 kl.18:59

Rikke: Ja, det var veldig moro! :))

Andreas Andersen

28.11.2011 kl.14:56

Lekkert lekkert :-) to av mine favoritter: sjokolade og appelsin og når man får det i kombinasjon i en kake så er det bare himmelsk. .-) Takk for oppskriften

Boye

28.11.2011 kl.22:24

Hei.Fikk lyst til å prøve å lage denne sjokoladen.Hvor mye råsjokolade er det i nevnte blanding?Kunne du gitt en beskrivelse av fremgangsmåten?

Mjuuugly

28.11.2011 kl.22:35

Boye: Fremgangsmåten og oppskrift på sjokoladen finner du her: http://mjuuugly.blogg.no/1303732486_raw_helntt__sure_inca.html

Ellers har jeg mange innlegg om ingredienser til rå sjokolade, bare å besøke sjokoladekategoriene :)

Tina T.E

04.12.2011 kl.12:30

Hei! Jeg bor i Australia og bestiller pa iherb, na har jeg bestillt nesten alt jeg trenger til a lage sjokolade, blir spennende de ser kjempegode ut;) Kan jeg bruke stevia vanilla creme draper istedefor vanilje pulver? Det pulveret du bestiller: 125g Organic Vanilla Bean Powder Madagascar, hva er ingrediensene? Er det bare vanilje eller er det noen 'fillers in it' hvis du skjonner hva jeg mener.... :) Bare syntes det var litt billig 15 pund for 125 gram organic vanilje pulver.. Kjempebra blogg forresten, har fatt mange gode ideer til meg og barna mine som har mange ellergier:) Hilsen Tina

Mjuuugly

04.12.2011 kl.15:19

Tina T.E: Tusen takk for det. Du kan fint bruke vanilla creme i stedet for vaniljepulver, men jeg mener vaniljepulver er et "must" på kjøkkenet siden det gir en god smak på alt. Vaniljepulveret du snakker om her er helt rent, og såå nydelig på smak. Jeg elsker det og kunne faktisk ikke vært foruten det. Det er billig ja, og har man først begynt å bruke det er man frelst. Vaniljestenger er altfor dyrt i lengden! Ellers kan du fint søte sjokoladen med steviadråper, det er fint å variere litt :)

Laila

06.12.2011 kl.21:09

Nydelig!! Laget sjokoladen i dag, fantastisk godt ;-) :-). Tok i litt lecithin og Rice bran også og en dasj av Gula Java Cacao, helt dilla på den, veldig godt i sjokoladen.

Mjuuugly

06.12.2011 kl.21:38

Laila: Mmmm, herlig! Lecitin er et must i sjokolade :)

Ingvild

11.12.2011 kl.20:14

Tusen takk for den fantastiske oppskriften! Sjokoladen smakte himmelsk! :) Perfekt julesjokolade.

Mjuuugly

12.12.2011 kl.12:25

Ingvild: Og tusen takk for tilbakemelding :)

Ellie

22.12.2011 kl.23:37

Hvor mange gram sjokolade, for oss som ikke lager sjokoladen selv? :) Gleder meg til å prøve! :D

Mjuuugly

23.12.2011 kl.10:30

Ellie: Da er det bare å smelte ei plate eller to, tilsette litt krydder og appelsinskall og smake seg frem :)

Helèn Tyrhaug

01.03.2012 kl.08:31

Ser Nydelig ut !! OM man ikke lager skjokoladen selv.. tips til merke av type Rå-skjokolade??

Mjuuugly

01.03.2012 kl.09:57

Helèn Tyrhaug: OI, nei, rå sjokolade er SVINDYRT! Jeg ville heller brukt en mørkest mulig sjokolade med minst mulig sukker. Freia 70% kokesjokolade er nok god til denne :)

Ana Maria

11.10.2012 kl.22:26

Tusen takk, fantastisk oppskrift! Skal dele den på bloggen min :-)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits