Tilbake til hovedside

Lysegrønn, rensende juice!

Denne juicen må jeg bare dele med dere! Ingrediensene kan sikkert skremme mange og enhver, men denne juicen er perfekt balansert mellom det søte, syrlige og bitre. Selvom du ikke liker stangselleri tør jeg påstå at denne juicen vil falle i smak hos deg uansett! Juicen smaker tydelig søtt eple med hint av ingefær og med en tydelig, men mild ettersmak av stangselleri. Virkelig supergod! Denne må du bare prøve!
Lysegrønn, rensende juice:

♦ 2 søte epler
♦ 1 bit agurk
♦ 1 stilk stangselleri
♦ 1 god neve alfalfaspirer
♦ 1 skive sitron
♦ 1 liten bit ingefær

- Juices og helles over i glass med masse isbiter. Isbitene er superviktig! Jeg bruker både juice og skum!

NB: Jeg bruker alltid økologiske frukt og grønnsaker, dermed kan man fint bruke skallet også! Mye av næringen ligger nemlig rett under skallet og ved å skrelle frukt eller grønnsakene vil man miste denne næringen. Hvis du ikke har tilgang på kun økologiske frukt eller grønnsaker, så skrell dem! Vi ønsker ikke sprøytemidler i juicen vår!Rensende er den også, kort om hver av ingrediensene:
◊ Epler:
Epler inneholder ikke spesielt mye vitaminer og mineraler, men har en del vitamin C som ligger rett under skallet, spis derfor økologiske epler med skall! Epler inneholder også pektin som er bra for fordøyelsen. Pektin tas ikke opp i tarmen, men binder væske og forhindrer dermed både forstoppelse og diaré.
◊ Agurk: Agurk er en svært vannholdig grønnsak som bare det er rensende og nærende. Vanninnholdet i agurk er rundt 96%!
◊ Stangselleri: Inneholder masse kalium, en del kalsium og noe vitamin C og B. Kalium er svært viktig ved væsketap som ved detox, diaré, oppkast eller mye svette.
◊ Alfalfa:
Alfaspirer er noe av det sunneste som eksisterer på jord. De små spirene er proppfulle av vitaminer og mineraler. Det som gjør alfaspirene rensende er dens høye innhold av klorofyll. Klorofyll dannes når spirene utsettes for lys og er grønnfargen på bladene til spirene. Klorofyll er svært rensende ved at det binder skadelige stoffer i mage og tarm og tar med seg dette ut gjennom fordøyelsen. Klorofyll er spesielt kjent for å rense lever, blod og tarmer. SLIK spirer du alfafrø uten spireglass.
◊ Sitron: Sitron er fantastisk! Har lenge vært brukt som en rensende og avgiftende sitrusfrukt. Skal sette fart på fordøyelsessystemet og er rik på vitamin C.
◊ Ingefær:
Er en antioksidantbombe, betennelsesdempende, smertestillende og har i lang, lang tid vært brukt mot kvalme, forskjølelse og urolig mage.
◊ Kilder: frukt.no og rolv.no

Nå skal jeg lage meg en slik herlig juice og jeg skal rulle den rundt i munnen, drikke den sakte og kjenne at kroppen suger til seg alle næringsstoffene som en svamp. Herlig! Ha en fin dag alle sammen :)

Stikkord:
Follow on Bloglovin

27 smil :)

Katrii

22.01.2011 kl.10:24

så god ut ! kommentere tilbake ? :)

Helene

22.01.2011 kl.10:32

Mmm... Samboeren min har laget juice med stangselleri noen ganger og det er kjempegodt. Tror han pleier å bruke eple, gulrot og selleri, med litt andre greier oppi. Tror det er på tide å dra fram juicemaskinen igjen ;)

MaritBE

22.01.2011 kl.10:32

Inspirasjon ;-) Jeg har lyst til å lage meg slike juicer for å få i meg masse vitaminer osv, men jeg har ikke juicemaskin:/ Hvordan tror du det blir med en blender?

Anette

22.01.2011 kl.10:44

namnam! Denna skal jeg prøve å lage. Kjøpte meg juicepresser i går så nå blir det masse sunn og god juice framover:oD

Ine - iherb.blogg.no

22.01.2011 kl.10:56

Ååhh jeg vil også ha juiceeeer.

Rachel Lyng

22.01.2011 kl.10:57

den skal jeg definitivt lage :))
Har du ME? Så det i sidemenyen.. Har også ME, og har hatt det i fire år ..

Eldeen

22.01.2011 kl.13:38

Mmm! Ser kjempegod ut! Juice med epler i er omtrent den eneste måten jeg greier å få i meg stangselleri på, så jeg har troen på at denne finker. ;)

SV: Ja, de er kjempefine. <3 Hihi, ja, jeg har lagt merke til katten din, den er også superfin. =)

Hehe, ja, det går litt i rykk og napp med juicinga, som med det meste annet i livet. =P Men når en først lager én juice, så har i alle fall jeg en tendens til å bli helt hekta en periode. =)

kryss

22.01.2011 kl.14:07

den må jeg prøve å lage :) selleri blir ganske smakfullt når man presser det til juice! Fantastisk at du legger med nyttig info om næringsverdiene! :)

Men lurte på en ting, hvor er det å få tak i økologiske varer i kr.sand? bor en liten time unna og her er det ca umulig. Litt kjedelig siden jeg alltid ender opp med å skrelle alt av skall.

Kaja

22.01.2011 kl.14:25

Jeg HATEr stangselleri, men skal faktisk prøve... Blir inspirert av alle dine fine oppskrifter, flere ting jeg skal teste! ;)

lovelyliller:)

22.01.2011 kl.14:25

mmm! du er helt på juicemølla nå huh? ;D kjempeartig. juices ser så nydelig ut i glasset. takk for spisetips for alfaalfa btw :D ha en fin lørdag! :D

Hege

22.01.2011 kl.14:45

Den så virkelig forfriskende ut! :)

Ingritard ♥

22.01.2011 kl.15:16

Jeg har kopiert ett bilde fra bloggen din, og jeg håper det går greit; http://ingritard.blogg.no/1295705663_les_mjuuuglybloggno.html

Ha en fin dag!

Anita

22.01.2011 kl.15:41

Mmm, ser godt ut! Liker best ananas i grønn juice, synes epler blir så søtt;)

Mjuuugly

22.01.2011 kl.15:45

kryss: Ja, selleri har en kraftig smak så det gjelder å bruke litt mindre enn for mye mener nå jeg :)

Huff, dumt du ikke har tilgang på masse økologisk. Jeg har to favorittbutikker og sammen gir de meg stort sett alt jeg trenger av økologisk frukt og grønt. Ultra på Sørlandssenteret har mye økologisk frukt og grønt. Det må være den butikken med best utvalg i økologiske varer generelt, selger også masse økologisk nøtter, frø, kjøtt, røros rømme og cottage cheese.

Ellers er det den lille butikken i Lillemarkens i sentrum som heter "Sans&Smak", de selger kun økologisk!!! Den er privateid, så ved å handle der føler man pengene går til personen bak butikken hvertfall. Hvis ikke du har vært i den butikken så MÅ du ta deg en tur, det er så moro der :D

Mjuuugly

22.01.2011 kl.15:54

MaritBE: For å være ærlig så ANER jeg ikke! Hvis du har en god blender burde det ikke være noe problem å kjøre ingrediensene i blenderen, men pass på å få blendet alt godt sammen. :)

monicasrareverden.blogg.no

22.01.2011 kl.16:15

nice :)

Kristin

22.01.2011 kl.17:44

Denne burde kunne funke fint som smoothie òg, den - med litt frossen ananas oppi i tillegg. Trur eg skal hive meg rundt og prøve! Men det blir utan stangselleri - fysj! ;)

Kan eg spørje korleis du klarer å finne riktig mengde slik at det vert nok til berre eitt glas? Dei gongane eg lagar smoothie så vert det minst 1 1/2 glas - gjerne to! Og eg må drikke opp alt sjølv sidan sambuar er skeptisk :P

kryss

22.01.2011 kl.19:43

Tusen takk for svar! får ta meg en tur en dag! har så vidt vært innom sans og smak, hadde helt glemt vekk at de har frukt og grønt, men det er en fantastisk morro butikk :D Ultra har jeg også beøkt svæt sjelden så nå gleder jeg meg ;)

nekrochinchilla

22.01.2011 kl.21:08

Wow, du skulle virkelig vært eier av en økologisk kafe. Hadde det vært i nærheten av meg, hadde jeg gått dit hvertfall!

Therese- kommenterer tilbake

22.01.2011 kl.22:14

ser god ut <3

Bobby Khan

23.01.2011 kl.04:38

Den så god ut og litt funky :)

Anette :o)

23.01.2011 kl.18:22

OOOOMG! Den juicen var NYYYYDELIG! NAM!!

Jeg er allerede forelska i den nye juicepresseren min! Jeg tror at han og jeg kommer til å få et veldig veldig fint forhold!

Mjuuugly

23.01.2011 kl.18:54

Anette :o): Hahaha! :D Ja, ikke sant? I dag laget jeg en annen versjon da. Tror jeg må dele den også :D

Mjuuugly

25.01.2011 kl.00:21

kryss: Ja, ta deg en tur dit, du vil helt sikkert finne mye interessant :D

SiljeVanilje

18.11.2011 kl.07:44

Prøvde å lage denne til frokost i dag. Desverre har jeg bare stavmikser, så jeg erstattet et eple med ferdig eplejuice for å få til å blande det. Jeg hadde hverken alfalfaspirer, stangselleri eller ingefær, men jeg puttet oppi litt spinat istedet. Prøvde å sile ut litt av fruktkjøttet, så den ikke ble så tykk. Smakte greit :)

Får heller kjøpe flere ingredienser neste gang, men ett sted må man jo starte :)

Masse ros for en spennende og bra blogg! Er egentlig ikke spesielt glad i blogger...

Mjuuugly

18.11.2011 kl.16:35

SiljeVanilje: Det er nok ikke så lett å lage en slik juice med stavmikser og sil nei, men det du kan gjøre neste gang er å hive alle ingrediensene oppi en blender med litt is så får du en nydelig grønn smoothie. Du vil nok trenge litt ekstra væske for å få blenderen til å gå rundt, men jeg vil tro det blir et bra resultat!

Ønsker deg en god helg! :)

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits