Tilbake til hovedside

Fløyelsmyk sjokoladeis!

Ute blomstrer våren for fullt, solen skinner og det er varmt og godt. Perfekt påske spør du meg. Jeg vet ikke om jeg tørr si dette, men jeg er egentlig ikke noe glad i is, men når det er så varmt ute som nå så er det godt uansett, ja, for det er 15 grader i skyggen og vindstille. Ikke dårlig! Laget en porsjon sjokoladeis og den ble fløyelsmyk og herlig, og oppskriften? Den deler jeg selvsagt med dere!



Til tre små/to store porsjoner fløyelsmyk sjokoladeis:
♦ 2 små bananer
♦ 2 dl kokosmelk / kremen i boksen
♦ 2 dl vann
2 ss hampfrø uten skall
1 ss lecithin
2 ss carob
♦ 5 ss kakao
♦ 3 ss palmesukker
1 ts vanilje


SLIK GJØR DU:

- Lag smoothie av alle ingrediensene.
- La smoothien stå i ca 20 minutter slik at lecithinen tykner og gjør smoothien kremete.
- Hell over i iskremmaskin eller i en boks og sett i fryseren *
- Hvis du vil ha isen helt frossen legger du den i en boks etter at den har blitt is i iskremmaskinen, men den kan fint spises med en gang og det gjorde vi.
- Jeg helte over litt tart cherry og strødde over noen kakaonibs.
- * Isen kan fint lages uten iskremmaskin, men da må du røre i den hvert 20. minutt for å unngå iskrystaller. Ha gjerne et lokk på boksen også.

Du kan bytte ut bananene og/eller litt av kokosmelken med bløtlagte cashewnøtter, men jeg spiser så mye cashewnøtter fra før av at jeg ikke bruker de i is.


  

Stikkord:
Follow on Bloglovin

40 smil :)

Tone - Hjertemat

19.04.2011 kl.18:05

Super oppskrift! Så utrolig god ut. Is var min største fristelse før, men nå er jeg heller ikke sååå glad i det. Men is er godt i varmen uansett ja!!

Lene - Livet i nesheimhuset

19.04.2011 kl.18:10

Oi det så og hørtes godt ut.

Kan jeg erstatte lecitin og hampfrø med noe? Har resten i hus men ikke di to tingene.

Mjuuugly

19.04.2011 kl.18:11

Lene: Har du cashewnøtter så kan du prøve med et par never av det, bare pass på at de blir kverna ordentlig. :)

Lene - Livet i nesheimhuset

19.04.2011 kl.18:23

Flott! Tusen takk! Da skal vi nok prøve dette i morgen :)

tinekatrine

19.04.2011 kl.18:50

og folk sier rå mat er kjedelig :)

lovelyliller :)

19.04.2011 kl.19:05

så nyyydelig ut! :D

Silje Silje

19.04.2011 kl.19:15

Mmm, ser fantastisk ut!

Lene - Livet i nesheimhuset

19.04.2011 kl.19:57

"maser" litt til jeg :P

Hva med lecithin? Får jeg tak i det i noen fysiske butikker? Tenker om jeg får tak i det i morgen..ser at det kanskje er litt vesentlig siden det binder det sammen?

forandringensvei

19.04.2011 kl.20:04

Nam! Jeg skal prøve denne i påsken, spent på å lage is i fryseren.

matmedsara

19.04.2011 kl.20:29

Denne oppskrifta skal eg prøve ut!

Mjuuugly

19.04.2011 kl.21:44

Lene: Nei, det er ikke viktig. Lecithin blander vann og olje, men gir ellers en kremete konsistens. Du får kjøpt lecithin på de fleste helsekostbutikker/økobutikker, men hvis du kan velge så velg i pulverform, kornet går fint det og, men pulver blander seg raskere :)

Mjuuugly

19.04.2011 kl.21:46

tinekatrine: Det er fordi de ikke aner hva raw food er og tror det handler om en salat med isbergsalat, tomat, olivenolje, agurk og fersk basilikum til spesielle anledninger. ;)

Kristine

19.04.2011 kl.22:30

Å, nam, nam, nam:)

Helen - Kjernesunn Nordkvinne

19.04.2011 kl.23:07

oj.... Mangler lechitin... det begynner å demre for meg at det bør skaffes... snart... :)

Sissel Olin - I balanse

20.04.2011 kl.00:00

Ser helt nydelig ut:-)

Bobby Khan

20.04.2011 kl.02:22

mmmmmmmmmmmmmmmmmm må.... lage..... ha..... isssss....

mamma

20.04.2011 kl.13:33

Nå står den i fryseren, klar til noen runder med omrøring. Er veldig spent.

Kan jeg bruke bildet ditt (med link til deg) hvis jeg vil blogge den?

Marit

20.04.2011 kl.18:06

Det så utrolig godt ut ;-)

Mjuuugly

20.04.2011 kl.18:15

mamma: Det må du bare gjøre :)

Tine

20.04.2011 kl.19:34

Hvordan det kom "mamma" der skjønner jeg ikke, men tusen takk likevel. Isen har blitt rørt i noen ganger og smakingen er en halv time unna :)

Hilsen Tine

Mjuuugly

20.04.2011 kl.19:36

Tine: Hehehe, ikke jeg heller. ;)

Sølvi Bjørnevoll

21.04.2011 kl.11:38

fantastisk!!

Nathalie

21.04.2011 kl.15:34

Nam! Det skal jeg prøve. :) ♥

Carita

21.04.2011 kl.23:12

Håper jeg får laget dette i neste uke :D

Sulten

22.04.2011 kl.00:29

Hei, lurer på om man kan bruke vanlig bakekakao? Jeg prøver ikke å spise raw food, men er nødt til å spise mat uten sukker og melk av andre grunner og lurte derfor.

Takker for svar!

Mjuuugly

22.04.2011 kl.01:55

Sulten: Ja, det kan man nok, men jeg vil likevel anbefale deg rå kakao for den er helt fantastisk!

Tonje

22.04.2011 kl.05:21

Dette så bare helt herlig ut da! Går det an å lage det uten lecitin mon tro? (tåler ikke soya)
Det er meg som slet så med påskegodt uten diverse ting i forresten, men etter å ha gått gjennom oppskriftene du linket meg til så fikk jeg nytt mot! Har laget marsipankuler som jeg skulle ha sjokolade utenpå, men når man glemte kakaofett så får det vel vente til lørdag, når butikkene er åpne en liten stund;)

Mjuuugly

22.04.2011 kl.14:11

Tonje: Ja, det skal gå fint uten lecithin :) Ang. soya så finnes det lecithin laget fra solsikke også :)

ingridjulia

23.04.2011 kl.23:34

Nam, dette så kjempe godt ut. Stilfulle bilder også, du er flink.

Har ett lite sp ang gelatin, mener du har skrevet om det tidligere... Hva er det man kan erstatte gelatin med? Mener at gelatin er laget av dyreknokkler?

Håper du har hatt en fin påske så langt:) Klem

Mjuuugly

24.04.2011 kl.16:40

ingridjulia: Stemmer det. Jeg bruker agar i stedet, har skrevet litt om det her: http://mjuuugly.blogg.no/1267462365_hjemmelaget_brgel.html

Gunhild

25.04.2011 kl.22:54

lagde denne isen i går og den falt i smak, prøvde den ut på en 1-åring og en 4-åring med hell. hadde ikke forventet så tydelig banansmak (!) men burde forutsett det hehe. orker ikke så mye siden kakaoen stiller behovet fort! i dag smakte jeg igjen med kakaonibs og tart cherry og det løftet isen til nye høyder!anbefales! sitter med en god følelse i hele kroppen :)

Mjuuugly

27.04.2011 kl.02:08

Gunhild: Det er mulig den banansmaken ble så tydelig ja, men det har jeg ikke tenkt på en gang, reager er aldri på banansmak så lenge den er fryst. Hvis du derimot lager smoothie av fryste bananaer vil det bli en mildere banansmak enn om du bruker ferske, evt. kan du bruke litt cashewnøtter i stedet for bananen(e).

Levtil100

27.04.2011 kl.14:01

det så utrolig godt ut! så flink du er!

beady

27.04.2011 kl.17:00

Ser helt fantastisk ut! Superinspirerende blogg også for meg som ikke spiser råkost, men som må tenke alternativt på grunn av allergier ;-)

Jeg har lest om Lecithin av både solsikke og raps for oss som ikke tåler soya, men vet du hvor man får tak i slikt? Setter pris på konkret tips på nett eller i Oslo...

Mjuuugly

27.04.2011 kl.17:06

beady: Det var hyggelig å høre :)

Jeg har kikket litt på lecithin av solsikke på denne siden; http://www.therawfoodworld.com/index.php?main_page=product_info&products_id=1002747

Har ikke kjøpt derfra, men det skal være en veldig populær nettside. Ellers har jeg aldri hørt at det selges lecithin laget av solsikke eller raps i Norge, men kanskje vi får det etter hvert :)

beady

27.04.2011 kl.17:30

Tusen takk for superraskt og nyttig svar :-) må testes.

beady

27.04.2011 kl.20:12

Jeg oppdaterer med et tips i tilfelle flere enn meg er på jakt etter å kjøpe kun dette; jeg fant identisk produkt i en annen nettbutikk med langt lavere fraktkostnader her:

http://store.naturalnews.com/index.php?main_page=product_info&cPath=0&products_id=1002747

Tonje

28.04.2011 kl.03:36

Sv: Takk for svar:) Nå er jeg så heldig at jeg ikke kan spise solsikke heller, så da blir det is uten lecitin i helgen!

Mjuuugly

28.04.2011 kl.19:43

beady: Hvordan er frakten? ;)

Nina Elisabeth Bakke

15.05.2011 kl.19:30

Lekker :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits