Tilbake til hovedside

Forfriskende og raw mangokake!

Har i grunn droppet all påskesnop i år, men slang sammen denne kaken som jeg har gått og tenkt på i noen dager nå. Resultatet ser dere under og smaken ble veldig god og "påskete". Dette er en frisk kake som fint kan spises på varme sommerdager eller etter en tung middag, ønsker du en søtere kake tilsetter du bare mer valgfri søtning, men personlig synes jeg denne kaken ikke skal være så altfor søt. Og forresten, jeg glemte nesten det viktigste; denne kaken er enkel og krever ikke de aller merkeligste ingrediensene!

      Dette er mitt bidrag til påsken 2011: RAW MANGOKAKE!

 

Bunn:
♦ 4 dl mandler, bløtlagt
♦ 10 dadler uten stein, bløtlagt
♦ Vannet fra dadlene, ca 1 dl
♦ 1,5 ts vaniljepulver
♦ Ei god klype salt

- Kvern alle ingrediensene til en jevn deig, men la det gjerne være noen nøttebiter igjen.
- Fordel utover bunnen i en kakeform. Kle gjerne formen med bakepapir eller plastfolie.
VIKTIG: Jeg brukte en mini kakeform (tror den har en diameter på 18cm) derfor ble kaken så høy, men hvis du bruker den minste kakeformen så blir kaken flatere, men det funker fint.

Mangofyll:
♦ 3 dl cashewnøtter, bløtlagt
♦ 1 mango uten skall
♦ 1,5 dl vann
♦ 4 ss kokosolje
♦ 4 ss kokos

- Pass på at alle ingrediensene er romtempererte og gjerne over 24 grader slik at kokosoljen smelter og blander seg med fyllet!
- Jeg brukte en blender og kvernet alle ingrediensene.
- Begynn med litt og litt mango.
- Fyllet blir tykt og kremete.
- Ikke bruk mer vann, men hvis blenderen ikke klarer å blende må du tilsette mer vann.
- Dette fyllet skal oppå bunnen, selvfølgelig ;)

Topping:
♦ Saft og litt av kjøttet fra en appelsin
♦ 1/4 ananas
♦ 1,5 ts psyllium husk/fiber husk/loppefrø
♦ 5 ss rå, lys agavenektar (annen sirup kan brukes, men det vil påvirke fargen)
♦ Skallet av en økologisk appelsin
♦ En neve kokos.

- Kvern appelsinsaft, ananas, psyllium husk og agavenektar.
- La det tykne i ca 10 minutter.
- Hell over kaken og strø over appelsinskall og kokos.
VIKTIG: Husk at det KUN er det oransjfargede skallet som skal med fra appelsinen, ikke det hvite for det smaker grusomt.
- Frys ned kaken og ta den opp 4-5 timer før den skal spises. Evt, kan den tine over natten i kjøleskapet.



    Håper dere liker den for det gjør jeg! :)

 
 


Stikkord:
Follow on Bloglovin

36 smil :)

Julian

22.04.2011 kl.15:36

mouthgasm

AKP Photo

22.04.2011 kl.15:42

Åååh nam den såg gooooe ud! Kan godt få låv å senda någen stykker te mg i posten *Hihi*

Mjuuugly

22.04.2011 kl.15:48

AKP Photo: Hehehe. Tror nok ikke det går så bra ;)

Helen - Kjernesunn Nordkvinne

22.04.2011 kl.16:24

Så VAKKER den ble!

Litt skeptisk til mango (ikke min favoritt), men kan godt være jeg liker det i kake! :) Nydelig var den i alle fall!!

Mjuuugly

22.04.2011 kl.16:33

Helen: Bruk ananas i stedet. Jeg er IKKE noe fan av mango, men denne ble KNALL! :)

Marianne

22.04.2011 kl.17:24

Ser helt fantastisk ut Anette! Hadde opprinnelig planer om å lage masse godt i påska, men det er så fint vær og så vi er heller ute hele dagen... huset er bomba og maten blir litt så som så, men gud så deilig det er med vår og sol :)

God påske!
åååh så vakkerd en ble :D

Ida

22.04.2011 kl.18:19

Herlig :-) God påske!

Anine

22.04.2011 kl.19:49

SÅÅÅ LEKKER!! Det må virkelig være moro å stå for et sånt mesterverk!

En riktig god påske til deg også :-)

Maypia Angelica

22.04.2011 kl.19:57

Så fin den ble, ser litt ut som ostekake. :-) God påske.

Christina - VeganVoff

22.04.2011 kl.20:02

Den ser jo helt fantastisk ut! :))

MaritBE

22.04.2011 kl.20:16

Den ser helt fantastisk ut! ;-) du er såå flink !

Veronica

22.04.2011 kl.21:38

Nydelig kake!!

Jeg fant økologisk alfalfafrø i Sverige i dag. Så satser på å spire til uka. OG skaffe meg krydderurter å ha ute på verandaen. Satser på det blir bra!

Silje Silje

22.04.2011 kl.21:52

Den ser nydelig ut! Og så dekorativ med blomster på!

Marlene

22.04.2011 kl.21:56

Ser utrolig god ut! :D

Tror jeg skal prøve å lage den en gang :)

Une

22.04.2011 kl.22:06

Så vakker den ble!

Randi

22.04.2011 kl.22:43

Den så god ut!

Uff, siden du nevnte det med at man ikke skal spise det hvite fra skallet... vet dere hva kjæresten min gjør eller? han spiser BARE det vite med litt salt på.... :-O ikke noe spøk altså! noen som har prøvd det? Han ville få meg til å smake men det gjorde jeg ikke ;-)

God Påske!

Veronica

22.04.2011 kl.23:40

Mm, tror jeg må teste ut denne i morgen jeg:)

Bobby Khan

23.04.2011 kl.01:14

mmmmmmmmmmmmmmmmm nam

Tone - Hjertemat

23.04.2011 kl.08:54

Den så helt fantastisk ut!!! God påske!

Kristine

23.04.2011 kl.16:05

Dette så jo helt fantastisk ut! Både god, sun og veldig vakker.

God påske Anette :)

Mjuuugly

23.04.2011 kl.16:48

Randi: HUFF, det høres ikke godt ut nei!

Aila

23.04.2011 kl.18:21

Den kaken så kjempegod ut. Nydelig farge :-)

Marianne

24.04.2011 kl.11:41

I full gang med å lage denne nå, og skal testes ut på svigermor etterpå, hehe.

mathilde

24.04.2011 kl.15:24

Tusen takk for oppskrift, fikk en mellomstor og liten kake ut av det og det smakte fantastisk!

Mjuuugly

24.04.2011 kl.16:40

Marianne: Håper det smaker :)

Mjuuugly

24.04.2011 kl.16:40

mathilde: Det var hyggelig å høre! <3

Carita

25.04.2011 kl.00:14

Nydelig kake! :D

Trine Grung

25.04.2011 kl.10:39

Du er så flink! Jeg drømmer om den dagen jeg kommer på ditt nivå og lager all maten rå. Jeg har ingen gode grunner til å ikke bare begynne...men det handler om kunnskap. Jeg er ikke en "les deg til det og sett igang" type....jeg er mer "learining by doing" og derfor gleder jeg meg til kursing! Stå på, du er en inspirasjon! Lunsjer anytime!

Mjuuugly

25.04.2011 kl.19:23

Trine Grung: Tusen takk, det varmer å høre :)

Solveig

26.04.2011 kl.20:02

Hvilken agavenektar har du brukt her?

Jeg forsøker å bruke mindre raffinert sukker, men har ikke råd til å kjøpe alle disse forskjellige søtningene med en gang. Hvilken type anbefaler du å kjøpe først? Hva er "must have"?

Mjuuugly

27.04.2011 kl.01:45

Solveig: Skal prøve å være kort her. Hvis du er ute etter et "must have" så vil jeg anbefale denne yaconsirupen; http://www.iherb.com/Amazon-Therapeutics-Organic-Yacon-Syrup-11-5-fl-oz/11654?at=0. Den er bare helt fantastisk, den er ikke rå, men den smaker nydelig og den påvirker knapt blodsukkeret! :D Les mer om yaconsirup her: http://mjuuugly.blogg.no/1269610883_yaconsirup.html

Grunnen til at jeg bruker agavenaktar av og til er rett og slett for å gjøre resultatet på bildene finere for leserene mine, og bare derfor. Personlig bruker jeg ALDRI agavenektar fordi jeg synes det er godt eller fordi jeg anbefaler det, det er billigere enn yacon, men kan ikke sammenliknes på smak og det er store diskusjoner om hvorvidt dette faktisk er sunt eller uheldig for kroppen. Jeg bruker denne når jeg bruker agavenektar: http://www.iherb.com/Wholesome-Sweeteners-Inc-Organic-Blue-Agave-Light-23-5-oz-666-g/30631?at=0

Når det kommer til andre "must have" så vil jeg anbefale deg å lese innlegget mitt om palmesukker; http://mjuuugly.blogg.no/1295570893_litt_om_palmesukker_.html. Det er bare helt fantastisk, men om du lever på lavkarbo er det ikke helt ideelt da det har en GI på ca 35, men for de som tenker smak og helse fremfor karbohydrater så anbefales virkelig palmesukker!

Renate

27.04.2011 kl.15:55

Kaka ser kjempegod ut - må helt klart prøves en gang! :) Må bare få litt mer energi først.. Takk for inspirasjonen! :) Mango er en fantastisk frukt, synes nå jeg. :)

Mjuuugly

27.04.2011 kl.17:07

Renate: Takk selv :)

siv

09.08.2011 kl.19:47

Hei. Jeg vil gjerne prøve denne kaken. Den ser veldig god ut, og jeg er så glad i mango. Problemet er at jeg ikke vet hvor jeg kan få tak i alle ingrediensene. Det samme

gjelder med den gode blåbærkaken du også gir opskrift på. Kan du være så vennlig og fortelle meg hvor jeg får tak i psyllium husk/fiber husk/loppefrø, og lys agavenektar

Mjuuugly

10.08.2011 kl.16:06

siv: Kan kjøpes på helsekostbutikker :) I stedet for agavenektar kan du bruke honning hvis du har det i hjemmet fra før :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits