Tilbake til hovedside

Ovnsbakt salmalaks med gulrotnudler og dill!

Er det bare meg som går rundt i en tåke etter laks og fet fisk for tiden? Jeg har enormt lyst på laks, hver dag og hele tiden! Det er sikkert et resultat av at det er mørketid og kroppen hyler etter vitamin D og omega 3. I går var det nok og jeg fikk min kjære til å kjøpe salmalaks til oss. Salmalaks er himmelsk godt. Kan ikke beskrives, må oppleves! Det er faktisk slik at salmalaksen blir ansett som verdens beste laks, har vunnet mange priser for beste laks og pluss at den eksporteres til gourmetrestauranter over hele verden. Ikke dårlig! Det som er så flott med salmalaksen (utenom smak og mørt fiskekjøtt) så er den fersk! Det garanteres at laksen blir pakket innen 4 timer fra den har vært i havet. Det er salmalaksens varemerke. Og den er mør, så mør. Det er nesten som den smelter på fingrene når du tar på den. Hehe. Men jeg er feig. Jeg har ikke lært meg å like rå fisk, så jeg ovnsbaker den. Hvis du en gang tar deg råd, eller nei, NÅR du tar deg råd (for du må smake!) så bør du spise den rå. I det minste prøve! Dessuten er den ikke så dyr, rundt 250 kr/kg. Jeg laget en nydelig laksemiddag, så enkelt, men så fantastisk godt!

Husk at denne retten fint kan lages 100% raw da salmalaks brukes i sushi og anbefales å spises rå. Det er ingen fare å spise salmalaksen rå. Dressingen kan lages rå eller laktosefri ved å lage den med cashewnøtter eller med kokosmelk i stedet for rømme, se under "Dill dressing".

Salat:
♦ Spinat
♦ Agurk
♦ 3 små gulrøtter

- Jeg laget gulrotnudler ved å bruke en juliennekutter. Det går fint å bruke vanlig grønnsaksskreller, men da vil strimlene bli mye bredere.
- Du kan selvsagt koke gulrotnudlene, men jeg ville ha de rå denne gangen!
- Jeg fikk juliennekutteren til jul så jeg vet ikke hvor den er kjøpt. 


Salmalaksen brukte jeg minst mulig krydder på for å bevare den deilige og milde smaken. Jeg presset litt sitron over, pepret med sort pepper og saltet med himalayasalt.

- Salmalaksen ovnsstekes på 200 grader i 10 min (kommer an på størrelsen på filéet). IKKE overstek den!
- Les mer om salmalaks HER, en laks verdt å merke seg!

Dill dressing (til to personer):
♦ 4 gode spiseskjeer rørosrømme
♦ 3 ss vann
♦ En liten neve dill (fryst fersk, funker kjempefint!)
♦ Saft av 1/3 sitron
♦ Himalayasalt, sort pepper og hvitløkspulver.

- Bland alle ingrediensene. Ferdig! :)
- Vannet brukes for å gjøre dressingen tynnere.
- Vil du bruke cashewnøttdressing i stedet er DENNE oppskriften fin å følge, men husk sitron, dill og ekstra vann til du er fornøyd med konsistensen!
- Skal du bruke kokosmelk i stedet bør du enten lage en tykkere kokosmelk (ved å gjevne kokosmelk og glutenfritt mel) eller du kan tilsette en spiseskje kokosolje (pass på at alle ingrediensene er romtempererte) og sett dressingen kjølig.



                              Ser det ikke himmelsk ut? Får vann i munnen... Jeg må ha laks NÅ!

Stikkord:
Follow on Bloglovin

21 smil :)

glennshjorne

26.01.2011 kl.10:05

det hørtes godt ut :-)

Lille Hvitløk

26.01.2011 kl.10:08

Vi hadde laks i går vi også! Med søtpoteter og gulrøtter. Har spist masse laks i det siste, så det er kanskje noe med mørketiden, som du sier :) Laks er så enkelt å tilberede, og vi bruker å ha ovnsbakte grønnsaker eller en god salat til (med masse avocado!).

Anita

26.01.2011 kl.10:44

Så rart, jeg har også skikkelig cravings for laks for tiden:D Det begynte når jeg spiste kun raw food nå i 2 uker, laks var liksom det eneste jeg savnet bortsett fra sjokolade;) Nå har jeg spist det to ganger siden helga, men må kanskje kjøpe meg en salma laks også, hehe. Vi pleier å kjøpe vill laks eller har fått selvfisket laks, det er såååå godt, mye bedre enn frosne fileter fra frysedisken. Maten din ser nydelig ut!

Wannabefit!

26.01.2011 kl.11:26

Så helt himmelsk ut! Tror jeg må en tur i butikken å kjøpe det jeg! :-)

Kine-get juicing

26.01.2011 kl.12:59

skal ta meg råd i helga.garantert! spiser fisk hele tiden jeg også nå. lir ikke lei!:)

Mjuuugly

26.01.2011 kl.13:01

Kine: MMmmm :D

Eldeen

26.01.2011 kl.13:08

Åååh, laks er NYDELIG! Og salmalaks er en delikatesse. :) Her går det som regel i frossenlaks som er kjøpt på 40 % avslag (haha!), men jeg skulle gjerne brukt salmalaksen oftere. :)

Takk for dressingtips uten melk -supert! =D

SV: Enig, enig. :) Haha, ja, jeg har ganske kul mailadresse. =P

Dagens plukker

26.01.2011 kl.13:44

Dette innlegget er på forsiden av Femelle.no. :)

Janicke

26.01.2011 kl.14:03

nam nam.....elsker laks :-)

Helene

26.01.2011 kl.14:19

Mmmh, jeg har crave'et laks i mange dager nå, nå MÅ jeg bare få ut fingeren og kjøpe! Salmalaks er helt nyyydelig, smelter på tungen! Nam nam nam

Maren

26.01.2011 kl.14:28

Dette så deilig ut, og smart måte å bruke strimleren på! Kjøpte min her om dagen, på Rafens (tror jeg det heter, kjøkkenstæsjbutikk). Kitchn har også en lignende sak :)

Janki Superstar

26.01.2011 kl.14:57

Nå ble jeg sulten! Det så utrolig godt ut!

Anette :o)

26.01.2011 kl.15:42

Salmalaks er NYYYDELIG! Har bare spist den rå jeg, og det er virkelig en fornøyelse for munn og smaksløker! Har skikkelig lyst på fisk for tida, blitt lite av det i år.. Blir nok en laksemiddag i dag, dessverre ikke Salma da:o(

Åå ble helt sulten av de bildene der jeg!!

lovelyliller:)

26.01.2011 kl.15:51

det så nydelig ut! salmalaks har jeg spist som shasimi + sitron og det gikk helt bra. kjempefine bilder :D

26.01.2011 kl.19:26

Hei! Tuuusen takk for alle de fine tipsene du gir, flere i familien er blitt skikkelig inispirerte av alle de sunne og gode oppskriftene dine!!:-) Jeg er på leting etter en god økologisk shampoo og balsam men har ikke funnet noen som er skikkelig gode. Har du noen tips,kanskje?:-D Lurer også på om du har hørt om eller prøvd en lipbalm som heter hurraw!(www.hurrawbalm.com)? ganske billige og ser bra ut da. Tenker på å legge inn en bestilling på en slik en,jeg:-)

Bobby Khan

26.01.2011 kl.23:31

Her spises det laks hver dag :) Salma laks har jeg aldri hørt om før så skal jeg se om jeg finner

Mjuuugly

27.01.2011 kl.06:26

Dagens plukker: Tusen takk :)

Mjuuugly

27.01.2011 kl.06:27

Helene: Ja, nyyyydelig! Må få penger så jeg kan få meg mer salmalaks merker jeg :)

Mjuuugly

27.01.2011 kl.06:36

Anonym: Tusen takk for gode ord! Jeg bruker faktisk ikke økologisk shampoo, balsam og kur, men jeg bruker en som ikke dyretester. Grunnen er at jeg har et problemhår og jeg har endelig funnet et merke som faktisk ikke tuller til håret mitt, derfor er jeg veldig skeptisk (og "redd") for å bytte. Jeg har aldri hørt om Hurraw, men skal ta en titt på siden du linker til :)

Mjuuugly

27.01.2011 kl.06:40

Anonym: Den så jo super ut da! :)

Kaja

27.01.2011 kl.07:41

Ååhh så godt det så ut! =)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits