Tilbake til hovedside

Kaffe mocca! Uten sukker og laktose :)



I dag laget jeg meg en kopp med kaffe mocca, helt uten sukker og laktose, men det er vel ikke noe sjokk. Jeg deler oppskriften med dere, slik at de av dere som ikke tåler laktose, eller de av dere som har kuttet ut sukker, får en egen oppskrift på mocca. Her kommer jeg med sjokoladesaus, steamet melk med "krem", man skal ikke spare på kosen, eller hva?

Til 1 kopp kaffe mocca trenger du:
♦ 1,5 dl kruttsterk, god kaffe
♦ 2 dl økologisk soyamelk/m kalsium
Til sjokoladesausen:
2 ss yaconsirup ♦ 1 ss kakaopulver ♦ 3 ss økologisk kokosmelk.
♦ 0,5 dl økologisk kokosmelk, evt. soyakrem.





- Kaffen brygges og settes til side.
- Soyamelken steames med melkeskummer eller i kjele på komfyren.
- Sjokoladesausen lager du enkelt ved å blande yaconsirup, kakaopulver og kokosmelken.
- Steam kokosmelken til den er tykk og kremete.
- Start med sjokoladesaus i bunnen av glasset.
- Hell over kaffe og den steamede soyamelken. Du velger selv om du vil blande dette sammen. Jeg gjorde ikke.
- På toppen heller du forsiktig over kokos"kremen".
- Drikkes umiddelbart. 

TIPS: Aller helst bør du bruke espresso, en dobbel er alltid godt. Jeg har ikke espressomaskin, så jeg lager en kruttsterk kaffe med kaffebønner som jeg kverner og lager kaffe av i presskanne. Det funker det også, men espresso anbefales!

Denne ble utroooolig god, men fy så mektig! Dette er virkelig for sjokomomser eller ved akutt søtsug!
 

Stikkord:
Follow on Bloglovin

41 smil :)

multivitamin

10.01.2011 kl.17:19

Dette så virkelig godt ut! Mange kjekke oppskrifter du legger ut for tiden, veldig spennende!

Linn

10.01.2011 kl.17:58

NAM! Denne må prøves! Ser og høres helt fantastisk ut! :)

Cathrine

10.01.2011 kl.18:10

Mmmm, nå ble jeg fristet! Får prøve meg på en slik en neste gang søtsuget tar helt overhånd ;)

Leste litt mer på bloggen din, ikke lagt merke til denne før. Men likte virkelig alt dette du skriver om, så skal absolutt holde et lite øyet med her ;)

Silje Silje

10.01.2011 kl.18:48

Nam nam! Jeg pleier å lage bare kaffelatte jeg med kanel og vanilje i <3

Lene

10.01.2011 kl.18:56

Oi, den så god ut:)

Prøvde å lage meg "kakao" med kokosmelk og carob, men den ble IKKE god, altfor mye kokossmak. Har brukt rismelk tidligere, men da blir kakaoen så tynn (men god), hva er ditt beste tips til melkefri kakao/hot chocolate?

Mjuuugly

10.01.2011 kl.18:59

Lene: Med hasselnøtt/mandel/paranøtt-melk :http://mjuuugly.blogg.no/1291564909_fyldig_hjemmelaget_ka.html

Evt. kan du bruke 50/50 soyamelk/rismelk.

kuraikyo

10.01.2011 kl.20:04

*lagre oppskrift* og jeg som kjøpte 2x kaffe ismocha idag!! haha. <3 du er best. ser kjempedigg ut.

Lene

10.01.2011 kl.20:06

Tusen takk for svar...det hørtes faktisk veldig godt ut- og smart, for da blir vel melken litt tykkere enn med rismelk. Hvilke av nøttemelkene foretrekker du?

Mjuuugly

10.01.2011 kl.20:08

Lene: Oi, nei den blir for vrien gitt. De er veldig gode på hver sin måte, men hvis ikke du har prøvd mandelmelk før så bør du absolutt prøve det først, det er en "HIT"! ;)

Lene

10.01.2011 kl.20:18

Hehe, skjønner, du vil ikke favorisere en nøtt fremfor en annen;)Ok, skal gi mandelen en sjanse da, jeg har prøvd mandelmelk til andre formål, tror jeg har prøvd det i kakao en gang også... men mener å huske at det smakte litt mye mandel, så tror jeg putta i alt for lite kakao/carob-pulver ( blandet i rismelk kreves jo ikke så mye, men blir jo annerledes med nøttemelk). Har du en oppskrift, eller et mål på forholdet mellom melken og kakao/carob (og søtning), så blir jeg veldig takknemlig:)

Mjuuugly

10.01.2011 kl.20:35

Lene: ehe, nei, man skal ikke tulle med disse nøttene! ;Jeg bruker minst en spiseskje kakaopulver, uansett hva jeg lager, men det er jo veldig individuelt hvor kraftig kakaosmak man vil ha. Du må nesten bare smake deg frem, begynn med litt (et par teskjeer)og smak deg frem, det er mitt beste råd :)

Lene

10.01.2011 kl.20:42

Åh, herregud! Så helt fantastisk ut! Merker at jeg er nærme å klikke med inn på i herb og kjøpe yacnsirup nå!

Lene

10.01.2011 kl.20:51

Ok, takk, får prøve meg litt frem. Liker at det smaker sjokolade, så får nok putte i litt. Blir godt med kakao som ikke bare er en tynn suppe, hehe. Rismelk er nyttig til sitt bruk, men til å lage kakao kommer det til kort- i hvert fall alene, kanskje jeg skulle prøve med litt soya/ris i 50/50 også en gang. Går i hvert fall herlige tider i møte;)

Heidi Persvangen

10.01.2011 kl.20:51

åh den så rååååååååååååååågod ut.....den skal jeg lage bare pakka mi i posten kommer hehe..

Maypia Angelica

10.01.2011 kl.22:52

Lovely, det skal jeg absolutt lage så snart jeg får kjøpt yacon sirup. Hvordan steamer man soyamelk i kjele?

// Takk. :) Er ubeskrivelig godt å ha en så god hest når man er syk. Får liksom litt motivasjon til å holde meg oppegående. Men er veldig kjipt at jeg klarer å holde så lite på med henne. Men hun er bare suveren altså. :D

Lene

10.01.2011 kl.23:03

Bare en ting til, hvor kjøper du økologisk soyamelk? Hvilket merke er det?

Kesia

10.01.2011 kl.23:08

Kom over bloggen din ved et slumpe treff og gjett om jeg er glad for det! Er i samme sko som deg og du har virkelig en fin blogg :) Er skikkelig støkk på mat fronten siden jeg har inntolleranse mot nesten alt så skal virkelig prøve ut noen av tipsene dine!! :) Her har du fått deg en fast leser.

Bobby Khan

11.01.2011 kl.00:52

Very nice :)

Line

11.01.2011 kl.10:29

Mmmm, midt i blinken for meg som ikke kan drikke fløte lengre:)

Mjuuugly

11.01.2011 kl.11:39

Lene: Ultra selger det, men jeg kjøper det som oftest på helsekost eller i den lille økologiske butikken vi har her i byen. Den jeg foretrekker heter "Provamel bio", den fås med sjokoladesmak og vanilje også, men er da med sukker i.

Mjuuugly

11.01.2011 kl.11:41

Maypia Angelica: Hvis du varmer opp soyamelken over svak varme og pisker med ei visp får du steamet soyamelk :) Ikke la det koke opp for da blir det altfor luftig! ;)

Lasse

11.01.2011 kl.11:44

Jeg råder deg sterkt til å velge en soyamelk uten tilsatt kalsium. Dette er inorganisk kalsium (kalk) som ikke taes opp av kroppen, men blir avleiret i kroppsvev og bidrar til mange livsstilsproblemer vi forbinder med aldring (forkalkede ledd, blodårer osv.). Dette gjelder også kalsiumtilskudd og alt annet som inneholder kalsiumkarbonat. Kalsium fra grønnsaker, carob og til og med melk er selvfølgelig uskadelig og gunstig. :)

Teresa

11.01.2011 kl.12:26

Bloggen din er jo helt genial! Jeg unngår melk og mel og delvis sukker, så her er det mye jeg må prøve ut. :)

Linket til deg på bloggen min.

Ha en fin dag!

Lene

11.01.2011 kl.13:48

Takk for svar, da blir det helsekosten i morgen:)

Maypia Angelica

11.01.2011 kl.19:10

Takk. Skal huske på det. :)

Lilljekonvall

11.01.2011 kl.19:56

DEN så aldeles herlig ut! Lagrer for senere bruk :)

Beste hilsen,

Lilljekonvall :)
sweet :D

Silje

12.01.2011 kl.13:08

Den såg jo fantastisk god ut..:D

MaritBE

12.01.2011 kl.15:21

namnamnam, denne skal jeg absolutt lage ;-) har savnet kaffe mocca..

Kirsti-Marie

12.01.2011 kl.15:23

Hei!:) Ville bare takke for kommentaren på bloggen før jul. Ble det algebad på deg?;) Åhh, du lager utrolig mye godt, det skal sies. YUM:D

Iris

13.01.2011 kl.07:57

Jeg lurte på en liten ting :) Hvor får man kjøpt stevia?

hjelpmegselv

13.01.2011 kl.08:17

Du altså.. jeg blir helt matt over hva du får til, men herlige oppskrifter og fine innlegg.

Herlige menneske, ha en skjønn torsdag!

mybreastsurgery

13.01.2011 kl.10:10

nammmm! ta en tur innom bloggen min? blogger om en bryst operasjon jeg skal igjennom 15.februar. + jeg har blitt sponset av brun og blid. Så blir snart masse konkurranser :)

Mjuuugly

13.01.2011 kl.13:27

Takk for det Lilljevonvall :)

Kirsti-Marie

13.01.2011 kl.21:10

hehe, da har du noe å se fram til:) gavekort på spa er ikke å forakte! Mange deilige behandlinger å velge mellom:)

Camilla Simone

14.01.2011 kl.13:50

Oppdaget en boks med kokosmelk i skapet i dag, da kom tankene på dine oppskrifter på varm drikke med en gang. Er utrolig glad for at du deler alle dine oppskrifter med oss andre og som jeg skrev til Silje for litt siden. Er utrolig glad for at jeg har kommet over bloggen din. Du er en stor inspirasjon og gjør det utrolig mye enklere for meg å ikke tåle melk og gluten. At jeg har nesten slutten å spise sukker, gjør bloggen din til en fryd.

God helg og håper formen er bra

Marit

18.01.2011 kl.14:14

Hvilken type kakao bruker du her? ;-))

Mjuuugly

18.01.2011 kl.18:16

Marit: Jeg bruker alltid rått, økologisk kakaopulver :)

Christine

18.01.2011 kl.22:00

Kjære Mjuuugly! Jeg laget nettopp denne til kjæresten og meg selv, med litt kokoskrem og kanel på til slutt, og den ble helt nydelig!!! Tusen takk for at du deler så nydelige oppskrifter med oss :-)

Marit

19.01.2011 kl.11:30

Okei, tusen takk ;-))

Mjuuugly

19.01.2011 kl.17:16

Christine: Tusen takk for tilbakemelding, kjempemoro at den falt i smak hos dere :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits