Tilbake til hovedside

Rå sjokolade med hjemmelaget, sukkerfri krokan!

Her har jeg en supergod oppskrift jeg skal dele med dere. Det er alltid like moro!!! Jeg har nemlig laget krokan, på sukkerfritt vis. Inspirasjonen til krokanen fant jeg på denne flotte siden, men jeg har måtte gjøre oppskriften veldig annerledes. Krokan laget av sukrin og palmesukker funket veldig, veldig bra og smaken blir utrolig god. Krokanen smaker brente mandler og karamell, så det er ingenting å si på smaken, NYDELIG! Det er likevel denne sukrinen da som oppfører seg noe merkelig og jeg vet mange får en "isende" følelse i munnen av å spise det rent, så vær obs. på at denne isende følelsen forsvinner ikke i denne krokanen. Det er veldig dumt, men ellers er krokanen knasende og veldig god. Du kan eventuelt prøve med kun palmesukker (smaker mye bedre enn sukrin!), men det vil også gi krokanen høyere GI og et høyere totalt karboinnhold, for de som bryr seg om det. 

Krokanen mister litt av den typiske "sukrin"konsistensen når den blandes med sjokolade. Nøttene, vaniljen og karamellsmaken fra krokanen er nydelig sammen med sjokoladen. Dette er en veldig god kombinasjon!



Til en stor porsjon krokan:
♦ 3 dl mandler
♦ 2 dl sukrin
♦ 0,5 dl palmesukker
♦ 2 gode spiseskjeer kokosolje
♦ 1 ts vaniljepulver



- Start med å bløtlegge mandler i minst 8 timer, skyll og la de tørke på et kjøkkenhåndkle. (Dette er ikke nødvendig, men gjør mandlene lettere å fordøye).
- Kvern mandlene i en foosprosessor eller grovhakk de.
- Bruk en tykkbundet kjele eller stekepanne. Jeg brukte en god, gammeldags jernpanne.
- Bruk middels til sterk varme, men pass på at sukrinen ikke brenner seg, da må man begynne på nytt.
- Karamellisér sukrin, palmesukker, kokosolje og vaniljepulver. Du skal altså smelte sukrinen og palmesukkeret til det har smeltet og blirr brunt. Rør godt.
- Tilsett mandler og sett ned varmen på komfyren.
- Rør godt i et par minutter slik at mandlene blir ristet og gode!
- Hell over i en form, men bruk bakepapir ellers vil krokanen sitte fast i formen.
- Avkjøl og pass fingrene for dette er varmt!
- Når krokanen har stivnet hakker du den opp. Du kan eventuelt legge den i en tykk pose og knuse med en hammer eller kjevle, men det går fint å hakke med kniv.
- Oppbevar på lufttette bokser, evt. kakebokser eller fryser.
NB: Ved karamellisering er sukkeret i pannen ekstremt varmt, hold små kokker unna denne prosessen!

PSSST! Husk at krokanen smaker utrooolig godt alene (hvis du takler den "isende" følelsen) og ikke minst i is (da blir den "isende" følelsen borte!).



Så var det sjokoladen. Jeg varierer ingrediensene i sjokoladen etter hvilket fyll jeg bruker. Krokanen er veldig søt så derfor valgte jeg å bruke en ikke så søt sjokoladeblanding, men til og med dette ble for søtt for mine sårte ganer. Jeg spiser jo ikke søtt lengre og jeg har faktisk ikke spist sjokolade på en måned, så denne ble noe søt for meg. Smak deg frem!

Rå sjokolade:
♦ 100g rått kakaofett
♦ 2 ss rå kokosolje (exstra virgin kaldpresset)
♦ 6 rått kakaopulver
♦ 1 stor ss rått carobpulver
♦ 1 ss rått yaconpulver
♦ 1 ss rått palmesukker
♦ 1 ts rått vaniljepulver



- Start med å smelte kakaofett og kokosolje. Bruk ca 40 grader (litt over kroppstemperatur). Du kan smelte kakaofettet i en bolle i varmt vann eller i ovnen på 50 grader med døren på gløtt, da slipper du å passe på at vannet er passelig temperatur.
- Bland inn resten av ingrediensene. Rør ut alle klumper. Det kan lønne seg å bruke en ballonvisp.
- Så blander du inn krokanen.
- Jeg valgte å dele sjokoladen i to og laget en porsjon med krokansjokolade og en med kakaonibs og kokosolje.
- Hvis du ikke deler oppskriften i to blir det en stor porsjon, men det gjør jo ikke noe :)

    Sjokoladen er i boks og helgen er reddet! Jeg ønsker dere fantastisk fin helg :)
 

Stikkord:
Follow on Bloglovin

33 smil :)

Wannabefit!

04.02.2011 kl.13:47

ååå, jeg har så lyst til å lage sjokolade :( men aner jo ikke hva jeg trenger på iherb.. huff

Silje Silje

04.02.2011 kl.13:47

Det ser KJEMPEGODT ut!

Tone - Hjertemat

04.02.2011 kl.13:53

Ser helt nyyydelig ut. Jeg elsker krokan i sjokolade... :)

Wannabefit!

04.02.2011 kl.13:59

Ja, den må jo nesten det da :D haha.

Men må jeg bruke kokosolje? Jeg mener, jeg elsker at sjokoladen er hard! Derfor oppbevarer jeg den i kjøleskap!

Så jeg trenger bare kakao og kakaosmør? Jeg har jo stevia, sukrin og yaconsirup :)

Veronica

04.02.2011 kl.15:02

Er så artig og flott at dere orker å finne opp så mange bra oppskrifter!! Trenger ikke å være sukker og usunne ting i alt, det beviser jo alle dere supermatbloggere!! Fantastisk!

Synnøve

04.02.2011 kl.15:21

Mmm..skal prøves.....du har mye bra oppskrifter som gir mye inspirasjon på kjøkkenet. I en annen oppskrift så er du så lur at du tørker massen som blir igjen etter nøttemelk ol. Smart! Skal også prøves...:-) Takk for fine tips...

bente

04.02.2011 kl.15:37

NAM! jeg elsker krokan :) Planen var egentlig å gå på butikken nå, men jeg så at Silje hadde lagt ut oppskrift på snickersbarer, og nå dette... Jeg må jo bare brette opp armene og sette i gang på kjøkkenet, hehe :P

Heidi Persvangen

04.02.2011 kl.15:40

Nam elsker krokan...må jeg prøve en gang....

lovelyliller:)

04.02.2011 kl.15:56

så kreativt! virker som litt arbeid,men det lønner seg nok! så i alle fall slik ut på resultatet ;D

Mjuuugly

04.02.2011 kl.15:58

lovelyliller: Ikke noe stress! Krokanen kan lages i mange dager i forveien, knaskes på og så puttes i sjokolade :)

Hege

04.02.2011 kl.16:28

Dette så nydelig ut, fylt sjokolade er jo helt klart det beste :) Ha en finfin helg!

Kine-get juicing

04.02.2011 kl.19:41

<3 ! du har stadig nye fristelser å komme med du! :) god helg til deg også!

Bobby Khan

05.02.2011 kl.00:43

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm jeg må få surret meg til å lage litt rå sjokolade :)

Eldeen

05.02.2011 kl.10:22

Åh! Ser helt nydelig ut! =D

SV: Tusen takk for beroligende ord! Jeg håper du har rett! Var der i går, og da var det ikke så mange der, så da var det faktisk ikke så ille. :)

Kristianfj

05.02.2011 kl.11:09

Ai, så godt ut - men jævlig stress. Er dette sunnere enn vanlig sjokolade?

Mjuuugly

05.02.2011 kl.12:38

Kristianfj: Ja, det kan ikke sammenliknes med vanlig sjokolade. Vanlig sjokolade inneholder bare sukker, melk og behandla kakao. INGENTING i den vanlige sjokoladen er bra for deg, mens ALLE ingrediensene i sjokoladen min er bra for deg på et eller annet vis, nettopp fordi det ikke er blitt behandlet, rått, og beholder dermed alle vitaminer og mineraler.

Marianne

05.02.2011 kl.14:04

Milde moses, det ser fantastisk ut!

Linn

05.02.2011 kl.18:18

Åh, det ser heeelt nydelig ut altså! Lørdagskveld + disse = perfekt! :)

Iselin Pettersen

05.02.2011 kl.20:38

Herreguud jeg fikk lyst på sjokolade nå! Det der så jo bare helt fantastisk ut :D

Julie :D

06.02.2011 kl.12:04

NamNam! :D

Devy

06.02.2011 kl.12:17

Du har så mange flotte oppskrifter, spesielt nå i det siste. Jeg må bare spørre: Det er jo mye sjokolade (eller rettere sagt rå sjokolade) i oppskriftene du legger ut. Er du veldig tilbakeholden med hvor mye du spiser, kanskje fordi det er så mektig, eller legger du rett og slett ikke på deg av det? Jeg tør nesten ikke prøve oppskriftene engang... er så redd for å bli hekta. :)

Mjuuugly

06.02.2011 kl.13:11

Devy: Det var hyggelig å høre :) Et godt kamera hjelper på kvaliteten på bloggen :)

Først må jeg bare gjøre det klart at jeg legger på meg, tro meg! Jeg er nok ikke født med den flaksen, MEN det er som du sier ikke så lett å overspise slik sjokolade. Den er mektig og man orker ikke mye. Det aller beste er å lage litt mindre porsjoner av gangen slik at man ikke sitter igjen med sjokolade til hele uken (hvis man er redd for å legge på seg), eller gjøre som meg å lage masse av og til. Sånn som denne gangen hadde jeg ikke laget sjokolade på en måned og da er det jo klart at man legger jo ikke noe mer på seg av den sjokoladen som annen helgkos :)

Ikke la tanker om vekta stoppe deg fra å lage rå sjokolade. Lag heller mindre porsjoner, evt. frys ned og spis med god samvittighet!

helene

07.02.2011 kl.22:28

HERREGUD! Denne krokanen er det beste jeg har smakt på leeeenge!! :D Nam nam nam nam nam.. Nå blir det krokansjokolade til helga altså! Takk, Mjuuugly! :D

Mjuuugly

07.02.2011 kl.22:38

helene: Fantastisk tilbakemelding, det var hyggelig :D

Helene

08.02.2011 kl.11:53

Kan ikke du ha en konkurranse hvor vi kan vinne noe "sunn" snacks? :) Det hadde vært utrolig kult :-D

Marit

08.02.2011 kl.19:29

namnam ;-) må testes !

line s

13.02.2011 kl.16:52

HERREGUD :))))lagde denne i går :YAMMI YAM :))))))))))))))). Digger deg :))))))))))))))rått :))))))

Mjuuugly

13.02.2011 kl.19:37

line s: Det var hyggelig å høre! :D

Camilla Simone

03.03.2011 kl.17:22

Har super lyst til å lage denne sjokoladen, da jeg elsker krokran. Men jeg tåler ikke sukrin, får kjempe ondt i magen av den. Hva kan jeg erstatte den med? Er så fersk i dette game at jeg ikke føler at jeg tørr prøve meg fram enda;)

Mjuuugly

04.03.2011 kl.16:46

Camilla Simone:Prøv med palmesukker :)

Camilla Simone

13.03.2011 kl.11:13

Det skal jeg gjøre. Elsker palmesukker, har bestilt det du skreiv om her på bloggen. Glæde mæ til å smake.

Mjuuugly

13.03.2011 kl.16:14

Camilla Simone: Det blir bra :D

Helene

22.03.2011 kl.13:09

Hei!

Prøvde å lage denne med xylitol i går, den ble helt SINNSSYKT god på smak og så slapp jeg den kalde bismaken fra sukrinen. Men - den stivnet ikke? Eller den ble ikke hard som krokan i alle fall, mer som karamell i konsistens. Hadde den i kjøleskapet over natta. Vet du grunnen til dette? Kan jeg ha smeltet den i for kort tid, eller er det bare "et minus" med xylitol?

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits