Tilbake til hovedside

Pistasjipan!

Lyst på noe helt nytt, noe smaksløkene dine mest sannsynlig aldri har smakt før? Jeg har hvertfall aldri sett liknende,nemlig pistasjipan. Pistasjipan, fancy navn eller hva? Det er akkurat hva dette er. Det er "marsipan" laget av pistasjnøtter i stedet for mandler. Jeg har et elsk/hat-forhold til pistasjnøtter og prøver å holde meg unna så godt jeg kan. Grunnen er rett og slett at de er så fordømt gode og jeg klarer sjeldent la posen ligge i fred til den et tømt. Jeg elsker pistasjnøtter og har lenge tenkt på denne oppskriften. Egentlig tenkte jeg å bruke sukrin, men fant ut at jeg skulle gjøre den rå i stedet, og derfor brukte jeg rått palmesukker. Hvis du velger å bruke sukrin vil marsipanen blir mye grønnere enn på bildene her. Det er palmesukkeret som gjør pistasjipanen så mørk på farge. Pistasjipanen ble søt og salt på samme tid, perfekt kombinasjon!


Jeg brukte:
♦ 150g økologiske og usaltede pistasjnøtter.
♦ 4 ss rått palmesukker.
♦ 4 ss vann
♦ Ca 2 ss kokosfett
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ 1/3 ts himalayasalt

  - Pistasjnøttene skrelles og kvernes i et mandelkvern


  - Palmesukkeret kvernes med stavmikser eller i kaffekvern til palesummer"melis".


    - Bland alt det tørre godt sammen.
    - Bland det tørre med kokosfett og tre av spiseskjeene med vann. Bland godt, tilsett den siste spiseskjeen med vann om nødvendig.


    - Rull til kuler i passelig størrelse.


- Så kan du velge om du vil spise de slik som de er, men da er de best avkjølt, eller om du vil trekke de i hjemmelaget, rå sjokolade. Det er det aller beste. Alle som har smakt pistasjnøtter med mørk sjokolade vet hva jeg mener. Det er himmelsk!

- Jeg var ikke i form til å lage sjokolade så jeg tok den enkle løsningen; jeg trillet mine kuler i palmesukker (ikke kvernet), kokos og rått kakaopulver.

 
  

TIPS: Himalayasaltet er kjempeviktig hvis du er fan av salte pistasjnøtter, men du kan fint droppe dette. 
TIPS: Kokosfettet er viktig for å gjøre pistasjipanen hardere, men du kan fint droppe dette også til fordel for ekstra vann eller sirup.

       Favoritten ble helt klar de som var rullet i palmesukker, anbefales!

NB: 
Pistasjipanen bør oppbevares i kjøleskap, men kan fint fryses hvis du lager en stor porsjon.

Stikkord:
Follow on Bloglovin

16 smil :)

frk.Kraft

21.01.2011 kl.19:55

Du er så kreativ! Denne skal jeg prøve meg på, de ser smashing ut. :)

Anita

21.01.2011 kl.19:57

Herregud, så gode de ser ut!:D Nå frister du helt enormt mye altså, jeg elsker pistasjnøtter og disse trekt i mørk sjokolade høre jo bare hiiiimmelsk ut! Elsker navnet, pistasjipan, hihi;D

Men rått palmesukker, hvordan får de det til? Kokosblomstsaften kokes jo for å bli tykk og så krystallisert.. hmm.. må nok uansett prøve å finne en måte å lage disse uten palmesukker for jeg tåler det ikke så bra. Kanskje lage godiskuler med kakao og pistasj.. hmm. Nå ble jeg bra godtesjuk her!:D

God helg til deg!:)

Wannabefit!

21.01.2011 kl.20:41

Herregud, du er så flink!!!!

Silje Silje

21.01.2011 kl.21:06

Nam nam! Og så morsomt sammentreff, jeg har gått og tenkt på å lage sjokolade med pistasjnøtter i en god stund nå :-)

Pernille

21.01.2011 kl.21:10

Det så godt ut :)

Jeg har akkurat kjøpt chroella,shirulina og kamut hvetegress men er litt usikker på hvordan jeg skal ta det. Er det riktig at jeg tar 1 ts av hvert pulver, blander med vann og drikker 30 minutter før frokost. Etter en ukes tid kan jeg drikke det to ganger om dagen?

Takk for hjelpen :)

Mjuuugly

21.01.2011 kl.21:36

Pernille: 1 ts chlorella og 1 ts spirulina er nok litt mye hvis du er helt fersk på greens. Start med 1/3 ts chlorella og 1/3 ts spirulin + 1/2 ts kamut, bland i vann eller eplejuice + vann og drikk på tom mage ja. Grunnen til at 1 ts av hver er litt mye i begynnelsen er at disse tilskuddene er svært rensende og man kan oppleve utrenselsessymptomer som influensasymptomer, treg mage, vond mage, løs mage, hodepine, kvalme osv, men dette er bare positive tegn altså. hvis du føler 1/3 ts ikke gir symptomene jeg allerede har nevt, kan du etter 3 dager øke til 1/2 ts chlorella og spirulina, + 1 ts kamut, deretter øker du til full dose etter en uke. Kjenn på kroppens signaler :)

MaritBE

21.01.2011 kl.23:28

Det så og hørtes supergodt ut ;-) Dette skal jeg også lage! Tusen takk for supre tips igjen ;-) Fantastisk.

lovelyliller:)

21.01.2011 kl.23:41

jeg er også veldig glad i den type nøtter! har aldri smakt det selv,men det hørtes njuudelig ut!

tinekatrine

21.01.2011 kl.23:44

mmm, det så godt ut! trenger mandelkvern...

Benedicte S

21.01.2011 kl.23:51

Du er så flink å eksperimentere på kjøkkenet! Enda en oppskrift jeg definitivt skal prøve ut. Likte navnet ;) Hihi.

Line

22.01.2011 kl.01:08

Perfekt for meg som må styre unna mandler:)

Bobby Khan

22.01.2011 kl.06:47

hehe nice

Mjuuugly

22.01.2011 kl.08:00

Benedicte S: Tusen takk for det! :) Ja, syns pistasjipan var kjempefestlig jeg. Hehe Ha en fin dag du :)

Vibece

22.01.2011 kl.09:01

Stilig :) Det både så og hørtes veldig godt ut :)

Ingvild

23.01.2011 kl.15:15

Haha, nå måtte jeg le godt! Jeg så en sjokolade på butikken hvor de reklamerte med at den var laget av "coconut sugar" som skulle være "enda sunnere enn yacoon"!. Skjønte ikke før nå at dette såklart er palmesukker (da kokosnøtter vokser på palmer, smarte meg....), mens jeg søkte som en gal på "coconut sugar" uten hell^^

Susså

23.01.2011 kl.20:05

de er kjempegod !

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits