Tilbake til hovedside

Kjernesunn bursdagskake med sjokoladeglasur!

Jeg var i bursdag forrige helg og i den anledning tenkte jeg å lage en kjernesunn kake: melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg lagde nøyaktig samme kake som "karamellkaken" jeg har lagt ut oppskrift på før, men denne gangen tenkte jeg å gjøre den litt mektigere og laget et deilig, tykt sjokoladelag til topping. Veldig godt og denne kaken anbefales. Den er veldig nøytral på smak og jeg vil tro de fleste liker den, det gjorde hvertfall jentene i bursdagen, + min kjære som fikk smake av test-kaken min!


Oppskriften på karamellkaken er kopiert fra egen blogg, jeg droppet kokosen på toppen av kaken og doblet oppskriften for å lage en test-kake, men ellers er den helt lik oppskriften under:


Til kaka trenger du:
♦ 3 egg fra økologisk, frittgående og glade høns!
♦ 1 dl sukrin
♦ 1 dl palmesukker
♦ 3 dl mandelmel
♦ 1 dl kokosmel
♦ 1 ss psyllium husk
♦ 1/2 ts bakepulver
♦ 1,5 ts natron
♦ Saft av 1/2 sitron
♦ 1 dl vann
♦ 5 ss yaconsirup (denne er best)
♦ 20 dråper stevia english toffee

Slik gjør du:
- Visp egg, sukrin og palmesukker til luftig eggedosis.
- Du trenger ikke bruke palmesukker, men det gir en veldig god smak. Bruk eventuelt litt mer sukrin.
- Bland alt det tørre godt sammen.
- Tilsett det tørre, sitron, steviadråpene, yaconsirup og vann med eggedosisen. Jeg gjorde dette i en foosprosessor, men du kan bruke håndmikser.
- Hell røra over i en rund, smurt kakeform eller en kakeform kledd med bakepapir.
- Stekes midt i ovnen på 180 grader i nøyaktig 15 min. 
VIKTIG: Avkjøl kaken!


Sjokoladeglasur:
♦ 2 dl palmesukker
♦ 0,5 dl sukrin
5 ss kokosolje
1 neve kakaosmør
♦ 10 ss kakao
2 ss carob
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ Og ca 2 dl vann

- Kvern sukrin og palmesukker til melis.
- Smelt kakaosmøret. Jeg vet ikke nøyaktig hvor mye jeg brukte, men hvertfall 50 gram, det er ikke så nøye om du bruker mer, men ikke bruk for lite for da vil glasuren bli veldig bløt!
- Bland alle ingrediensene utenom vannet.
- Spe med vann til du får en tykk, flytende glasur.
- VIKTIG: Alle ingrediensene bør være romtempererte. Sjekk konsistensen på glasuren ved å legge en liten klatt på en tallerken i kjøleskapet, -slik vet du om glasuren er tykk/bløt nok.
- Tilsett mer vann om nødvendig!
- Hell over glasuren mens den er flytende og det er veldig viktig at kaken er helt avkjølt hvis ikke renner glasuren bare av kaken.
- Glasuren vil tykne når den avkjøles.

  

Pynt:
Kokos
♦ Gojibær
♦ Kakaonibs, søte kakaonibs og kakaonibs med sjokolade
Incabær


Jeg tør påstå at denne kaken kan serveres i barneselskaper uten at barna rynker på nesa. En vinnerkake spør du meg!

       Bilde av test-kaken, yum:
 

18 smil :)

litsuperliv - Linn

07.04.2011 kl.19:21

ååå, yaaaam! og ikke minst nydelig pyntet!

lovelyliller :) Givaway nå!

07.04.2011 kl.19:35

så flott du har pyntet den! den så riktig lekker og god ut! :D flink er du!
Oj, ser og høres kjempegod ut! Den må testes en gang :)

Silje Silje

07.04.2011 kl.21:48

Kult! Jeg har ikke kokosmel, men har lyst å prøve å lage den en gang :-) Og så FINT du har pyntet den!

Mjuuugly

07.04.2011 kl.21:59

Silje Silje: Bare mal kokos = kokosmel :)

Hanne

07.04.2011 kl.22:03

Den både ser og høyres kjempegod ut! Utrulig kul pynt =D

Anni

07.04.2011 kl.22:16

Så flink og kreativ du er:) Den ser fantastisk ut!

Eldeen

07.04.2011 kl.23:06

Ååååh! Ser nydelig ut! =D

SV: Jaaa! =D Og det skal du vite, at du har vært en av inspirasjonskildene når det gjelder å åpne øynene for hvordan ting virkelig er. Takk!

Bobby Khan

08.04.2011 kl.03:23

Very ncie:)

Heidi Persvangen

08.04.2011 kl.06:49

så flink du er....får ikke tak i alt dette her omkring jeg. VI har en dårlig helsekost tror jeg ogsåmå begynne å bestille fra nettet snart...

Villblomsten

08.04.2011 kl.08:58

Hei :-)

Takk for at du deler og inspirerer :-)

Jeg har også ME og har akkurat begynt å legge om kostholdet mitt :-)

Men har også oppdaget at det er MYE nytt å lære for å klare det ..

Så takk for masse inspirasjon :-)

For jeg lov å spørre ?..

Har du opplevd bedring siden du startet ?

jeg har forløbig kun sluttet med alle melkeprodukter og hvetemel ..

( + tilført mye mer bær og nøtter )

Og eneste forskjellen til nå ( etter 2 mnd ) er at bihulene mine er mye bedre .

Jeg har kronisk bihulebetennelse - og kjenner forskjellen der ,

men hadde håpet på en bedre ME-hverdag også ...

God helg :-)

Une

08.04.2011 kl.11:18

Mmmmm, ser supergod ut. Skal teste denne på kresne små.

Eldeen

08.04.2011 kl.12:44

SV: Ja, pakker fra iHerb er alltid herlig! =D Åh, så snilt av deg! Både samboeren min og jeg synes at det var kjempegodt, så vi tar gjerne imot. Jeg har klødd meg i hodet og revet meg i håret litt nå, veid litt og prøvd ut konvolutter (hehe), og har funnet ut at den eneste måten å gjøre det på for at det ikke skal bli like dyrt eller dyrere enn å kjøpe på iHerb (norsk porto er helt sykt), er å kjøpe en vanlig C5 Smartpostkonvolutt uten bobler til 19 kroner, og putte glasset oppi sammen med bobleplast for å beskytte det (som iHerb-kunde får du vel stadig bobleplast hjem til deg, hehe), og så teipe godt igjen slik at konvolutten holder. Hvis du har pakketeip, så funker det veldig fint til å forsterke konvolutter. :) Den blir ganske tjukk og rar, men det går temmelig akkurat med litt godvilje. Hehe. :) Så hvis du ikke synes det høres ut som alt for mye stress, så tar jeg som sagt gjerne imot. :)

Eventuelt kan jeg forsterke en konvolutt og sende den til deg, for jeg har slike liggende. Det blir jo litt dyrere, men da slipper du stress med å dra til posten å kjøpe konvolutt før du skal pakke det, og jeg tror nok ikke jeg merker så mye av et frimerke mindre. :)

Eldeen

08.04.2011 kl.13:47

SV: Ja, det er sant det. Og så veldig kjekt for meg da! :) Det som er det smarte med smartpost, er at de er ferdig frankert og at en kan fylle de så tungt en bare greier uten noen ekstra frimerker. ;) Men det må altså være den vanlige uten bobler, for den med bobler koster nesten 60 kroner, og det er jo litt drøyt for noen bobler når en får dem gratis fra iHerb, hehehe. ;)

Eldeen

08.04.2011 kl.14:48

SV: Hehe, den er grei. ;) Tusen takk! =D

Veronica

08.04.2011 kl.18:14

Så nydelige kake!

sv: skulle jo tro gojiking vet hva de driver med, og da er det jo minst et halvt år siden forrige gang media i norge pratet om kinesiske lure-pinjer. Det har nok pågått ei stund - gojiking burde jo ha hørt om det. Spis en håndfull en dag og vent 3-4 dager før du spiser noe mer - merker du ikke noe så burde du jo være trygg!!! Pinjekjerner er utrolig godt, jeg får bare lyst på dem når jeg leser om dem!! Bare se om jeg finner noen fra et bedre land...

Monica

10.04.2011 kl.19:33

Har akkurat laget denne, men søren - glemte yacon i kaka.... Spent på hvordan den ble nå... :(

svanawilhelmine

20.05.2011 kl.09:59

Ser jettegodt ut!!!! Mmmmm!

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits