Tilbake til hovedside

Cheesy popcorn!

Jeg har fått dilla på popcorn og nå som "Fangene på fortet" har begynt igjen, etter 15 år med venting, er det ingenting som passer meg bedre enn en stor bolle med nypoppet popcorn mens jeg ser på "Fangene på fortet" uten fanger! Det er noe eget med popcorn og den deilige duften som legger seg i hele leiligheten. For ikke å snakke om alt skallet som legger seg mellom hver eneste tann og som tar flere dager å røske løs. Jeg hadde glemt hvor godt popcorn er og hvor lett det er å lage! Jeg er nemlig vokst om med en trofast microbølgeovn som aldri har sviktet poppingen. Salte popcorn er godt, men jeg gjorde en liten vri som ble enda bedre, nemlig cheesy popcorn. PERFEKT til helgekosen!


Til en full gryte popcorn:
♦ 1 dl upoppet popcorn
♦ 2 ss fett*
* Du kan bruke kokosolje med smak, men dette har jeg prøvd og jeg syns ikke det var godt. Alternativet er kokosolje uten smak (cocosa pure eller denne), den funker veldig bra eller smaksnøytral olje som raps eller solsikkeolje, men disse er ikke beregnet til høy varmebehandling.Til cheesy popcorn:
♦ Himalayasalt
♦ 3 ss næringsgjær (vegansk alternativ til ost, veldig godt, les innlegg HER!)
- Strø over popcornene og rist gryta med lokket på slik at salt og næringsgjær blander seg godt.Poppe popcorn i gryte:
Halve moroa med popcorn er et glasslokk og poppingen. Start med å smelte kokosfett med eller uten smak, evt. olje og tilsett popcorn. Du kan fint ha nesten på full styrke. Rist kjelen med gjevne mellomrom, et par ganger i minuttet slik at kornene ikke brenner seg fast og oljen fordeles. Etter noen få minutter begynner kornene å poppe, og poppe og til slutt er det rene fyrverkeriet av popcorn i gryta.  Husk å rist gryta så popcornene ikke brenner seg fast. Skru gjerne ned varmen litt. Du hører tydelig når poppingen avtar, da er popcornene er ferdig.
PS: For all del, IKKE ta av lokket under poppingen!

Hjemmepoppet popcorn er mye bedre for deg enn micropoppet popcorn. Popper du selv har du kontroll på saltmengden og hvilken olje du bruker. Micropopcorn inneholder transfett som er svært uheldig for kroppen! Popp selv! Husk at popcorn er laget av mais, og har derfor et høyt innhold av stivelse. Godt er det uansett!

Stikkord:
Follow on Bloglovin

20 smil :)

Lene

11.02.2011 kl.14:55

Å, så kjempegodt ut! Elsker popcorn, men må innrømme at jeg har en tendens til å gå for den lettvinte varianten, micropop eller ferdigpop. Men dette må prøves- også med "ost" også da! Prikken over i'en. Yummy!:)

Mjuuugly

11.02.2011 kl.15:08

Lene: Ja, det burde du. Kjøp en pose med popcorn og popp selv, tipper du aldri vil gå tilbake til posene, det er jo kjempemoro å poppe popcorn ;)

Silje Silje

11.02.2011 kl.15:09

Næringsgjær på popkorn er så GODT!!

Veronica

11.02.2011 kl.15:10

Ååååh økologisk popcorn!! Yeey.... *legge i ønskeliste*- Hvorfor har jeg ikke tenkt å sjekke iherb?? Det er tross alt rimelig stor sjanse for at popcorn er genmanipulert mais. er 70-80% av all mais produsert i USA genmanipulert så får jeg det ikke til å gå opp at vi IKKE har slik mais i Norge.

Popcorn er godt, men ikke for ofte. Og å poppe selv er kanskje greit når det gjelder kontroll og. En mikro-pose er vekk på 2 minutter... :P

Veronica

11.02.2011 kl.15:13

sv: ahahaha! alle sier det er et godt navn til nye bloggen. Er det bra eller dårlig :P!! haha. Jeg så det ble 5 nye følgere bare i går - kjempegøy! Driver å justerer litt på kategorier og sider men det føles veldig godt å ha det sånn. Endelig fornøyd!

Mjuuugly

11.02.2011 kl.15:14

Veronica: Helt sant det du sier her, men det står jo faktisk ikke om denne er non-GMO, så da vil jeg tro den er GMO. Bah. Må sjekke posen.

Veronica

11.02.2011 kl.15:41

Er det økologisk skal det være sikret mot det. Jeg var innom og leste og omtrent alle rewievs skrev at dette var "lettest tilgjengelig, billigst, best NON-GMO popcornet". Virkelig lovende. Har heller aldri prøvd å poppe selv - tror nok jeg må få bestilt sånn ;)

Mjuuugly

11.02.2011 kl.15:43

Veronica: Ja og det står at "Now foods" er i mot GMO og unngår det så langt det lar seg gjøre :)

lovelyliller:)

11.02.2011 kl.16:41

jeg er en sucker for popkorn! bruker å lage MASSE og nomnomnomme det i meg. har kjøpt popkornkrydder mixer på kinoen :)

Mjuuugly

11.02.2011 kl.16:51

lovelyliller: MMMM! Aldri prøvd de på kinoen, tipper de inneholder masse skumle greier ;)

bente

11.02.2011 kl.18:10

Mmm, det må jeg prøve en gang :) Jeg kjøpte popcorn for å poppe selv for første gang på minst ti år forrige helg. Lagde med nøytral kokosolje og himalayasalt. Kjempegodt! :)

Lene

11.02.2011 kl.18:15

Det popcorn-krydderet på kino er farlig godt- i alle betydninger av ordet, hehe. De har x antall smaker, blant annet smør, sjokolade, karamell og hvitløk, men tror de inneholder en del sukker og annet. Men fy så godt!!!

Mjuuugly

11.02.2011 kl.18:49

Lene: Da får jeg være "glad" jeg aldri har smakt de, hehe, så slipper jeg å bli fristet om jeg kommer over de! ;)

Lene

11.02.2011 kl.19:17

Haha, ja, believe you me, det er nok til det beste!;) (Men hadde såklart ikke hatt noe imot om du testa, og ble så hekta at du bare MÅTTE lage dine egne alternativer til krydderne:D)

Lilalife

12.02.2011 kl.04:53

Jeg har popcorn maskin, men det spises kun et par ganger årlig. Ikke det beste for min kropp- dessverre. Popcorn er noe av det beste jeg vet, og ble nesten spist daglig when I was younger, hi hi. God helg :)

Bobby Khan

12.02.2011 kl.05:17

Very nice :)

Mjuuugly

12.02.2011 kl.14:00

Lene: Hoho :D

Kine-get juicing

14.02.2011 kl.12:15

nam popcorn er alltid kos:) jeg har brukt kokosolje med smak når jeg popper, synes ikke jeg merker noe kokossmak..og ikke de jeg serverte til heller:)

men jeg greide å ta av lokket under poppinga da...ikke det smarteste jeg har gjort nei;)

Marie

02.04.2011 kl.11:40

Bu, jeg fikk stoppet og tilbakesendt sending fra iherb med næringsgjær..Dumt av meg å ikke sjekke i loven om ingr er tillatt, men regnet jo med det gikk fint når det virker som om alle andre får bestilt det hjem til seg? Ser jo nå det er flere ingr som er på legemiddellisten! Hva har dere gjort for å få tak i næringsgjær via iherb? Eller har dere kjøpt det på butikk i norge?

Mjuuugly

05.04.2011 kl.15:30

Marie: Ja, den har nok blitt stoppet pga. grenseverdiene er høyere enn lovlig her til lands, sjekk vitaminene på boksen. De fleste som har fått næringsgjæren gjennom har fått den gjennom med flaks ja, men du kan kjøpe næringsgjær (bjæst) på helsekostbutikker :)

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits