Tilbake til hovedside

RAW meksikanske burgere!

Jeg slang sammen en utrolig deilig blanding i går kveld som ble forvandlet til noen deilige, rå, veganske, meksikanske burgere i dag. Som den kjøtteteren jeg er født så må jeg bare si med hånden på hjertet at dette er snadder for alle kjøttetere som har ønsker om å redusere kjøttforbruket sitt. Jeg savner ikke kjøtt i disse i det hele tatt for nøttene og frøene tilfredstiller alle mine krav til tyggemotstand og de smaker nydelig!! Dessuten, min kjære syns også disse var utrolig gode, men HAH, de er mine, han får ikke fler før jeg har laget en ny porsjon! 


Til 12 rå meksikanske burgere:
♦ 3 dl mandler, bløtlagt over natten!
♦ 2 dl valnøtter, bløtlagt over natten!
♦ 1 dl gresskarkjerner, bløtlagt over natten!
♦ 15 soltørka tomater, bløtlagt et par timer + 2 dl bløtleggingsvann!
♦ 1/3 rød paprika
♦ 1/3 liten løk
♦ 2 gulrøtter
♦ 2 fedd hvitløk
2 ss chiafrø, bløtlagt et par timer!
♦ Krydder: Salt, chilli, pepper og cummin, naaam!!!

     Jeg spiste to burgere med spinat, cherrytomater, agurk, mungbønnespirer og syrlig "rømmedip".

SLIK GJØR DU:
- Bløtlegg nøttene i god tid i forveien, skyll bort bløtleggingsvannet.
- Kvern alle ingrediensene utenom alt bløtleggingsvannet fra tomatene.
- Tilsett litt og litt vann. Skrap ned burgermassen fra kantene i foodprosessoren.
- Smak til med eventuelt mer krydder.
- Du trenger to dehydratorbrett til dette, men ett brett til ovnen er nok.
- Lag 12 passelig store burgere og tørk i ovnen på 50 grader med døren på gløtt, evt. lavere tempratur hvis det er mulig. Tørk i dehydrator på 41 grader i 15 timer.
- Snu burgerene mot slutten av tørketiden. Bare snu de med en stekespade så fort konsistensen tillater det.


VIKTIG: Ikke la de tørke for lenge, da vil de smuldre og falle fra hverandre.
- Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet noen dager eller frys ned.

Stikkord:
Follow on Bloglovin

23 smil :)

forandringensvei

08.04.2011 kl.21:31

Yami! Akkurat dette jeg har fnyst på de siste dager - har lett etter urteburgere jeg har lyst å kjøpe men ikke funnet noen - så denne passet perfekt. Skal bløtlegge i kveld :)

Carita

08.04.2011 kl.21:42

Dæven, du er driftig! Når jeg får en egen tørkemaskin så har jeg mange spennende oppskrifter å bruke :)

Tone

08.04.2011 kl.21:43

Gud det så lekkert og godt ut, jeg har virkerlig lyst til å prøve noe slikt "snart". Når vi først er inne på raw food, jeg mener å huske at jeg leste om raw pizza her en gang, men da jeg har søkt på bloggen din har jeg ikke funnet noe, kunne du sagt om jeg husker feil eller om jeg bare er blind? :)

Veronica

08.04.2011 kl.21:49

Det så i hvert fall godt ut ;) spennende konsept

AKP Photo

08.04.2011 kl.21:53

De såg faktisk goe ud, men tåle ikkje mandler å e aaaalt for gla i ekta kjøtt te å bytta ud kjøtte =P

tinekatrine

08.04.2011 kl.22:04

åå, jeg vil ha dehydrator nå!

Ida

08.04.2011 kl.22:08

Nam! Du er så flink! Ønsker meg dehydrator, spesielt med tanke på at oven der jeg bor ikke har varmluft så jeg ikke kan tørke mat i den. Hva gjør du for å lage "rømme"dippen syrlig? Dvs. hva har du den? :-)

Mjuuugly

08.04.2011 kl.22:25

Ida: Rømmedipen er linket til oppskriften :)

Iris

08.04.2011 kl.22:34

Åh, dette vil jeg prøve! Du har så mye spennende oppskrifter! :D

kinam

08.04.2011 kl.22:53

spennende oppskrifter du har;) skal teste dem ut.

ta gjerne en titt på min blogg;)

jesus wants to heal u and he loves u.

klem

Janicke

08.04.2011 kl.22:59

Dette så kjempe godt ut :-D

Bobby Khan

09.04.2011 kl.02:40

du har mange intressange oppskrifter... et par overskrifter men det er nå så :)

Silje Silje

09.04.2011 kl.09:48

Det ser kjempegodt ut! Det må være morsomt å få til slike oppskrifter! :-)

Aila

09.04.2011 kl.10:12

Så spennende. De så kjempe gode ut. Takk for oppskriften :-)

Mjuuugly

09.04.2011 kl.11:22

Bobby Khan: et par overskrifter? ... Skjønte ikke den jeg ;)

Mjuuugly

09.04.2011 kl.11:24

Tone: Det har nok ikke vært her :)

Maypia Angelica

09.04.2011 kl.13:26

Det så kjempegodt ut. Må de tørke 15 timer i stekeovn også?

Mjuuugly

09.04.2011 kl.13:48

Maypia Angelica: Det vet jeg dessverre ikke siden jeg ikke har prøvd, men med varmluft går det fortere enn uten det vet jeg sikkert ;)

julie

09.04.2011 kl.13:58

vet du hva næringsinnholdet er i oppskriften?

Mjuuugly

09.04.2011 kl.14:15

julie: Nei, det er bare å begynne å regne det :)

lovelyliller :) Givaway nå!

09.04.2011 kl.23:54

mmm lekkert! lenge siden jeg har spist slikt

Mari

11.06.2012 kl.09:49

Ser helt kanon ut! MÅ få meg dehydrator!!!

Mjuuugly

11.06.2012 kl.10:50

Mari: Tusen takk, de er helt knall! Du kan alltids tørke disse i ovn på litt høyere temperatur hvis du har "dårlig" tid :) :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits