Tilbake til hovedside

Nydelig raw 17.mai-kake! Nam,nam,nam...

Det nærmer seg nasjonaldagen og endelig kunne jeg prøve ut denne kaken som jeg har gått og tenkt på veldig lenge. Det er alltid moro med ideer, men det er enda bedre når det man har gått og grublet over en lengre periode faktisk smaker bedre en forventet. Dette er en alldeles nydelig rå kake som dere kan prøve nå som det går mot varmere dager. Kaken er kald, frisk, søt og altfor god, men den er sunn så spis den med god samvittighet! Dessuten er kaken økologisk, vegansk, lavkarbo, glutenfri, laktosefri, sukkerfri, soyafri og raw (bortsett fra steviaen!). Her er det med andre ord bare å fyre løs, så la tennene løpe i vann og ta en titt nedenfor. :D
 
BUNN:

♦ 2 dl mandler, bløtlagt i ca 10 timer
♦ 3 ss rått palmesukker
♦ 3 ss rå yaconsirup
♦ 1 ts vaniljepulver

BRINGEBÆRKREM:
♦ 4 dl cashewnøtter, bløtlagt i 2 timer
♦ 5 dl frosne bringebær
♦ Søtning. Jeg brukte stevia, men bruk det du selv ønsker.
♦ Nok vann til at blenderen går rundt, men bruk minst mulig. 

JORDBÆRSAUS:
♦ 2,5 dl frosne jordbær
♦ 1 ss rå yaconsirup
♦ 1/2 dl vann
♦ 1 ts psyllium husk/fiber husk/loppefrø

KOKOSKREM (Til et tykt lag, du kan halvere oppskriften):
♦ 2 dl cashewnøtter, bløtlagt i 2 timer
♦ 1 dl rå kokosmasse
♦ 1,5 dl lunkent-varmt vann, viktig!
♦ 3 ss kokosolje
♦ 1/4 ts vaniljepulver
♦ Stevia, evt. annen søtning.

SLIK GJØR DU:
Bunn:
- Kvern alle ingrediensene i en foodprosessor.
- Skrap mandler ned fra kantene og pass på å få med all yaconsirupen som synker til bunnen i maskinen.
- Bunnen er ferdig når den er seig og du kan dytte den ned i ei kakeform.
Bringebærkrem:
- Halvtin eller tin bringebærene.
- Jeg brukte en blender til dette og blendet alle ingrediensene til en jevn og fin krem.
- Det er viktig at du bruker minst mulig vann og heller hjelper blenderen ved å røre rundt av og til. Bruker du for mye vann blir kremen tynn og smaksløs.
Jordbærsaus:
- Halvtin eller tin jordbærene.
- Tilsett alle ingrediensene og blend i blender eller foodprosessor. Jeg brukte stavmikser.
- Sett sausen til side slik at psyllium frøene kan suge til seg væske.
Kokoskrem:
- Denne kremen kan du lage til sist siden kaken må være helt frossen før du kan smøre på kremen.
- Her er det viktig at alle ingrediensene er romtempererte.
- Bland alle ingrediensene + varmt vann i en blender.
- Grunnen til at vannet må være varmt/lunkent er for at kokosoljen skal smelte og blande seg ordentlig med resten av kremen. Kokosolje smelter ved rundt 23 grader.
- Kremen vil være varm så avkjøl den til den har tyknet nok til at du kan smøre den på kaka.
Så gjør du dette:
- Ett lag med mandelbunnen.
- Et tykt lag med bringebærkremen.
- Deretter fryser du ned kaken til bringebærkremen er nesten frossen.
- Hell over jordbærsausen.
- Frys ned kaken igjen, men denne gangen til den er helt frossen.
- Når kaken er helt frossen tar du den ut av formen og smører på kokoskremen, og når kaken er myk nok til å kuttes i er den klar til å serveres. Du kan også pynte kaken, fryse den ned og servere senere, men husk at den må tas opp noen timer før den skal serveres eller evt. tines i kjøleskap over natten.

PS: Formen jeg brukte er den samme som jeg brukte HER. Tror den er 18cm i diameter, ganske liten altså!

 
  
 


    NYDELIG! Håper den faller i smak! :)

 

Stikkord:
Follow on Bloglovin

40 smil :)

Anita

16.05.2011 kl.08:16

Den ser helt nydelig ut! Skal prøves :)

Cathrine

16.05.2011 kl.08:29

Den så utrolig god ut!

Therese

16.05.2011 kl.08:50

Akkurat det jeg ønsket meg mest av alt idag, oppskrift på en flott raw 17. mai-kake!

Jeg setter igang med bløtlegging øyeblikkelig!

Tusen takk:)

Lille Hvitløk

16.05.2011 kl.09:26

Flinka...! Det så helt nydelig ut! Må bare få kjøpt inn alle ingrediensene, så skal jeg også diske opp med kake :D

Une

16.05.2011 kl.09:40

Herremin, så fin! Og jeg kan jo bare fantasere om hvordan den smaker...

Nina Elisabeth Bakke

16.05.2011 kl.09:45

Utrolig lekker :)

DET er imponerende å lage en så fin kake, uten alt "dritt" i :D Herlig

gry hammer

16.05.2011 kl.10:27

Mmmmmmmm, så aldeles vidunderlig ut! Dette er jo en kjempefin barnebursdagskake også! Takk for tips.
Oj-oj-oj! Den så god ut! Spennende med den kokoskremen!

Jeg har forsøkt meg på kokosyoghurt, men den er vel ikke raw, da jeg bruker kokosmelk på boks. Men yoghurten var kjempegod! :-)

Marianne

16.05.2011 kl.11:05

Ser hel nydelig ut! Blir neppe tid til kakebaking nå før 17. mai, men den blir sikkert god å ha i bahånd senere i sommer også.

God feiring i morra!

Helen - Kjernesunn Nordkvinne

16.05.2011 kl.11:14

nydelig!!

Silje Silje

16.05.2011 kl.11:52

Jummy!! Den ser fantastisk ut anette!

Marit

16.05.2011 kl.14:22

Den så kjempegod ut ;-)

lovelyliller.com

16.05.2011 kl.16:40

kjempefin!! sikkert nydelig også :D flinkis!

Lene

16.05.2011 kl.17:45

Å, så herlig- den så kjempegod ut!:)

Solveig

16.05.2011 kl.19:02

Ser bare helt sykt fantastisk ut!! (for å si det på den milde måten). Gått tom for mange av ingrediensene, så den blir nok ikke bakt med det første...Men kanskje til bursdagen min ;D

hegerebecca

16.05.2011 kl.20:09

Den så utrlolig god ut :) Og nesten for fin til å spise! Ønsker deg en fin 17 mai :)

Ingvill

16.05.2011 kl.20:41

Hei fin blogg du har. Den kaka var heilt fantastisk.. Den skal jeg prøve en gang:)

Stine

16.05.2011 kl.22:08

den ser heilt fantastisk ut!!! :D

Karianne - deercountry

16.05.2011 kl.22:28

oj, jeg er imponert!!!

Kristin

16.05.2011 kl.22:49

For en kjempeblogg!!! Blei superinspirert av ei lita runde, her var d masse å lære!! :) blir sendt bestilling til iherb snarest iallefall!! :) Kjempebra info om siden og produktene der!! :)

Veronica

16.05.2011 kl.23:19

Kjempespennende og nydelige bilder!! :D

Mjuuugly

17.05.2011 kl.00:29

Kristin: Tusen takk for det :) :)

Christina - VeganVoff

17.05.2011 kl.00:31

Så flink du er, kaka ser helt fantastisk ut! :D

Mjuuugly

17.05.2011 kl.00:36

hegerebecca: Mat er til for å spises, hehe, og bloggen din er lagret så jeg kan følge med videre :) :) Ha en fantastisk fin 17.mai selv :)

Carita

17.05.2011 kl.14:10

Fin 17 mai kake! :o)

hegerebecca

17.05.2011 kl.20:38

Så bra :) Ja egentlig enig i at mat er til for å spises. :)

silje

17.05.2011 kl.23:39

ååå! kaka ser fantastisk ut!! imponert!

takk for kommentarar på bloggen min foresten. Det var litt tull med blogger.com i forrige veke, så kommentarane dine blei sletta:( men takk likevell:) Kult at du syr- om du hadde blogga om det, hadde i alle fall eg lest innlegget;)

Og den avokado smoothien var nok berre veldig kremete og silke mjuk- og veldig god!!:)

Karianne - deercountry

18.05.2011 kl.07:48

SVAR: tusen takk, nå ble jeg utrolig glad! er fast leser av bloggen din og har lest den lenge; får masse inspirasjon!

Sølvi

18.05.2011 kl.19:29

Flink!!! Den så bare helt fantastisk ut :)

ncity

18.05.2011 kl.21:00

Wow, din blogg er virkelig en inspirasjonsblogg! Må nesten teste ut iherb snart, merker jeg! Synd man er fattig student :D

Freja

18.05.2011 kl.21:10

Den ser utrolig fin og god ut!

sol

18.05.2011 kl.23:41

et spørsmål angående næringsgjær, er det gjær slik som gjær man bruker til heving? har fått beskjed av homøopaten om å ikke spise gjær mht candidaproblematikk og lurer på om næringsgjær går under samme kategori

Mjuuugly

18.05.2011 kl.23:48

sol: Om det går under samme kategori vet jeg ikke, så jeg vil anbefale deg å google. Næringsgjær er dog. IKKE det samme som gjær. Næringsgjær hever ikke.

Lunane

19.05.2011 kl.07:32

Den var nydelig :-D!

Kristine

19.05.2011 kl.17:27

Så vakker kaken din var. Og den så virkelig god ut, denne må prøves.

Håper du hadde en fin 17 mai :)

Hege

19.05.2011 kl.18:39

For en morsom festkake! :)

Husmora

19.05.2011 kl.20:25

mm nam nam! Den så da fantastisk god ut!! Tar av meg hatten for deg assa ;)

Renate

20.05.2011 kl.01:24

Kaka ser kjempegod ut, mmmmm! :) Så flink du er! Den må prøves ut når jeg har litt mer overskudd til matlaging.

Åsne Eileen

20.05.2011 kl.12:25

Kjempe stilig kake, såg god ut også :)

halfmoon

29.05.2011 kl.17:14

nam

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits