Tilbake til hovedside

Hjemmelaget konfekt med nougatfyll!


I går laget jeg et vellykket nougatfyll og sjokoman som jeg er var selvsagt baktanken å bruke fyllet i sjokolade. Jeg har vært tom for både den ene og det andre i det siste, så jeg har ikke fått laget alt jeg har planlagt. Irriterende, men nå fikk jeg altså prøvd én av idéne mine, nemlig hjemmelaget konfekt med nougatfyll.

Om du er ny på bloggen så er alt jeg lager sukkerfritt. Jeg bruker naturlig søtningsstoffer og aller helst superfoods som ikke bare tilfører sjokoladen søt smak, men også massevis av vitaminer og mineraler. Jeg lager sjokoladen fra bunnen av, slik sjokolade i utgangspunktet skal lages før den går gjennom en heftig oppvarmingsprosess hvor mange av kakaoens fantastiske næringsstoffer går tapt, og deretter blir tilsatt masse unødvendige ingredienser som sukker og melk! Her på bloggen finner du sunne sjokoladeoppskrifter slik sjokolade bør nytes og er du i tvil om ingredienser eller fremgangsmåter så ta en titt i "Rå sjokolade og konfekt"-kategorien her på bloggen.

Jeg valgte å gjøre denne sjokoladen ekstra mørk. Fyllet er ikke spesielt søtt, så om du har planer om å lage enten nougatfyllet eller sjokoladen så bør du nok søte den mer. Jeg er tom for kokosolje (ja, det er krise her!) og i mangel på det har jeg ikke det i oppskriften, men det anbefales absolutt å tilsette 1-2 ss kokosolje for ekstra fyldig smak! Bruk alltid litt kokosolje i sjokoladen!

Sjokoladen laget jeg av:
♦ Ca. 125 g rått kakaofett
♦ X antall spiseskjeer rått kakaopulver
♦ 2 spiseskjeer rått carobpulver
♦ 2 spiseskjeer rått yaconpulver
That's it, så denne er altså veldig mørk, men gjør seg veldig bra med et søtt fyll for å balansere kakaoens bitterhet.

  Oppskrift på nougatfyllet finner du HER.


Det jeg gjorde var veldig enkelt:
- Jeg smeltet kakaofettet, rørte inn pulver og passet på å røre bort alle klumpene.
- Jeg brukte former og tilsatte 1/3 sjokolade i de.
- Så gikk jeg ut, for man trenger ikke å bruke fryseren når det er ti kalde ute. Der "rullet" jeg formene rundt slik at det kom sjokolade opp til kantene.
- Sjokoladen tykner raskt og det blir et lag med sjokolade opp til kanten.
- Så lot jeg de stå ute til de var helt frosne og gikk inn og tok litt nougatfyll i hver form, trykte de forsiktig ned med fingrene slik at sjokoladene ble fylt med mye nougat.
- Deretter fylte jeg formene med sjokolade.


... og det ble masse nougatfyll igjen (jeg brukte ca 1/4) så om du ikke har tenkt å lage en diger porsjon bør du hvertfall halvere oppskriften på nougat! Jeg håper resten av ingredinsene mine kommer i morgen for da skal jeg vekke liv i en oppskrift jeg har tenkt på leeenge, og bruke resten av nougatfyllet!        Ha en fin fredag :)

    

Stikkord:
Follow on Bloglovin

18 smil :)

Marit

17.12.2010 kl.08:17

så flink! ;-)

Line

17.12.2010 kl.08:45

Så deilig!

Fjonana

17.12.2010 kl.11:38

Ser forferdelig godt ut! Du gjør meg sulten :(

tinekatrine

17.12.2010 kl.12:37

å, det så fantastisk ut. håper jeg får litt ekstra energi snart så jeg kan lage mer sjokolade. har til nå prøvd med "karamel"- og kokkos-fyll, liker helt klart de med noe i best, så gleder meg til å teste ut nougat også :)

sv: ja, har tenkt litt på d-vitaminer i det siste, får jo nesten ingenting fra sola lengre.. hvor får du d-vitaminer fra?

Lene

17.12.2010 kl.13:09

Å, dette så utrolig godt ut! Gleder meg til å prøve dette, er så glad i nougat:):)

Ps. apropos D-vitamin, så bruker jeg denne nå om vinteren: http://www.iherb.com/Garden-of-Life-Vitamin-Code-Raw-D3-2-000-IU-60-UltraZorbe-Capsules/22344?at=0

Den er den beste D-vitaminen jeg har brukt, til og med raw:):)

Mjuuugly

17.12.2010 kl.13:14

Lene: Du er fornøyd med den ja? Jeg får vurdere den etterhvert. D-vitaminene jeg har nå vil vare i eeeevigheter, men jeg er i startfasen og ser ut som et pizzatryne nå. Huff. D-vitaminer + lavt stoffskifte kan gi litt kviser gitt. Merket du noe til kviser? ;)

Katrine Dahl

17.12.2010 kl.13:14

Mmmm det så herlig ut :D jeg har kjøpt inn div ingredienser så jeg får lagd raw-sjokolade, men er usikker på om jeg har alt ennå:p

Silje Silje

17.12.2010 kl.13:29

Ååå, herlig! NAM!

lovelyliller: trening mm.

17.12.2010 kl.14:45

så pene de ble. så ut som skikkelig konfekt!

Mjuuugly

17.12.2010 kl.14:45

lovelyliller: trening mm.: Det er jo det ;) ;) ;)

Lene

17.12.2010 kl.15:03

Ja, veldig fornøyd med den:):) Fikk liksom et løft formmessig etter at jeg begynte med den. Og nei, jeg har ikke merket noe spesielt av kviser etter at jeg begynte å bruke den. Men når du nevner det, så fikk jeg innmari mye kviser i fjor sommer- fra naturlig sol altså...interessant, har aldri tenkt at det kan ha sammenheng! Men uansett tror jeg det kan være lurt å ta litt d-vitamin nå i mørketida, om en da ikke tar solarium (som jo da har sine farer såklart), og skal man ta det i tablettform tror jeg ikke man finner noen bedre enn den jeg nevnte- den har en helt unik sammensetning, så den er i tillegg til å være raw, også lettopptakelig for kroppen:)

Cecilie

17.12.2010 kl.15:11

Å så nydelig! Jeg har gått og pønsket på dette selv, tuuusen takk!

Kaja

17.12.2010 kl.15:45

Nam! Dette skal jeg prøve å lage!
Hmm... Det så godt ut!!

Celina

17.12.2010 kl.19:05

Nam, sjokolade med nougatfyll? Det blir neppe bedre enn dette! :D

Mia

18.12.2010 kl.00:32

Mjuuu;

Se mitt siste innlegg under "Få meg frisk" den 13.d.m.

Gjelder også andre som er interesert i Reverse Therapy.'

Marit

18.12.2010 kl.11:06

Håper det er ok at jeg skriver om ting jeg lager ut fra dine oppskrifter på bloggen min? ;-) Skriver selvfølgelig at jeg har fått de av deg ;-)

Melusine

21.12.2010 kl.17:13

Ser fantastisk herlig ut!

Jeg har litt sjokolade og konfekt jeg skal lage de neste dagene,

så denne oppskriften skal jeg benytte meg av :)

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits