Tilbake til hovedside

Blåbærsyltetøy!

Laget blåbærsyltetøy i går, uten sukker såklart. Veldig enkelt og veldig godt. Du kan lage hvilket som helst syltetøy på samme måte som i denne oppskriften, men hvis du skal bruke gelatin så vet jeg ikke hvor mye du må bruke for å få samme effekt som agar. Jeg bruker agar fordi det er vegansk. Det er en alge som er svært fiberrik. Gelatin er som de fleste vet laget av ben og brusk fra dyr, hovedsaklig svin. Agar kan kjøpes på nett, i helsekostbutikker eller i noen innvandrerbutikker. Du kan lese mer om agar HER.

   

Blåbærsyltetøy:

♦ 2 dl fryste blåbær
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 1 pk = 1 ts stevia pulver
♦ 2 ss sukrin
♦ 1/3 ts agar

Slik gjør du:
- Tin blåbærene.

- Mos blåbærene enten med en gaffel eller stavmikser/blender hvis du ikke liker klumper i syltetøyet.

- Kok opp blåbær, vanilje, stevia og sukrin.

- Smak til om du trenger mer søtning. Jeg brukte selvplukkede blåbær så de var søte og jeg trengte lite søtning.
- Når det koker seter du ned varmen og tilsetter agaren. Rør godt.

- La det småkoke i ett minutt.

- Hell over i en form og sett i kjøleskap eller fryser.


VIKTIG: Selvom 1/3 ts agar ser veldig lite ut må du ikke finne på å bruke mer enn dette.

       Velbekomme :)
 

Stikkord:
Follow on Bloglovin

19 smil :)

Heidi Persvangen

07.01.2011 kl.08:28

Nam så kjempe godt ut. Elsker blåbær....:-)

Anita

07.01.2011 kl.10:28

Jeg lager rått syltetøy og bruker knuste chiafrø og/eller psyllium husk for å tykne det, funker kjempebra:) Har nevnt det på bloggen før tror jeg, men skal lage et innlegg om det når jeg får tid:)

Prøvde meg på en blåbærdessert i julen med agar, men den ble så kornete og fæl, kanskje jeg hadde i for mye agar? Må nok prøve igjen;)

LeneAndrine

07.01.2011 kl.13:51

mmmm! Såg godt ut. Har funne ut at det er veldig lett å bare røre sammen bær og sukrin også. Då har ein jo rørt syltetøy på null komma svisj. Men dette var lurare. Blir ikkje så rennande. Har ikkje prøvd agar endå eg.. Litt skeptisk, uten at eg heilt veit korfor. Det smakar vel ingenting? Er det bare gelatinliknande eller?

bente

07.01.2011 kl.14:14

mmmm! jeg har agar stående i skapet som jeg ikke har prøvd enda. Kanskje det blir jordbærsyltetøy på meg? :P det er pulver og ikke agar flak du har brukt her?

Silje Silje

07.01.2011 kl.14:38

Agar er vanskelig å holde på med syns jeg, du er flink som får det til! :-) Syns tipset til Anita lenger opp her var smart, å bruke knuste chiafrø eller loppefrø.

Marit

07.01.2011 kl.14:43

namnam ;-) så godt ut !

BloggFeber

07.01.2011 kl.15:11

Nam! Blåbærsyltetøy er så godt! :D

Maren

07.01.2011 kl.15:50

Skal prøves med bringebær! Yummi! God helg!

Mjuuugly

07.01.2011 kl.16:10

bente: Pulver ja. Vet ikke hvordan flakene brukes :P

Mjuuugly

07.01.2011 kl.16:13

Anita: Har laget dette jeg også, men det verste jeg vet er psyllium husk på den måten. Det blir fryktelig kvalmende, slimete og ekkelt, men det er min mening da. Hehehe ;)

Heidi Persvangen

07.01.2011 kl.16:32

Bruker du begge pulvrene? har du brukt dem lenge? Begynte du med en av og dem og så tok den andre eller har du brukt begge sammen hele tiden?

lovelyliller:)

07.01.2011 kl.17:40

mmm så deilig da! blåbærsyltetøy er nydelig

Mjuuugly

07.01.2011 kl.20:53

Maren: God helg til deg også! :)

Astrid

24.01.2011 kl.23:25

Naaaam... :)

Mjuuugly

25.01.2011 kl.01:37

Astrid: :)

Eldeen

10.05.2011 kl.20:59

Veit du hvor lenge det holder seg? Jeg har nemlig laga, men glemt å spise opp, og nå tør jeg ikke smake på det. Det ser helt fint ut og lukter også helt fint, men jeg er så livredd for å bli dårlig hvis jeg spiser det, hehe. :)

Mjuuugly

11.05.2011 kl.19:02

Eldeen: Hehe, huffda! Hvis det ser fint og lukter fint så smak på det, ikke noe farlig det. Jeg har ingen anelse om holdbarhet, men vil tro en ukestid er fint :)

Eldeen

21.05.2011 kl.13:20

Hehe, okei. Tusen takk! :)

Mjuuugly

21.05.2011 kl.17:15

Eldeen: :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits