Tilbake til hovedside

Gleder i hverdagen..

NAV vet hvordan de skal suge ut den oppsamla energien fra en sliten kropp og jeg kjenner hvordan psyken sakte men sikkert tømmer kroppen for positive tanker. Jeg har noen tunge dager og det hjelper ikke at det bøtter ned regn fra en mindre sammarbeidsvillig værgud. Er det noe jeg har lært av å være syk, hjemme, utenfor arbeidslivet og mye alene, -så er det å sette pris på de små gledene i hverdagen, gledene som gjør livet verdt å leve og som gjør hver dag spesiell.

Jeg tenkte å dele disse gledene med dere (og minne meg selv på de). Nemlig de små og store tingene som gjør dagene mine gode!
  
 

Tross sykdom, lite penger og en psyke som tar en berg-og dalbanetur når jeg minst trenger det, så er jeg rik. Ja, jeg er rik! Ikke på penger, men jeg har alt jeg trenger og vel så det. Jeg er rik på gleder i livet som gjør det så godt å leve. Norge er et av verdens rikeste land, Norge er også kåret til et av verdens beste land å bo i, likevel er vi også et av verdens mest deprimerte folkeslag, det er en liten tankevekker. Jeg velger å fokusere på det positive, alt jeg har og kan få til. Jeg er trossalt heldig, jeg bor i et fredelig land som Norge, jeg har vann fra kranen og mat i kjøleskapet, jeg har et varmt og godt hjem, jeg kan ta meg en god og varm dusj når jeg selv ønsker det, jeg har en myk og god seng å sove i og jeg klarer meg bra. Jeg er heldig.

Stikkord:
Follow on Bloglovin

24 smil :)

"themostboringwomanever"

30.06.2011 kl.19:31

Du er rik og du er uendelig flink til å dele din rikdom med oss andre. Det er det mest fantastisk som finnes i verden, rikdom som deles <3

Tone - Hjertemat.com

30.06.2011 kl.19:43

Også har du en unik gave i å inspirere og hjelpe andre til å få et friskere og bedre liv. :) Håper virkelig at ting ordner seg for deg!

Helene

30.06.2011 kl.19:57

Ja! Vi er alle utrolig heldige som får bo i et av verdens rikeste land. Jeg minner meg selv på det nesten hver dag. Mine fibro-plager er nok marginale i fht dine, men tenk om vi hadde hatt disse plagene i et u-land... :-( Takk for at du er så flink å sette fokuset på at vi må prøve å opprettholde den positive vinklingen i fht livsglede kontra sykdom/plager! Du er til stor inspirasjon. Ønsker deg gode dager! :-)

Helene.

lovelyliller.com

30.06.2011 kl.20:30

kjempefint innlegg. ja NAV er ikke akkurat de mest forståelsesfulle,særlig når det kommer til en "lavstatus sykodom" som ME. det er viktig å fokusere slik du gjør,på det positive,for det negative er det mye av :* håper alt går bedre etter hvert

lykkemisjonen

30.06.2011 kl.20:48

Så flott innlegg! Godt skrevet!:) Du er kjempeflink til å fokusere positivt, og glede deg over alle små og store ting i livet, keep up the good spirit- og takk for at du deler!:):)

Marianne

30.06.2011 kl.20:54

en venninne av meg "sparke" NAV og bestemte seg for å klare seg uten dem. Nå er det jo ikke alle som kan det og hun er ikke syk på samme måte som deg. Men det illustrerer poenget. Hun følte ikke at hun fikk noe hjelp, snarer tvert om. At de bare gjorde det vanskeligere for henne å bli frisk og arbeidsfør igjen.

Fortsett å fokusere på det som er positivt. Det er en god egenskap, og du skal se at du kommer langt med det.

Ønsker deg en god torsdagskveld - og hei, det er sommer! Smil :)

Lotte

30.06.2011 kl.20:56

...ja, du har helt rett. Men det er ikke alltid like lett og se og sette pris på de gode små og store tingene i livene våre når det står på som værst... Er selv i samme situasjon. Jeg har selv diagnosen hvor utmattelse er et mest dominerende symptomet mitt. Etter jeg mistet kjæresten min og jobben etter år med konflikter og hardt arbeid, har sykdommen min tatt litt overhånd, og jeg har vært sykemeldt og hjemmevårende de siste 13 mnd... Og det er tøft, vanskelig og til tider veldig tungt... Og når det ikke er særlig hjelp å få verken hos NAV eller helsevesenet, sitter jeg i dag og uten bilen min og snart uten et sted og bo. Hadde det ikke vært for de små gledene i hverdagen hadde det ikke vært mye å stå opp om morgene.

Tusen takk for en fantastisk inspirerende blogg, og at du åpner og deler deg selv med oss... Bloggen din er uten tvil en av mine små gleder <3

Ønsker deg allt godt, og lykke til framover!

Marit

30.06.2011 kl.20:58

Så fint innlegg! Det er så viktig å tenke positivt. Veldig godt innstilling !

Silje Silje

30.06.2011 kl.21:52

Å søke det positive når man har nedtur er utrolig viktig, og jeg tror både du og jeg er blitt veldig flinke til å ha et bra liv til tross for det vi har ekstra å stri med i hverdagen. "Det er ikke hvordan vi har det, men hvordan vi tar det" :-)

faddist

30.06.2011 kl.22:11

For et flott innlegg! Inspirerende innstilling du har :)

supermatforbarn

30.06.2011 kl.22:13

Så flott at du deler dette med oss her ute. Lykke til på din vei ut av ME-sumpen:o)

Une

30.06.2011 kl.23:46

Du klarer å inspirere på tross av tunge dager! Ønsker deg alt godt, jeg heier på deg!

Lilljekonvall

01.07.2011 kl.01:02

*KLEMKLEKLEMSOMMERKJEMPEKLEM*

Cathrine

01.07.2011 kl.08:00

Veldig viktig å ha små gleder i hverdagen, enten man er hjemmeværende eller i jobb. Det er de små gledene som driver oss :) Kan man nyte de små gledene betyr ikke penger noe, for da er man rik ;) ;)

silje

01.07.2011 kl.08:50

så fantastisk fint innlegg:) Eg kjenner meg så godt igjen i at kvardagen kan bli utruleg tung med sjukdom, ikkje-jobb, og einsomheit... Då er det viktig å minne seg sjølv på livet ein faktisk har. Men samtidig er det viktig å ikkje få dårleg samvittigheit for å ha ein dårleg dag. Eg får ofte dårleg samvittigheit når eg har tunge dagar fordi eg veit at eg har eit fantastisk fint liv og at det er så utruleg mange der ute som kunne gjort kva som helst for å leve mitt liv... men det tek ikkje vekk den tunge dagen og det kan ofte gjere det verre. Å nyte det gode, og akseptere det vonde er vanskeleg utan å føle skyld. Likevell- me er heldige jenter, som kan nyte ein te kopp med rå sjokolade til;) stå på vidare:) ønske deg ein finfin dag.

MissDreamy

01.07.2011 kl.12:06

Jeg vet hvordan det er... NAV greide å suge ut siste rest av energien min nå, så har vært permitert fra kurset deres noen uker nå. Før de skal sette meg i praksis og suge ut enda mer :p

Bra du greier å fokusere på det positive. Håper du får bedre dager snart :)

Evy

01.07.2011 kl.16:06

Dette var ett flott innlegg!:) ble glad av å lese det! Stå på:)

Tenk positive tanker, si positive ord, gjør positive handlinger og det positive gror!<3

hegerebecca

01.07.2011 kl.19:08

Veldig bra innlegg :) Jeg skal også i gang med nav og arbeidsavklaringsgreier nå, for jeg har jo ikke hatt ME så lenge, og har vært sykemeldt frem til nå, og jeg gruer meg, og håper jeg slipper ekstra problemer og frustrasjoner pga de. Det er kjempeviktig å klare å snu det negative til noe positivt, og det er du flink til :) Legen min sa forresten at vi med ME er en av de minst depresive folkegruppene. Nettopp fordi vi er flinke til å se det positive i alt, og at vi er noen fightere :)

ElseVictoria

02.07.2011 kl.11:19

Vet så altfor godt hvordan det er å slite med nav... Du er sterk, når livet går mot mer positive retninger, det er da man skjønner hvor sterk man er. Ønsker deg alt godt, og det er kjempefint å ha evnen til å se de små, gode tingene i livet <3 Stå på!

Kine - Get juicing

05.07.2011 kl.23:53

så fint innlegg og fine bilder. soyalatte har jeg også (desverre) fått veldig sansen for, hehe...

Mjuuugly

09.07.2011 kl.13:50

Kine: Det er sååå godt :O

Mjuuugly

09.07.2011 kl.14:05

Evy: Helt sant! :)

Mjuuugly

09.07.2011 kl.14:08

Lotte: Tusen takk for det, og jeg ønsker deg alt godt og at ting skal ordne seg for deg nå, for nå syns jeg du skal få masse medgang! *Klem*

Marte Løkken

14.07.2011 kl.20:04

vakkert innlegg =)

enig i de fleste av nytelsene her. mye her som kan lyse opp en trist dag. ikke minst den fine pusen!

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits