Tilbake til hovedside

Verdens beste salat!

Sommer er tiden for en kjølende, knasende og sprø salat. Jeg elsker salater, og spesielt på denne tiden av året når man kan ta den med på utsiden og nyte et grønt måltid i grønne og varme omgivelser. Herlig! Nå har jeg funnet på en helt ny salat (har hvertfall aldri sett noe liknende), og den er nydelig, sååå nydelig og kjapp å lage. Vegansk og rå er den også, så her er det bare å spise med god samvittighet! Anbefales på det varmeste :)
 
Grønn salat:
♦ Jeg brukte ruccola, isbergsalat, agurk og nykål, nom!
Tomat- og pinjekjernemarinade (dobbel porsjon):
♦ 5 soltørka tomater
♦ 2 dadler
♦ 1/3 snackpaprika
♦ Ca 2 dl vann
♦ Salt
♦ En dæsj sitron
Masse rå pinjekjerner!

- Start med å bløtlegge soltørka tomater og dadler i dobbelt så mye vann i ca en time.
- Bland salaten for seg.
- Kvern de soltørka tomatene, dadlene (bruk gjerne bløtleggingsvannet), paprika, sitron og salt.
- Du må bruke nok vann til at kvernet/blenderen går rundt, men marinaden skal være tykk! Eventuelt spe på med ekstra vann. Jeg bruker Magic Bullet'en min til dette.
- Rør inn pinjekjernene i halve tomatmarinaden og sett resten i kjøleskapet til en annen gang.

    TIPS: Pinjekjernene blir mye bedre om man rister de lett i ei stekepanne.

       Utrolig lettvint og "sabla godt"!
 

Stikkord:
Follow on Bloglovin

17 smil :)

Cathrine

20.06.2011 kl.16:38

Mmmm, og pinjekjerner som er så godt! Det der skal testes ut :)

lovelyliller.com

20.06.2011 kl.17:02

så spennende denne så ut!! kjærnene så nesten litt ut som bønner :D nam nam

Mjuuugly

20.06.2011 kl.17:07

lovelyliller.com: Ja, de gjør det. Hehe, men de er mye mindre enn bønner, og så SÅ gode da :D

kristine

20.06.2011 kl.17:56

Så godt ut!

Du har tideligere sagt at du kjøper økologiske egg hos en gård i nærheten og her om dagen diskuterte jeg det med økologiske egg med en fyr og han mente det var kun norgesfor som solgte for til høner og at de ikke skilte på økologisk og ikkeøkologisk, og at ingen fikk til å dyrke avlinger uten sprøyting og kunstgjødsel, men jeg tror ikke helt på han. Vet du evt. hvilket for de du kjøper av bruker? :)

Mjuuugly

20.06.2011 kl.18:24

kristine: Hei du! Moro at du spør, men jeg husker ikke dette med foret de brukte for det er så lenge siden jeg var i kontakt med de, de tar ikke imot privatbestillinger lengre så nå kjøper jeg eggene fra gården dems i butikk i stedet. Jeg aner ikke hva den mannen snakket om der, og hva han vet, men så lenge eggene (eller hva som helst) er debio-godkjent så skal de være nettopp det, økologisk. Så vidt jeg har skjønt er debio veldig strenge når de skal sjekke gårdene for økologisk drift. Om denne mannen du snakket med drev en gård som ikke drev med økologisk, frittgående høner så skjønner jeg det, -han vil bare forsvare sitt navn og rykte, men mer skjønner jeg ikke. Jeg stoler hvertfall på det som er debio-godkjent.

lykkemisjonen

20.06.2011 kl.19:37

Å, den så god ut. Har akkurat hatt salat til middag selv, mandager er fine å kickstarte med litt raw food til hovedrett, syns jeg:) Den tomat og pinjekjernemarinaden så yummy ut, men går det an å erstatte dadlene med noe annet, tror du? Også lurte jeg bare på om du fortsatt spiser kun raw food?:)

Mjuuugly

20.06.2011 kl.19:43

lykkemisjonen: Kan du ikke ha dadler, eller? Grunnen til at jeg brukte de er fordi de gir en deilig smak sammen med soltørka tomater. Du kan evt. bruke litt palmesukker eller en dæsj yaconsirup/agavenektar. Meningen er litt sødme for det fremhever tomatsmaken og gjør den mye bedre :D Nei, jeg spiser ikke kun raw food, det ble altfor hardt for kroppen min, eller, fikk så mye energi at jeg ikke fikk sove og det funker dårlig når man har ME. ;)

Eldeen

20.06.2011 kl.19:52

Mmm, det ser kjempegodt ut! Pinjekjerner er vanvittig godt, og marinaden din så knallgod ut. =D

SV: TUSEN TAKK. :D Jeg er helt enig, det gjør virkelig vondt å tenke på alle de stakkars pusekattene som ikke har et hjem. Katter er kanskje "selvstendige" dyr, men det betyr ikke at de ikke trenger et hjem, mat, varme, trygghet, kjærlighet og omsorg. Det trenger vi alle! <3

Heidi Persvangen

20.06.2011 kl.20:16

Nam denne må jeg jammen prøve !!!!!

Christine Lövendahl

20.06.2011 kl.21:18

er dette raw food ja? merker at jeg må lese meg opp på raw food bevegelsen og lavkarboen. for det er ikke det samme? jeg har begynt på en ca lavkarbo diett men vet ikke helt om den funker for meg...

Sara

20.06.2011 kl.22:40

Så godt! Denne skal eg prøve ut!

SpiseElskeLeveNaturlig

21.06.2011 kl.12:17

Salat er nam nam nå på sommeren. Denne så virkelig god ut, og først så trodde jeg det var bønner, men så var det pinjekjerner. Ja, det er bare kreativiteten som kan stoppe oss, og den stopper ikke deg på kjøkkenet! Laget selv en nøttepate igår, når jeg fikk middagsbesøk av ei venninne. Serverte den i hjertesalat, og da ble maten selvsagt kalt hjertewrap i nøttepate I love it!! Ha og ta en vakker dag.

Mjuuugly

21.06.2011 kl.15:54

Christine Lövendahl: dette er raw food ja. Mye kan se ganske likt ut i lavkarbo/raw-kostholdet, men hovedforskjellen er at raw food ikke varmebehandler maten over 42 grader slik at alle næringsstoffene bevares. Dessuten spises det mye kjøtt-og meieriprodukter innen lavkarbo, det gjør man som oftest ikke i raw food. Når man spiser raw food fråtsser man i frukt, grønt, bær, nøtter og frø og man er bevisst på at alle ingrediensene man bruker er rene og gode for kroppen. Det blir naturlig lavkarbo når man spiser raw food, men det er vanskelig å spise 100% rått. Ellers styrer man unna berabeidet mat, hvete og gluten, sukker og kunstige tilsetningsstoffer. :)

Mjuuugly

21.06.2011 kl.15:58

SpiseElskeLeveNaturlig: Herlig! Jeg spiste meg lei på salatwraps i fjor, haha, men det er veldig godt! :D :D :D

lykkemisjonen

21.06.2011 kl.18:25

Nei, altså, jeg skal visst ha minst mulig fruktose- fruktose skal visst i følge den legen jeg var hos(belgisk professor og ME-ekspert) faktisk være verre for mange med ME enn litt hvitt behandlet sukker. Noe med fordøyelsen. Og dadler er jo veldig søtt da;) Men alt med måte, og kanskje det går an en gang i blant, fruktosen veies vel opp av mye av det andre kanskje. Men takk for det alternative tipset, bare jeg får yaconsirupen min fra iherb jeg nå, så blir alt bra;)

Joanna

25.07.2011 kl.15:29

Hvor kjøper du pinnekjernene hen? Vi bruker mye pinjekjerner for å lage hjemmelaget pesto o.l, men for en pris disse har i butikk!

Mjuuugly

26.07.2011 kl.08:42

Joanna: Pinjekjerner er bare så fantastisk godt, men ja, prisen er skyhøy! Jeg bestiller mine fra gojiking, Storbritania, her er link:

http://www.gojiking.co.uk/shop/

Er forrøvrig veldig fornøyd med siden dems :)

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits