Tilbake til hovedside

RAW "troika" konfekt! Mmm...

Denne godbiten har jeg ruget på i altfor lang tid og nå har endelig fått testet den ut i praksis. Hva er vel bedre enn et sunt alternativ til den tradisjonelle trokia sjokoladen? Nydelig! Trokia konfekten er søt, syrlig og bitter, perfekt balansert spør du meg. Den smaker ikke "tradisjonell" trokia, men personlig syns jeg denne er MYE bedre for smakene er så ekte, friske og gode! Jeg håper dere har glede av denne oppskriften. Bon appétit :)


Raw sjokolade:

♥ 100g rått kakaofett
2 ss kokosolje
♥ 5 store ss rått kakaopulver
♥ 1 ss rått carobpulver
♥ 1 ss rått yaconpulver
♥ 1 ts ekte vaniljepulver


Raw bringebærfyll (stor porsjon, jeg brukte bare halve!):

♥ 3 dl frosne bringebær
1 dl cashewnøtter (bløtlagt et par timer)
♥ 1 ss rått palmesukker
♥ 1 ts psyllium husk / knuste loppefrø / fiber husk


Raw marsipan:

♥ 2 dl mandler (helst bløtlagt noen timer og deretter tørket)
0,5 dl rått palmesukker
♥ 3 ss rå agavenektar / du kan fint bruke yaconsirup!
♥ 3 ss vann
♥ 0,5 ts ekte vaniljepulver


SLIK GJØR DU
:
Sjokoladen:
- Smelt kakaofett + kokosolje. Jeg smelter det SLIK så slipper jeg å passe på at temperaturen er under 42 grader.
- Visp inn alt pulveret og pass på at du rører ut alle klumper.
- Lag sjokoladeformer: Fyll 1/3 av en sjokoladeform med sjokolade. Sett i fryseren noen sekunder eller gå ut og vent til sjokoladen tykner. Når sjokoladen tykner "ruller du formen rundt" slik at det legger seg et lag med sjokolade rundt kantene i formen. Fortsett til sjokoladen har stivnet og sett formen i frysen så sjokoladen blir veldig kald.
Bringebærfyllet:
- Mos bringebærene med en gaffel. Det ble litt over en desiliter bringebærmos.
- Kvern cashewnøtter, bringebær, palmesukker og psyllium husk.
- Sett til sides. Dette fyllet vil tykne.
Marsipanen:
- Bløtlegg mandlene og tørk de noen timer i ovnen på 50 grader med døren på gløtt. Dette er ikke nødvendig, men best.
- Kvern mandlene i et mandelkvern.
- Kvern palmesukker i et kaffekvern til melis.
- Bland de kverna mandlene, palmsukkermelisen, vaniljen og agavenektar. Hvis du trenger mere væske tilsetter du et par spiseskjeer med vann.
TIPS: Ønsker du en veldig lys marsipan så skolder du bare mandlene. Jeg gidder ikke gjøre det ekstra arbeidet med å skolde for jeg syns marsipanen er like god med skallet på!


Til slutt:
- Finn frem sjokoladeformene du har gjort klare.
- Begynn med en spiseskje bringebærfyll (evt. en ts hvis formen du bruker er liten).
- Lag marsipanpletter som du legger forsiktig oppå bringebærfyllet.
- Avslutt med sjokolade så det dekker hele konfekten.
- Sett til avkjøling i kjøleskap eller fryser hvis du har "dårlig tid".
- Oppbevares noen dager i kjøleskap, men bør fryses hvis de ikke skal spises på noen få dager.

PSSST: Hvis dere savner nougatfyll i troikaen så kan dere fint fylle konfekten med DETTE nougatfyllet, men det er ikke nødvendig i det hele tatt for konfekten er farlig god uten også..

      NYDELIG!!
 

Stikkord:
Follow on Bloglovin

27 smil :)

camilla

01.04.2011 kl.21:40

denne skal prøves i morgen, så helt utrolig god ut.Men hvor har du kjøpt formene du bruker?

Mjuuugly

01.04.2011 kl.21:56

camilla: De er fra "Hobbyhimmelen" i Kristiansand. De får inn mange forskjellige former, de har også ei nettside. Ellers har Panduro mange fine former :)

Maypia Angelica

01.04.2011 kl.22:02

De så utrolig gode ut. Elsker hjemmelaget marsipan. Skal absolutt prøve dette en gang. :D

tinekatrine

01.04.2011 kl.22:16

å, nam. i det siste har jeg savnet sånne sjokolader med gele i, så dette passet jo perfekt :)

bente

01.04.2011 kl.22:28

Namnam! :D Jeg lagde med bringebærfyll selv for en stund siden, fantastisk godt :)

katrine

01.04.2011 kl.22:52

Hvor mye skal du ha for å sende noen biter av denne til meg? :) Ser helt fantastisk ut :)

Mjuuugly

01.04.2011 kl.22:57

katrine: Fine du! Du kan jo lage de selv?? ;)

Ida

01.04.2011 kl.23:20

Du er så fantastisk flink, altså! :-) Jeg har også tenkt lenge på å lage troika, men den blir nok ikke 100 % rå. Skal nemlig prøve meg på å lage bringebærgelé for å øve med på agar agar! Det blir spennende :-)

Pia - vegan

01.04.2011 kl.23:29

Hei! :-) Så flink du er! Har et sporsmål, hvordan får du sjokolade rundt hele sjokkisen? Mine former er så små .. Også får jeg det aldri helt rundt, også blir de ikke seende like fine ut som dine..:p Hjelp!

ltsuperliv

01.04.2011 kl.23:38

Åh, nam, det så godt ut! Skal prøves :)

lykkestredet

01.04.2011 kl.23:50

FANTASTISK! :D
Hvor i byen ligger forreseten Hobbyhimmelen? :)

lovelyliller :) Givaway nå!

02.04.2011 kl.00:06

så kreativt! fantastisk :D sikkert nydelig og fresh :* ha en fin kveld

Mjuuugly

02.04.2011 kl.00:41

lykkestredet: I Hendrik W gate på andre siden av Dampbakeriet.

Mjuuugly

02.04.2011 kl.00:43

Pia: Det er ikke alle former det går an å lage slike former med. De bør være runde eller firkantet og i samme størrelse. Du må nesten bare prøve deg frem og la sjokoladen bli kald slik at sjokoladelaget blir tykkt!

Bobby Khan

02.04.2011 kl.03:11

De så kjempe gode ut...

Une

02.04.2011 kl.10:17

Ohlalala. Ser nydelig ut! Queen of chocolate..

Marit

02.04.2011 kl.10:40

WOW. Denne skal jeg absolutt lage! Så supergod ut <3 herliiiig !

Vibece

02.04.2011 kl.14:12

Åh, det hørtes helt nydelig ut. Må virkelig få bestilt det jeg trenger fra iherb snart.....

Ingunn

02.04.2011 kl.19:28

Mmm, det så supergodt ut!! Troika har alltid vært min favorittsjokolade, så denne bare jeg MÅ jeg teste ut:D

03.04.2011 kl.03:18

Hej. Underbar sida. Äter också mycket RAW FOOD men har varit allvarligt sjuk en längre tid och medicin har gett mig 30 kg för mycket så nu kombinerar jag RF och LCHF. Dina recept är en dröm:)

Vill bara säga att snälla använd INTE Palmsocker. Det är en enorm påfrestning för naturen. Lika illa som att använda palmolja. Vår regnskog försvinner för dessa produkter. Hoppas du får en fin vår. Sparar dig som favorit. Kram från Nadja i Sverige

Nadja

03.04.2011 kl.04:02

Hej igen. Ville bara skriva om palmsockret att det finns mycket som är ekologiskt och mycket som odlas separat för att inte belasta naturen och jag antar att du använder det så glöm det jag skrev:) Kram

Sara

04.04.2011 kl.19:28

Eg lager troikasjokolade no! Gleder meg til å smake =)

Sara

04.04.2011 kl.22:00

Oppdatering ang. sjokoladelaginga: Mangla ein del utstyr og brukte derfor blender til å lage både bringebær- og marsipanfyll, men det gjekk eigentleg fint =) Skulle kanskje hatt større former, syns eg, men troikasjokoladen var kjempegod! Kan eg legge ut oppskrifta viss eg linker til deg? :)

Mjuuugly

05.04.2011 kl.15:32

Nadja: :) :) :)

Mjuuugly

05.04.2011 kl.15:36

Sara: Helt i orden! Takk som gir tilbakemelding. Ja, store former en nok en bonus når man lager sjokolade med mye fyll. Formene jeg brukte er veldig store så det er lett å fylle de :)

trine

20.12.2011 kl.00:19

Mmm. Denne så farlig god ut, og troika er favorittsjokoladen min også. Så det virker veldig greit med et sunt alternativ til den :) Vi har visst mandelkvern, så da kan jeg prøve meg på den i morra :D

Mjuuugly

20.12.2011 kl.09:08

trine: JA, gjør det! Jeg angrer litt på at jeg kalte den for troika for den er egentlig mest lik anton berg's sjokolader, hvis du kjenner til de? Den blir jo ikke som troika siden troika har et gelélag, men jeg syns den smakte som troika, og ikke minst 10 ganger sunnere. Jeg håper den faller i smak hos deg også!

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits