Tilbake til hovedside

Raw mandelkaramell!

Oh-la-la-la, denne mandelkaramellen er bare helt utrolig nydelig og den må prøves! Jeg lagde rå sjokolade og fylte de med mandelkaramellen, men man kan like gjerne spise den til absolutt hva man vil, i snacks, kaker og desserter. Den er utrolig god, og med mindre du er allergisk mot mandler så er den veldig allergivennlig! 

 

Mandelkaramell laget på 5 minutter:

 2 poser rått mandelsmør *
♦ 4 ss yaconsirup eller mer hvis du vil ha karamellen mer flytende.
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ Ei klype salt

* Mandelsmør kan lages enkelt hjemme. HER er en link hvor jeg lagde hjemmelaget mandelsmør. Man kan også kjøpe mandelsmør på glass, som dette, men det harskner lett og må spises opp ganske raskt derfor liker jeg best porsjonspakkene som ikke harskner før de er åpnet.  

Slik gjør du:
- Rør sammen alle ingrediensene. That's it. :)
- Bør oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet.
 

                                         Mmmmm, perfekt sammen med rå sjokolade... NYDELIG!
 
Nå skal jeg hive i meg et glass med greens og så skal jeg til byen og ta en nydelig soyalatte på min favorittcafé, wuhuuu. Har nemlig ikke vært ute av hus på ei uke! Snakk om små gleder i hverdagen eller hva? Ønsker dere en fin lørdag :)

Stikkord:
Follow on Bloglovin

41 smil :)

SpiseElskeLeveNaturlig

24.09.2011 kl.11:19

Ser fantastisk ut! Ønsker deg en riktig fin helg :)

Hege - A Case of Me

24.09.2011 kl.12:13

ååååh, nomnomnom!!! fristende.. jeg blir så misunnlig på alle som er så flinke til å lage sjokolader som er gode og sunnere osv.. Flinkiser!

Une

24.09.2011 kl.12:48

Laget noe lignende selv en gang, det smakte bare heeelt fantastisk!

Silje Silje

24.09.2011 kl.13:36

Nam nam! jeg har masse etter valnøttmelk i kjøleskapet, kanskje jeg skal lage karamellfyll av det :-) Får jenter på besøk i morgen, så det kan bli suksess. Er sjokoladelei selv for tiden og har vært det lenge :-O

Hege

24.09.2011 kl.15:01

Ser supergodt og superenkelt ut:) må visst kjøpe meg yacon!

Går det virkelig an å få kjøpt soya- latte i Kristiansand?? Det har jeg ikke tenkt på å spørre om en gang!

Vil du dele noen steder?

Anne Kristin

24.09.2011 kl.15:31

Bestilt meg Yacoon:) Disse så skikkelig gode ut:)
Delicious :-)

Sv: Ja, sånn tenker jeg også. Klarer ikke være like fornuftig hele tiden.

Sydenvarme er godt for M.E-kroppen min. Det er deilig å ha noen dager med tilnærmet normal tilstand. Kræsjen jeg får når jeg kommer hjem igjen er ikke så morsom, men det er godt å ha noen nesten normale dager (ihvertfall i forhold til hva jeg er vant til) God lørdag til deg og :-)

Linn

24.09.2011 kl.15:52

HERLIGHEEEET! Dette ser heeeelt amazing ut! Du gir meg vann i munnen. Du er så flink altså! Jeg tror jeg må ta en sånn dag hvor jeg bare lager alle godsakene dine og sitter å gomler! Hoho

faddist

24.09.2011 kl.20:37

Nam, det så kjempegodt ut!

Porsjonspakker med mandelsmør var jammen ikke dumt!

kjell-edvin

24.09.2011 kl.20:40

elsker:D dette må jeg prøve.men er dette no sunt for tennene?

lovelyliller.com -

24.09.2011 kl.21:16

MMmm har masse nøttesmør i hylla,så its ON! så fine former btw :D

anelvig

24.09.2011 kl.21:27

har spørsmålsrunde på bloggen, ta en titt innom og skriv en kommentar! :-)

Kristine

24.09.2011 kl.23:00

Dette så aldeles nydelig ut :)

Kristin

25.09.2011 kl.00:57

Naam!! Sjekk ut bloggen til vennene mine? Jordgubbane.blogg.no

Mjuuugly

25.09.2011 kl.11:34

kjell: Jajaja, inneholder ikke noe sukker :)

Mjuuugly

25.09.2011 kl.11:36

Hege:Mange steder, men Lauras har den desidert beste kaffen + service! :)

Marit

25.09.2011 kl.12:10

åfyyysøren, så godt det ser ut;-) Namnamnam. Bare synd jeg ikke lenger tåler kakao:(

Karianne

25.09.2011 kl.18:33

ååh, snakk om vann-i-munnen-attach!!!

supermatforbarn

26.09.2011 kl.09:11

Har vært på lakrisbølgen lenge nå men tror det holder på å bikke over til karamellbølgen etter dine karamellinnlegg i det siste :o)

Kine - Get juicing

26.09.2011 kl.14:12

Så utrolig godt ut, selv om jeg som regel bare spiser mandelsmøret rett fra boksen ;)

Alex

26.09.2011 kl.22:33

Dette så godt ut!

Jeg har et spørsmål! Jeg har ME. Når du søkte på det senteret, hvor lang tid tok det fra du søkte til du fikk plass?? Jeg har selv søkt om plass på Catosenteret, og kjenner at jeg trenger den plassen litt fort! Og jeg vet du har vært dårligere i det siste, men hvor 'syk' må du være for å komme inn?

Håper du kan svare på dette :) Bloggen din rocker! ^_^

Mjuuugly

26.09.2011 kl.22:43

Alex: Hei! Legen søkte meg inn i juni, jeg fikk beskjed to måneder senere at jeg har fått plass i slutten av november. Nå er dette rehabiliteringsoppholdet litt spesielt siden de i utgangspunktet ikke skulle ha nye grupper før over nyåret, men siden det var mange søkere så rydda de plass til ei ny gruppe og da fikk jeg komme med.

For å få plass på Eiken må man være "frisk" nok til å kunne dusje og spise selv, samt. en time med lavintensitens-trening per dag. Dette er hva jeg kan gjøre akkurat og vet det kommer til å bli hardt, men man må ta den sjansen. Det vil altså si at for å få plass i ei ME-gruppe på Eiken så kan man ikke være av de hardest ramma ME-syke, men man må ha diagnosen stilt.

Men hvordan det fungerer på catosenteret, det vet jeg ikke :)

FriYoga

27.09.2011 kl.14:27

Ser veldig gode ut, skal prøves. Du er utrolig flink til å lage raw sjokolade :)

SuperSunn

27.09.2011 kl.17:50

Nam nam.... Dette må prøves ut!!!!! :)

Tone Hjertemat

28.09.2011 kl.10:45

Dette lager jeg ofte, og jeg lager også en "fløtekaramell" ut fra denne oppskriften.. De blir fort litt for bløte bare, så de må spises rett fra fryseren ;)

http://www.hjertemat.com/2011/03/myke-og-sunne-fltekarameller.html

Zølvi

28.09.2011 kl.22:30

Du er bare så utrolig flink!! Er så imponert :)!!!

Mjuuugly

28.09.2011 kl.22:37

Zølvi: Takker! :) :) :)

Ida Victoria

29.09.2011 kl.09:40

Åååh, ja, den skal prøves! Jeg lager ganske ofte den med peanøtt- og karamellfyll etter din oppskrift. Men nå er jeg gira på å prøve noe nytt! Jeg prøvde meg forresten på melkesjokolade her om dagen.. Den vanlige rå sjokoladeoppskriften med kokosmelk i. Ble fullstendig konsistens-fiasko, men smaken var ganske bra :) Har du prøvd deg på noen melkesjokoladegreier?

Mashi

29.09.2011 kl.11:23

Hei.

Jeg lurer på en liten ting.

Når jeg lager te har jeg vannet på akuratt 40 grader. Går det fint? For jeg bare tenker at hvis man heller kokende vann på teposen/te bladene, vil ikke næringstoffene forsvinne da? Og de som spiser raw food, har ikke de sånn at maten skal ikke være over 48 grader?

Derfor har jeg tevannet på 40 grader.

SuperSilje

29.09.2011 kl.21:36

De så nesten ulovlig gode ut, jeg har blitt skikkelig hekta på raw sjokolade i det siste og venter på nye forsyninger både fra iherb og gojiking, lets get raw chocolate "cooking" hehe. og disse skal definitivt prøves.

Jeg har nettopp laga meg en blogg, mest om mat, mye om raw og super o.l. og har lanseringsgiveaway, hadde vært supert om du hadde tittet innom om du orker, og kanskje deltatt på "konkuransen" :)

Elisabeth

30.09.2011 kl.07:13

Hei, jeg følger bloggen din, og koser meg med synet av alt det deilige du lager. Og noe har jeg prøvd. Jeg lurer litt på det vaniljepulveret du kjøper hos gojiking. Jeg kjøpte også en pose der, men opplever at det er veldig klumpete, en anelse fuktig på en måte. Jeg etterfyller det på glass til å strø med, så noe får jeg ristet ut gjennom hullene, men det er veldig mye klumper igjen. De andre leverandørene (eks.økosjokolade) sitt pulver er helt tørt og lett å drysse. Har du samme opplevelse, og evt. tips til å gjøre noe med det. For gojiking er jo definitivt prisvinner.

Mjuuugly

30.09.2011 kl.08:41

Tone Hjertemat: Ser nyyydelig ut, du er kjempeflink Tone! Disse er ikke for bløte, de er i perfekt "karamell"-konsistens som ikke renner ut av sjokoladen, men tilsetter man mer yaconsirup vil den selvsagt blir mer flytende :)

Mjuuugly

30.09.2011 kl.08:44

Ida Victoria: Æsjda, så kjipt at det ble en fiasko, men da vet jeg hvertfall at jeg ikke skal prøve det. Man kan lage mild og god, rå sjokolade og jeg er fornøyd med det så jeg har ikke tenkt på å lage det :)

Mjuuugly

30.09.2011 kl.08:49

Mashi: Heia!

Te er sjeldent rått, det er varmebehandlet ved eller etter høsting så om du skal drikke te og er opptatt av raw food så er det ikke så nøye om du bruker varmt vann (aldri kokende, gir vond te!), eller vann rundt 40 grader, siden teen likevel er varmebehandlet.

Hvis du vil drikke raw te så må du tørke urtene / blomstene / frukten o.l selv (evt. kjøpe rå te/urter) og så brygge den på vann ved 40 grader i en god stund slik at aromaen kommer frem. :)

Mjuuugly

30.09.2011 kl.08:49

SuperSilje: Jeg er med vet du og delte linken til siden din på facebook :)

Mjuuugly

30.09.2011 kl.08:54

Elisabeth: Hei på deg! Min erfaring med vaniljepulveret fra gojiking er at det kan lumpe seg (fordi det er kompakt pakket), men at det er lett å knuse klumpene med ei skje eller liknende fordi vaniljepulveret er så fuktig. Min oppfatning er at vaniljepulveret er så fuktig fordi det er pakket veldig bra og holder seg ferskt, jeg føler også at når det er fuktig så har det bevart mer aroma enn det fra f.eks økosjoklade som er helt knusk tørt, men det er MIN mening. Jeg sverger til vaniljepulveret på gojiking, jeg syns absolutt det er best + at det er billig. Det jeg ville gjort hvis jeg var deg er å rett og slett tørke vaniljepulveret i en dehydrator (hvis du har) eller i ovnen på 0 grader med døren på gløtt, evt. med varmluft. Dette vil hvertfall tørke vaniljepulveret og jeg vil tro at du da bare kan knuse pulveret med fingrene til slik økosjokolade sitt er. Husk å oppbevar pulveret helt tørt :)

Mjuuugly

30.09.2011 kl.08:56

Mjuuugly: Mener selvsagt 50 grader* :)

Kristine

17.10.2011 kl.22:47

FOR et søtsug jeg fikk nå ! Så rett og slett helt fantastisk gode ut :D

Mjuuugly

18.10.2011 kl.08:26

Kristine: Hoho ^o^.

Heidi

23.10.2011 kl.19:27

Hei,veldig imponert over alle de fristende oppskriftene på bloggen din:-) Lurer på: hvor lang tid bruker du på å lage sjokoladene dine? Har prøvd meg,syns det tok himla lang tid å smelte "smøret" i ovnen....? Og lurer på,-holder du sjokoladen varm i ovnen mens du lager fyllet og "smører" formene??

Mjuuugly

24.10.2011 kl.12:37

Heidi: Tusen takk for det! Det tar litt tid å lage sjokolade ja, men for å bruke minst mulig tid legger jeg kakaosmøret til smelting mange timer i fporveien, f.eks tidlig på dagen hvis jeg skal lage sjokolade på kvelden), da slipper jeg å vente på at det skal smelte! + at kakaosmøret smelter raskere om du oppbevarer det i romtemp. :)

Når jeg lager sjokoladen så setter jeg bare bollen med sjokolade i lunkent vann slik at den holder seg smelta hele tiden for det skal ikke lang tid før sjokoladen tykner. Heller i litt varmt vann av og til.

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits