Tilbake til hovedside

Raw helnøtt + sure incasjokolader!

Jeg lager ofte ganske avanserte sjokolader med mye forskjellig fyll og godsaker inni. Det er veldig moro, men det tar også tid, krefter og det får nok mange av dere til å sukke tungt av og til. Her kommer to kjempeenkle oppskrifter, en til dere som elsker incabær (les eget innlegg HER), og en til dere som vil begynne forsiktig med en sjokolade som garantert faller i smak.
  

Sjokoladeoppskriften jeg bruker er min favoritt og det er ca slik jeg alltid lager den:
Til en stor porsjon rå sjokolade:
♦ 100g rått kakaofett
♦ 2 ss extra virgin kokosolje
♦ 6 ss rått kakaopulver
♦ 2 ss rått carobpulver
♦ 2 ss rått yaconpulver
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ En klype himalayasalt
(I tillegg brukte jeg en dæsj lucuma og mesquite, men dette er ikke nødvendig!)



SLIK GJØR DU
:
- Smelt kakaofett + kokosolje. Jeg smelter det SLIK så slipper jeg å passe på at temperaturen er under 42 grader.
- Visp inn alt pulveret og pass på at du rører ut alle klumper.
- Bland i fyll eller legg noen biter med fyll i sjokoladeformene og hell over sjokolade.
- Sett kjølig. personlig foretrekker jeg å la sjokoladen stivne i kjøelskapet, men har man "dårlig tid" fryser man den ned.
- Oppbevares i kjøleskap eller fryser. Inneholder sjokoladen nøtter eller frø bør den stå i en lufttett boks og helst fryses ned slik at fettet ikke harskner.

    "Konfektbitene" er fylt med 50/50 hasselnøtter og soltørka rosiner:

"Krystallene er fylt med 2-4 incabær. Incabærene er kvinsure, som i sitronsurt godteri, så det er noe man bør å være obs. på for sårte ganer:



                                                  K  E  E  P     I  T     S  I  M  P  L  E    !


Stikkord:
Follow on Bloglovin

37 smil :)

Jenny

25.04.2011 kl.14:54

Yum! Jeg skal snart prøve å lage min aller første sjokolade, tenker jeg prøver meg på denne :)

Jeg har jo ikke peiling, men lurer på om kakosmør er det samme som kakaofett? Jeg ser de fleste nevner kakaomasse, men jeg har bare smøret...

Blir så inspirert av bloggen din! Dårlig til å kommentere, men jeg skal skjerpe meg ;)

Mjuuugly

25.04.2011 kl.15:11

Jenny: Det var hyggelig å høre :) :)

Kakaosmør og kakaofett er det samme ja, mens kakaomasse er noe annet og da bruker man 2 deler kakaomasse til 1 del kakaopulver. Når man bruker kakaofett slik som jeg gjør så velger du selv hvor mye kakaopulver du vil tilsette. Jo mer kakaopulver, desto kraftigere smak :) Masse lykke til og kjempemoro at du skal begynne å lage din egen sjokolade! :D

Charlotte

25.04.2011 kl.15:23

Ser så deilig ut all sjokoladen du lager:)

Vet du ca næringsinnholdet i sjokoladen du lager? Er det sunnere enn vanlig melkesjokolade f.eks?:)

Mjuuugly

25.04.2011 kl.15:31

Charlotte: Sunnere? JA!!!! Det kan ikke sammenliknes. Melkesjokolade er bare sukker, melk og veldig lite av kakao som sjokolade egentlig er laget av. Kakao er svært sunt, så lenge den er rå og ubehandlet. Kakaoen i melkesjokolade har blitt varmebehandlet over lang tid og er helt ødelagt, derfor er kakaoinnholdet, og melkesjokolade generelt ikke sunt en plass.

RÅ sjokolade derimot, det er en kruttbombe med vitaminer og mineraler, og man kjenner gleden bobler i blodet når man spiser den. kroppen OG blodsukkeret jubler, MEN...

kaloriinnholdet? Det er det samme som i vanlig sjokolade, om ikke høyere. Det er likevel viktig å huske at man spiser mye mindre rå sjokolade før man er mettet, enn man gjør med sjokolade søtet med sukker, så det bør ikke være et spørsmål om man skal spise rå sjokolade fremfor melkesjokolade selvom kaloriinnholdet er noe av det samme. :)

Charlotte

25.04.2011 kl.15:35

Hehe, høres fantastisk ut! Blir veldig inspirert av deg, må nok lage litt sjokolade snart :)

Mjuuugly

25.04.2011 kl.15:50

Charlotte: Det syns jeg du skal gjøre ja :)

Hege

25.04.2011 kl.16:58

sv: takk for fin kommentar :-) det er godt å få sånne tilbakemeldinger.

Du er jo forresten på forsiden på side2-blogg :-D ! tøft!

Mjuuugly

25.04.2011 kl.17:50

Hege: Ja, det var moro! :)

METTE LV - livet med ME

25.04.2011 kl.17:57

Så godt ut :)

Aila

25.04.2011 kl.19:00

Jeg er innom deg hver dag og du poster så mange flotte oppskrifter. Jeg er imponert :-)

Mjuuugly

25.04.2011 kl.19:33

Aila: Så hyggelig å høre! :)

Isabel

26.04.2011 kl.11:21

Hei!

jeg er ny leser her, og må si du har en super blogg!

Selv er jeg i startfasen når det gjelder supermat, så takk for god inspirasjon:)

lovelyliller.com

26.04.2011 kl.15:28

MMmmmmm deilig! jeg har akkurat bestillt raw kakao og gleder meg! :D håper du har hatt en fin påske :*

Hege

26.04.2011 kl.15:34

ååh, så flink du er!!! Skulle ønske jeg var like kreativ (og velvillig på kjøkkenet) som deg!

Villblomsten

26.04.2011 kl.18:37

Hei :-)

Takk for svar på bloggen min :-)

og takk for masse inspirasjon :-)

Du lager så mye godt :-)

En ting jeg la merke til når jeg sluttet med hvete og melk , var at den vannvittige sjokoladetrangen min forsvant :-) det var helt uventet :-) men en gledelig overraskelse :-)

(må innrømme at jeg fremdeles spiser seigemenn ...)

Ha en fin dag :-)

Martes Foto

26.04.2011 kl.18:47

NAM, det så godt ut :) Inspirerende for meg om reagerer på så mye mat, blant annet sukker og hvetemel pga sykdommen min..

N

26.04.2011 kl.19:18

Utrolig fin blogg!

Lurer bare på hvor mye du betaler i porto når du bestiller på iHerb? Kjøper en del i helsekosten, men blir så ekstremt dyrt! Blir utrolig glad for svar :)

Mjuuugly

27.04.2011 kl.01:54

N: Skjønner godt at helsekosten fort blir dyrt, det er veldig frustrerende. Alle pakker som veier under 1360 gram (regnes ut automatisk når du legger varer til i handlekurven), koster $4 i porto, altså under 30 kr, og det er superbillig!!! Alle pakker som er tyngre enn dette leveres med DHL-levering rett på døren innen 5 dager og da koster portoen fra ca $12 og oppover (blir dyrere jo tyngre pakken er) noe jeg mener er ekstremt billig for å få pakken levert på døren etter et par dager. Og husk at alle pakker med en verdi på under 200 kr IKKE skal momses (25%) eller fortolles (ca 11%) uansett hvor mye portoen koster,- så hold varens verdi under 200 kr så slipper du irriterende "gebyrer" til staten! ;o)

Mjuuugly

27.04.2011 kl.02:01

Villblomsten: Tusen takk for det :) Vet du, det sjokkerer meg ikke for når man kvitter seg med hvete og melk kvikner smakssansene til live igjen og spesielt hvis man har hatt en allergi eller intoleranse (som veldig, veldig mange har uten å vite det) man ikke har vært klar over. Ang. seigmenn er det helt normalt at man har et sug etter ett eller annet og det suget gir seg nok aldri så kos deg med seigmennene! :)

Mjuuugly

27.04.2011 kl.02:02

Hege: Du er da superflink Hege!

Mjuuugly

27.04.2011 kl.02:05

Isabel: Tusen takk for en hyggelig kommentar. Jeg ønsker deg masse lykke til på veien som ligger fremfor deg, du vil føle deg bra og raskt merke resultater!

Maren

27.04.2011 kl.08:30

Nam! Incabær er jo utrolig digg!!

Levtil100

27.04.2011 kl.14:04

carob- er det blomsteressens?

Mjuuugly

27.04.2011 kl.16:54

Levtil100: Har aldri hørt om at carob er blomsteressens? Det jeg bruker er pulverisert carob-pod uten kjernene (johannesbrød kjernetre). Carob smaker søtt, slitt karamellaktig og kan med fordel brukes med eller i stedet for kakao :)

Stine Marie

27.04.2011 kl.18:47

sier bare J U M M Y!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maren

27.04.2011 kl.19:31

ok, flott, hvor får jeg tak i carob?

Mjuuugly

27.04.2011 kl.19:32

Maren: Jeg kjøper min gjennom gojiking.co.uk, for den er rå. Ellers kan man kjøpe carob på helsekostbutikk eller billig på iherb.com. :)

Siri N

27.04.2011 kl.22:57

Prøver å finne ut via iherb om det er melk i råvarene man trenger for å lage sjokolade men står uhyre lite informasjon om produktene generelt. Vet du om dette er melkefritt? Har en stk. dum laktoseint. å forholde meg til gitt.

lykkemisjonen

28.04.2011 kl.15:08

Namnam, all sjokoladen ser nyyydelig ut! Du er så dyktig- og ikke minst kreativ!:) Og må si jeg liker tanken på incabær og sjokolade sammen, da begge deler er kjempegodt!:):)

Mjuuugly

28.04.2011 kl.19:41

Siri N: Nei, i de rene kakaoproduktene som kakaopulver, fett og søtning er det ikke melk i så det kan du være helt trygg på. Det er helt rene produkter uten tilsatt noe! :)

Cathrine Garaguso

13.07.2011 kl.16:45

Knallbra blogg altså, jeg leser og koser meg. Hvor viktig er egentlig carob i denne oppskriften? Utgjør det stor forskjell? Jeg har nemlig de andre ingrediensene men mangler carob og vil gjerne lage sjokkis snart. Bør jeg ha carob i, bestiller jeg det fra iHerb NUH og lager sjokoladen senere. :)

Mjuuugly

13.07.2011 kl.16:54

Cathrine Garaguso: Du trenger ikke carob nei, men jeg vil anbefale deg å bruke det i rå sjokolade da det gir en mildere og søtere smak. Personlig bruker jeg ALLTID ca 1 ss carob i sjokoladen og syns den blir best slik. Den jevner på en måte ut den kraftige kakaosmaken, MEN det er absolutt ikke noe "must". Tilsett heller litt ekstra søtning :)

Catharina Adele

02.11.2011 kl.16:10

Nam!! Digger bloggen din, og alle oppskriftene :D Nå får jeg snart sjokoladeingredienser i posten, men jeg har yaconsirup isteden for pulver.. Hvordan skal jeg da legge opp oppskriften? Håper det funker bra selv om :D

Mjuuugly

03.11.2011 kl.23:32

Catharina Adele: Så moro! Jada, du kan fint bruke yaconsirup, men en ting som er viktig å merke seg er at du ikke må bruke for mye yaconsirup per porsjon sjokolade, for da vil sjokoladen bli fryktelig klissete. 3 ss yaconsirup for en passelig stor porsjon vil jeg si er maks, men du må nesten prøve deg frem og finne ut hvordan du liker sjokoladen. Start med en liten porsjon med en spiseskje yaconsirup og ta det derfra. :) Masse lykke til med sjokoladelagingen! :)

Tone

25.11.2011 kl.18:14

Hei!

Fulgte noen linker siden jeg ble så fristet av hjemmelaget sjokolade og havnet derfor på bloggen din. Og her ble jeg jo øyeblikkelig fristet til å lage egen sjokolade...

Har du en egen link eller innlegg der du forteller hvor en får kjøpe ingrediensene til en "grunnoppskrift" på sjokolade, så en har noe å jobbe seg videre på?

Tone

Mjuuugly

25.11.2011 kl.19:26

Tone: Jeg pleier å henvise til dette innlegget da jeg syns det gir svar på det man bør vite om hjemmelaget, rå sjokolade: http://mjuuugly.blogg.no/1301036757_samleinnlegg_alt_du_t.html

Ellers må du bare spør. Det er bare helt fantastisk med hjemmelaget sjokolade! :)

Mjuuugly

25.11.2011 kl.19:28

Tone: Og forresten, alle ingrediensene med svart, uthevet skrift er direkte linker :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits