Tilbake til hovedside

Glutenfrie, grove rundstykker!

Jeg har endelig klart å lage noen kjempegode, glutenfrie rundstykker! I går så jeg God Morgen Norge og ble veldig inspirert av DENNE oppskriften. Tenk så greit å lage rundstykker som ikke trenger å rulles ut til runde boller? Jeg hater nemlig deig mellom fingre og negler! Oppskriften er dog. ikke opptimal til mitt kosthold så her laget jeg virkelig bare rundstykker med ingredienser og mengder med sunn fornuft. Resultatet ble kjempebra, de ble saftige og gode! Jeg er superfornøyd! ;)



Til 9 runsdtykker:
♦ 5 dl glutenfrie havregryn
♦ 2 dl mandelmel
♦ 2 egg
♦ 1/4 økologisk fersk gjær-terning
♦ 2 dl vann (37 grader)
♦ 0,5 dl linfrø
♦ 1 ss psyllium husk (gjør bakverket saftig)
♦ 1 ts himalayasalt

Denne gangen valgte jeg å bake med gjær. Det er faktisk første gang. Ulempen med glutenfritt er evnen til å heve, så hvis du tåler gjær anbefales det å bruke gjær. Du kan selvsagt bruke samme mengden tørrgjær i stedet for fersk gjær. Hvis ikke du vil bruke gjær kan bruke bakepulver eller natron + syre. Jeg bruker psyllium husk (knuste loppefrø/psyllium husk, les mer HER) fordi det gjør bakverket saftigere.



SLIK GJØR DU:
- Lag havremel av 4 dl glutenfrie havregryn. Dette kan gjøres i blender, med stavmikser, i kaffekvern eller kjøkkenmaskin.
- Bland alt det tørre godt sammen.
- Legg psyllium husk i vann og la det svulme opp i ca 5 minutter. Jeg brukte ca 1,5 dl vann til dette. Psyllium husk tiltrekker seg MASSE vann!
- Tilsett psyllium husk, egg og halve vannmengden med gjær.
- Bland godt sammen, se an konsistensen og tilsett resten av vann med gjær.
- Deigen skal være våt, men seig nok til at den ikke faller fra.
- Legg i klatter på et bakepapir. Pass på at du ikke lager de for flate.
- La de heve en halvtimes tid.
- Stekes på 210 grader i ca 20 minutter. Avkjøl. Kan med fordel fryses.

  

    Ser de ikke gode ut? Her med blåbærsyltetøy. Oppskrift kommer :)

Stikkord:
Follow on Bloglovin

36 smil :)

Marianne

06.01.2011 kl.13:25

Nam! Får vann i munnen. :o

ekva

06.01.2011 kl.13:31

Åja:D Takk for kommentaren:D nå vet jeg hva gojibær er!!

Eldeen

06.01.2011 kl.13:54

Nam! Det ser helt nydelig ut. =D Må prøves en dag. :)

Line

06.01.2011 kl.14:01

Ser super gode ut. PS grattis med gode lesertall i går:)

Anita

06.01.2011 kl.14:45

De ser kjempegode ut:) Har funnet ut at jeg tåler gjær dårlig, så jeg baker alltid med bakepulver. Fiberhusk (mener det er samme greia som psyllium husk, bare oppmalt) er genialt for å få saftige rundstykker som hever bedre:)

Line M K

06.01.2011 kl.15:08

Kjempe flott! Ble inspirert :) Dette skal jeg bake i dag, slik at jeg kan ta med på helgesamlingene i morgen. Vankelig og finne gode alternativer til brødmat. Så det går ofte i havregrøt i alle variasjoner, supper (finner i fyseren) og lune salater. Nå skal jeg suplere med rundstykker. Det er flott når jeg få servert en oppskrift du presangterer her. Blir inspirert, og putter inn litt baketid mellom lese øktene ;)

Tusen takk! :)

Mjuuugly

06.01.2011 kl.15:16

Line M K: Det var hyggelig å høre. Bon apetitt :D

Helene

06.01.2011 kl.15:19

Åhhh, dette passet PERFEKT! Har vært fysen på hjemmelagde rundstykker lenge, og tenkte at jeg endelig skulle ta meg sammen til helga og faktisk GJØRE det - nå vet jeg hvilken oppskrift jeg skal følge :) Tusen takk for at du deler så mye flott og godt med oss!

sol

06.01.2011 kl.16:18

Fin blogg! Et spørsmål angående å handle på iherb.com. Betaler du mye i toll om ordren går over 200kr?

www.sølete.com

Mjuuugly

06.01.2011 kl.16:28

sol: Tollavgiften er på 10,7% av kjøpssum + 25% moms, best å holde seg under 200kr ;)

Silje Silje

06.01.2011 kl.16:35

Nam nam! +syre når man bruker bakepulver? Det må du fortelle om! På søndag bakte jeg rundstykker jeg også. Brukte mest bokhvetemel, brun rismel, glutenfrie havregryn, husk, øko bakepulver, litt salt + 2 egg. Det var SÅ godt!

Mjuuugly

06.01.2011 kl.16:40

Silje Silje: Ikke bakepulver og syre, natron og syre. Gir mye bedre heving enn bakepulver. ;)

Heidi Persvangen

06.01.2011 kl.17:21

Så kjempe gode ut :-)

Soolveig og Stine

06.01.2011 kl.17:25

så fint et design du har (:

MaritBE

06.01.2011 kl.18:44

så flink du er ;-) Det er ikke bare bare med glutenfri kost nei, hehe. Har nesten aldri kunnet ta på deigen jeg har laget pga det. Men man lærer etterhvert ;-) hihi
Så super godt ut :D

Karen

06.01.2011 kl.19:53

Det så faktisk ikke SÅ veldig godt ut... men jeg tror det er veldig godt! =D

Kristine

06.01.2011 kl.21:12

De så veldig gode ut! Også må jeg bare tipse om at stivpisket eggehvitte funker veldig bra som heving i både kaker og bakst :)

Linn

06.01.2011 kl.21:40

Så veldig godt ut! Men hvor får du tak i økologisk gjær? Akkurat den typen? Det må jeg skaffe meg, skal ikke lage rundstykker før jeg har fått tak i det iallefall :D

Linn

06.01.2011 kl.21:46

Ohh og angående psyllium husk, det finnes ikke forskjellige typer eller noe sånt? Man kan fint bake med denne f.eks? :) -

http://www.iherb.com/Now-Foods-100-Certified-Organic-Psyllium-Husk-Powder-12-oz-340-g/21116?at=1

bente

06.01.2011 kl.23:20

Namm! det så godt ut :D Vet du om chiafrø eller linfrø kan gjøre samme nytten som loppefrø?

Fatally Yours

07.01.2011 kl.01:28

yummy! skal prøves!

Xoxo-FatallyYours

slankerinna

07.01.2011 kl.01:55

Så morro at du er nr 15 på topplista,det fortjener du virkelig.Det ligger arbeid bak denne bloggen og du er virkelig flink med bilder og forklaringer.Ser absolutt ikke ut som en privatperson har laget den.Så gratulerer så masse:)

Bobby Khan

07.01.2011 kl.04:27

de så kjempe nice ut

Mjuuugly

07.01.2011 kl.08:31

Helene: Takk selv :)

Mjuuugly

07.01.2011 kl.08:38

MaritBE: Helt sant. Øvelse gjør mester! ;)

Mjuuugly

07.01.2011 kl.08:39

Linn: Den har jeg kjøpt på den lille økologiske butikken vi har i Kristiansand. Jeg vet ikke om de selger den på helsekoster, men typisk Røtter, helios og kinsarvik har nok denne gjæren :)

Mjuuugly

07.01.2011 kl.08:41

Linn: Jeg vet ikke helt om det finnes mange typer, noen kaller det "husk", andre "fiberhusk", men det heter egentlig psyllium husk. Den du linker til er helt korrekt. Det er den jeg bruker :)

Mjuuugly

07.01.2011 kl.08:46

bente: Det vil gjøre litt av samme nytten, men loppefrø er absolutt det beste!

kathrine kragøe

11.01.2011 kl.22:32

hei! Jeg baker veldig mye glutenfritt, og bruker mye sukkeroefiber i gjærdeigene mine, det synes jeg er helt suverent; boller, brød, rundstykker - alt får en solid dæsj fiber! Anbefales på det sterkeste!

Tina

12.01.2011 kl.17:21

Dette såg veldig godt ut:)

Eg skal til å lage disse no;) Likte godt en oppskift der eg slipper å rulle rundtykkene runde:P får de aldri fine,hehe, så no får vi se kordan dette går:D

Takk for tips;)

Ellers vil eg bare si at du har en veldig bra blogg, masse gode tips til meg som har diabetes, å er veldig interresert i kost og ernæring generelt;) Så eg legger meg til som føler, masse spennende å lese her;)

Kristine

13.01.2011 kl.21:18

Tusen takk for en super oppskrift! Lagde disse idag, og de ble kjempegode! Trolig den beste glutenfrie baksten jeg har laget:)

Mjuuugly

13.01.2011 kl.21:31

Kristine: Så koselig å høre at de falt i smak, tusen takk for tilbakemelding :)

wannabekreativ

20.01.2011 kl.20:16

De må jeg teste neste gang :-)

Jeg bakte glutenfritt solsikkebrød i dag. Håper det smaker godt. Gleder meg veldig til kveldsmat

Anita

20.03.2011 kl.21:33

Blir veldig inspirert av å lese bloggen din. Du er veldig flink til å finne gode oppskrifter.

Prøvde disse rundstykkene i dag og de er knallgode. Spiste de sammen med din kaffe Mocca, som også er helt perfekt for min smak!!

Mjuuugly

20.03.2011 kl.22:05

Anita: Tusen takk for en så hyggelig tilbakemelding :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits