Tilbake til hovedside

Bloggen er 1 år - oppsummering av året!

I dag er det ett år siden jeg startet denne bloggen og dette året har bydd på oppturer og nedturer. Dette året har nemlig vært utrolig spesielt for meg og jeg har delt det jeg mener er verdt å få med seg her på bloggen. 2010 har vært det beste året mitt noen sinne. Det har skjedd masse flott og humøret mitt har aldri vært bedre. Dessverre har ME'en stått mye på stedet hvil, om ikke verre. Jeg begynte å skrive denne bloggen med håp om at dette skulle vise andre min vei til en friskere kropp, men slik har det ikke vært. Det det derimot helt klart har blitt er en blogg der jeg viser andre hvordan jeg mestrer min hverdag som hjemmeværende og ME-syk. ME er en sykdom som er svært individuell, noen blir raskt friske mens andre er syke i mange år. Jeg hadde håpet at riktig kosthold ville få meg frisk på et blunk, men slik er det ikke. Det ligger mye mer i en syk kropp enn et dårlig kosthold. Det jeg derimot har fått igjen med å legge om kostholdet er enormt mange goder, og selvom ME-en ikke er bedre, så sitter jeg igjen som et bedre menneske som kjenner kroppen min bedre enn jeg noen gang har gjort før.

Her kommer en oppsummering av året på mjuuugly.blogg.no:

Månedsoppdateringer:
Jeg begynte å skrive månedsoppdateringer hver måned for å bevisstgjøre for meg selv hvordan månedene hadde vært og eventuelle endringer og utviklinger. Dette kommer jeg til å fortsette med.Kaffe:
I 2009 og begynnelsen av 2010 var kaffe min store energikilde. Uten kaffe kom jeg meg ikke opp om morgenen og jeg drakk fort halvannen kanne før jeg var i stand til å gjøre noe som helst. Jeg fant ut at dette måtte ta slutt og jeg tok en "koffeinavvenning". Det har funket og jeg har ikke lengre noe behov for kaffe, men jeg tar gjerne en kopp. Ikke fordi jeg må våkne, men fordi det er fantastisk godt med en god kopp kaffe!Kjernesunn mat:
Jeg sluttet med gluten, sukker og laktose i en periode for å se reaksjonene fra kroppen. Fant etterhvert ut at jeg tåler laktose bra så jeg spiser røros-produkter. Ellers unngår jeg gluten, kunstige tilsetningsstoffer, MSG, raffinert sukker og salt.

 

I den forbindelse laget jeg nøttemelk:
Selvom jeg spiser noen meieriprodukter drikker jeg ikke melk. Jeg prøvde en kaffelatte med lettmelk bare for å ha gjort det, men det var helt forferdelig. Hvis jeg skal ha melk kjøper jeg økologisk rismelk eller soyamelk, men aller helst lager jeg egen nøttemelk. Næringsrikt og veldig godt!

   

Grønne tilskudd og alger:
Dette begynte jeg med tidlig i 2009, men fortsatte gjennom hele 2010. Jeg er helt sikker på at det er dette som har styrket immunforsvaret mitt betraktelig. Har aldri vært så lite syk etter at jeg fikk kyssesyka som i 2010!

 

Spirer:
Dette begynte jeg også med i 2009 og fortsatte med det gjennom 2010, men i skippertak!

 

Dyrevennlig:
Jeg bestemte meg først for å slutte å kjøpe dyretestede produkter, men at jeg skulle bruke opp det jeg hadde. Når de ble tomme har jeg holdt meg til merket som ikke dyretester og veldig fornøyd med det!Jeg bestilte X-antall pakker fra iHerb.com:
Hva skulle jeg gjort uten iHerb? Den siden gir meg hudpleie som ikke dyretester, -billig. Dessuten hadde jeg aldri hatt råd til all den supermaten jeg bruker hvis det ikke hadde vært for at iHerb er så billig.

Jeg ble supermat-frelst!
Jeg fant mange herlige, nye tilskudd til mitt supermat-lager.

   

Interessen for raw food økte:
Og ble veldig glad i raw food. Det jeg også fant ut er at for mye raw food er altfor hardt for min kropp, så en balanse mellom raw food med mye supermat og kjernesunn mat er det aller beste for meg!

 

Masse, masse god og sunn sjokolade og snacks!
Sukker-og glutenfri, og jeg har hvertfall ikke lidd noe nød! Jeg har laget masse god snacks og jeg har delt masse av det med dere! MMM!Jeg laget mange deilige smoothier!
Sunt, søtt og forfriskende. Smoothies er en enkel start til et sunt kosthold!

 

Vi forlovet oss:
Herligste dagen i hele mitt liv, noe som resulterte i tre uker sengeliggende, men det var verdt det!Bulgaria-Nessebar:
Årets nest beste opplevelse. En deilig og avslappende tur!Økologiske egg levert på døra!
Jeg fikk avtale på økologiske egg fra frittgående og glade høns. Hver sjette uke får jeg eggene levert på døren. Gården har ikke kapasitet til flere eggkunder, så de ønsker ikke at jeg skal skrive om den før de eventuelt trenger flere kunder, men jeg vet at disse hønene har det bra og det er jeg svært glad for.  Jeg kjøper kun økologisk kjøtt og reduserte inntaket:
Interessen for økologisk kjøtt økte med bevisstheten av den ekle kjøttindustrien. Siden økologisk kjøtt er dyrt har jeg redusert inntaket i stedet for å bli blakk. Jeg fant fort ut at det finnes mange deilige kjøtterstatningsprodukter der ute...

 

...men fant ut at soya ikke var noe for meg så jeg begrenser inntaket!
Etter en tid med lite kjøtt og masse soya følte jeg meg elendig. Ble straks bedre etter at jeg reduserte soyainntaket, så jeg holder inntaket av soya lavt.Så ble jeg sukkerfri:
I steptember ble jeg sukkerfri. Målet var 100 dager, men jeg fant ut at jeg skal fortsette. Jeg hadde det så fint som sukkerfri at det ikke er noen gode grunner for å gå tilbake til sukkeret :)Det har med andre ord vært et svært innholdrikt år for meg hvor jeg har lært meg å sette pris på de små gledene i hverdagen og det jeg får til. Selvom jeg noen ganger ikke forlater huset på noen uker, så har jeg lært meg å godta at jeg er syk og heller glede meg over det jeg får til og ikke det jeg ikke får til eller gjerne skulle ha gjort.

Så vil jeg avsluttningsvis takke alle dere som har fulgt bloggen min trofast gjennom det første året som blogger. Dere har støttet, oppmuntret og kommentert. Jeg har vært i kontakt med enormt mange flotte mennesker som har delt sine meninger, erfaringer og anbefalinger. Dere har gitt meg mer enn dere aner, og uten dere faste lesere ville jeg aldri fortsatte denne bloggen! Tusen takk for året som har gått og tusen takk for alt dere har gitt meg! Mange klemmer!

Stikkord:
Follow on Bloglovin

55 smil :)

Heidi Persvangen

04.01.2011 kl.10:30

Grattis med et år. SPennnede å følge deg da jeg tror jeg reagerer også veldig på ting pluss mye mangler blant annet jern har du tips hva jeg kan spise da?

Elsker kaffe som deg jeg også men tar bare en kopp....mye hodevondt her om dagen har drikki en del kakao og sånne drikker med melk i så jeg lurer litt på melk.....men er spennende å følge deg lærer kjempe masse.....Håper formen din er bedre!

Monica

04.01.2011 kl.10:51

Spennende år:) Ingenting topper vel forlovelsen, heller ikke i 2011 ;)

Janicke

04.01.2011 kl.10:59

Grattis med 1 år :-D Gleder meg til å følge deg videre!!!

Anita

04.01.2011 kl.11:36

Gøy med 1 års dag, gratulerer! :D

Ser ut som du har hatt et veldig fint år:) Liker månedsoppdateringene dine, tror kanskje jeg må gjøre det i år, om ikke på bloggen så i alle fall for meg selv.

Og så liker jeg bloggen din veldig godt selvsagt, den er veldig inspirerende og fin, kommer til å fortsette å lese så lenge du blogger!:) Håper du føler deg bedre og får nyte noen fine januardager;)

Hanne

04.01.2011 kl.11:36

Gratulerer med første bloggåret ditt. Gleder meg til å lese bloggen din i 2011 også. Kjempe fin oppsumering :)

Heidi Persvangen

04.01.2011 kl.11:39

Takk for svar. Spiruline og Chlorella er ikke det alger?

Hanne

04.01.2011 kl.12:16

Gratulerar med 1års dagen! Du skriv kjempebra og er utrulig inspirerande. Eg ser fram til å lesa bloggen din i 2011 :)

Heidi Persvangen

04.01.2011 kl.12:17

Koselig at jeg kan spørre deg om ting lærer noe hele tiden. Er litt skeptisk til å ta noe før jeg får svar nå men ubalansen er jo der for det hehe...ligger rett ut med hodevondt hver dag nå så noe er veldig galt...Skal prøve meg på litt linser i dag og bønner osv...så får vi se hehe.... men spirulina er nok et alternativ til meg ....Så når man tar spirulina da får man tilskudd av alt? da trenger man ikke noe multivitamin? du selv da hva gjør du spiser deg til næringsstoffene og ikke tar noe i pilleform?

Line

04.01.2011 kl.12:37

1 år, Hipp hurra. Tenkte av en eller annen grunn at du hadde holdt på lenge med bloggen:). Har du tenkt på at lekk tarm kan være med i bildet? Fikk en kommentar på bloggen min i går om akkurat det. Verdt å prøve:)

L:)

Catalyzator

04.01.2011 kl.13:43

Fant deg via bloggtipsene hos VG. Inspirerende blogg du har laget og fantastisk mye gode mat-ideer :) Ønsker deg et supergodt nytt år og possitiv helsefremgang !

Heidi Persvangen

04.01.2011 kl.14:20

Kjempe spennende med superfoods. Fikk denne supermat boka til jul så sitter å ser i den. Vet liksom ikke helt hvor jeg skal begynne hehe...Hva var det første du begynte med av supermat da?

trine

04.01.2011 kl.14:37

Gleder meg til å lese innlegget om at du er begynt å bli frisk fra ME-en. Det innlegget vet jeg kommer i 2011 !!:) Elsker bloggen din. Blir superinspirert av alle gode råd og oppskrifter. Takk for at du deler det med oss:)

lovelyliller:)

04.01.2011 kl.14:57

kjempeflott innlegg! kan ikke huske å ha lest at dere forlovet dere.. kansje jeg bare har glemt det! gratulerer i alle fall :* håper i år og neste år blir bedre enn dette på ME fronten. du har i alle fall gjort MASSE for helsa. klem fra meg

Karina

04.01.2011 kl.15:12

Godt nytt år:-)

Jeg følger bloggen din på facebook, og finner den veldig inspirerende og fin:-)

Vi har noe av samme fokusområde, kosthold og sukkerfri mat, og desverre også ME etter kyssesyke.

Kostholdet gjør mye for kroppen, men hos mange er det ikke nok. Men jeg fortsetter med sukkerfritt ihvertfall.

KLEM:-)

Sporty

04.01.2011 kl.15:19

Flott oppsummering på et flott bloggeår!
Fantasirik på å finne smarte og sunne løsninger til bedre kosthold er du også. Selv med din sykdom, synes jeg du har et godt pågangsmot!
Inspirerende er du også,- det hadde vært artig å forsøket å kutte ut sukkeret. Du må virkelig ha en god disiplin på å klare det!
Keep being the Supergirl that you are Mjugly!! :)
God klem fra meg.

J.C

04.01.2011 kl.16:05

Hvordan sluttet du med sukker? er det ikke sukker i det meste? Hva isåfall erstattet du det med?

Silje Silje

04.01.2011 kl.16:34

Flott årsoppsummering altså! Og samme her, jeg er ikke blitt nevneverdig friskere av ME'en, men opplever at jeg blir sjeldnere syk, og ikke minst - MYE mer stabil mentalt! Å vokse som menneske på denne måten var veldig uventet, men samtidig noe jeg virkelig trengte! Det er også godt å endelig akseptere situasjonen vi er i, siden det ikke er noe som snur over natta. Å ha et fint liv i påvente av et friskt et i tillegg er vitkig. Så selv om utfallet av å spise slik jeg gjør ikke ble slik jeg hadde "planlagt", fikk jeg en annen enorm gave i livet istede :-)

arnhild

04.01.2011 kl.17:27

hei!

-hyggelig at du deler av deg selv til oss lesere :) har nylig begynt på en diett fra balderklinikken, for se om det kan virke inn på meg og min ME. ønsker deg masse lykke til videre og ja, det kan ta riktig så langlanglang tid før kroppen bedres

lag deg gode dager

hilsen arnhild

bente

04.01.2011 kl.18:06

Gratulerer med ett år og med å ha funnet et kosthold som passer for deg! gleder meg til å lese her i 2011 også :D

LeneAndrine

04.01.2011 kl.18:14

Gratulerer med 1 år!

Bloggen din har inspirert meg så inmari. Tusen takk for at du delar! Håpar du vil fortsette lenge endå, og at du snart blir frisk som en fisk..

Cecilie

04.01.2011 kl.18:27

Gratulerer med dagen, Anette! Hipp hurra - og takk for bloggen din. Den er en gave til oss andre :)

Silje

04.01.2011 kl.18:42

Ett helt fantastisk år...:D

Aldor Monsen

04.01.2011 kl.18:46

Interessant å lese din blogg. I prinsippet er mye av det du har prøvd, eller også ungått, det samme som går igjen i et ph-balansert kosthold. Vil anbefale å ihvertfall lese om ideen bak dette. Google deg fram. Benytt gjerne linken under også.
http://www.phbalansertkosthold.no/home.htm

Nettisen

04.01.2011 kl.19:15

Jeg trodde du hadde blogget mye lenger enn et år av en eller annen grunn, men da har jeg jo fulgt deg nesten fra starten :-)

Du har ihvertfall hjulpet MEG til en noe friskere hverdag, det er da noe å ta med seg.

Håper du får et fantastisk 2011,jeg digger bloggen din og er fortsatt avhengig av sjokoladen, for tiden i form av sunn bounty :-)

Marie

04.01.2011 kl.19:17

Utrolig interresant og inspirerende blogg du har! Får masse tips herfra! Jeg håper du fortsetter å skrive masse innlegg, som du har gjort, fordi det er så utrolig gøy å lese!

Frida

04.01.2011 kl.19:19

Gratulerer med 1 år med blogging. Du har lært og oppnådd mye synes jeg. Lykke til med 2011.

Maya

04.01.2011 kl.19:56

Fin oppsummering av bloggåret 2011. Det har vært en fryd å følge deg så langt, og jeg gleder meg til fortsettelsen. Du er en stor inspirasjon, og jeg digger de fantastiske sjokoladeoppskriftene dine :) Håper 2011 blir et godt år for deg :)

Anita

04.01.2011 kl.21:26

Har fulgt deg en stund nå og har hentet masse inspirasjon fra bloggen din. Takk for det.

Jeg lærer fortsatt min kropp og kjenne med Fibromyalgi etter 10 år og 2 år med endret kosthold. Føler at jeg finner noe av de samme erfaringene som du har.

Fant deg nå på VG og det var litt morsomt:)

Lykke til videre og gleder meg til fortsettelsen:)

Mjuuugly

04.01.2011 kl.22:11

Silje Silje: Amen! <3

Vilfred Gangsøy

04.01.2011 kl.22:16

Fant bloggen på VG i dag, du har virkelig tatt tak i livet ditt for å komme til bunns i ME problematikken din.

Har selv forsøkt meg på mye av det du har gjort også. Har kommet til den erkjennelsen at god kosthold reduserer stresset i kroppen ved å få en jevnere balanse i blodsukkeret. I den senere tid har jeg målt blodtrykket mitt ved ulike stressrelaterte hendelser, og ser hvor det varierer med påført stress, mentalt eller via kostholdet. Samtidig følger jeg også med på hva som reduserer blodtrykket. Føler jeg meg fantastisk, har jeg lavt blodtrykk, føler jeg meg elendig, har jeg høyt blodtrykk. Har jeg en god dag og der kommer en hendelse som påvirker humøret negativt, øker blodtrykket med en gang og jeg føler meg sliten. Har i en tid benyttet en metodikk for å håndtere de humør svingningene som kommer, slik at det ikke får så stor virkning på meg. Så sakte og sikker kommer livsgnisten tilbake. Det føles godt.

Mitt tips er derfor å eliminere fra livet alt som tapper deg for krefter og gjøre mer av det som får deg til å føle deg fantastisk. Når jeg sier eliminere, så mener jeg håndtere de negative emosjonene på en god måte.

Vi lærer bort dette i vårt konsept i BestSolution.no, og flere som har benyttet kognitive metodikker mener våre metoder er vel så gode. Ønsker du å forsøke er det fint om du tar kontakt.

Annka

04.01.2011 kl.23:04

Gratulerer med et flott år! :) Syns du skal være SUPER stolt av alt du har gjort, og ikke minst gjør... :) Som min kjære far ville sagt: Du e DØKTIG!!! :) <3

Laban

05.01.2011 kl.00:02

inspirerende å lese bloggen din. jeg har det siste året slitt mye med energiløshet uansett om jeg spiser mye eller lite, om jeg trener eller ikke. sover oxo ganske mye og er fortsatt slapp. har du noen tips til hva jeg kan gjøre for å øke energinivået? svar meg gjerne på mailen min mila_05l@hotmail.com :)

godt nyttår :D

Anonym

05.01.2011 kl.08:26

Har du prøvd Lightning Process? Det har hjulpet mange som lider av ME!

Nei

05.01.2011 kl.08:52

Kan dere slutte å kommenterer om Lightning Process så sykt mye????

LP er INGEN VIDUNDERKUR!!!

Sannheten om Lightning process er at det er et tredagers terapi kurs, og det sier seg selv at ingen kan kurere en fysisk sykdom ved å tenke seg frisk.

Den innstillinga man har i det daglige har såklart mye å si på hvordan man bærer seg igjennom med en sykdom, men jeg vet om mange som har vært på dette kurset.

Den ene som har blitt "frisk" av det, var også sterkt deprimert og hadde energi til å henge i byen daglig etter skole (som hun også gikk fullt mens hun var "ME-syk").

Det er mange som får satt feil diagnose, som kanskje har noe HELT annet enn ME og da er det ikke ME'n som har blitt kurert på LP men noe helt annet.

Over halvparten av deltakene som har ME blir _dårligere_ av kurset men dette belyses jo aldri??? Og en stor del merker ingen forskjell og ser på det hele som bortkasta 20.000 kr.

Mjuuugly

05.01.2011 kl.09:03

Nei: Vi er "heldigvis" mange som er klar over dette. Jeg er positiv til LP som kognitiv terapi for f.eks depresjoner, angst og stress, men jeg er sterkt imot at de reklamerer med at det gjør så mange ME-syke friske, for det har de ingen konkrete tall på!

kari 2

05.01.2011 kl.10:11

Hei

Kom deg til England og delta i opplegget www.lighteningprocess.com fortest mulig.

Lykke til.
WOW! Jeg trodde jeg var flink med økologiske eggprodukter, ikke-dyretestet makeup og fair-trade-produkter... Woah. Du skal ha masse skryt for dette, og du er jammen en stor inspirasjonskilde også...!

May

05.01.2011 kl.10:55

Hei - flott blogg ! Jeg har hatt psoriasis artritt i mange år og er nå frisk. Kosthold er viktig, og har gjort mye likt deg. Oppdaget imidlertid at det viktigste var å få rensket opp innvendig slik at jeg ble kvitt microber av diverse slag. Først etter at jeg var "ren" innvendig, så fikk jeg reslutater basert på kosthold og tilskudd. Homøopat Atle Johan Løvaas i Bergen var mannen som hjelp meg å bli kvitt diverse microber. Anbefales på det varmeste (jeg vet at han mennesker med ME har blitt friske etter at Atle har hjulpet kroppen til å hjelpe seg selv.....) Tok også et par parasittkurer som jeg kjøpte fra "humaworm" i USA (en liten familiebedrift). Den mest effektive parasittkuren jeg noensinne har tatt...., jeg skal love at det virker. Jeg lærte at det var viktig å drikke mye vann og få i seg litt godt salt (himalayasalt). Investerte i en vannrensemaskin som lager ionisert alkalisk vann. Energien min doblet seg iløpet av to uker. Lykke til videre, ikke gi opp, du kan helt klart reversere ME !!!!

JULS

05.01.2011 kl.11:24

Hi,

Sorry to write in English. Can do it in Norwegian, but will take longer time :).

It was very nice to see that in Norway there are some people starting to think abt food and how it affects us.

I was considered to be an idiot by my husband ( now EX, he left me and my 2 small girls for hving fun party and drinking, in general responsibility free life. have to mentioned that by the time he started to earn good money he started with his middle life crises and took the money and said Good buy. not to mentioned that been Overvektig and drinking so much that he had PODAGRA already in his 36 y.o. age). Anyway, I am stressing very much with trying to find healthy alternatives and still manage economical. The worst is stress, when you have full job and 2 small kids it is not easy to have tome to shop and take time for smoothies and all the things one have for himself. I try to buy organical products ( which is nearly immpossible here in Norway, very little to choose from and very expensive) I buy Dr. Hauschka hud pleier prooducts, Weleda toothpaste, and some other things. But being alone mom it is not easy task ( buy the way all u girls here have to wake up and make a contracts with yr husbands, they always love u in the begining. I learned actually that women are not protected here. After 12 years together he took more that halve from house and 500.000 nok car and money he save while we were together. Now he earnes 1 mill, and paid last year 4600 nok a month for 2 children. Glad when he was leaving didn't really wanted kids, so avoided to have my children to be taken from me and become gypses living 50/50. Wish had signed contract abt kids as well # So no, our healf is also affected by much money we earn . I want to buy so much healthy products bu very limited by economical situation. Thoug I have to say that my girls are nearly nether sick and this is because I don't give them prosessed food. I buy meet and fish and vegies and make tasety dinners instead of buying already prepared SHIT. I don't give my children BRUS, it was B/Hage started to teach my children to like it. I want you to tak a look at some information from DAVID WOLF # on you tube there are lots of interesting videos#, and also his books. You haeve already discovered some of the things he advised for us to eat # superfoods#. In general I hope this country will give some possibility to buy these products # MAca, gojy beries, Marine phytoplankton, and other products#. Another thing is , as u said it is not only food but our innerwellbeing. YOga is very good, and there is pusteøvelse for improve health. I just now read book abt this.

It has been a mix of different information in my e-mail, but it just there so many subjects I would like women to take a look at : Food, organical prodacts for skin and body, our children, women and stress, and the biggest subgect of all LAW for women here. Please all u girls do yr reserch. I nether thought I will be in this situation. but it is very easy for man to walk out # I was shoked how easy#. ANd aI have several women around me # and many more I heard of), who were left in the saame economical devastation by "wonderfull" man). Do get contract signed !!!! Because this is also afecting yr health if it happenes.

I wish all of u all to be healthy and happy

Juls

Naviana

05.01.2011 kl.11:48

Ville bare si at jeg liker bloggen din veldig godt. Jeg har ingen spesiell sykdom eller helseplager, men har vært 100% sukkerfri i over 5 år, har brukt stevia i 4 år, og sukrin i den korte tiden det har vært på markedet... men det er ganske sjelden jeg føler noe søtbehov :) Ellers spiser jeg så mye rå mat som mulig, samt en del supermat... lagde min første rå sjokolade i 2006 og har fortsatt etter det :D Har fokus på lavkarbo samt økende grad av vegetarisk mat, men det er ingenting jeg ikke tåler. Klarte å spise nesten utelukkende rawfood en måned i 2010, det var målet. Eksperimenterer mye med mat, bruker sjelden oppskrifter og lager alt fra bunnen av... oppdaget at jeg faktisk har laget mye av det samme som deg uten å ha sett bloggen din ;) Er bare at jeg er utrolig dårlig til å blogge om det.... Synes det er kjempefint å lese bloggen din i alle fall! Lykke til på bedringens vei, noen ganger tar ting tid.

nina

05.01.2011 kl.13:24

Gratulerer med 1 år :) Mye spennende i bloggen din

Christine

05.01.2011 kl.13:40

Gratulerer med ett år, og jeg tenker "hvorfor har jeg ikke funnet denne bloggen før?" Veldig god lesning, og veldig bra med bevissthet rundt dyretesting og økologiske produkter. Har selv begynt å bytte ut produkter testet på dyr, og har sluttet å spise kjøtt, og er veldig fornøyd med det!

Uansett, veldig fin blogg, lykke til videre, og god bedring, ikke minst. Ting tar tid, men forhåpentligvis ordner det seg=)

Fjonana

05.01.2011 kl.17:50

Gratulerer! :D Du er så sunn :D

Mjuuugly

06.01.2011 kl.07:52

J.C: Jeg unngår ikke sukker i form av karbohydrater, jeg unngår raffinert sukker. Raffinert sukker finnes i nesten alt, men jeg lager nesten alt fra bunnen av og unngår alt av glutamat og dermed er det ikke noe problem å holde seg unna sukker. Jeg bruker for det meste stevia, sukrin, yaconsirup, yaconpulver, dadler og banan til søtning. Det holder i massevis :)

Mjuuugly

06.01.2011 kl.08:10

Heidi Persvangen: Jeg begynte å spire alfafrø, deretter begynte jeg med chlorella. Slik startet det hos meg ;)

Sporty: Det er ikke så vanskelig å kutte ut sukkeret. Det viktigste er å ha gode alternativer for hånd og se gledene ved å være sukkerfri :)

Aldor Monsen: Jeg har en bok om ph-balansen, veldig interessant!

Laban: Jeg syns du skal ta en titt rundt på bloggen. Det er mye som kan bedre energinivået, som adaptogene urter (ginseng, rosenrot, maca), eller spirulina. Husk at det også kan være vitamin eller mineralmangel.

Mjuuugly

06.01.2011 kl.08:28

Jeg orker ikke svare hver og en av dere, men tusen takk for all ros. Dere er fantastiske. Gleder meg til et nytt år sammen med dere :)

06.01.2011 kl.14:15

Hei, du har en fantastisk inspirerende blogg! Jeg har lyst til å bestille varer fra iHerb.com. Er det en komplisert affære? Jeg har ikke så stor erfaring med å bestille på nett fra utlandet:) Må du betale mye i i toll for varene?

Mjuuugly

06.01.2011 kl.14:29

Anonym: Tusen takk for det! Iherb er ikke komplisert. Siden kan sikkert virke rotete i begynnelsen, men så fort du har laget deg en brukerkonto er det fort gjort. Da kan du lagre varer i en ønskeliste du har på siden din slik at det er lett å finne igjen favorittene. Jeg betaler aldri toll eller moms fordi jeg passer på at pakkens verdi er under 200 kr. Bestiller du for over 200kr kommer toll og moms i tilegg, det blir jo litt. Frakten er kun rundt 30 kr($4) så derfor bestiller jeg heller mange småpakker for å slippe toll og moms. Hvis det er noe annet du lurer på så har jeg skrevet noen innlegg som kanskje kan hjelpe deg. Du finner de under "iHerb".

Fiona

06.01.2011 kl.21:43

Gratulerer så mye med 1-års dagen! Synes det var en veldig fin oppsummering du hadde av året som gikk, og håper du ser hvor utrolig mye du har gjort i løpet av den tiden!

Ønsker deg et flott 2011, og gleder meg til mer inspirerende lesing:)

Carita

09.01.2011 kl.23:41

Grattis! Håper du vil blogge i MANGE år framover :)

Annonym

13.01.2011 kl.13:09

Hei!

Googlet litt om ME og lignende da jeg selv har kjent og kjenner sykdommen på kroppen. Fant da din blogg som er utrolig fin :-)

Kjenner meg godt igjen det du skriver. Å ha ME er ekstremt slitsomt og man kan føle seg frustrert som fyyyy.

Har du gjort noen andre tiltak som du synes virker bra for deg og helsen din? Trener du?

Raymond

Mjuuugly

13.01.2011 kl.13:19

Annonym: Takk for det :)

Det viktigste jeg har lært det siste året er å lytte til kroppen og ta signalene den gir på alvor. Dette er det vanskeligste tiltaket jeg har gjort, det er svært vanskelig å begrense aktiviteten når man er ute blant folk. Jeg trener ikke, men har lenge hatt lyst å svømme litt med badstue og boblebad som belønning, men nå er svømmehallen i Kristiansand revet og det blir fort et par år før det er aktuelt igjen. Min erfaring er at trening gjør alt vondt verre, for jeg klarer ikke finne balansen mellom aktivitet og hvile når jeg først er i gang med noe, så trening for meg er per dags dato helt uaktuelt.

Annonym

13.01.2011 kl.13:34

Hei!

Nesten litt skremmende å lese det du skriver for slik er det for meg også.

Ble helt slått ut av ME for ca 10 år siden etter en inflensa og i ettertid har livet vært en karusell - boksavelig talt.

Merker att etter 10 år har ME`n sluppet taket mere. Alt føles mye bedre nå enn det har vært på lenge!

Har vært hos mange leger, men der er det lite hjelp å få. Etter en stund bestemmte jeg meg for å trene, det ble jeg bare enda mere sliten og svimmel av! Jeg tenker att noe må man gjøre for å holde kroppen igang, men det er utrolig vanskelig når man bare blir dårligere. Røyker du? Om du gjør det, tror du det har noen invirkning?

Geir A Larsen

05.08.2011 kl.21:26

Noen som har prøvd denne?

http://www.hydrogenvann.no

Ser overbevisende ut mht. forskning etc.

Mvh,

Geir

Mjuuugly

07.08.2011 kl.22:53

Geir A Larsen: Ikke dumt nei.

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits