Tilbake til hovedside

Tid for brownies! Mmm....

Nå skal dere få oppskriften på en SUPERENKEL vegansk sjokoladebrownies. Jeg elsket denne, typen elsket denne, men den er veldig mektig. Bortsett fra å være vegansk er browniesen uten sukker, soya, egg og gluten. Jeg laget min i en brødform, men det anbefales ikke for da er det vanskelig å få den ut uten å mose hele kaken. Bruk helst en liten rund form til denne oppskriften, men hvis du lager en større porsjon kan du fint bruke en vanlig rund form. 

                           Smaker nydelig, mørk brownies og faktisk veldig lite banan! :D

Brownies alà meg :)

♦ 3 bananer
♦ 4 ss raw kakao
♦ 2 ss raw palmesukker
♦ 3 ss kokosnektar eller yaconsirup
♦ 1 ss raw carob
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ 2 ss kokosolje
♦ En god neve hasselnøtter
♦ Noen spiseskjeer cacaonibs (Jeg bruker en blanding av usøtet raw, søtet og med sjokoladetrekk)

TIPS: Hakk gjerne litt mørk vegansk/sukkerfri/hjemmelaget sjokolade. Det blir ekstra godt!!

SLIK GJØR DU:
- Mos bananene.
- Tilsett alle de andre ingrediensene.
- Pass på at alle ingrediensene er romtempererte, evt. sett bollen i varmt vann slik at kokosoljen smelter og fordeles ut i deigen.
- Se an konsistensen, den skal være så tykk at du må smøre den utover kakeformen.
- Hakk hasselnøttene (blir veldig gode om du rister de i ei stekepanne bittelitt!).
- Fordel ut over en smurt form.
- Stekes på 200 grader i 30-40 min. Tiden avhenger i hvor liten eller stor form du bruker. Jo flatere kaken blir jo kortere steketid. Den er ferdig når toppen er fast, men du ser selv hvordan du vil ha konsistensen.

Jeg serverte med pisket økologisk soyakrem med 1/2 ts vanilje som jeg satt i frysen til den ble som softis. Anbefales :)
 

41 smil :)

Kamilla Haaland

11.06.2011 kl.17:59

så deilig ut!

Christina - VeganVoff

11.06.2011 kl.18:18

Mmm, denne vet jeg bare at jeg kommer til å elske! :D

Hva slags soyakrem brukte du?

Mjuuugly

11.06.2011 kl.18:30

Christina: Den heter soyatoo!, kan kjøpes på noen butikker (type Ultra) og i helsekostforretninger ol. http://mjuuugly.blogg.no/1264600651_soyakrem.html

Jane

11.06.2011 kl.18:44

Mmm, ser nydelig ut! Blir den sånn seig og fin inni som brownies skal være?

SpiseElskeLeveNaturlig

11.06.2011 kl.19:08

Så kjempe digg ut! Er på Raw/ Superfood kurs i Oslo i helgen og jeg blir Superinspirert :D

Silje Silje

11.06.2011 kl.19:21

Ser fantastisk ut! Skulle ønske jeg var naboen din, så kunne du invitere meg på alt det gode du lager ;-))))
dette så utrolig godt ut!

Une

11.06.2011 kl.20:25

WILL try it!!

Hege

11.06.2011 kl.21:40

Det så helt herlig ut! :)

Ingrid

11.06.2011 kl.22:59

Dette så veldig godt ut! Syntes du har en utrolig inspirerende blogg, har sett en del på den i det siste. Mange gode oppskrifter her. Prøver meg på en uke med raw food (ta gjerne en titt på bloggen min).

Sofie

11.06.2011 kl.23:50

Gjør palmesukker/yacon/carob noe for konsistensen, eller kan jeg erstatte dem med andre former for søtning? F.eks. Agave, sukrin.

Hilsen en nybegynner som har lest bloggen din lenge av nysgjerrighet, men som plutselig brått og brutalt har fått beskjed om å kutte ut sukker/mel/melk selv. Hadde nok vært helt desperat, hadde det ikke vært for all kunnskapen og inspirasjonen jeg har fått fra bloggen din! Litt av et lykketreff! Tusen takk!

Jeg innser nå at jeg trenger to ting: Foodprocessor (etter et noe mislykket møte mellom cashewnøtter og blender) og ikke minst næringsgjær! Savner ostesmak. Vet du om det er å få kjøpt i Norge, eller MÅ det bestilles?

Igjen takk for at bloggen din finnes, du er en enorm kilde til inspirasjon! :)

Mjuuugly

11.06.2011 kl.23:54

Sofie: Tusen hjertelig takk for det :)

Både palmesukker/yacon/carob brukes for å søte + for å gi en fyldigere og bedre smak, så man BØR bruke dette, men det går fint å bruke en annen søtning. Smaken vil ikke bli den samme da. Agavenektar går fint i stedet for yaconsirup, men yacon er sunnere og det smaker mye bedre så det er virkelig noe jeg anbefaler deg å prøve :)

Næringsgjær kan kjøpes på helsekost i Norge ja, ikke alle har det inne, men alle kan ta det inn. Her selges det noe som heter "Bjæst", det er næringsgjær, bare med et annet navn :)

Masse lykke til videre :)

lovelyliller.com

11.06.2011 kl.23:58

soyakremen så fantastisk god ut! brownie er jo bare kjempegodt :D

Ida Victoria

12.06.2011 kl.00:08

Jeg er glad du er tilbake igjen, og deler oppskrifter! Du lager så mye godt! :)

Solveig

12.06.2011 kl.12:02

wow! Imponert over hvor lettvint denne oppskrifta var. Har jo alt i hus!!! Jippi, brownies i kveld ;D ;D

Mjuuugly

12.06.2011 kl.14:36

Ingrid: Veldig fin blogg :)

Ida Victoria

13.06.2011 kl.11:29

Hjeeelp! Tror du det funker å bytte ut yaconsirupen med agavenektar? Er ikke det ganske likt? Tenkte å bake nå, og har agave men er tom for yaconsirup!

MaritBE

13.06.2011 kl.12:03

Så supergodt ut ;-))

Alette

13.06.2011 kl.21:28

Den så bare helt herlig ut! Må definitvt prøves:)) Gleder meg!

Levtil100

15.06.2011 kl.21:29

disse så jo fantastiske ut! også har jeg tilfeldigvis alle ingrediensene i hus!! lovely!!

Mjuuugly

16.06.2011 kl.00:37

Ida Victoria: Jo, det bør gå veldig bra :)

Maypia Angelica

16.06.2011 kl.21:43

Ser fantastisk ut. Blir liksom aldri ferdig utprøvd med å lage brownies uten sukker og gluten. :-)

Eldeen

16.06.2011 kl.21:55

Namnamnam! Tror jeg blir nødt til å prøve denne også en dag, gitt! Ah, du lager så mye godt! =D

Runa

23.06.2011 kl.18:31

Hei!

Dette så deilig ut!:) Jeg lurer på hvor lang tid det tar hvis en bestiller fra nettbutikken (den du linker produktene fra) ? Har vært på helsekost, og finner ikke Carob... Og Yaconsirupen er det sukker i, har du prøvd agavesirup? (Lurer på å bruke det som erstatning).

Takk for en superinspirerende blogg!:)

Mjuuugly

30.06.2011 kl.17:05

Runa: Det tar fra 11-15 dager (pluss/minus) hvis du bestiller med billigste frakt. Hvis du bestiller med DHL-levering har du pakken innen 3 dager, men de garanterer innen 5. Det går superraskt!

Det er mulig du finner carob som johannesbrødkjernemel i stedet, jeg vet bare at jeg har funnet det på helsekost, men ikke hva de kaller det her. Agavenektar er et mye dårligere valg en yacon. Yacon har MYE lavere GI og sukkeret i den tas ikke opp i kroppen da det er FOS (mat for de gode tarmbakteriene i tarmen). :)

Ida

24.07.2011 kl.15:00

Hei, er det noe man kan erstatte palmesukkeret med? annet type søting?

Mjuuugly

26.07.2011 kl.08:39

Ida: Heisann! Ja, det kan du. Bruk den søtningen du har :) :)

Yvonne

03.09.2011 kl.16:32

Fantastisk god!

Mjuuugly

03.09.2011 kl.17:39

Yvonne: :D

Line

15.09.2011 kl.19:02

Når står brownien i komfyren! Gleder meg til å smake! :D

Mjuuugly

20.09.2011 kl.07:59

Line: :D

Anne

17.10.2011 kl.18:47

Her inne er det så mye som frister, så nå holder jeg på å handle inn alle ingredienser ): Men finnes det noe alternativ for "calob" og har ikke Iherb det.

Mjuuugly

18.10.2011 kl.08:25

Anne: Tusen takk for det! :)

Carob bruker jeg fordi det har en søtlig, mild smak som minner om sjokolade og passer perfekt sammen med kakao, men det er absolutt ikke noe must og du kan erstatte det med mer kakao eller evt. mer søtning. Ellers selger iHerb billig carob :)

Tina T.E

23.12.2011 kl.07:07

Nå har jeg akkurat laget disse, jeg la til et par andre ingredienser siden jeg ikke hadde cocoa nibs og det ble veldig bra:) Ikke veldig søte, helt perfekt, barna koste seg veldig og var glad for å endelig få spise kake:) De passet perfekt til å dele opp i passe str som e liten musli choc bar:) Jeg pakket de inn idividuelt i plast og frøs de ned, jeg må ha med noe på famile camping, og håper de holder seg fryst:) Takk for oppskrift, helt super, just what I was looking for;) Hilsen Tina

Mjuuugly

23.12.2011 kl.11:15

Tina T.E: Tusen takk for tilbakemelding, veldig moro å høre hva andre mener :) :) Ha en finfin dag, Tina!

TC

28.01.2012 kl.13:05

Jeg forsøkte lage denne med litt færre ingredienser.. Ble knallgodt!

Mjuuugly

31.01.2012 kl.07:31

TC: Det var godt å høre! :D

Tina

20.03.2012 kl.21:11

Har satt inn denne oppskriften i en link på bloggen min, fordi den inspirerte meg til en oppskrift. Håper dette er ok :)

Kari Ann

23.01.2013 kl.12:31

Heei! Har nettopp tatt formen ut av ovnen. Hadde røren i springform 18 cm, og stekte ved 180 grader i 25 minutter. Den smaker himmelsk <3 Jeg lurer på en ting: er det noen som har prøvd å fryse kaken ned? Evnt hvordan ble den ang smak? :-D

Mjuuugly

23.01.2013 kl.15:25

Kari Ann: Så bra du likte den! Jeg fryste ned min og så vidt jeg husker gikk det fint :)

Kari Ann

23.01.2013 kl.16:13

Tusen takk for kjapt svar :-D

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits