Tilbake til hovedside

Raw tortilla chips!

Her kommer oppskriften på den rå tortilla chipsen jeg brukte i den rå tacoen jeg postet tidligere. Tørker du de lenge nok blir de knasende sprø! Det er vanskelig å beskrive smaken, den er en blanding av løk, linfrø og næringsgjær som jeg syns smaker ost. Sammen med salat og cashewnøttdressing er disse kjempegode, men du kan selvsagt dippe de i cashewnøttdip, guacamole, salsa eller det du selv ønsker :)


Til ett brett:
♦ 2 gulrøtter
♦ 1 liten rødløk
♦ 1 dl gule linfrø
♦ 2,5 dl vann
♦ En god neve mandler (bløtlagt i 12 timer)
♦ En skvis sitron
♦ Hvitløkspulver, himalayasalt og sort pepper
♦ 3 ss næringsgjær til topping

Slik gjør du og tips underveis:
- Linfrøene kvernes til mel i kaffekvern.
TIPS: Du kan bruke vanlige brune linfrø, men det ser bedre ut med gule.
- Alle ingredienser untatt næringsgjær og alt vannet plasseres i en food prosessor.
- Kvern alt, tilsett mer vann etter behov.
- Linfrøene vil suge til seg mye av væsken så det er bedre å ha litt for mye vann.
- Når du er fornøyd med konsistensen helles tortillamassen ut på et bakepapir.
- Pass på at blandingen fordeles likt utover hele brettet. Kantene vil tørke først, så la heller kantene være tykkere enn i midten.
- Strø over næringsgjær. Næringsgjær er ikke rått, men er "godkjent" innen raw food, les mer HER.
Tørkeprosessen:
- Du kan velge om du vil tørke blandingen i ovnen på 50 grader med døren på gløtt i mange, mange timer, eller du kan tørke blandingen ved høyere temperatur over mye kortere tid, men det blir ikke rått da. Jeg tørket de i ovnen på 50 grader og jeg har ikke oversikt over timer, men det blir fort nærmere 20 timer på en så våt blanding.
- Husk at du ikke trenger å la ovnen stå på hele tiden, bare skru den av av og til.
- På slutten av tørketiden, tar du ut brettet og knekker/skjærer tortillaen opp i biter. Løsn fra bakepapiret og la det tørke litt ekstra.


Vær obs på at det verken ser apetittvekkende ut eller smaker noe godt før det er blitt tørket i ovnen. Både smak og utseende endrer seg kraftig!

 

Stikkord:
Follow on Bloglovin

24 smil :)

Bobby Khan

18.01.2011 kl.01:19

og der kom den hehe

Generasjonsex

18.01.2011 kl.02:00

Takk for tipset! Funker fett ;D

Anita

18.01.2011 kl.08:00

Nam! Jeg prøvde å lage noe kjekslignende saker med gulrot, linfrø og næringsgjær i helga, men de ble mer knekkebrød etter min mening. Men absolutt gode da:)

tinekatrine

18.01.2011 kl.09:58

ser veldig godt ut, men har ikke mulighet til å la ovnen stå på i flere timer... så får prøve på høyere varme kanskje, men da kommer jeg sikkert bare til å brenne det, hehe

Eldeen

18.01.2011 kl.11:40

Åååh, det ser kjempegodt ut! Jeg blir visst nødt til å skaffe meg slik næringsgjær. :) Den smaker ikke gjær, eller? Jeg har prøvd en type soyaost, Sheesly eller noe sånt, og den både smaker og lukter gjær. Æsj. =P

SV: Ja, det er deilig med dager der formen og energien er litt bedre. :) Jeg gleder meg til de kommer litt oftere. ;) Smoothie er digg. <3

Kaja

18.01.2011 kl.11:59

Det så herlig ut! Namnam :)

lovelyliller:)

18.01.2011 kl.13:23

Åååååååå tusen takk!!! *elsk!*

Lene

18.01.2011 kl.13:39

Å, kjære vene, dette skal prøves! Så kjempegodt ut:) Vet du hvor lenge de må "stekes" hvis man bruker dehydrator?

Har tenkt lenge på å spise mer "raw", men har lurt på hva i all verden man spiser til middag, kan jo ikke ha salat hver dag heller, hehe. Men dette var jo et knallforslag- BÅDE godt OG sunt. Du er kjempeflink, takk for all inspirasjon!:):)

Marit

18.01.2011 kl.14:07

YUM. så godt ut ;-) Disse må jeg også prøve å lage, hehe.

Mjuuugly

18.01.2011 kl.18:34

Lene: Tusen takk for det :) Nei, du må nok bare passe på de og åpn døren av og til for å slippe ut fuktighet!

Mjuuugly

18.01.2011 kl.18:35

Eldeen: Nei, den smaker ikke gjær i det hele tatt, smaken minner mer om ost! :)

Eldeen

18.01.2011 kl.20:03

SV: Ah, så bra! Da må det bare prøves! =D

Ine - iherb.blogg.no

18.01.2011 kl.22:15

Herregud så fantastisk genialt! Må bare skaffe meg kaffekvern nå da, så kan jeg og få prøvd den oppskriften her :)

Mjuuugly

18.01.2011 kl.22:16

Ine: Du kan jo prøve med blender/stavmikser/foodprosessor? Blir sikkert ikke like grovkvernet, men det er jo ikke så nøye ;)

Lene

19.01.2011 kl.12:40

Ok, næringsjær er herved bestilt, gleder meg til å prøve å lage dette:) Mon tro om det går an å lage en eller annen type "cheeze doodles" også?;)

Friskus

19.01.2011 kl.15:36

Har et spm angående Agar agar. Sett at du har benyttet dette før. Jeg ønsker ikke å benytte gelatin og har derfor kjøpt en boks med pulver av Agara agar. Tenkte det kunne benyttes i feks. fromasje, men er usikker på dosering og fremgangsmåte, har du noen tips?

Mjuuugly

19.01.2011 kl.17:10

Friskus: Agar er en kunst å bake med, faktisk veldig vanskelig å vite hvor mye agar man trenger for å få samme effekten som gelatin. Det beste tipset er at du prøver deg frem. Jeg laget fromasj med agar for leeenge siden, kanskje det kan hjelpe deg? http://mjuuugly.blogg.no/1271593242_fruktfromasj_mmm.html

Mjuuugly

19.01.2011 kl.17:15

Lene: Ja, det hadde jo vært en drøm å få til! ;)

Lene

19.01.2011 kl.18:06

Hehe, ja, en stor drøm (elsker ostepop og dens like;))

Angående agar, så har jeg det stående i skapet, men siden det skal være så vanskelig å bruke det, har jeg ikke prøvd meg på noe ennå. Går det an å lage marshmallows av det tror du? Så en kar på TV som lagde hjemmelagede, rosa (av rødbeter) marshmallows, men han brukte såklart gelatin og flere kg sukker. Mon tro om det finnes en sunnere løsning? Hadde vært noe og hatt i kakaoen det;)

Mjuuugly

19.01.2011 kl.18:11

Lene: Det skal gå an det ja, men hvordan man gjør det har jeg ingen anelse om ;)

Andrea

20.01.2011 kl.10:13

Ih! Dette skal jeg definitivt prøve ut =D

Marianne

21.01.2011 kl.10:45

Nydelig! Jeg eeeelsker tortillachips, og har hatt planer om å prøve å lage det rått også, bare ikke helt fått ut finger´n enda... Og jeg har heller ikke laget igjen rå tacoshell, enda det var så utrolig fantastisk godt. Det er bare denne tiden da. Men kanskje i dag gitt? :) Ønsker deg en god dag, og kos deg med juiceren!

Christina

31.01.2011 kl.13:21

Hei! :)

Har disse i ovnen nå, er spent. Steker du de på "vanlig" innstilling eller varmluft? Og steker du de på rist eller plate?

Liker bloggen din veldig godt! :)

Mjuuugly

31.01.2011 kl.14:49

Christina: Hei du! Jeg ville brukt stekebrett, men jeg har ikke det så jeg bruker alltid rist og det funker det også ;) Jeg tror jeg bruker vanlig innstilling, ikke varmluft, skjønner meg ikke helt på den ovnen ser du ;)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits