Tilbake til hovedside

Raw sjokolade med blåbærfyll!

Denne sjokoladen blir mildere enn den vanlige mørke og mektige rå sjokoladen. Blåbærene gir en frisk og syrlig smak på sjokoladen. Hvis du liker typen sjokolade med gelèfyll vil du elske denne. God helg ønskes fra meg <3


 

Raw blåbærfyll:

♦ 1,5 dl blåbær
♦ 2 ss palmesukker
♦ 1 ss granateplepulver (ikke nødvendig)
♦ 2 ts psyllium husk / fiberhusk / knuste loppefrø
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 1/2 ts stevia

Slik gjør du:
- Mos blåbærene. Tilsett resten av ingrediensene.
- La blåbærfyllet stå en stund slik at det tykner.
- Ferdig eller:


Blåbærfyll/m "karamell" og kokos:
♦ Bruk halve mengden av blåbærfyllet.
♦ Tilsett en neve rå kokos og et par spiseskjeer yaconsirup.

TIPS: Blåbærfyllene kan også spises som syltetøy eller brukes til fyll i kaker!


Dette er oppskriften jeg bruker når jeg lager rå sjokolade:

♦ 100g rått kakaofett
♦ 2 ss extra virgin kokosolje
♦ 6 ss rått kakaopulver
♦ 2 ss rått carobpulver
♦ 2 ss rått yaconpulver
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ En klype himalayasalt
(I tillegg brukte jeg en dæsj lucuma og mesquite, men dette er ikke nødvendig!)

- Smelt kakaofett og kokosolje, bland inn resten av ingrediensene og rør ut alle klumper!
- Lag sjokoladeformer ved å fylle en sjokoladeform med 1/3 rå sjokolade. Sett i frysen i noen sekunder, "rull" formen rundt slik at det danner seg et lag med sjokolade rundt formen, sett i frysen igjen, gjenta til du har et tykt lag med sjokolade. 
  

Stikkord:
Follow on Bloglovin

19 smil :)

XtraSpenst

26.08.2011 kl.15:40

Mmmmmmmmmmmm, sikle... :P

God helg til deg også ;)))

Kristine

26.08.2011 kl.16:27

Å, nam! Sjokoladedronningen slår til igjen :)

Karianne

26.08.2011 kl.18:57

Å, det så spennende ut! håper det går greit med deg og at du har kommet deg opp av "ME-grøfta". ;-)
Åh!Mmmmmm! Sønnen min vil at vi skal lage blåbærpai i helgen, men jeg vil mye heller ha sjokolade med blåbærfyll........:-)

Eller som Ole Brumm sier: Jatakk, begge deler :-)
Perfekt høstsjokolade! jeg kan smake det for meg :D god helg!

TKG

26.08.2011 kl.22:10

Så herlig :)

God helg!

Marit

27.08.2011 kl.12:03

Namnamnam, så supergodt ut ;-)

Elly

27.08.2011 kl.18:43

Ser nydelig ut! Men jeg lurer på en ting, jeg synes sjokoladen min ble litt "grusete" når jeg brukte palmesukker. Er det normalt eller kan jeg kanskje prøve å smelte sukkeret på forhånd? Er ikke så viktig for meg å ha helt raw sjokolade. :)

Mjuuugly

27.08.2011 kl.18:54

Elly: Hvis du bruker palmesukker i sjokoladen blir det slik du beskriver for den blander seg ikke ut og synker til bunnen, så det er helt normalt. Prøv å smelt palmesukkeret. :)

Ida

27.08.2011 kl.20:25

Mmm, blåbær og sjokolade er en overraskende god kombinasjon! God helg :-)

Christine

27.08.2011 kl.21:03

Det ser godt ut!!!

Jeg har akkurat vært på Kypros, og i en butikk fant jeg carobsyrup. Har du hørt om det, evt vet hvordan det brukes?

Ha en fortsatt fin helg :)

Mjuuugly

27.08.2011 kl.21:10

Christine: Så gøy at du fant det! Ja, jeg har hørt om det, men aldri smakt. Jeg vil tro man kan bruke carobsirupen som carob og annen sirup, typisk søte sjokolade med eller annen snacks. Carob + kakao er en perfekt kombinasjon etter min smak. Bruk carobsirup i stedet for yaconsirup i sjokolade eller lag sjokoladepålegg med sirup + kakao f.eks. :)

karoline

28.08.2011 kl.11:31

så godt ut!<3

Photogiirls

28.08.2011 kl.17:20

hihih ser delikat ut <3

Annie

30.08.2011 kl.21:25

Fantastisk, så veldig profesjonelt ut, dette må jeg prøve! :-)

Katrine

31.08.2011 kl.22:32

åååh, de så gode ut :]

Silje Silje

01.09.2011 kl.22:38

Ser nydelig ut! Som alltid når du lager noe :-)

MissTingeling

22.09.2011 kl.11:36

Jeg har aldri laget sjokolade før, å lurer på hvilken oppskrift ville du annbefalt meg som nybegynner?

Mjuuugly

22.09.2011 kl.11:40

MissTingeling: Til nybegynner som ikke har smakt så mye rå sjokolade før ville jeg anbefalt en mild sjokolade som denne: http://mjuuugly.blogg.no/1311647510_mild_raw_sjokolade.html

eller denne med "helnøtt": http://mjuuugly.blogg.no/1303732486_raw_helntt__sure_inca.html

Jo fler ingredienser man får, jo mer avansert kan man gjøre det :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits