Tilbake til hovedside

Kokosis med sjokoladesaus!

Jeg får noen ville idéer av og til og så lenge jeg har energi til det er det bare å brette opp ermene med en gang og kokkelere på kjøkkenet. Denne gangen ble det kokosis og den ble vanvittig god! Passelig søt, mild og med biter av kokos, masse kokos! Denne isen er selvsagt sukkerfri, men også vegansk, soya, egg, nøtt -og laktosefri. En skikkelig allergivennlig is med andre ord! Denne bør du virkelig prøve.


Kokosis (to-tre porsjoner):

♦ 3 dl økologisk kokosmelk
♦ 1 dl vann
♦ 2 dl usøtet kokos
♦ 3 ss palmesukker (kokossukker, kokospalmesukker)
♦ 1 ts vaniljepulver

Slik lager du isen:
- Bland alle ingrediensene og lag is.


I iskremmaskin:
- Jeg fikk meg iskremmaskin til jul, men har ikke helt fått teken på den enda.
- Har du iskremmaskin så bruk den, da går det mye raskere. 
- I maskin må du huske å tilsette isblandingen ETTER at maskinen er skrudd på!

I fryser:
- Is kan du enten lage i maskin eller du kan fryse den ned i en boks.
- Lager du den i fryser må du røre i den hvert 20. minutt for å passe på at den ikke krystalliserer seg. Bruk gjerne lokk på boksen så det ikke danner seg et iskrystaller på toppen.
- Ta isen opp en god stund før servering.

   Se den lekre isen! Klar til å spises, nam!


Litt om palmesukker:

Bytter du ut palmesukkeret med sukrin vil dette i tillegg være en lavkarbo-is, men jeg vil likevel ikke anbefale å bytte ut palmesukkeret da det gir en veldig god og karamellisert smak. Palmesukkeret har en GI på ca. 35, men til gjengjeld inneholder det også store mengder inulin som er svært bra for fordøyelsen vår. Inulin kan ikke fordøyes av mennesket og går ufordøyd gjennom tynntarmen og fungerer som "mat for de snille" (probiotika om du vil) tarmbakteriene i tykktarmen. Dette gir en gunstig tarmflora og ikke minst et bedret immunforsvar da det sies at 70% av immunforsvaret ligger i tarmene.

Til sjokoladesausen:
♦ 3 ss kokosnektar eller yaconsirup
♦ 3 ss kokosmelk, evt. vann.
♦ 3 ss kakaopulver
♦ 1 stor ts carob pulver

Enkelt og greit:
- Rør godt sammen alle ingrediensene.
- Se an konsistensen. Hvis yaconsirupen er kald blir sausen tykkere.


- Til slutt strødde jeg over bittelitt palmesukker over sjokoladesausen og det ble veldig, veldig godt!
Denne ble nydelig og forloveden min elsket den! Jeg vil si dette er en is for alle, ingen sære smaker, men mektig! :)

   Vel bekomme!
 
 

47 smil :)

glennshjorne

27.01.2011 kl.13:29

så veldig godt ut det der :-)

Husmora

27.01.2011 kl.13:31

Jaggu skal si du er flink assa=) Sånn maskin ønsker jeg meg også! Kan du lage sorbeter og frukt-is i den også?

Marianne

27.01.2011 kl.13:37

Herlige land! Du er GOD!

Mjuuugly

27.01.2011 kl.13:39

Marianne: Snille deg, tusen takk for det :)

Veronica

27.01.2011 kl.13:43

Mmm fristende!!!

sv: hehe! ja måtte ta med dette om smaksløker, det er et vanvittig stort problem. Alle jeg kjenner som er kresne drikker også hauger av søt brus. Grusomt. Og jeg fikk melding at kompisen min mente "dette smakte rart og vondt"... han drakk en del brus før vet jeg.. håper han tar hintet ;)

Spiste faktisk siste 3 bitene til frokost i dag pga det var på tide å rydde i kjøleskapet synes jeg. Varte meg jaggu 6 dager!!! Den lille pakka!!

Veronica

27.01.2011 kl.13:54

sv: godt det har lang holdbarhet da! Men jeg misliker å ha små rester av alt liggende. Da fikk de heller gå som frokost så er det tomt :)

Lene

27.01.2011 kl.14:44

Dette så jammen godt ut! Så flink du er:):) Smaker det veldig kokos?

Helt genialt å lage is av kokosmelk, tenkte så sent som i går på iskrem, at det må da være mulig å lage is uten melk eller soya. De har ris-is på Meny, men den inneholder en del sukker. Det er liksom enten eller, pest eller kolera. Hvorfor går det ikke an å lage produkter som er BÅDE melke-/gluten- OG sukkerfri? Kokos-is er jo helt supert! Må prøves en gang. Er så glad for at jeg har oppdaget bloggen din!:) Tusen takk for all inspirasjon:):)

ella

27.01.2011 kl.15:04

Dette så nam, nam ut :-) Tusen takk for tipset! Tok det lang tid før isen ble ferdig uten bruk av iskrem-maskin?

Apropos palmesukker og inulin: Det er ikke alle mager som tåler inulin (prebiotika) så godt. Er det (kraftig) dysbiose vil en kunne føle ubehag. De dårlige bakteriene "gotter " seg på fiberet på lik linje som de gode bakteriene gjør (men som er fortrengt av dårlige bakterier).

Wannabefit!

27.01.2011 kl.15:32

ÅÅÅÅÅÅÅ, du frister meg bare :-(

Heidi Persvangen

27.01.2011 kl.15:47

Den så sååååååååååååååå god ut. Elsker kokossmak jeg....Du er så flink.

Ida

27.01.2011 kl.16:03

Det så fantastisk godt ut! Det beste er at jeg for en gangs skyld har ingrediensene til i alle fall isen i hus, så lenge jeg bytter ut palmesukkeret :) Herlig, takk for oppskrift!

Anita

27.01.2011 kl.16:11

Naaaaam!:D Ser supergodt ut! Har lenge lenge tenkt på å lage kokos-is, elsker kokossmak! Skal få det til snart tenker jeg, dette ser jo så godt ut. Men min må bli uten palmesukkeret siden jeg vil ha en hverdagsvariant;)

sv: Så rart:D Synes fisk og spesielt laks, er noe av det beste jeg spiser nå for tiden, merkelig at en detox gjør at man craver fisk:D Fikk veldig lyst å finne ut hvorfor også, må nok lete etter info. Boken er virkelig bra, synes ikke den er tung å lese, men jeg leser mye engelsk, så det kommer jo an på.

lovelyliller:)

27.01.2011 kl.16:24

HELLOOO THERE ICECREAM! XD så KJEMPE godt ut! omg jeg sikkler meg i hjel - å særlig til sjokosausen. *vil ha iskremmaskin*

Janicke

27.01.2011 kl.16:43

nam nam elsker kokosis!!! Jeg har laget kokosis med bringebær og det var også super dupert :-D

monicasrareverden

27.01.2011 kl.16:58

NAM!

frk.Kraft

27.01.2011 kl.17:37

Nå overgår du deg selv, altså! Kokosis! Nam! Nå MÅ jeg ha en iskremmaskin. ;)

Løvinnen

27.01.2011 kl.17:40

Oi oi! Nam nam!

Hege

27.01.2011 kl.19:38

Ahh sukk dette så godt ut! gleder meg til helga nå, har hatt en travel uka med lite tid til matlaging. Så både i morgen og lørdag, skal jeg diske opp med sjokolade :)

Bobby Khan

27.01.2011 kl.19:43

mmmmmmmmmmmmmmmmm jeg vil ha sommer og iskrem maskin

ine

27.01.2011 kl.20:53

Såg herligt ut:)) Min kokosmelk er jo altid stivnet,hvilken bruker du? eller kansje jeg kan piske den sammen før jeg bruker den?

Veronica O.

27.01.2011 kl.21:13

Dette så skikkelig godt ut. Må prøves, legger inn en bestilling på iHerb nå=)

Silje Silje

27.01.2011 kl.21:38

Ååå fantastisk! Og du har ISMASKIN! Det har jeg SÅÅÅ lyst på!

tinekatrine

27.01.2011 kl.22:56

å, wow.

trine

27.01.2011 kl.23:50

waaaow, såg syykt godt ut ! det der skal prøves! et spm: trur du det går ann å bytte ut palmesukkeret med eks stevia, eller sukrin?:)

Ingeborg Gulla

28.01.2011 kl.00:03

nam

Frida

28.01.2011 kl.06:56

Åh, HIMMEL! Dette ser jo bare helt fabelaktig godt ut!

Ann Kristin

28.01.2011 kl.08:14

Denne skal testes ut nå til helgen :-) Du er så flink Anette!!! Og forresten: Denne sjokoladen du har inspirert meg til lage er farlig god. Lagde en (litt for) stor porsjon til forrige helg - og gjett hvem som har spist en bit nesten hver dag denne uka - huff, det er meg!! Men de inneholder mye bra også da, trøster meg med det! :-)

Kari

28.01.2011 kl.08:54

Prøv å ta opp ismaskin-bollen fra fryseren 20-30 min før du har i isblandingen, da vil det ikke sette seg fast rundt kanten :) Jeg har akkurat en slik ismaskin som du har, genial ;)

Mjuuugly

28.01.2011 kl.10:58

trine: Det står i innlegget. Ja, du kan bruke sukrin, men helt sikkert stevia også. :)

Mjuuugly

28.01.2011 kl.10:59

ine: Stivnet kokosmelk?? Aldri hørt om. Du rister boksen godt før du åpner den? Jeg bruker santa maria økologisk kokosmelk eller hva den heter. Lett å få tak i. Du kan uansett piske den :)

Mjuuugly

28.01.2011 kl.11:01

Ann Kristin: Hihi. Vanskelig å stoppe når man først er i gang ja. Godt å høre at den falt i smak :)

Mjuuugly

28.01.2011 kl.11:02

Kari: Tusen takk for tipset, det skal jeg virkelig gjøre neste gang. Leste noe om at det legger seg et slikt lag fordi man ikke bruker sukker, men hvis det er så enkelt skal jeg bare la den stå ute litt først :)

Marit

28.01.2011 kl.17:57

Den så fantastisk god ut! Namnam ;-) Den skal jeg heeelt klart lage SNART. Hehe

ine

28.01.2011 kl.18:13

Haha..Nei rister den ikke,kansje d hadde vært noe:P

Solveig

28.01.2011 kl.19:39

Dette så skikkelig godt ut :) Skal nok prøve meg på det etterhvert.

Vil bare nevne at isen ikke passer for de alle nøtteallergikere, da mange også reagerer på kokosnøtt.

Cecilie

29.01.2011 kl.08:15

Den så helt nydelig ut! Jeg synes du er imponerende flink, altså :)

Eldeen

29.01.2011 kl.08:29

Åååh, himmel! Det ser nydelig ut! Jeg ønsker med iskremmaskin! Hvor mange timer må en egentlig røre hvert 20. minutt hvis en tar det i fryseren?

Kaja

29.01.2011 kl.13:21

Nam nam, det så jo bare helt nydelig ut, skal absolut pröves! =)

Mjuuugly

30.01.2011 kl.10:03

Solveig: Bra du sier dette for det visste jeg ikke :)

Mjuuugly

30.01.2011 kl.10:08

Eldeen: Det varierer og kommer anpå hvor mye man lager, men et par timer eller til isen er nesten frossen.

Eldeen

01.02.2011 kl.12:12

Ååja, ikke verre! :) Frykta at en måtte holde på hele dagen, hehehe. ;)

Elise

01.02.2011 kl.14:52

Hei!

Jeg liker bloggen din kjempegodt og synes det er så spennende å lese om alt det morsomme du lager! Jeg har kjempelyst til å prøve å lage denne isen, men jeg er helt ny på dette og kjenner ikke til noen av stoffene du bruker.. men jeg leste at yaconsirup egentlig ikke selges i norge fordi det ikke er lov, og derfor har jeg ikke egentlig lyst til å bruke det. er det noe annet som kan brukes i sausen i stedet for dette?

Mjuuugly

01.02.2011 kl.15:55

Elise: Tusen takk for det! Yaconsirup selges i Norge, den er bare ikke godkjent som mat enda. Sjekk helsekosten! :) Hvis du likevel ikke vil bruke yacon så kan du bruke honning eller agavenektar (høyere GI).

Gunhild

10.06.2011 kl.18:38

Nå har jeg laget den! Ikke med yacon-sirup, men fruktose og stevia vanilla creme! Ble kjempegodt! :-D

Mjuuugly

10.06.2011 kl.18:53

Gunhild: Så BRA! :D

Eva

13.10.2011 kl.10:02

lurer på om du bruker hele boksen med kokosmelk med vannet også? Eller bruker du bare det harde i boksen? :) Håper på svar! Skal gå i gang med å lage kokosis nå :D

Mjuuugly

13.10.2011 kl.15:52

Eva: Alt i boksen ;) ;)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits