Tilbake til hovedside

MILD, raw sjokolade!

Dette er en sjokolade laget spesielt til barn eller dere som ikke er begeistret for den kraftige kakaosmaken som rå kakao gir. Dessuten er sjokoladen fudge-liknende i konsistensen og den smelter på tungen. En mild og veldig god sjokolade, men personlig foretrekker jeg en mye kraftigere kakaosmak. Smaken er som baken, delt i to :)
 
Mild, raw sjokolade:
Oppskriften er til 20 biter

♦ 1 dl cashewnøtter, bløtlagt et par timer
♦ 15 ss smeltet kakaofett *
♦ 2 ss kokosolje
♦ 1,5 ss rått palmesukker
♦ 1,5 ss rått carobpulver
♦ 1 ss rått kakaopulver
♦ 1 ts lecithin (hvis du har)
♦ 1/2 ts ekte vanilje
♦ Søt evt. ekstra med litt stevia.

SLIK GJØR DU:
- Legg de bløtlagte cashewnøttene på litt papir slik at de får rent av seg.
- Kvern alle ingrediensene. Jeg brukte Magic Bullet'en min, men det endte med at jeg måtte bruke stavmikseren for å få kvernet alle cashewnøttene. Evt. kan du kverne cashewnøttene på forhånd å røre de inn i sjokoladen.
- Oppbevar i kjøleskap eller frys ned. Blir veldig myke i romtemperatur og er best avkjølt.

* Det er vanskelig å skulle si nøyaktig hvor mye 15 ss smeltet kakaofett tilsvarer usmeltet, ta en stor klump, smelt og bruk 15 ss eller nok til at blenderen/kvernet går rundt. Restene av kakaofettet kan du lage annen rå sjokolade med.


                                            Håper sjokoladen faller i smak hos store og små. :o)
 

Stikkord:
Follow on Bloglovin

20 smil :)

TKG

26.07.2011 kl.10:14

Så deilig ut. Og så søte de figurene er :)

Kine - Get juicing

26.07.2011 kl.17:55

jeg skal prøve å lage sjokolade med carob snart siden jeg helst skal unngå kakao. klarer ikke unngå sjokolade helt!:)

Maria

27.07.2011 kl.11:00

Har satt deg på blogglisten på min nye blogg - inspirasjon :) Håper det er greit!

Lila

27.07.2011 kl.13:10

Nam nam:)

Fitnessnora

27.07.2011 kl.13:41

Ser himmelsk ut :)

isalei

27.07.2011 kl.15:38

så herlig :D det må jeg prøve.

Mjuuugly

27.07.2011 kl.16:25

Maria: Tusen takk, det var hyggelig :) :)

lovelyliller.com

27.07.2011 kl.19:29

oh! dette er noe for meg! jeg liker ikke så kraftig kakaosmak. melkesjokoladesmak er mer min ting ;)

Betina

04.08.2011 kl.12:21

Nå har jeg laget mild raw sjokolade, dette smakte virklig mye bedre:-)

Bra du kom med slik oppskrift også :-)

Christine

04.08.2011 kl.17:07

Åh! Dette skal lages til beibii Shower til søndagen !! Den faller nok i smak. Spennende :-) Har ikke testet ut med Cashew og carob i sjokolade faktisk.. Oi, jeg gleder meg!

Mjuuugly

05.08.2011 kl.14:47

Betina: Takk for tilbakemelding, moro å høre hva andre mener :)

Mjuuugly

05.08.2011 kl.14:48

stayinyourheart: Så moro! Cashewnøttene og caroben gjør sjokoladen mye mildere :)

Christine

15.08.2011 kl.18:28

Hei igjen ! Nå har jeg laget dem.. Og beibi shower gikk som en drøm med disse her sjokolade knaskene dine, og med en sjokolade kake av avocado og cashew nøtter. weeei! Selv om alle i besøket var "normal spisere"

Det beste er at kjæresten min (som alltid bringer med egen godte pose fra candy king...) plutselig stod med hodet i frysen og knasket i seg disse milde sjokoladene dine! WoW !!

Mjuuugly

15.08.2011 kl.18:58

stayinyourheart: Det var kjempekoselig tilbakemelding, supert at de falt i smak hos de "normaletende" også :)

Stine

15.09.2011 kl.19:42

Lagde "vanlige" sjokoladen din i sted, nyyydelig. Men da jeg skulle lage denne tror jeg jeg mikset "røra" for lenge, den skilte seg liksom. Spent på smaken. Har for øvrig banbanbrownie i ovnen, etter oppskrift fra deg, har lagt den maaaange ganger. Nydelig. Bursdag her i heimen sjø. På søndag skal jeg diske opp med et hundre prosent sukkerfritt kakebord til ære for gubben :) Takk for en inspirerende blogg som jeg leser med stor interesse :)

Mjuuugly

20.09.2011 kl.07:59

Stine: Hm, det var rart. kan sjokoladen ha blitt for varm?

Kristine

31.10.2011 kl.20:12

Tusen takk for en herlig sjokoladeoppskrift!

Hadde ikke alle ingrediensene, så ble jo min egen utgave, men 4. gangen jeg lager sjokolade i dag, og denne ble kjempegod! :D

Har visst brukt for lite fett de andre gangene så den har blitt alt for kraftig på smaken :s

I stedetfor å bruke malte cashewnøtter så brukte jeg cashewnøttsmør ^^,

Mjuuugly

01.11.2011 kl.16:51

Mat, helse og velvære: Det var godt å høre at den falt i smak. :)

Heidi

16.07.2012 kl.21:47

Først: Tusen takk for en veldig inspirerende blogg med masse inspirasjon og veldig spennende oppskrifter. Gleder meg til å utforske nærmere!

Jeg er på jakt etter en litt mild sjokoladeoppskrift (med tanke på min sønn på 3,5 år som ikke har vært helt overbevist i forhold til de sjokoladene jeg har laget til nå). Tenkte å prøve denne oppskriften.

Med kakaofett: Mener du vanlig, hvitt kakaosmør som dette http://www.okosjokolade.no/nettbutikk/kakaoprodukter.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=7&category_id=1

Du skriver rått palmesukker, men hva er egentlig forskjellen på rått og "vanlig" palmesukker? Hvis det er noe som heter "vanlig" da? Jeg bruker dette: http://www.iherb.com/Navitas-Naturals-Coconut-Sugar-16-oz-454-g/18167

Hvorfor bruker du carobpulver i sjokoladene? Hva er dette, og hvilke hensikt har det? Kan det evt. sløyfes?

Med ekte vanilje, mener du vaniljepulver?

Vennlig hilsen Heidi

Mjuuugly

19.07.2012 kl.16:02

Heidi: Hei du og takk for kommentar :)

Jeg mener kakaosmør ja ;)

Med "rått" palmesukker menes at palmesukkeret ikke er varmebehandlet over 42 grader og vil dermed bevare alle næringsstoffene. Hvis man ikke er opptatt av raw food så kan man like gjerne bruke det palmesukkeret du bruker som er behandlet med høyere temperatur. Smaksmessig er det små forskjeller på "rått" og "vanlig" palmesukker. Palmesukker er (etter min mening) et veldig godt alternativ til brunt sukker da det smaker karamell, har en GI på bare 35 hvor mye av karbohydratene er inulin (mat for de gode tarmbakteriene og tas dermed ikke opp i kroppen).

Jeg bruker MYE carobpulver. Rett og slett fordi jeg har blitt veldig, veldig glad i den milde karamell/nøtte/sjokolade-smaken. I begynnelsen hatet jeg carob, men nå bruker jeg det alltid sammen med rå kakao. Carob er søtt så bruker man carob sammen med kakaopulver vil man ikke trenge å tilsette så mye ekstra søtning.

Jeg mener vaniljepulver når jeg skriver ekte vanilje ja.

Håper disse svarene var til hjelp, enn noe sent.

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits