Tilbake til hovedside

Vegetarlasagne alá meg! ;)


Her skal dere få oppskriften på slik jeg lager lasagne fra bunnen av. Dette er ikke noe kjernesunn mat da det inneholder meieriprodukter, men jeg mener at meieriprodukter er helt ok av og til så lenge man tåler det. Jeg kunne skrevet veldig mye om meieriprodukter, men jeg er fullstendig klar over at det blir som å banne i kirka så den diskusjonen lar jeg ligge til en annen gang.

Jeg boikotter Tine, rett og slett fordi jeg er sterkt imot måten de manipulerer forbrukerene på. Dere har kanskje sett reklamen på TV hvor det står noen kuer på et flott og frodig jorde, på en idyllisk gård ute på landet og kuene snakker så pent om at legen dems kommer på besøk? En knakende kjekk lege visstnok. Reklamen avsluttes med at alle Tines kuer har en egen lege. Hvis du er interessert i å vite mer kan du ta en tur innom youtube, søk på "Smaken av hund" og begynn med episode en. En veldig interessant dokumentar om maktkampen i den norske matvareindustrien. Nok om Tine før jeg får de på nakken. Man skal være forsiktig å uttale seg om en slik stor produsent! Det jeg vil frem til er at hvis man ikke har fått påvist laktoseintolerranse/kaseinintoleranse så syns jég det er helt ok å bruke meieriprodukter av og til. Jeg er opptatt av hvilket meieri jeg kjøper produktene fra og jeg kan varmt anbefale dere Rørosmeieriet, ta en titt på DENNE siden hvis du lurer på utsalgssted på de forskjellige produktene de fører. Det jeg savner her til lands er en god, økologisk ost som kan brukes til topping på varme retter, ellers kommer man langt med Rørosmeieriet!


"Du vet hva du vil ha, og vi har gjort noe med det. Nå kan du nyte Norges første økologiske Cottage Cheese. Spis med god samvittighet; lite fett og masse proteiner!"

Det er flere år siden jeg begynte å lage lasagne med squash i stede for pastaplater, men nå er det jo blitt en stor hit for alle som spiser lavkarbo. Jeg lager halve lasagnen med pastaplater og halve med strimlet squash. Én side til meg og en side til min kjære. Han vil helst ha pastaplater så da skal han få det! Her får dere oppskrift på min hjemmelagde lasagne som i utgangspunktet er glutenfri, sukkerfri, MSG-fri, vegetar, proteinrik og lavkarbo!

Til en ildfast form:
♦ 1 pk. quorn farse (erstatter kjøttdeig, inneholder eggehvite, les mer HER.)
♦ 1 løk
♦ 2 store hvitløksfedd
Til tomatsausen:
♦ 1 boks hermetiske tomater
♦ Krydder etter eget ønske. (Jeg bruker himalayasalt, sort pepper, cayenne, paprika og basillikum).
♦ 1 ss buljong, jeg bruker den som vises på bildet. Kan kjøpes på helsekost eller Ultra-butikker til en billigere penge.
♦ 1 boks Røros cottage cheese
♦ 1 squash
♦ 2 store eller 4 små lasagneplater (du kan fint bruke kun squash!)
♦ Upasteurisert ost fra Gylden. Kjøpt på Bondens marked og fryst ned. Bruk den osten du liker.

  Slik gjør du:

- Quornfarse, løk og hvitløk brunes i en stekepanne. (På bildet hadde jeg et oppkuttet quornfilé i tillegg)
- Hakka tomater, buljong og krydder blandes godt sammen og helles over quornfarsen.
- La det småkoke et par minutter.
VIKTIG! Konsistensen på tomatsausen vil være tørrere enn normalt og det er viktig at man ikke tilsetter mer væske. Squashen skiller ut mye væske under stekingen så det kan fort bli en veldig mye våtere lassagne enn antatt. Nå har jeg hvertfall advart! ;)
- Kutt squashen i strimler med en ostehøvel eller grønnsaksskreller.

- Start med et lag tomatsaus, cottage cheese, pastaplater/squash til du har to lag av hver. Jeg avsluttet med cottage cheese.
- Topp formen med ost.
- Stekes i 20 minutter på 210 grader.
- Serveres med salat og/eller glutenfrie rundstykker!

    Bon apetitt! :)

Stikkord:
Follow on Bloglovin

12 smil :)

thin love thin life

15.01.2011 kl.00:43

bra at du slengte med oppskrift også :-)

Heidi Persvangen

15.01.2011 kl.06:58

Den så kjempe god ut. Skal jammen jeg prøve til meg selv også neste gang lage halve til meg selv med squash hehe.., men går fint med rismelk også det bruker jeg....

Bobby Khan

15.01.2011 kl.07:24

Må prøve det er :)

littespelid

15.01.2011 kl.09:07

SÅ morsomt :-)
Jeg har akkurat begynt på et inlegg om det samme bare at min er vegansk.
den såg veldig god ut. Squash er bare så utrolig godt.
:-)
God helg

Multivitamin

15.01.2011 kl.09:10

Nam...legger den i mappen for oppskrifter som ¨må prøves :-)

Silje Silje

15.01.2011 kl.09:33

Takk for tipset ang squashen og blaut lasagne! Jeg skal prøve meg på rørosprodukter i mars jeg :-) Har så lyst å prøve den tjukkmelken.

lovelyliller:)

15.01.2011 kl.13:58

mm kjempefint innlegg! så jo nydelig ut! ha en fin helg :*

Anita

15.01.2011 kl.14:32

Dette så kjempegodt ut! Takk for oppskrift.

silje's fremgang.

15.01.2011 kl.15:04

Det der såg skikkelig namm ut..:D

Helena

15.01.2011 kl.15:59

Hei,

Rørosmeieriet er delvis eid av Tine Ba så du støtter dem ved å kjøpe produkter fra Rørosmeieriet også!

Mjuuugly

15.01.2011 kl.16:35

Helena: Nei. Jeg støtter IKKE Tine når jeg kjøper Rørosprodukter, det er nettopp det jeg IKKE gjør. Jeg støtter Rørosmeieriet, eid av Tine eller ikke.

Helena

15.01.2011 kl.17:55

Jeg tenkte på økonomisk støtte ved å kjøpe produktene deres, som aksjeeier får Tine en del av overskuddet :-)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits