Tilbake til hovedside

Rått palmesukker!

Jeg har brukt palmesukker litt i oppskriftene mine den siste tiden og nå tenkte jeg å skrive et innlegg. Jeg har nemlig forelsket meg litt i dette for det smaker nydelig! De feste palmesukker man får tak i er som brunt sukkert blitt kokt i flere timer og er dermed ikke rått. Dette palmesukkeret derimot, det er rått og utvinnes fra palmetreet. Et nydelig, brunt sukker som smaker hundre ganger bedre enn raffinert sukker, rårørsukker, brunt sukker og sukrin!


Hvordan lages rått palmesukker?
Kvistene som holder bladene på palmetreet inneholder en flytende væske, kalt SAP og sevje. For å få ut denne væsken kuttes det hull i kvistene og det plasseres en bambus"kopp" som samler opp den flytende væsken. Dette er sevje fra palmestreet, på lik linje som man utvinner lønnesirup fra sevjen på lønnetreet. Siden væsken er flytende må den tørkes, derfor dampes den på lav temperatur i en time (ikke varmere enn en vanlig dag i tropene), deretter tørkes den. Når all væsken er fordamet og tørket bort sitter man igjen med palmesukkeret. Denne prosessen gjør palmesukkeret dyrere enn annet raffinert, billig sukker. Betal for god kvalitet og få et nydelig produkt tilbake!
Bildet er linket ja!



Om Coconut Secret Crystals:

♦ Rått.
♦ Ikke bleket!
♦ Uraffinert.
♦ GMO-fri. (Uten genmodifiserte orgamismer)
♦ Vegan.
♦ GI: 35 *
♦ Inneholder 17 aminosyrer, mineraler (spesielt kalium, magnesium og sink) og vitaminer (spesielt vitamin B og C).
♦ Inneholder 82% inulin! Inulin virker som "mat" for de gode tarmbakteriene og er derfor svært gunstig for både fordøyelse og immunforsvar.
♦ Coconut Secret jobber med å få produktene sertifisert økologiske da alt er vokst opp uten plantevernmidler, kjemikalier og ugressmidler.
♦ Coconut Secret har et mål og det er å bli godkjent Fair Trade, flott! 
♦ Smaker NYDELIG i alt som trenger sødme!
♦ Mitt har jeg kjøpt HER.
Kilde

* GI'en er som allerede skrevet 35. GI er den glykemiske indeksen og beskriver hvor fort karbohydratene i en matvare tas opp i blodet. Til sammenlikning har sukrin en GI på 0, yacon en GI på ca 5, raffinert, hvitt sukker en GI på 67 og honning ca 70.

Smaker karamellisert sukker, med fylde og ettersmak. Det er nydelig, rett og slett, må testes! Har store, fine sukkerkrystaller. Lukter veldig sterkt, men smaker fantastisk. Kan brukes i stedet for sukker i alle oppskrifter, men skal det varmebehandles bør du bruke et som ikke er rått siden dette råe palmesukkeret er dyrbart og bør nytes rått. Kjøp heller et behandlet palmesukker og bruk det i varmebehandling. Et billigere alternativ til Coconut Secret er DETTE, men det er ikke rått.

Stikkord:
Follow on Bloglovin

48 smil :)

Tonje Elizabeth

12.02.2011 kl.17:24

Noe av det deiligste jeg har smakt, helt utsøkt :-D Har selv bare brukt det i teen foreløpig.

Lene

12.02.2011 kl.17:32

Hm, kan vel ikke være tilfeldig at du skriver dette innlegget akkurat i dag, da jeg nettopp har vært på posten og hentet min første pose med palmesukker (som skal brukes i den yummy-looking karamellkaken din!:)? Gleder meg til å prøve, takk for info!:)

tinekatrine

12.02.2011 kl.17:36

nam nam palmesukker. funker supert på grøt og pannekaker, og i kaker. men jeg har bare brukt det billige som du har linket til. hva bruker du dette til?

Mjuuugly

12.02.2011 kl.17:49

tinekatrine: Jeg bruker det stort sett bare i rå snacks, men har brukt litt i varm også, men skal bruke den billige til det fra nå av :)

Palmesukker brukes i ALT som man ellers ville brukt sukker i + sjokolade! MMM.

Mjuuugly

12.02.2011 kl.17:50

Lene: Hehe, ja, du vet jeg er jo synsk så jeg skrev det til deg. hehe ;)

Mjuuugly

12.02.2011 kl.17:50

Tonje Elizabeth: ENIG!

Tuva

12.02.2011 kl.17:58

Åhh du, dette må jeg jo prøve:) herlig!

Takk for tips!

Silje Silje

12.02.2011 kl.18:20

Ser for meg at det smaker nyyydelig!

Veronica

12.02.2011 kl.19:19

Lavere GI enn sukker er uansett lavere GI enn sukker, sier jeg. Må jo bare være en positiv ting. Rimelig drøy pris ja, men det er helt sikkert verdt hver krone i rå snacks og sjokolade da!!! Høres jo fantastisk ut.

Og at de er GMO-fri, teknisk sett økologiske og Fair Trade er jo virkelig et eksempel for andre produsenter å følge!! Hurra!

Helene

12.02.2011 kl.19:54

Bloggen din er skikkelig inspirerende! Ble veldig fristet til å prøve raw og supermat selv, men er usikker på om det lar seg gjøre når man lever på et slunkent studielån... Har du noen tips til hvordan jeg kan komme i gang, evt. en bok eller noe? :D

lovelyliller:)

12.02.2011 kl.21:30

høres jo kjempebra ut! :D

Bobby Khan

12.02.2011 kl.23:37

GI på 35 er ikek ille. bra innlegg

Hege

13.02.2011 kl.11:50

Dette er veldig godt på smak! man får kjøpt klumper av palmesukker på asiatiske forretninger, til en veldig rimelig penge :)

Lilalife

13.02.2011 kl.15:23

Spennende produkt:)

No.15 - Lise

14.02.2011 kl.00:08

Interessant lesing. Har bestilt palmesukkeret til Navitas Naturals for noen dager siden :)

takk for hyggelig kommentar, og ja hun ble glad.

Ha en fin start på en ny uke.

DIVAMAMMA.COM

14.02.2011 kl.14:20

Dette må jeg virkelig prøve :-))

Lene

14.02.2011 kl.17:17

Hehe, synske evner er ingenting å kimse av;) Du har i hvert fall uansett god timing, hehe. Interessant info om palmesukker.

Gleder meg til å prøve den kaka di. Bare jeg får det kokosmelet jeg venter på, så er jeg i gang!:)

Mjuuugly

14.02.2011 kl.18:26

Lene: Du kan jo kverne kokos hvis du har det, så får du kokosmel :)

hybelveganer

14.02.2011 kl.22:39

Oh, hvorfor har jeg ikke sett denne bloggen før? Mye fint her, og spennende med raw-mat! :)

Mica

14.02.2011 kl.23:12

Fra 1 april 2011 blir alle urter definert som legemidler og forbudt å ta inn til Europa. Dette vil gjøre alt fra chlorella, spirulina og bipollen til konvensjonell urtetea - eks Yogi vil bli stoppet i tollen. Hva i huleste gjør vi da?

http://www.causes.com/causes/529778-medicinal-herbs-will-disappear-in-eu-and-we-are-the-only-ones-who-can-stop-this/about?m=

Mjuuugly

14.02.2011 kl.23:39

Mica: Flytte til utlandet? ;)

Neida, men jeg har hørt så mye forskjellig at jeg satser på at det ikke stemmer :)

Marianne

15.02.2011 kl.09:18

Jeg har ikke prøvd den rå varianten, men det skal jeg definitivt gjøre nå! Tusen takk for tipset.

BarexAndrea.blogg.no

15.02.2011 kl.11:37

Åh, masse god info her på bloggen din! Mye som er nytt for meg enda ! :-)

Lene

15.02.2011 kl.13:08

Ja, takk for tips, men har bestilt kokosmel, så satser på at det er i hus i nærmeste fremtid:)

Carita

15.02.2011 kl.16:57

Veldig spennende dette :)

får ta å teste dette ut, neste gang jeg bestiller fra Iherb.

Takk for tips! ;)

Mjuuugly

15.02.2011 kl.17:35

Lene: Kommer nok snart :)

Mjuuugly

15.02.2011 kl.17:38

Carita: Ja, det er det virkelig verdt! :)

Marie

16.02.2011 kl.09:20

Jeg har det fra Navitas Naturals:) Er det av like bra kvalitet??

Mjuuugly

16.02.2011 kl.20:05

Marie: Kommer anpå hva du mener med bra kvalitet? Den fra Navitas er ikke rå, det er forskjellen :)

Camilla

20.02.2011 kl.13:39

Heisann! :)

Jeg leser mye om naturlig søtning, men jeg har vanskelig for å finne ut hvilken jeg skal kjøpe! Det er så mye å velge i! Jeg baker ikke, og har ikke planer om å lage sjokolade med det første.. så jeg ser først og fremst etter et søtningsmiddel som jeg kan bruke i smoothier, (sjokolade-)kaffe, te osv. Har du noen tips?

Mjuuugly

20.02.2011 kl.19:09

Camilla: Faktisk, hvis du er ute etter en søtning som er god i kaffe og te så er palmesukker det aller beste! Palmesukker er også nydelig i smoothies, helst sjokoladesmoothies. Jeg er stor fan av stevia i tilegg så jeg ville gått for stevia i tillegg. Stevia er veldig, veldig, veldig søtt så det trengs små mengder, mens palmesukker er like søtt som sukker og kan brukes som sukker. En kombinasjon av palmesukker og stevia er derfor supert! :)

Camilla

21.02.2011 kl.13:10

Ooh, takk for tipsene! :) Har nettopp lagd mandelmelk.. nam! Tror jeg må prøve med på sjokolademandelmelk og :)

Mjuuugly

21.02.2011 kl.13:31

Camilla: Det er ikke dumt nei :D

Anni

28.02.2011 kl.09:06

Vet du om hvordan det er er med palmesukker og candida?

Mjuuugly

28.02.2011 kl.10:38

Anni: Nei, det ville jeg sjekket grundigere. :)

Anni

28.02.2011 kl.22:14

Da får jeg nok vente til kuren er over før jeg prøver d.

Men du har inspirert meg til å fortsette som sukkerfri når jeg blir friskmeldt fra candidaen også:) så takk for mange gode tips og oppskrifter:)

Mjuuugly

01.03.2011 kl.13:28

Anni: Lykke til videre på kuren, håper du kjenner resultatene godt på kroppen :)

Tanja

09.03.2011 kl.20:54

Jeg fikk utslett av palmesukker... Det er faktisk det eneste matproduktet jeg har reagert på noensinne :-/

Helen - Kjernesunn Nordkvinne

17.04.2011 kl.09:04

Jeg er skeptisk...! :D Hadde dårlig erfaring med agavesirup, og noe sier meg palmesukker kan være i samme gata... Men smaken høres jo himmelsk ut! :)

http://kjernesunn-nordkvinne.blogspot.com/2011/04/na-gar-agavesirupen-i-spla.html

Mjuuugly

17.04.2011 kl.18:43

Helen: Jeg elsker hvertfall palmesukker, men bruker ikke agavenektar!

Asgeir

04.05.2011 kl.12:42

Jeg er enig at palmesukker smaker nydelig! Men GI-verdien på 35 er ikke riktig. Jeg vet det er mange som markedsfører denne påstanden, men ingen kan bevise det.. Sannheten er at GI på palmesukker er 56. Vanlig sukker har ca 64, så da blir det ikke store forskjellen.
Man kan også få fin karamellsmak ved å blande litt yaconsirup eller melasse med Sukrin.

Mjuuugly

04.05.2011 kl.15:47

Asgeir: Fint at du delte dette, for som det står i mailen du sendte så ser jeg jo at det stemmer. Likevel vil jeg ikke si at sukrin + yacon gir den samme smaken som palmesukker, men jeg er glad i sukrin og bruker det :)

Goji

06.05.2011 kl.12:19

Så godt det ser ut. På ren impuls har jeg nå bestilt min egen boks, og venter i spenning på posten :)

Mjuuugly

10.05.2011 kl.13:54

Goji: Håper du blir positivt overrasket :)

Naviana

13.01.2012 kl.08:24

Jeg bare lurte om du vet hvordan det er for tennene? :)

Mjuuugly

13.01.2012 kl.11:57

Naviana: Nei, det vet jeg ikke. Vil tro det er som annen søtning, ikke spesielt bra, så man bør ha det i bakhodet. :)

Helen - Kjernesunn Nordkvinne

14.01.2012 kl.19:44

Bare en liten oppdatering fra meg - palmesukker er toppen! Får ikke cravings av det, og det er supert i bakst. Begrenser bruken litt da det ikke er så lavkarbovennlig, men flott å bruke nå og da sammen med feks sukrin eller stevia. :)

(jeg har fått noen hits fra dette innlegget så tenkte det var best å si at skepsisen har forsvunnet..) :D

Ellers så håper jeg du etter forholdene har det bra! Juiceinnlegget ditt fra 13.jan minner meg om å hente frem juicemaskinen min som nå står baaaakerst i skapet.... :)

Mjuuugly

14.01.2012 kl.20:16

Helen: Hits? Skjønte ikke den :) :)

SÅ BRA du har funnet ut at dette er en søtning du kan bruke, for fy flate, det er så godt på smak!

Ble veldig glad for å høre at jeg minnet deg på juiceren, huff, det er fort at den settes bort, -litt for lenge! :) :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits